-
Ο χρήστης mathewgx έγραψε:
Πηγα σημερα και το ειδα απο μεσα , δυστυχως δεν υπηρχε διαθεσιμο για test drive. Πολυ ωραιο εσωτερικο , καλη ποιοτητα υλικων (οχι αριστη) με μονο μια ενσταση την καπως περιεργη θεση οδηγησης (χαμηλα) που σε συνδυασμο με το χαμηλωμενο καπο θα κανουν δυσκολη την αντιληψη των ακρων του αμαξωματος. Επισης , η ορατοτητα προς τα πισω δεν ειναι και η καλυτερη δυνατη.
Αρνητικη εντυπωση μου εκανε η αγνοια των πωλητων , κυριως για το ποιος προαιρετικος εξοπλισμος ειναι διαθεσιμος σε καθε εκδοση (π.χ. ακομη δεν πηρα σαφη απαντηση αν στην εκδοση essentia μπορω να βαλω δερματινο τιμονι με τηλεχειριστηρια) , οπως και το υψηλο επιτοκιο για 60δοσεις (7%) με προκαταβολη τα μισα χρηματα.Τελος , προς απογοητευση μου δεν 'επαιξε' καμμια εκπτωση η' καποιο δωρο. Φαινεται οτι πουλαει ηδη τρελα το αμαξι. Η σταση του υπευθυνου περισσοτερο εμοιαζε σαν να μου κανει χαρη που θα μου δωσει το αυτοκινητο , παρα εμενα που θα του εδινα τα λεφτα μου.
Εν αναμονη για το test drive , σε 10μερες περιπου.
Για το κάθισμα είσαι σίγουρος; Έχει τα ίδια καθίσματα με το Insignia, και μπορείς να το σηκώσεις μέχρι ότι ύψος θέλεις... Για την άγνοια των πωλητών... τα έχω ζήσει από πρώτο χέρι... περισσότερα θα μάθεις μέσα από τα Forum (όπως κάναμε και εμείς με το insigniaclub.gr)... Εκπτώσεις σε πρωτοεμφανιζόμενο μοντέλο ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ... ειδικά αν 'πουλάει' (αν και με το Insignia,λίγο από εδώ, λίγο από εκεί, λίγο η κρίση στην Opel τότε...κάτι κατάφερα!)... όλα τα υπόλοιπα που βλέπεις σε διαφημίσεις και λένε για 'έκπτωση' είναι μοντέλα ήδη 2-3 ετών!
-
Το καθισμα ρυθμιζεται σε υψος , αλλα μετα εχεις προβλημα με το τιμονι. Παιζει ρολο οτι και το ταμπλο ειναι 'υπερυψωμενο'. Τουλαχιστον εμενα με προβληματισε που εχω συνηθισει σε παλιοτερα αυτοκινητα. Οπως και να εχει ειναι κατι που λυνεται με την εξοικειωση.
-
κολακευτικά σχόλια για το σασί του astra SRi από το evo
http://www.evo.co.uk/carreviews/evocarr ... a_sri.html
λες?
-
Ο χρήστης stanfromgreece έγραψε:
Πηγα σημερα και το ειδα απο μεσα , δυστυχως δεν υπηρχε διαθεσιμο για test drive. Πολυ ωραιο εσωτερικο , καλη ποιοτητα υλικων (οχι αριστη) με μονο μια ενσταση την καπως περιεργη θεση οδηγησης (χαμηλα) που σε συνδυασμο με το χαμηλωμενο καπο θα κανουν δυσκολη την αντιληψη των ακρων του αμαξωματος. Επισης , η ορατοτητα προς τα πισω δεν ειναι και η καλυτερη δυνατη.
Αρνητικη εντυπωση μου εκανε η αγνοια των πωλητων , κυριως για το ποιος προαιρετικος εξοπλισμος ειναι διαθεσιμος σε καθε εκδοση (π.χ. ακομη δεν πηρα σαφη απαντηση αν στην εκδοση essentia μπορω να βαλω δερματινο τιμονι με τηλεχειριστηρια) , οπως και το υψηλο επιτοκιο για 60δοσεις (7%) με προκαταβολη τα μισα χρηματα.Τελος , προς απογοητευση μου δεν 'επαιξε' καμμια εκπτωση η' καποιο δωρο. Φαινεται οτι πουλαει ηδη τρελα το αμαξι. Η σταση του υπευθυνου περισσοτερο εμοιαζε σαν να μου κανει χαρη που θα μου δωσει το αυτοκινητο , παρα εμενα που θα του εδινα τα λεφτα μου.
