-
Ο χρήστης mezzanine έγραψε:
Επειδή αυτη την εβδομάδα πήρα τιμές, το A3 ambition που έχει ίδιο εξοπλισμό με το 1.6FSi Sportline έχει 26800. Τωρα αν συγκρίνεις το Sportline με το γυμνό Α3 χωρίς κλιματισμο, σπορ καθίσματα, ραδιο-cd, τάσια κτλπ ναι ισως να έχει 3500 διαφορα.
Αλλα αυτό μόνο με ποδήλατο μπορείς να το συγκρίνεις.Δεν εχω κατι με την Audi και καλα κάνει και τα δίνει τόσο ακριβα αφου υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον, και φυσικά η δύναμη που έχει για μερικούς είναι μια χαρά (ισως και εγω να μην είχα πρόβλημα αφου κινούμαι συνέχεια μες την κίνηση και με ενδιαφερει αρκετα η ποιότητα του εσωτερικού).
Είμαι ανάμεσα στο Golf GT και στο A3 1.6FSi, και μου είναι δύσκολο να διαλέξω, το εσωτερικό του A3 είναι παααρα πολυ ωραιο. Αν δεν είχε βγεί το Golf θα έπαιρνα το Audi με κλειστά τα μάτια τώρα ομως με βάζει σε σκέψεις. Αλήθεια πως πάει ρε παιδιά το A3 είναι εντελώς ψόφιο;
Φιλε mezzanine η διαφορα επιδοσεων μεταξυ των αυτοκινητων που αναφερεις (GT-A3 1.6) ειναι χαοτικη...Βεβαια και η ποιοτητα του εσωτερικου του Α3 ειναι σαφως ανωτερη του Golf.
Απο την αλλη αν κινεισαι μονιμως μεσα στην πολη δεν σου χρειαζεται τοση παραπανω δυναμη οποτε ισως το Α3 να σου ειναι επαρκες.
Οταν ομως βρεθεις σε ανοιχτο δρομο ή σε μια ορεινη επαρχιακη διαδρομη θα εκτιμησεις ΠΟΛΥ την παραπανω δυναμη του GΤ, ειδικα αν εισαι και λιγακι 'ανησυχος'...
Παντως μεταξυ των 2 εγω θα διαλεγα το GT με κλειστα ματια. -
Στα τελευταία μοντέλα η διαφορά μεταξύ Golf και Α3 έχει μειωθεί σημαντικά. Είναι βέβαια καλύτερο το Α3 αλλά έχει σημασία που θα δώσεις προτεραιότητα. Με την ενεργητική ασφάλεια όλα γίνονται εύκολα και άνετα. Με καλύτερη ποιότητα απλά πηγαίνεις πιο χαλαρά, ξεκούραστα και όταν έρθουν τα δύσκολα κανείς στην άκρη (στη καλύτερη περίπτωση) ή αναθεματίζεις την ώρα που δε πήρες το GT.
Απλά πράγματα είναι. Δεν είναι μαθηματικά!!!!
-
Ο χρήστης rallye40 έγραψε:
Στα τελευταία μοντέλα η διαφορά μεταξύ Golf και Α3 έχει μειωθεί σημαντικά. Είναι βέβαια καλύτερο το Α3 αλλά έχει σημασία που θα δώσεις προτεραιότητα. Με την ενεργητική ασφάλεια όλα γίνονται εύκολα και άνετα. Με καλύτερη ποιότητα απλά πηγαίνεις πιο χαλαρά, ξεκούραστα και όταν έρθουν τα δύσκολα κανείς στην άκρη (στη καλύτερη περίπτωση) ή αναθεματίζεις την ώρα που δε πήρες το GT.Απλά πράγματα είναι. Δεν είναι μαθηματικά!!!!
Πολυ σωστος.
-
Παιδιά σκέφτομαι να πάρω το Megane 1.6 Hatchback (με/χωρίς facelift - δεν έχω αποφασίσει ακόμα), με ηλιοροφή.
Επίσης θέλω να προσθέσω στο εσωτερικό οθόνη που να έχω κάποις λειτουργικές επιλογές του αυτοκινήτου πάνω και να γίνονται ρυθμίσεις απο κει (π.χ. A/C) όπως επίσης και να έχει GPS.
