-
Οι γάτες που είχαμε σπίτι το τελευταίο καιρό έχουν εξαφανιστεί, μόλις ανακάλυψα την μία απο αυτιές ψόφια και πιθανότατα είναι απο φόλα.
Υποψιάζομαι ποιος πιθανώς το έχει κάνει, ξέρετε αν υπάρχει κάποιος τρόπος αντιμετώπισης, νομικά πχ?
-
Οι γάτες που είχαμε σπίτι το τελευταίο καιρό έχουν εξαφανιστεί, μόλις ανακάλυψα την μία απο αυτιές ψόφια και πιθανότατα είναι απο φόλα.
Υποψιάζομαι ποιος πιθανώς το έχει κάνει, ξέρετε αν υπάρχει κάποιος τρόπος αντιμετώπισης, νομικά πχ?
-
Οι γάτες που είχαμε σπίτι το τελευταίο καιρό έχουν εξαφανιστεί, μόλις ανακάλυψα την μία απο αυτιές ψόφια και πιθανότατα είναι απο φόλα.
Υποψιάζομαι ποιος πιθανώς το έχει κάνει, ξέρετε αν υπάρχει κάποιος τρόπος αντιμετώπισης, νομικά πχ?
-
Υγρά φρένων και από πάνω εφημερίδα στο αμάξι του. Μη κάνεις θέμα για τις γάτες.
-
μου φαινεται οτι υπαρχει τροπος να το αντιμετωπισεις νομικα παρε τηλεφωνο σε καμια φιλοζωικη οργανωση πιστευω θα σε κατατοπισουν.
αληθεια τι κανει επιπλεον η εφημεριδα απο πανω?
-
Αν δεν έχεις αποδείξεις για το ποιός το έκανε νομίζω οτι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα..
Και το να αποκτήσεις αποδείξεις είναι σχεδόν αδύνατο.
Οπότε το καλύτερο είναι να βρεις ποιος είναι και να πάρεις τον νόμο στα χέρια σου..!!! -
Αν ξερεις ποιος το εκανε (πολλες φορες σκυλος που γαυγίζει δεν δαγκώνει),τοτε μονο να παρεις τον νομο στα χερια σου μπορεις.
Ο νομος στα δικαστηρια ειναι αποκλειστικα για την προστασία των ενοχων. -
Απο τη γειτονιά μου ξέρω ποιοι ΔΕΝ το έκαναν, αλλα δε μπορώ να ξέρω ποιοί το έκαναν, δεν είμαι καν σίγουρος αν είναι φόλα. Πάντως γάτες υήχραν πάντα στη γειτονιά μου και κανένας δεν είχε πρόβλημα, ίσα-ίσα επειδή έχει αρκετ'α χωράφια ειναι και ωφέλιμες επειδή τρώνε τους αρουραίους.
Μήπως ξέρετε πως μπορώ να καταλάβω απο τι ψόφησε? Πχ αν η φόλα προκαλεί αιμοραγία ή εμετό.
-
Ρε Γιάννη, πήγαινέ την σε έναν κτηνίατρο. Αυτός θα σε κατατοπίσει. Περίεργο πάντως, τόσα γατάκια να πέθαιναν όλα από φυσικά αίτια έτσι ξαφνικά. Εκτός και αν είναι θύματα της νέας νόσου των αιλουροειδών .
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Οι γάτες που είχαμε σπίτι το τελευταίο καιρό έχουν εξαφανιστεί, μόλις ανακάλυψα την μία απο αυτιές ψόφια και πιθανότατα είναι απο φόλα.Υποψιάζομαι ποιος πιθανώς το έχει κάνει, ξέρετε αν υπάρχει κάποιος τρόπος αντιμετώπισης, νομικά πχ?
ΑΝ ήταν φόλα, και ΑΝ βρεις ποιος πραγματικά το έκανε, ο πρώτος τρόπος αντιμετώπισης που μου έρχεται στο μυαλό, είναι να τον βάλεις να φάει τη φόλα του
-
πάντως αν έχεις απλά υποψίες και δεν είσαι βέβαιος 10000%, ΜΗΝ κάνεις καμιά μαλακία στο αμάξι του ή ο,τιδήποτε..