Εν αναμονη για το test drive , σε 10μερες περιπου.
Για το κάθισμα είσαι σίγουρος; Έχει τα ίδια καθίσματα με το Insignia, και μπορείς να το σηκώσεις μέχρι ότι ύψος θέλεις... Για την άγνοια των πωλητών... τα έχω ζήσει από πρώτο χέρι... περισσότερα θα μάθεις μέσα από τα Forum (όπως κάναμε και εμείς με το insigniaclub.gr)... Εκπτώσεις σε πρωτοεμφανιζόμενο μοντέλο ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ... ειδικά αν 'πουλάει' (αν και με το Insignia,λίγο από εδώ, λίγο από εκεί, λίγο η κρίση στην Opel τότε...κάτι κατάφερα!)... όλα τα υπόλοιπα που βλέπεις σε διαφημίσεις και λένε για 'έκπτωση' είναι μοντέλα ήδη 2-3 ετών!
Μην το λες αυτο...έκλεισα το Scirocco λιγότερο από ένα μήνα μετά από την εμφάνιση του στις εκθέσεις και πέτυχα έκπτωση 1000€ μετρητά και μάλιστα σε πληρωμή μετρητοίς που δεν πολυσυμφέρει τον αντιπρόσωπο. τηλεφώνησα βέβαια σε όλες τις αντιπροσωπείες από Φλώρινα μέχρι Λαμία
Θέλει απλά καλή έρευνα αγοράς..τηλ στην αντιπροσωπεία αφού έχουμε ενημερωθεί πλήρως για το αυτοκίνητο από το διαδίκτυο και ζητάμε οικονομική 'προσφορά' για το μοντέλο-έξτρα που θέλουμε συγκεκριμένα. ΑΝ δεν κάνουν έκπτωση απλά τους το κλείνουμε ευγενικά και πάμε παρακάτω.Όλο και κάποιος θα κόψει κάτι, κι αν δεν το κάνει άμεσα θα το κάνει μετά από 2-3 μέρες που θα τηλεφωνήσει πίσω ο πωλητής για να μην χάσει πελάτη. Πηγαίνουμε στην συνέχεια στις ανιπροσωπείες που έκαναν κάποια έκπτωση και συζητάμε τα περαιτέρω. Προσφορά ζητάμε πάντα γραπτή μέσω mail ή φαξ.
Αν δεν υπάρχει έκπτωση πουθενά πηγαίνουμε σε αυτόν που κάνει τα καλύτερα 'δώρα', κατά προτίμηση εργοστασιακό εξοπλισμό-έξτρα, πάντα γραπτώς για να είμαστε καλυμένοιΌταν κοιτούσα το Astra OPC πρίν το Scirocco με είχαν τρελάνει στα τηλ από τις αντιπροσωπείες που μίλησα, ευτυχώς δεν χωρούσα σε ύψος γιατί θα το σκυλομετάνιωνα με τα τέλη φέτος
Για να είμαστε και στο θέμα, ωραίο το νέο Astra αλλά μπορούσαν και καλύτερα, η τιμή είναι το μόνο που θα το κάνει να πουλήσει κατά την γνώμη μου, κατα τα άλλα αδιάφορο καθημερινό αυτοκίνητο πασπαρτού σαν τα Golf-Leon
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Τί άλλο θα ακούσουμε πια...
Θα ακουσεις οτι σε μεσες ακρες εχει ενα δικιο σε αυτο που λεει... οποτε μην αδικα....
Διαφωνώ κάθετα. Και δεν το λέω από περιοδικά και συγκριτικά. Μιλάω για παρόμοια αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει γρήγορα και είχαν διαφορές.
Το αστειο θα ηταν διαφορετικα αμαξια να μην εχουν διαφορες...