Να το ζητήσω με την αγορά αυτό ή μπορεί να προστεθεί και αργότερα? Και αν ναι τι κόστος έχει? Επίσης που μπορώ να μάθω τι επιλογές έχω σε αυτό τον τομέα γιατί στο προσπέκτους του Megane δεν βρήκα τίποτα..
Ευχαριστω.. -
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Αδελφικος φιλος ετοιμαζεται για αγορα αυτοκινητου.
(...)
Οροφη τιμης ~22.000 Ε.Η αγορα, που αναβληθηκε περσι, θα γινει τελικα φετος. Επειδη ο ενδιαφερομενος κανει το 'αγροτικο' του στη δημοσια εκπαιδευση σε γραφικο νησι του Αιγαιου και η παραγγελια μαλλον θα γινει το Πασχα, εχω το δυσβαστακτο εργο να κανω μια προ-ερευνα αγορας, γιατι ο διαθεσιμος χρονος για να τα δει θα ειναι λιγοστος (το θελει το καλοκαιρι).
Η οροφη τιμης εχει ανεβει στα 25.000 (ισως και λιγο παραπανω). Αποταμιευση γαρ στην ερημια...Το αυτοκινητο θα ταξιδευει (παρα) πολυ σε εθνικο και επαρχιακο(=νησιωτικο) δικτυο.
Πρωτο κριτηριο η αξιοπιστια.
Τον ενδιαφερουν οδικη συμπεριφορα-επιδοσεις, οχι ομως φανατικα. Απλα δεν ειναι τελειως ασχετος και θελει το αυτοκινητο να 'πηγαινει' και να στριβει, οχι ομως σε βαρος ανεσης-θορυβου.
Δεν ενδιαφερεται για βελτιωσεις.
Οι χωροι ενδιαφερουν, αλλα δεν αποτελουν υψηλη προτεραιοτητα.
Τελος, γουσταρει και λιγο στυλ/πουλ- μουρ (αν και δεν το παραδεχεται )Ενδεικτικα υποψηφια που σκεφτομαι:
Mini Cooper 1.6-115 ΗΡ (περσι κοντεψε να το κλεισει, τωρα σκεφτεται τους χωρους).
Civic 1.8
Astra GTC 1.8
Audi A3
Mazda 3
???Τα δυο ιδανικα (κατ' εμε) υποψηφια μαλλον δεν θα πεισθει να τα αγορασει:
Alfa 147 (προκαταληψη με τα ιταλικα)
Golf GT (ειναι καμενος απο σοβαρα προβληματα με Polo 100 PS, το οποιο εδωσε αρον-αρον και πηρε Yaris. Αυτη η προϊστορια πιθανως να 'καψει' και το Α3).Γνωμες για τα παραπανω αλλα και αλλες προτασεις ειναι ευπροσδεκτες, αφου η ερευνα θα γινει απο 'μηδενικη βαση'.
Ξεχάσαμε τις προτεραιότητες του ανθρώπου...
με αυτά που γράφει τώρα πλέον που το civiv παίζει δυνάτά δύσκολα δε θα το πάρει. Ο αθρωπος είναι καμμένος από προβλήματα και όσοι το έχουν πάθει αυτό παίρνουν γιαπωνέζικα αμάξια
Μολις δει και την Γυάλινη οροφή στο αμάξι αφου θέλει και πουρ μουρ -
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Εγω θα πω: Focus,Corolla,Alfa 147,Astra κλπ κι αν ειναι πολυ οριακα!!! Αν εχεις 4 ατομα μεσα αντε να κανεις μια προσπεραση με ασφαλεια.
Μονο που με τα λεφτα του Α3 παιρνεις τις ΔΙΛΙΤΡΕΣ εκδοσεις των αυτοκινητων που αναφερεις (εκτος της Corolla που δεν εχει) και προσπερνας με ΠΟΛΥ μεγαλυτερη ασφαλεια απο αυτη που σου παρεχει το Α3 1.6. (ειδικα με κλιμα ανοιχτο, 4 ατομα και λαστιχα 225/45 17 )
Με το ιδιο ποσο ειτε διαλεγεις ενεργητικη ασφαλεια ειτε ποιοτητα πλαστικων και κυλισης...
Μη λεμε τα ιδια παλι...Συζητάμε για 1.600άρια ΜΟΝΟ
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Εγω θα πω: Focus,Corolla,Alfa 147,Astra κλπ κι αν ειναι πολυ οριακα!!! Αν εχεις 4 ατομα μεσα αντε να κανεις μια προσπεραση με ασφαλεια.
