-
το να το ρίχνουμε στις τράπεζες είναι η εύκολη λύση...
ας σταματήσουμε να απλώνουμε το χερι μας εκεί που δεν φτάνει και θα λυθούν όλα....
-
Ο χρήστης SAXOGUS2 έγραψε:
Η καλύτερη λύση για τον ξάδελφο, θα ήταν να πάρει ένα στεγαστικό δάνειο (πχ ένα δάνειο για επισκευές ή αποπεράτωση του σπιτιού του) και να το χρησιμοποιήσει για εξόφληση των οφειλών. Αυτό θα του μετατρέψει ένα ληξιπρόθεσμο υψηλότοκο βραχνά σε ένα χαμηλότοκο (περίπου 5%) δάνειο, με μηνιαίες δόσεις γύρω στα 300 ευρώ.
Είναι μια λύση αλλά...
Για να γίνει αποπληρωμή δανείου ύψους 50.000 με 300 -
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Το 'τράπεζες-κλέφτες' κτλ. έχει γίνει κλισέ και είναι άδικο.
Απόλυτα άδικο. Για τους κλέφτες.
είναι αισχροι οι τύποι, πέρα από την πλάκα. Ουτε ανταγωνισμός λειτουργεί ούτε τίποτα. Με πληθωρισμό κοντά στο 3%, έχουν τα επιτόκια καταθέσεων κοντά στο μηδέν και των πιστωτικών καρτών πάνω από 15% και των δανείων κοντά στο 10%. Μιλάμε για κλέφτες ολκής
Συγγενικό μου πρόσωπο πληρώνεται από ιδιωτική τράπεζα. Το εκκαθαριστικό γράφει 1η και 16η κάθε μήνα αλλά εντελώς νταβατζιλίδικα πληρώνουν κάθε 2η και 17η.
Πρόσφατα επειδή η κάρτα ανάληψης είχε φθαρεί έκανε το λάθος να ζητήσει αντικατάσταση.
Της την έστειλαν πιστωτική εκτός από cash card (30 -
Να τολμήσω να πω πως όλες οι τράπεζες δεν είναι ίδιες ως προς τη προσέγγιση πελατών και γενικότερη ενημέρωσή μας απο αυτές; Το να γενικεύουμε, πάλι δεν είναι λύση...
-
Μπορεί και να έχεις δίκιο. Το περιστατικό είναι από μια συγκεκριμένη. Παραπάνω εμπειρίες δεν έχω και εύχομαι να μην αποκτήσω ποτέ.
Τα επιτόκια βέβαια, είναι άλλο καπέλλο. Εκεί υπάρχει 'σύμπνοια' (σχεδόν)
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τουλαχιστον μια φορα την ημερα χτυπα το τηλεφωνο με προσφορα για πιστωτικη χωρις εκκαθαριστικο εφοριας .Ντόινγκ! Σήμερα χτύπησε την πόρτα μου ο ταχυδρόμος και μού έδειχνε δύο κάρτες από τράπεζες, που έχουν έρθει συστημένες. Με ρώτησε μάλιστα αν τις έχω ζητήσει, και με ενημέρωσε ότι όλος ο κόσμος τού τις επέστρεφε! Φυσικά τις πήρε πίσω όπως ήρθαν!
-
Χθες χτυπαει το τηλεφωνο, το σηκωνω και ακουω ενα ηχογραφημενο μυνημα χωρις χρεωση (οπως έλεγε) απο γνωστη τράπεζα,
και πως αν ενδιαφερομαι για δανειο να παραμεινω στο ακουστικο μου για να μιλησω με εκπροσωπο της τραπεζας.Δεν παμε καλα... Αλλαξανε τροπο Spam???
-
Ο χρήστης apopol έγραψε:
Χθες χτυπαει το τηλεφωνο, το σηκωνω και ακουω ενα ηχογραφημενο μυνημα χωρις χρεωση (οπως έλεγε) απο γνωστη τράπεζα,
και πως αν ενδιαφερομαι για δανειο να παραμεινω στο ακουστικο μου για να μιλησω με εκπροσωπο της τραπεζας.Δεν παμε καλα... Αλλαξανε τροπο Spam???