Την διαφορα ομως την κανει και ο οδηγος. Συνηθως με μια δυο βολτες κανεις δεν μπορει να εκτιμησει πραγματικα το αμαξι γιατι απλα δεν το ξερει! Και γω αυτο το λεω οντας κατοχος ενος μαλλον αδιαφορου αμαξιου με ελαφρυ τιμονι κλπ... το οποιο απαξ και το μαθεις (που δεν γινεται εν μια νυκτι), εχει ποιο πολυ driving fun απο τεμεκ στημενα, πολλαπλους και βαρια τιμονια... Δεν θα γραψει νουμερα, θα σε διασκεδασει ομως!Υπο αυτη την εννοια τα οποια θετικα-αρνητικα σχολια των γκουρου... τα λαμβανω υποψιν, εχουν καποια δοση αληθειας, δεν αποτελουν ομως κανονα.
Η συμπεριφορά το Astra H ήταν αυτή που έπρεπε κατά την άποψή μου. Το αμάξι το έχω πάει σε γρήγορες στριφτερές διαδρομές και έχω βγει χωρίς άγχος , το έχω πάει γρήγορα ή αργά σε ΕΟ και έχω βγει χωρίς κόπωση. Είναι δηλαδή αυτό που λένε ότι το αμάξι κάνει ότι το ορίσεις χωρίς να σε ζορίσει πάντα με την προαίρεση ότι δεν υπερβαίνεις τα όριά του. Και θα σου δείξει πότε τα πλησιάζεις.
Μάλιστα παλαιότερα με τον RealZeus είχαμε διαφωνήσει γιατί το τιμόνι του Focus σε διαδρομή Αθήνα - Λαμία μου είχε φανεί εξαιρετικά κουραστικό.
-
Ο χρήστης mathewgx έγραψε:
Το καθισμα ρυθμιζεται σε υψος , αλλα μετα εχεις προβλημα με το τιμονι. Παιζει ρολο οτι και το ταμπλο ειναι 'υπερυψωμενο'. Τουλαχιστον εμενα με προβληματισε που εχω συνηθισει σε παλιοτερα αυτοκινητα. Οπως και να εχει ειναι κατι που λυνεται με την εξοικειωση.Δεν ρυθμίζεται σε ύψος το τιμόνι ;
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
H συμπεριφορά το Astra H ήταν αυτή που έπρεπε κατά την άποψή μου. Το αμάξι το έχω πάει σε γρήγορες στριφτερές διαδρομές και έχω βγει χωρίς άγχος , το έχω πάει γρήγορα ή αργά σε ΕΟ και έχω βγει χωρίς κόπωση. Είναι δηλαδή αυτό που λένε ότι το αμάξι κάνει ότι το ορίσεις χωρίς να σε ζορίσει πάντα με την προαίρεση ότι δεν υπερβαίνεις τα όριά του. Και θα σου δείξει πότε τα πλησιάζεις.Μάλιστα παλαιότερα με τον RealZeus είχαμε διαφωνήσει γιατί το τιμόνι του Focus σε διαδρομή Αθήνα - Λαμία μου είχε φανεί εξαιρετικά κουραστικό.
Δεν ήταν κακή... η ανάρτηση είναι αρκετά άνετη και κρατάει αρκετά καλά, απλά από ένα σημείο και μετά βγάζει έντονη και απότομη υποστροφή... Ίσως βέβαια έφταιγαν τα λάστιχα στο συγκεκριμένο που είχα οδηγήσει, αν και δεν νομίζω...
Πάντως πιστεύω ότι και το προηγούμενο Astra και αυτό είναι μια χαρά αυτοκίνητα, απλά δεν θα σε ανταμείψουν αν τα οδηγήσεις εκτός των προδιαγραφών τους (οικογενειακή μετακίνηση, με αρκετά περιθώρια ασφάλειας), όπως θα κάνει πχ ένα focus / leon... Θα ήθελα βέβαια να οδηγήσω και το καινούριο...
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Το καθισμα ρυθμιζεται σε υψος , αλλα μετα εχεις προβλημα με το τιμονι. Παιζει ρολο οτι και το ταμπλο ειναι 'υπερυψωμενο'. Τουλαχιστον εμενα με προβληματισε που εχω συνηθισει σε παλιοτερα αυτοκινητα. Οπως και να εχει ειναι κατι που λυνεται με την εξοικειωση.
