-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Ημουν έτοιμος να κλείσω το Insignia αλλά λόγω μεγέθους κρίθηκε ακατάλληλο ...... μετά .....είδα το νέο Astra και περίμενα να έρθει ...... Απογοητεύτηκα πολύ μεγάλο σε σχέση με τους χώρους που διαθέτει ..... σε καμιά περίπτωση δεν φτάνει το GOLF VI ...... Δοκίμασε την υφή στο ταμπλό, την κονσόλα, τον ουρανό, τα σκιάδια και στα δύο (GOLF-ASTRA) .
Πού να δείς τί είπε η ίδια η vw για το golf 5 όταν έβγαλε το 5,5 που παράγγειλες εσύ .
Που να δείς τι λέω εγώ που το έχω .Καλά έκανες , και προτίμησες , πλαστικά , σκιάδια , ουρανό.
Τι να σου κάνουν η κύλιση , η οδική συμπεριφορά , η θέση οδήγησης . Αυτοκίνητο πήρες .Καλό!!!
Είσαι απίστευτος, όλο επιχειρήματα edit modΕπιχειρήματα είχε απλώς τα εξέθεσε με κάπως ειρωνικό τρόπο. Ήθελε να σου πει πως διάλεξες αμάξι με λάθος , κατά την άποψή του , κριτήρια.
Φίλε μου δεν περιμένω σε μια συζήτηση να συμφωνήσουν όλοι μαζί μου. Ας μην συμφωνήσει κανένας. Αλλά την ειρωνία δεν την μπορώ.
Για ποιά επιχειρήματα μιλάμε? Οτι μιλάει για το 5,5 επειδή έτσι νομίζει για το 6? Ολοι εστιάζουμε σε κάποιους τομείς του αυτοκινήτου που μας ενδιαφέρει γιατί πολύ απλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα.
Για την θέση οδήγησης το είπα και μόνος μου (για τα καθίσματα του sport) αλλά δεν μπορώ να ακούω για ποιότητα κύλισης και οδική συμπεριφορά σε αυτοκίνητο που φοράει 16αρες με 55αρι προφιλ και έχει επιπλέον ανεξάρτητη ανάρτηση και όχι ημιάκαμπτο. Για να μην αναφέρω το DSG που δεν καταλαβαίνεις με τίποτα τις αλλαγές.
Τέλος το συγκεκριμένο topic για μένα. -
Ο χρήστης kostask106 έγραψε:
και έχει επιπλέον ανεξάρτητη ανάρτηση και όχι ημιάκαμπτο. -
Ο χρήστης kostask106 έγραψε:
Ημουν έτοιμος να κλείσω το Insignia αλλά λόγω μεγέθους κρίθηκε ακατάλληλο ...... μετά .....είδα το νέο Astra και περίμενα να έρθει ...... Απογοητεύτηκα πολύ μεγάλο σε σχέση με τους χώρους που διαθέτει ..... σε καμιά περίπτωση δεν φτάνει το GOLF VI ...... Δοκίμασε την υφή στο ταμπλό, την κονσόλα, τον ουρανό, τα σκιάδια και στα δύο (GOLF-ASTRA) .
Πού να δείς τί είπε η ίδια η vw για το golf 5 όταν έβγαλε το 5,5 που παράγγειλες εσύ .
Που να δείς τι λέω εγώ που το έχω .Καλά έκανες , και προτίμησες , πλαστικά , σκιάδια , ουρανό.
Τι να σου κάνουν η κύλιση , η οδική συμπεριφορά , η θέση οδήγησης . Αυτοκίνητο πήρες .Καλό!!! =
Είσαι απίστευτος, όλο επιχειρήματα edit modΕπιχειρήματα είχε απλώς τα εξέθεσε με κάπως ειρωνικό τρόπο. Ήθελε να σου πει πως διάλεξες αμάξι με λάθος , κατά την άποψή του , κριτήρια.
Φίλε μου δεν περιμένω σε μια συζήτηση να συμφωνήσουν όλοι μαζί μου. Ας μην συμφωνήσει κανένας. Αλλά την ειρωνία δεν την μπορώ.