αν όμως το ξέρεις ΣΙΓΟΥΡΑ ( όχι αν νομίζεις ), τότε γ@μησέ τον.. -
Μπορεί και να μην ήταν φόλες, δικές μου γάτες ψόφησαν αφού έφαγαν ποντίκια που είχαν φάει νέας τεχνολογίας ποντικοφάρμακο, από αυτό που δεν σκοτώνει αμέσως, αλλά σκοτώνει σίγουρα.
Αν πράγματι ενδιαφέρεσαι, πάρε μια γάτα και πήγαινέ την σε κτηνίατρο. Θα την ανοίξει και θα σου πει. -
Η ζωοκτονία τιμωρείται(Ν.1300/82).
Αν έχεις στοιχεία μήνυση.
Πρόσεξε μόνο μην σου γυρίσει μπούμεραγκ με έγκληση εκ μέρους του για δυσφήμηση.Αν τον βάλεις να φάει την φόλα του όπως λέει ο φίλος Κρουζ,πες μας καιρού επιτρέποντος πώς είναι από κοντά ο Βαβύλης;Τα πήρε τα κιλά ή τον ''παχαίνει'' ο τηλεοπτικός φακός;
-
ΖΩΑ ΖΩΑ ΖΩΑ......
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
ΖΩΑ ΖΩΑ ΖΩΑ......Οχι Βαγγελη δεν ειναι ζωα.Τα ζωα δεν κανουν τετοια πραγματα.Σαδιστες και παλιανθρωποι γεματοι κακια ειναι.
-
Τηλέφωνο Φιλοζωικής: 210 6020202
Bagus, οι 'άνθρωποι' δεν είναι ζώα,
είναι ΚΤΗΝΑΡΕΣ !!!
**Δεν **υπάρχει ζώο στο ζωϊκό βασίλειο που να σκοτώνει από χόμπυ, από **κόμπλεξ **ή από **ευχαρίστηση **!!!....παρά μόνον ο .... 'Ανθρωπος' το 'τελειότερο δημιούργημα του 'θεού''
-
Ναι ρε παιδια τροπος του λεγειν ειναι...
Δεν μπορω να διανοηθω «ανθρωπο» που να μην αγαπαει τα ζωα,ποσο μαλλον να τα σκοτωνει επειδη ετσι
Στο διαολο και παραπερα καθαρματα...
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Ναι ρε παιδια τροπος του λεγειν ειναι... -
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις, καλώς ή κακώς δεν μπορώ να ξέρω αν όντως πέθανε απο κακόβουλη δηλητηρίαση ή αν αρρώστησε ή δηλητηριάστηκε απο μόνο του. Δυστηχώς απ'όσο είδα σήμερα ήταν αρκετές μέρες ψόφιο και δεν είναι σε κατάσταση για να καταλάβει κανείς τα αίτια του θανάτου.
Οι γείτονες που μίλησα δεν έχουν δεί κάποιο άλλο ψόφιο οπότε ίσως είναι σύμπτωση το οτι εξαφανίστηκαν τα άλλα γατιά. Αναγκαστικά θα πρέπει να περιμένουμε να ξανασυμβεί ή καλύτερα να μην ξανασυμβει.
Και παλι ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
-
Αυτοί που ρίχνουν φόλες στις γάτες είναι (εκτός των άλλων) εντελώς ηλίθιοι γιατί μόλις τις εξολοθρεύσουν θα εμφανιστούν ποντίκια που δεν εξαφανίζονται όσο ποντικοφάρμακο και να ρίξεις. Υπάρχουν πολλά μέρη στην Ελλάδα που έχουν μεγάλο πρόβλημα με τα ποντίκια και τους αρουραίους και σ' όλα αυτά τα μέρη είχαν εξοντώσει τις γάτες με φόλες 'για καθαριότητα'.
Ποντίκια, βρωμιά, κουνούπια και αρρώστιες ακολουθούν την εξόντωση των θηρευτών τους (γεράκια, φίδια, κουκουβάγιες, γάτες, πουλιά, νυχτερίδες).
Η νυχτερίδα (μερικά είδη) είναι το μόνο όπλο εναντίον των κουνουπιών. Άκακη και τρώει χιλιάδες κουνούπια όλη τη νύχτα (τα πουλιά κοιμούνται τη νύχτα).
Φόλα