Δεν ρυθμίζεται σε ύψος το τιμόνι ;
φυσικα και ρυθμιζεται σε υψος και βαθος το τιμονι
-
Πήγα χθες να δω από κοντά και το golf για να συγκρίνω την ποιότητα του εσωτερικού του με το astra που το είδα μόλις πριν 3 μέρες. Το astra έχει φύγει πολύ μπροστά τόσο σε ποιότητα όσο και σε συναρμογή. Το golf VI έχει μείνει αρκετά πίσω σε αυτόν τον τομέα.
Αυτό που εξέπληξε πάντως στην VW ήταν το polo που είναι σαφώς το ποιοτικότερο της κατηγορίας του. -
Ο χρήστης giorgosgudelias έγραψε:
Πήγα χθες να δω από κοντά και το golf για να συγκρίνω την ποιότητα του εσωτερικού του με το astra που το είδα μόλις πριν 3 μέρες. Το astra έχει φύγει πολύ μπροστά τόσο σε ποιότητα όσο και σε συναρμογή. Το golf VI έχει μείνει αρκετά πίσω σε αυτόν τον τομέα.
Αυτό που εξέπληξε πάντως στην VW ήταν το polo που είναι σαφώς το ποιοτικότερο της κατηγορίας του.Δεν θα συμφωνήσω μαζί σου. Ημουν έτοιμος να κλείσω το Insignia αλλά λόγω μεγέθους κρίθηκε ακατάλληλο μετά από δοκιμή στο παρκινγκ μου. Επειτα είδα το νέο Astra και περίμενα να έρθει Ελλάδα. Απογοητεύτηκα όταν το είδα σε αντιπροσωπεία... Πολύ όμορφο εξωτερικά ΑΛΛΑ πολύ μεγάλο σε σχέση με τους χώρους που διαθέτει. Εσωτερικά όμορφο και με ποιότητα πολύ αναβαθμισμένη σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο. Αλλά... σε καμιά περίπτωση δεν φτάνει το GOLF VI το οποίο μετά από testdrive έκλεισα (Το Astra δεν το έκανα testdrive και για αυτό δεν θα συγκρίνω την οδική συμπεριφορά, το κιβώτιο και τον κινητήρα). Δοκίμασε την υφή στο ταμπλό, την κονσόλα, τον ουρανό, τα σκιάδια και στα δύο (GOLF-ASTRA) και θα δεις ότι έχω δίκιο. Αυτό που πρέπει να ομολογήσω είναι η ποιότητα των καθισμάτων του Astra που ακόμα ζηλεύω. Αν και δεν βρήκα την ιδανική ρύθμιση.
-
Αυτά ακριβώς συνέκρινα και δεν μπορώ να δω την ανωτερότητα του Golf. Είναι υποδεέστερο σε ότι αφορά το εσωτερικό. Για το μέγεθός του θα συμφωνήσω. Θα μπορούσε να έχει καλύτερους χώρους στην καμπίνα αλλά και χώρο αποσκευών.
-
Προχτές περνώντας από την Δρόμων στον Κηφισό είδα πως είχε ένα καινούριο astra σε λευκό αν δεν κάνω λάθος. Με την πρώτη ευκαιρία θα πάω να το δω κι εγώ (από περιέργεια/συγκρίσεις με το δικό μου astra )
-
Το είδα εχθές σε αντιπροσωπία στο Αγρίνιο
όμορφο άλλα μέχρι εκεί
έκατσα και λίγο μέσα
ποιοτικό άλλα και με κάποιες τσιγκουνιές
(πχ το υλικό στις πόρτες είναι διαφορετικό - πιο σκληρό - στις πίσω)το εσωτερικό πάντως κατά την γνώμη μου το καλυτερο σε σχεδιαση στην κατηγορία
να το δούμε και στον δρόμο...αυτά έπειτα από 2' που το περιεργάστηκα
-
το αμαξι τουλαχιστον εσωτερικα ειναι πολυ καλο , η εικονα που αποκομιζεις,η αισθηση και το σχεδιο ειναι σαφως ανωτερο του ανταγωνισμου, τωρα τις τσιγκουνιες στα μαλακα πλαστικα ουτε που τις λαμβανω υπ'όψιν, γιατι ακομα και σε αυτα τα σημεια το πλαστικο εχει μια βελουδινη υφη
-
Χθες το είδα στο δρόμο.