Για ποιά επιχειρήματα μιλάμε? Οτι μιλάει για το 5,5 επειδή έτσι νομίζει για το 6? Ολοι εστιάζουμε σε κάποιους τομείς του αυτοκινήτου που μας ενδιαφέρει γιατί πολύ απλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα.
Για την θέση οδήγησης το είπα και μόνος μου (για τα καθίσματα του sport) αλλά δεν μπορώ να ακούω για ποιότητα κύλισης και οδική συμπεριφορά σε αυτοκίνητο που φοράει 16αρες με 55αρι προφιλ και έχει επιπλέον ανεξάρτητη ανάρτηση και όχι ημιάκαμπτο. Για να μην αναφέρω το DSG που δεν καταλαβαίνεις με τίποτα τις αλλαγές.
Τέλος το συγκεκριμένο topic για μένα. -
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Με το βάρος θα κάνουν τίποτα ???Ειναι δυνατό το 1.4-140HP να φτάνει τα 1580Kg ??? Να έχει 0-100 σε 10' ?
Πιο βαρύ και από Mercedes S-Class 2-3 γενείες πίσω ειναι... είναι ακόμα πιο βαρύ και από την Α159...
Μαζί με air condition τα βάρη είναι:
1.4:1388
1.6:1408
1.4T:1408
1.6T:1490
Diesel
1.7: 1518
2.0: 1518Με αυτόματο κιβώτιο:
1.6:1443
1.4Τ:1453
1.6Τ:1503
Diesel 2.0:1590 -
Κατ' εμέ, το νέο Astra 'δείχνει' πολύ ενδιφέρον. Οπτικά, σχεδιαστικά εννοώ.
Ομως από το 'δείχνω' μέχρι το 'είμαι' υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά.Και το 'είναι' το κάνουν, για μένα, δύο πράγματα: Η οδική συμπεριφορά και η αξιοπιστία.
Σε αυτά τα δύο θα κριθεί το νέο Astra κι ελπίζω να τα πάει καλά. Και λέω ελπίζω διότι έχω μια επιφύλαξη για την αξιοπιστία των υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων. Εχω ακούσει πάρα πολλά και πραγματικά έχει φοβηθεί το ... αυτί μου. -
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Με το βάρος θα κάνουν τίποτα ???Ειναι δυνατό το 1.4-140HP να φτάνει τα 1580Kg ??? Να έχει 0-100 σε 10' ?
Πιο βαρύ και από Mercedes S-Class 2-3 γενείες πίσω ειναι... είναι ακόμα πιο βαρύ και από την Α159...
Αυτό έχει και αρνητικά και θετικά. Σίγουρα ενα βαρύ αυτοκίνητο έχει άλλη συμπεριφορά στο δρόμο σε σχέση με ένα πιο ελαφρύ (το αν είναι καλύτερη ή χειρότερη εξαρτάται όμως από πολλούς παράγοντες).
Αλλα... το συγκεκριμένο έχει πολύ καλά φρένα (που θα τα ζήλευαν αρκετά πιο ελαφριά αυτοκίνητα της κατηγόριας, έτσι φαινεται απο τις εως τώρα δοκιμές) και το επιπλέον βάρος προσθέτει παθητική ασφάλεια (όχι και ενεργητική όμως αναγκαία) αφού σε μια σύγκρουση με πχ ενα Golf (1190kg) το Astra (1318kg) θα πάθει μικρότερη ζημιά απο το Golf.
Και το Volvo C30 έχει περίπου το ίδιο βάρος (1352kg)
In real life, when two cars collide the vehicle with the higher mass has an advantage over the lighter one.
http://www.euroncap.com/Content-Web-Pag ... -cars.aspx
Θεωρητικά το βάρος του αμαξιού επηρεάζει τη συμπεριφορά του αλλά δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας (κίνηση,ανάρτηση, γενικότερο στήσιμο,...) (πχ η bmw 325 (1490+kg) έχει πολύ καλύτερη συμπεριφορά από τα ελαφριά μικρομεσαία, καλύτερα από καρτ παει )
ΥΓ. Για το συγκεκριμένο πάντως δε ξέρω για τη συμπεριφορά του στο δρόμο, αν και όπως λέγεται θα πρέπει να είναι βελτιωμένη σε σχέση με το προηγούμενο.