Προκειμένου να βάζεις έναν υπάλληλο να πάιρνει 50 τηλέφωνα και να τρώει 48 χυλόπιτες βάζεις ένα, ξέρω γω, τηλεφωνικό κέντρο να καλεί 10-12 αριθμούς ταυτόχρονα και ο υπάλληλος ενημερώνει μόνο τους 'εθελοντές'
-
Το θέμα μάρκετινγκ όντως σηκώνει συζήτηση. Αλλά και πάλι, ουδείς σε αναγκάζει να δανείζεσαι.
Ότι προϊόν και να σου δώσουν, με όποια δικαιολογητικά (η χωρίς), με όποιο επιτόκιο...το θέμα είναι ότι είσαι κουτοπόνηρος/αφελής/κτλ. αν νομίζεις ότι θα γεμίσεις το σπίτι με καταναλωτικά αγαθά χιλιάδων ευρώ με μισθό κάτω απο χίλια.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Είμαι ευτυχής διότι αγοράζω ΜΟΝΟ μετρητοίς. Δεν χρωστάω τίποτα, δεν έχω πιστωτική ενώ για τις αγορές μου στο internet χρησιμοποιώ κυρίως μία Attica Gift Card την οποία πιστώνω με όσα ευρώ έχω και θέλω.Εγω παλι ειμαι ευτυχης,γιατι αγοραζω σημερα και πληρωνω σε 1-10 ατοκες το ιδιο ακριβως ποσο.Αγοραζω απο το internet με πιστωτικη εχοντας ανα πασα στιγμη δυνατοτητας αμφισβήτησης της συναλλαγης μου αν κατι δεν ειναι νομιμο.Δεν κουβαλαω ποτε σοβαρα μετρητα,και ετσι κανενα κλεφτρονι δεν ασχοληθηκε ποτε μαζι μου.
Χρησιμοποιω πιστωτικη απο τα 20 μου, ποτε δεν εχω πληρώσει ούτε ενα ευρώ τόκο.Αν δεν παιρνανε προμηθεια οι τραπεζες απο όλες τις συναλλαγες με πιστωτική θα τους ειχα βαλει και μέσα
Δεν παραγνωριζω οτι με το πλαστικο χρημα ειναι πιο ευκολο να χασει κανεις τον ελεγχο, αλλα ας μην δαιμονοποιούμε καταστασεις και ας μην αφοριζουμε εργαλεία που με σωστη χρηση κανουν την ζωη μας ευκολότερη.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Χρησιμοποιω πιστωτικη απο τα 20 μου, ποτε δεν εχω πληρώσει ούτε ενα ευρώ τόκο.Αν δεν παιρνανε προμηθεια οι τραπεζες απο όλες τις συναλλαγες με πιστωτική θα τους ειχα βαλει και μέσαΤι προμήθεια παίρνουν οι τράπεζες από κάθε αγορά με πιστωτική; Δηλαδή το ποσό που πάει στο κατάστημα είναι τελικά μικρότερο; Δεν το κατάλαβα αυτό... Με ποια λογική το δέχεται ο καταστηματάρχης;
Και επίσης, φίλε Tiger, τους πληρώνουμε και ένα ετήσιο τέλος, μην το ξεχνάς!
-
Σε καποια εταιρεια που δουλευα, οι τράπεζες μας εστελναν συνεχεια λιστες με πελάτες για να τους στέλνουμε Direct mails με προσφορες για δανεια και πιστωτικες, ειδικα κατι τοκογλύφοι στιλ cofidis (καμμια σχεση με τον Σαββα Κωφιδη ) στελναν καθε 15 μερες λιστες με 20.000 ατομα.
ολο και καποιος θα τσιμπαγε...
-
Πολύ ενοχλητική αυτή η πολιτική.