Το νέο του σχήμα το κάνει αρκετά εντυπωσιακό.
Περιμένω ότι όλες αυτές οι τσιγκουνιές θα διορθωθούν στα επόμενα ΜΥ βάσει απαιτήσεων των πελατών.
-
Με το βάρος θα κάνουν τίποτα ???
Ειναι δυνατό το 1.4-140HP να φτάνει τα 1580Kg ??? Να έχει 0-100 σε 10' ?
Πιο βαρύ και από Mercedes S-Class 2-3 γενείες πίσω ειναι... είναι ακόμα πιο βαρύ και από την Α159...
-
Ο χρήστης kostask106 έγραψε:
Ημουν έτοιμος να κλείσω το Insignia αλλά λόγω μεγέθους κρίθηκε ακατάλληλο ...... μετά .....είδα το νέο Astra και περίμενα να έρθει ...... Απογοητεύτηκα πολύ μεγάλο σε σχέση με τους χώρους που διαθέτει ..... σε καμιά περίπτωση δεν φτάνει το GOLF VI ...... Δοκίμασε την υφή στο ταμπλό, την κονσόλα, τον ουρανό, τα σκιάδια και στα δύο (GOLF-ASTRA) .Πού να δείς τί είπε η ίδια η vw για το golf 5 όταν έβγαλε το 5,5 που παράγγειλες εσύ .
Που να δείς τι λέω εγώ που το έχω .Καλά έκανες , και προτίμησες , πλαστικά , σκιάδια , ουρανό.
Τι να σου κάνουν η κύλιση , η οδική συμπεριφορά , η θέση οδήγησης . Αυτοκίνητο πήρες . -
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Ημουν έτοιμος να κλείσω το Insignia αλλά λόγω μεγέθους κρίθηκε ακατάλληλο ...... μετά .....είδα το νέο Astra και περίμενα να έρθει ...... Απογοητεύτηκα πολύ μεγάλο σε σχέση με τους χώρους που διαθέτει ..... σε καμιά περίπτωση δεν φτάνει το GOLF VI ...... Δοκίμασε την υφή στο ταμπλό, την κονσόλα, τον ουρανό, τα σκιάδια και στα δύο (GOLF-ASTRA) .
Πού να δείς τί είπε η ίδια η vw για το golf 5 όταν έβγαλε το 5,5 που παράγγειλες εσύ .
Που να δείς τι λέω εγώ που το έχω .Καλά έκανες , και προτίμησες , πλαστικά , σκιάδια , ουρανό.
Τι να σου κάνουν η κύλιση , η οδική συμπεριφορά , η θέση οδήγησης . Αυτοκίνητο πήρες . -
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Ημουν έτοιμος να κλείσω το Insignia αλλά λόγω μεγέθους κρίθηκε ακατάλληλο ...... μετά .....είδα το νέο Astra και περίμενα να έρθει ...... Απογοητεύτηκα πολύ μεγάλο σε σχέση με τους χώρους που διαθέτει ..... σε καμιά περίπτωση δεν φτάνει το GOLF VI ...... Δοκίμασε την υφή στο ταμπλό, την κονσόλα, τον ουρανό, τα σκιάδια και στα δύο (GOLF-ASTRA) .
Πού να δείς τί είπε η ίδια η vw για το golf 5 όταν έβγαλε το 5,5 που παράγγειλες εσύ .
Τι να σου κάνουν η κύλιση , η οδική συμπεριφορά , η θέση οδήγησης . Αυτοκίνητο πήρες .Καλό!!!
Είσαι απίστευτος, όλο επιχειρήματα edit mod -
Ο χρήστης kostask106 έγραψε:
Τι να σου κάνουν η κύλιση , η οδική συμπεριφορά , η θέση οδήγησης . Αυτοκίνητο πήρες .Καλό!!!
Είσαι απίστευτος, όλο επιχειρήματα edit modΕπιχειρήματα είχε απλώς τα εξέθεσε με κάπως ειρωνικό τρόπο. Ήθελε να σου πει πως διάλεξες αμάξι με λάθος , κατά την άποψή του , κριτήρια.
Opel Astra 2009