-
Ο χρήστης thednick έγραψε:
Με το βάρος θα κάνουν τίποτα ???
Ειναι δυνατό το 1.4-140HP να φτάνει τα 1580Kg ??? Να έχει 0-100 σε 10' ?
Αυτό έχει και αρνητικά και θετικά. Σίγουρα ενα βαρύ αυτοκίνητο έχει άλλη συμπεριφορά στο δρόμο σε σχέση με ένα πιο ελαφρύ (το αν είναι καλύτερη ή χειρότερη εξαρτάται όμως από πολλούς παράγοντες).
Αλλα... το συγκεκριμένο έχει πολύ καλά φρένα (που θα τα ζήλευαν αρκετά πιο ελαφριά αυτοκίνητα της κατηγόριας, έτσι φαινεται απο τις εως τώρα δοκιμές) και το επιπλέον βάρος προσθέτει παθητική ασφάλεια (όχι και ενεργητική όμως αναγκαία) αφού σε μια σύγκρουση με πχ ενα Golf (1190kg) το Astra (1318kg) θα πάθει μικρότερη ζημιά απο το Golf.
In real life, when two cars collide the vehicle with the higher mass has an advantage over the lighter one.
Θεωρητικά το βάρος του αμαξιού επηρεάζει τη συμπεριφορά του αλλά δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας (κίνηση,ανάρτηση, γενικότερο στήσιμο,...) (πχ η bmw 325 (1490+kg) έχει πολύ καλύτερη συμπεριφορά από τα ελαφριά μικρομεσαία, καλύτερα από καρτ παει )
ΥΓ. Για το συγκεκριμένο πάντως δε ξέρω για τη συμπεριφορά του στο δρόμο, αν και όπως λέγεται θα πρέπει να είναι βελτιωμένη σε σχέση με το προηγούμενο.
μα που ειναι το εικονιδιο με το ευχελαιο????
-
(Μακριά από εδώ αλλά κυκλοφορούν πολλοί κακοί οδηγοί με βαριά αμαξια οπότε αυτό ίσως έχει κάποια σημασία)
Το Golf πάντως σίγουρα είναι πιο γρήγορο με τον 122ps σε σχέση με τον 1.4Τ του astra. Αλλά αυτό πρέπει να έχει να κάνει με την κλιμάκωση του κιβωτίου και όχι τόσο με το βάρος.
-
Το βάρος είναι αρνητικός παράγοντας για το κράτημα ΣΕ ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις. Αν θες να το διαπιστώσεις, πάνε για στροφιλίκι την 325 μόνος σου και μετά ξαναπάνε με 5 άτομα μέσα και έξτρα 400 κιλά βάρος. Η γεωμετρία της ανάρτησης θα πρέπει να κάνει κουμάντο 25% περισσότερη μάζα, πράγμα αρνητικό σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής.
Αν η 1.5 τόνου 325 πάει π.χ. καλύτερα από 207 του ενός τόνου, αυτό συμβαίνει γιατί έχει πολύ καλύτερο στήσιμο, όχι γιατί είναι 1.5 τόνος. Αν ήταν και η 325 ένας τόνος (με ίδια βέβαια χαρακτηριστικά ακαμπψίας πλαισίου), τότε θα πήγαινε ακόμη καλύτερα.
Άλλωστε όλες οι αγωνιστικές κατασκευές που βασίζονται σε εργοστασιακό μοντέλο, το πρώτο πράμα που κάνουν είναι να ελαφρώσουν. Δεν ξέρω καμία να έχει προσπαθήσει να βαρύνει για να πηγαίνει καλύτερα...