Μονο που με τα λεφτα του Α3 παιρνεις τις ΔΙΛΙΤΡΕΣ εκδοσεις των αυτοκινητων που αναφερεις (εκτος της Corolla που δεν εχει) και προσπερνας με ΠΟΛΥ μεγαλυτερη ασφαλεια απο αυτη που σου παρεχει το Α3 1.6. (ειδικα με κλιμα ανοιχτο, 4 ατομα και λαστιχα 225/45 17 )
Με το ιδιο ποσο ειτε διαλεγεις ενεργητικη ασφαλεια ειτε ποιοτητα πλαστικων και κυλισης...
Μη λεμε τα ιδια παλι...Συζητάμε για 1.600άρια ΜΟΝΟ
Καλα...
Το Golf GT που ειναι ...1400αρι (:lipsealed:) ειναι εντος της συζητησης η οχι?:ysterical::ysterical:
-
Καλα...
Το Golf GT που ειναι ...1400αρι (:lipsealed:) ειναι εντος της συζητησης η οχι?:ysterical::ysterical:
Ούτε!!! Σιγά μην λέω ότι έχω 1.400
-
Είμαι στην ίδια κατάσταση με τον παραπάνω 'φίλο' με τη διαφορά ότι με ενδιαφέρει αρκετά και η εξωτερική εμφάνιση του αυτοκινήτου. Είχα ψηθείο τρελά κι εγώ με το κούπερ αλλά έχω τις επιφυλάξεις μου λόγω χώρων.
Είδα το Megane και είναι αυτή τη στιγμή 1ο στις προτιμήσεις μου. Opel Astra δεν συζητάω κάν και το Α3 πιστεύω θα μου βγει αρκετά ακριβά. Για την 147 δεν έχω καθόλου γνώμη αλλά 'ακούω' διάφορα για τα ηλεκτρονικά της, όπως επίσης και για το C3 Coupe..
Να σημειώσω επίσης ότι θέλω ηλιοροφή (είδα τη γυάλινη του Megane & τρελάθηκα) και οθόνη (για GPS/διάφορες λειτουργίες).
Προτάσεις..? -
Ο χρήστης GiorgosH έγραψε:
Είμαι στην ίδια κατάσταση με τον παραπάνω 'φίλο' με τη διαφορά ότι με ενδιαφέρει αρκετά και η εξωτερική εμφάνιση του αυτοκινήτου. Είχα ψηθείο τρελά κι εγώ με το κούπερ αλλά έχω τις επιφυλάξεις μου λόγω χώρων.
Είδα το Megane και είναι αυτή τη στιγμή 1ο στις προτιμήσεις μου. Opel Astra δεν συζητάω κάν και το Α3 πιστεύω θα μου βγει αρκετά ακριβά. Για την 147 δεν έχω καθόλου γνώμη αλλά 'ακούω' διάφορα για τα ηλεκτρονικά της, όπως επίσης και για το C3 Coupe..
Να σημειώσω επίσης ότι θέλω ηλιοροφή (είδα τη γυάλινη του Megane & τρελάθηκα) και οθόνη (για GPS/διάφορες λειτουργίες).
Προτάσεις..?Καταρχήν φιλε Γιώργο πες μας ποσα λεφτα σκοπευεις να δωσεις και ποιες ειναι οι προτεραιοτητες σου, για να μπορεσουμε να σου πουμε τη γνωμη μας. Η εμφανιση ειναι ετσι κι αλλιως υποκειμενικη, για τα υπολοιπα μιλαω.
-
Κοίτα και το Focus.
-
Προτάσεις..?Ομοίως τρελάθηκα με το μεγκάν. Γενικά το βλέπω σαν πολύ φιλικό αμάξι και αν καταλήξω σε 1.6/βενζίνη είναι μεσ' στην καρδιά μου (να ερχόταν και το 2.0/diesel πριν το καλοκαίρι, ακόμα καλύτερα, αλλά πού...). Κατά γενική παραδοχή όχι η λογικότερη λύση στην κατηγορία αλλά μερικά πράγματα απλά μας αρέσουν. Το μόνο που δεν είμαι σίγουρος είναι η αξιοπιστία, για την οποία ακούω διάφορα (από Ιαπωνόφιλους όμως).