Και εμένα με είχαν ξυπνήσει πόσες φορές παλαιότερα (φοιτητής) για να μου στείλουν αν ενδιαφέρομαι μια πιστωτική. Το οτι δεν είχα καν εισόδημα προφανώς ήταν λεπτομέρια για αυτούς. -
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Χρησιμοποιω πιστωτικη απο τα 20 μου, ποτε δεν εχω πληρώσει ούτε ενα ευρώ τόκο.Αν δεν παιρνανε προμηθεια οι τραπεζες απο όλες τις συναλλαγες με πιστωτική θα τους ειχα βαλει και μέσα
Τι προμήθεια παίρνουν οι τράπεζες από κάθε αγορά με πιστωτική; Δηλαδή το ποσό που πάει στο κατάστημα είναι τελικά μικρότερο; Δεν το κατάλαβα αυτό... Με ποια λογική το δέχεται ο καταστηματάρχης;
Αναλογα το προϊόν,τον τζίρο και την συμφωνια που εχει ο καταστηματάρχης,καποιοι δεν δίνουν μία,καποιοι δίνουν 5% κ.ο.κ.
Χτες αγόρασα γυαλιά ηλίου και έδωσα +5% για 12 άτοκες.Ετήσιο και μηνιαίο τέλος επίσης δεν πληρώνω,κατι που εχει γίνει πρακτική πλέον σε όλες τις τράπεζες προς άγρα πελατών.
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Ανάλογα με το προφίλ σου ως καταναλωτή, αυτό μπορεί και να μην ισχύει. Εμένα απο ένα σημείο και μετά μου τις γυρίσανε σταδιακά όλες σε μηδενική συνδρομή εφ'όρου ζωής παρόλο που μερικές απο αυτές θεωρούνται 'δύσκολες' κάρτες (Gold Visa, Dainers κτλ).
Παρόλο που δεν έχουν πάρει ούτε λεπτό τόκο ποτέ, τους συμφέρει γιατί τις χρησιμοποιώ παντού και κερδίζουν το 2-3% ανα χρήση.
Επίσης κάνουν και κάποιες καλές προσφορές περιοδικά σε διάφορα προϊόντα & υπηρεσίες -
Η dynamic που σου γυρίζει πισω λεφτα ειναι πολυ καλη περιπτωση,ειδικα αμα εχεις σχεδόν καταργησει τα μετρητα οπως εχω κανει εγω.
-
Όταν είδα πόσο εύκολο είναι να σε γδάρουν αν σου βουτήξουν την πιστωτική, σταμάτησα να τη χρησιμοποιώ καθημερινά. Κανείς υπάλληλος δεν έριχνε μια ματιά στην υπογραφή, ελάχιστοι ζήτησαν ταυτότητα.
-
Αν στη βουτήξουν και το καταλάβεις δηλώνεις απώλεια και ό,τι χρέωση γίνει από εκεί και μετά δεν σε αφορά.
Αν δεν το καταλάβεις, ας πρόσεχες...
-
Όπως είπε και ο nass, υπάρχει προστασία του ιδιοκτήτη της κάρτας για τέτοιες περιπτώσεις. Μάλιστα στο statement που έρχεται κάθε μήνα, αν δείς κάποια χρέωση που πιστεύεις οτι δεν έκανες εσύ ή έγινε εν άγνοιά σου, μπορείς να την αρνηθείς, οπότε και αυτή ακυρώνεται και ακολουθεί έρευνα της τράπεζας (φυσικά αν πας να κάνεις λαμογιά θα τη πατήσεις).
Εγώ πάντως χρησιμοποιώ πιστωτική εδώ και 2 χρόνια περίπου με δωρεάν συνδρομή και ειμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Web banking, αυτόματη πληρωμή στο τέλος κάθε μήνα (δηλαδή μηδέν τόκοι), και άμα λάχει μπορώ να τη χρησιμοποιήσω για άτοκες (πάντα) δόσεις...
-
Μπορείς να κάνεις και ασφάλεια στις κάρτες σου με 20-25
Δανεια, κάρτες κλπ Υπαρχει λυση;