-
Συμφωνώ απολύτως.
Απλώς, όπως λες και εσύ, το βάρος δεν μπορεί να ειναι το μοναδικό κριτήριο γιατί αυτό είχε φανεί σε ένα post παραπάνω. -
αφού σε μια σύγκρουση με πχ ενα Golf (1190kg) το Astra (1318kg) θα πάθει μικρότερη ζημιά απο το Golf.Που να δεις τι έχει να πάθει το Astra άμα συγκρουστεί με Range Rover (~2700κιλά)...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
αφού σε μια σύγκρουση με πχ ενα Golf (1190kg) το Astra (1318kg) θα πάθει μικρότερη ζημιά απο το Golf.
Που να δεις τι έχει να πάθει το Astra άμα συγκρουστεί με Range Rover (~2700κιλά)...
Και πάλι δεν είναι απόλυτο. Έχει να κάνει με την κατασκευαστική αρτιότητα του κάθε μοντέλου. Το αγγλικό 5th Gear είχε υποβάλει σε πλαγιομετωπική σύγκρουση ένα παλιό Land Rover Discovery Mk1 (2000+ kg) με ένα μικρό, 5άστερο πολυμορφικό Renault (ούτε ξέρω πως λέγεται... δεν θέλω να έχω καμία ανάμειξη με πολυμορφικά... ) που ζύγιζε 1100 κιλά. Οι επιβάτες του Disco θα σκοτώνονταν ή θα τραυματίζονταν βαρύτατα, αυτοί του Renault θα την γλύτωναν με ελαφρά τραύματα...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
αφού σε μια σύγκρουση με πχ ενα Golf (1190kg) το Astra (1318kg) θα πάθει μικρότερη ζημιά απο το Golf.
Που να δεις τι έχει να πάθει το Astra άμα συγκρουστεί με Range Rover (~2700κιλά)...
Και πάλι δεν είναι απόλυτο. Έχει να κάνει με την κατασκευαστική αρτιότητα του κάθε μοντέλου. Το αγγλικό 5th Gear είχε υποβάλει σε πλαγιομετωπική σύγκρουση ένα παλιό Land Rover Discovery Mk1 (2000+ kg) με ένα μικρό, 5άστερο πολυμορφικό Renault (ούτε ξέρω πως λέγεται... δεν θέλω να έχω καμία ανάμειξη με πολυμορφικά... ) που ζύγιζε 1100 κιλά. Οι επιβάτες του Disco θα σκοτώνονταν ή θα τραυματίζονταν βαρύτατα, αυτοί του Renault θα την γλύτωναν με ελαφρά τραύματα...
Γι' αυτό έβαλα και το Range Rover που είναι αρκετά άρτιο κατασκευαστικά...
Εξάλλου το παράδειγμά μου ήταν αντίστοιχου βάθους του παραδείγματος Astra vs Golf head 2 head...
-
Μια και περί φυσικής ο λόγος (κεφάλαιο κρούση...),
αφήνω απ' έξω το πόσο το επιπλέον βάρος επηρεάζει αρνητικά την ενεργητική ασφάλεια, την οδηγική συμπεριφορά, την κατανάλωση κλπ,
και έχω ένα ερώτημα σχετικά με την παθητική ασφάλεια και το βάρος:
σε μια σύγκρουση με ένα δέντρο ποιο αυτοκίνητο θα πάθει μεγαλύτερη ζημιά το βαρύτερο ή το ελαφρύτερο;...Επί της ουσίας πάντως, στην πράξη το βρίσκω πολύ πιθανό ένα Astra να συγκρουστεί με ένα Golf,
με τα νεύρα που θα έχει ο οδηγός του Astra... -
και γιατι να εχει νευρα ο οδηγος του Astra ?
-
Η συγκριση γίνεται με δεδομένο ότι και τα δυο αμάξια έχουν την ίδια περίπου βαθμολογία στο euroncap.