Για την 147 κοιτά λίγο και τα 2 ή 3 αστέρια στα Crash Tests... Καλά πώς οδηγάμε εμείς, άμα έρθει ο καβλωμένος από απέναντι και η ενεργετική ασφάλεια δεν σε γλιτώνει;
C3/C4... χμμμ, πολλά ηλεκτρονικά. Ομοίως έχω ενδοιασμούς με την αξιοπιστία της (αν και κάποτε ήταν 1η επιλογή το C4). Αλλά φίλος (καρά-Ιαπωνόφιλος βέβαια) που δουλεύει σε οδική βοήθεια μου είπε ότι όλο τέτοια μαζεύει. Πόσο τσιμπημένο ήταν το σχόλιο, δεν ξέρω. Από την άλλη βέβαια, αφού κοιτάς πολύ την εμφάνιση, μία C4 VTS με ηλιοροφή (δες την!) νομίζω δεν θα σε χάλαγε
(Μετά βεβαίως η επερχόμενη... βλεμματο-παγίδα είναι το νέο Civic με κόντα 25-26 χιλιάρικα απ' ό,τι άκουσα για την έκδοση με ηλιοροφή. Και έχει και αρκετή δύναμη ο κινητήρας για να μπορούμε να μιλάμε για 'επαρκή' ενεργετική ασφάλεια.)
Κανείς με σχόλια εμπειρίες για C4/Megane?
-
Επειδή αυτη την εβδομάδα πήρα τιμές, το A3 ambition που έχει ίδιο εξοπλισμό με το 1.6FSi Sportline έχει 26800. Τωρα αν συγκρίνεις το Sportline με το γυμνό Α3 χωρίς κλιματισμο, σπορ καθίσματα, ραδιο-cd, τάσια κτλπ ναι ισως να έχει 3500 διαφορα.
Αλλα αυτό μόνο με ποδήλατο μπορείς να το συγκρίνεις.Δεν εχω κατι με την Audi και καλα κάνει και τα δίνει τόσο ακριβα αφου υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον, και φυσικά η δύναμη που έχει για μερικούς είναι μια χαρά (ισως και εγω να μην είχα πρόβλημα αφου κινούμαι συνέχεια μες την κίνηση και με ενδιαφερει αρκετα η ποιότητα του εσωτερικού).
Είμαι ανάμεσα στο Golf GT και στο A3 1.6FSi, και μου είναι δύσκολο να διαλέξω, το εσωτερικό του A3 είναι παααρα πολυ ωραιο. Αν δεν είχε βγεί το Golf θα έπαιρνα το Audi με κλειστά τα μάτια τώρα ομως με βάζει σε σκέψεις. Αλήθεια πως πάει ρε παιδιά το A3 είναι εντελώς ψόφιο;
Φιλε mezzanine η διαφορα επιδοσεων μεταξυ των αυτοκινητων που αναφερεις (GT-A3 1.6) ειναι χαοτικη...Βεβαια και η ποιοτητα του εσωτερικου του Α3 ειναι σαφως ανωτερη του Golf.
Απο την αλλη αν κινεισαι μονιμως μεσα στην πολη δεν σου χρειαζεται τοση παραπανω δυναμη οποτε ισως το Α3 να σου ειναι επαρκες.
Οταν ομως βρεθεις σε ανοιχτο δρομο ή σε μια ορεινη επαρχιακη διαδρομη θα εκτιμησεις ΠΟΛΥ την παραπανω δυναμη του GΤ, ειδικα αν εισαι και λιγακι 'ανησυχος'...
Παντως μεταξυ των 2 εγω θα διαλεγα το GT με κλειστα ματια.Tώρα αν πω ότι ακόμα και σε σχέση με 2λιτρο FSI Α3 πάλι θα προτιμούσα golf gt, θα θεωρηθώ κολλημένος;
-
GT ουμπερ αλλες
Είμαι ΚΑΡΑερωτευμένος με το συγκεκριμένο
Αχχχχ πως θα περάσουν 2 χρονάκια μέχρι να το πάρω ...