Σε μια σύγκρουση με ένα δέντρο (σταθερό ανελαστικό εμπόδιο) αν και τα δυο αμάξια έχουν την ίδια βαθμολογία αλλά διαφορετικό βάρος θα πάθουν προφανώς την ίδια ζημιά. Αλλά και σε μεγαλύτερες ταχύτητες θα πάθουν πάλι την ίδια ζημιά -- άφου ναι μεν το βαρύτερο έχει μεγαλύτερη κινητική ενέργειας (πολλαπλασιασμένη κατά εναν παράγοντα λ) αλλά με βάση το προηγούμενο δεδομένο έχει και μεγαλύτερη αντοχή κατα ε(λ) στο πλαίσιο του. Βέβαια στην πράξη δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα αλλά νομίζω οτι πλησιάζει κατά πολύ την πραγματικότητα.
Τώρα αν συγκρουστούν μαζί δυο αμάξια με την ίδια βαθμολογία και ίδια ταχύτητα αλλά διαφορετικό βάρος (m1
-
Γεια σας παιδιά. Δεν ξέρω πόσο θα σας θυμώσει η γνώμη μου αλλά τα ASTRA που είδα σε αντιπροσωπεία της OPEL (ΔΡΟΜΩΝ στο Άργος) σε λευκό και σε μαύρο χρώμα δεν μου φάνηκαν για τίποτε άλλο, παρά για μία πιστή αντιγραφή του SEAT LEON. Ειδικά αν είσαι σε προφίλ θεώρηση και δεν βλέπεις το σήμα της OPEL είσαι σχεδόν σίγουρος ότι είναι LEON.
Φυσικά και δεν είναι άσχημο το αυτοκίνητο και νομίζω ότι θα πουλήσει αλλά τα συγχαρητήρια μάλλον πρέπει να δοθούν στο κύριο Ντα Σίλβα της SEAT (έτσι δεν λέγεται ο σχεδιαστής του LEON;)
Αυτά! -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Γεια σας παιδιά. Δεν ξέρω πόσο θα σας θυμώσει η γνώμη μου αλλά τα ASTRA που είδα σε αντιπροσωπεία της OPEL (ΔΡΟΜΩΝ στο Άργος) σε λευκό και σε μαύρο χρώμα δεν μου φάνηκαν για τίποτε άλλο, παρά για μία πιστή αντιγραφή του SEAT LEON. Ειδικά αν είσαι σε προφίλ θεώρηση και δεν βλέπεις το σήμα της OPEL είσαι σχεδόν σίγουρος ότι είναι LEON.
Φυσικά και δεν είναι άσχημο το αυτοκίνητο και νομίζω ότι θα πουλήσει αλλά τα συγχαρητήρια μάλλον πρέπει να δοθούν στο κύριο Ντα Σίλβα της SEAT (έτσι δεν λέγεται ο σχεδιαστής του LEON;)
Αυτά!Καμια σχεση... Αν θες να βρεις κοινα στο οτι ειναι hatch, στο οτι ακολοθουν το προφιλ που ξεκινησε το Mazda 3 ναι.... αλλα αυτα ειναι γενικοτητες. Η λεπτομερια κανει την διαφορα, και στην λεπτομερια το Astra ειναι σαφως ποιο ντελικατο... εχει στοιχεια που 'γραφουν' σε σχεση με το μαλλον 'φτωχο' σχεδιο του Leon...
Τεσπα παντως... την μια μοιαζει με Guiletta, την αλλη με Leon, την παραλλη με 3... μια απο τα ιδια λεγατε και για αλλα οχηματα οταν βγηκαν.... γενικευσεις θα πω εγω...
-
Θα αναγκαστώ να επαναφέρω παλιότερο ποστ: ο φίλος thvarveris έχει απόλυτο δίκιο.
Στο προφίλ το Leon II και το νέο Astra όχι μόνο έχουν ομοιότητα, αλλά σκανδαλώδη σε βαθμό λεπτομέρειας,
τόσο που είναι αστείο κάποιοι να λένε ότι δεν τους αρέσει το προφίλ του Leon και τους αρέσει αυτό του Astra ή και το αντίστροφο.
Δε με νοιάζει τόσο αν θες που έχουμε μια ξεκάθαρη περίπτωση αντιγραφής,
όσο το τί θα λεγόταν σήμερα αν πχ ένα μοντέλο άλλης μάρκας έβγαινε και αντέγραφε έτσι το σχέδιο του Astra.Και όσο για το αν το συγκεκριμένο σχέδιο το ξεκίνησε πρώτο το Mazda 3,
θα σου πω ότι κάνεις λάθος αν νομίζεις ότι το Leon αντέγραψε το 3.Το 3 βγήκε το 2004, και το Altea επίσης το 2004 ως η πολυμορφική έκδοση του Leon
(το οποίο Leon ακολούθησε τον αμέσως επόμενο χρόνο, δηλαδή το 2005,
και όπως καταλαβαίνεις σε μερικούς μήνες δε χτίζεται ολόκληρο αυτοκίνητο!) .Επίσης το σχέδιο του Leon II ήταν ήδη γνωστό ήδη από το 2000 και έπειτα
στις διάφορες εκθέσεις που περιφερόταν ως το πρωτότυπο με την ονομασία Salsa υπό διαφορετικές παραλλαγές,
το οποίο θα αποτελούσε τον προπομπό του Leon II.Και αν θες αυτό ήταν το ρίσκο της SEAT μαζί και του Da Silva:
να εγκαταλείψουν τελείως τις γραμμές του Leon I και να κινηθούν σε τελείως διαφορετικό σχεδιαστικό μονοπάτι.
Στο Leon II (και σε κάποιο βαθμό και στο Altea) πέτυχε, στο αυτοκίνητο-Κουασιμόδος βλέπε το τρισάθλιο Toledo III ο Da Silva απέτυχε τραγικά όσο δεν πάει άλλο ,
αλλά από το σημείο αυτό μέχρι να φτάσουμε να λέμε ότι το Leon II στερείτο αυθεντικότητας ως προς το σχέδιο,
είναι πολύ πολύ τραβηγμένο.Ειδικά σε μια εποχή πίσω στο 2000 που όταν το Leon II παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο και αντίθετα με ό,τι συμβαίνει σήμερα
τότε τα περισσότερα αυτοκίνητα της κατηγορίας είχαν διαφορετικές και λιγότερο ριζοσπαστικές γραμμές...
Κατά τη γνώμη μου το Astra έχει ένα αρκετά μοντέρνο εσωτερικό
και γι' αυτό είναι που πρέπει να γίνει λόγος παρά για ο,τιδήποτε άλλο. -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Αυτά!Καμια σχεση... Αν θες να βρεις κοινα στο οτι ειναι hatch, στο οτι ακολοθουν το προφιλ που ξεκινησε το Mazda 3 ναι.... αλλα αυτα ειναι γενικοτητες. Η λεπτομερια κανει την διαφορα, και στην λεπτομερια το Astra ειναι σαφως ποιο ντελικατο... εχει στοιχεια που 'γραφουν' σε σχεση με το μαλλον 'φτωχο' σχεδιο του Leon...
Τεσπα παντως... την μια μοιαζει με Guiletta, την αλλη με Leon, την παραλλη με 3... μια απο τα ιδια λεγατε και για αλλα οχηματα οταν βγηκαν.... γενικευσεις θα πω εγω...
Και μόνο από τις φωτογραφίες που παραθέτει παρακάτω ο provocatoras προκύπτει ότι αυτό που λεω δεν είναι καθόλου γενικότητες. Προσπαθείς να βρεις διαφορές.
Πόσο μάλιστα από κοντά που το είδα εγώ.Περιμένω να δω και την γνώμη των άλλων παιδιών που α το βλέπουν πια ζωντανό.
Όσο για την Ιουλιέτα εκεί πραγματικά ότι και σχέδιο να αντιγράψουν, το κάνουν με τέτοιο τρόπο που δε θα το πάρει μυρωδιά κανένας.
Opel Astra 2009