-
Για την 147 δεν έχω καθόλου γνώμη αλλά 'ακούω' διάφορα για τα ηλεκτρονικά της, όπως επίσης και για το C3 Coupe..Πολλά προβλήματα το C4 συμφωνούμε (καθότι και σχετικά νέο μοντέλο) αν και εμένα μου αρέσει αρκετά και θα του τα συγχωρούσα. Τα διάφορα για τα ηλεκτρονικά της 147 δεν τα λες και σε εμάς για να τα μάθουμε;
Προσωπική μου άποψη είναι να βλέπει καθένας τα αμάξια που τον ενδιαφέρουν από κοντά και να κρίνει. Όλα τα άλλα είναι θεωρίες. Άλλωστε ο λαός-όχλος δεν έχει πάντα δίκιο.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Tώρα αν πω ότι ακόμα και σε σχέση με 2λιτρο FSI Α3 πάλι θα προτιμούσα golf gt, θα θεωρηθώ κολλημένος;
Καθόλου, και για να λέμε την αλήθεια αν εξαιρέσουμε το 2.0T όλα τα υπόλοιπα αυτη την στιγμή δέν αξίζουν γιατι μου φαίνεται πολυ σύντομα θα δούμε και αλλο turbo κινητηρα στο Α3 (ισως 1.4TSi με 140ps), και ελαφρώς τσιμπημένη τιμή.
-
Καταρχήν φιλε Γιώργο πες μας ποσα λεφτα σκοπευεις να δωσεις και ποιες ειναι οι προτεραιοτητες σου, για να μπορεσουμε να σου πουμε τη γνωμη μας. Η εμφανιση ειναι ετσι κι αλλιως υποκειμενικη, για τα υπολοιπα μιλαω.
Όρι βάζω κάπου τα 20-21 χιλιάρικα.
Όταν μίλησα για εμφάνιση, συμπεριέλαβα κ όρους, οπως πχ την ηλιοροφή που την θέλω όπωσδήποτε.
Με ενδιαφέρει η αξιοπιστία σαν αυτοκίνητο, η ασφάλεια (5* το μεγκάν ε? ) και το καλό design. Και προτιμώ ευρωπαικές εταιρείες παρά οτιδήποτε ασιάτικο.
Είμαι τελείως αναποφάσιστος και έχω λίγες γνώσεις απο αυτοκίνητα.
Και για να σας βοηθήσω λίγο ακόμα, ασχολούμαι με πωλήσεις και κάνω 1-2 2ωρα ταξίδια την εβδομάδα στην Κρήτη (Από Ηράκλειο προς Χανιά, Σητεία, Ιεράπετρα), μ'αρέσει η ταχύτητα στην εθνική αλλά δεν πρόκειται ούτε κόντρες να κάνω, και ούτε ποτέ έχω σκοπό να βάλω κάποοιο kit σαν κι αυτά που έχω δει σε BurnOut πχ.
Με λίγα λόγια θέλω ένα καλό/σοβαρό αυτόκίνητο αλλά ταυτόχρονα και σπορ. Ξέρω η περιγραφή που δίνω δεν είναι ότι καλύτερο αλλα πιστέψτε με δυσκολεύομαι να αποφασίσω..P.S. Ξέχασα να αναφέρα ότι με ενδιαφέρει κ η μετα-πωλητική του αξία γιατί με τον τρέχον προγραμματισμό σε 4-5 χρονάκια με βλέπω να το αλλάζω
-
Ο χρήστης mezzanine έγραψε:
Tώρα αν πω ότι ακόμα και σε σχέση με 2λιτρο FSI Α3 πάλι θα προτιμούσα golf gt, θα θεωρηθώ κολλημένος;
Καθόλου, και για να λέμε την αλήθεια αν εξαιρέσουμε το 2.0T όλα τα υπόλοιπα αυτη την στιγμή δέν αξίζουν γιατι μου φαίνεται πολυ σύντομα θα δούμε και αλλο turbo κινητηρα στο Α3 (ισως 1.4TSi με 140ps), και ελαφρώς τσιμπημένη τιμή.
Δεν ξερω ρε παιδια αλλα μετα την ελευση του Golf GT 170, το 140αρι που αναμενεται και την μελλοντικη τοποθετηση του TSi στο Α3, ολα τα Α3 (1.6,2.0) πλην των 2.0Τ/3.2 μου φαινονται καμενα χαρτια...
-
Δεν ξερω ρε παιδια αλλα μετα την ελευση του Golf GT 170, το 140αρι που αναμενεται και την μελλοντικη τοποθετηση του TSi στο Α3, ολα τα Α3 (1.6,2.0) πλην των 2.0Τ/3.2 μου φαινονται καμενα χαρτια...Πιθανών, αλλά ακόμα δεν ξέρουμε την τιμή τους και το πόσο οικονομικά είναι στην κατανάλωση. Αν το 140 πετύχει σ'αυτούς τους δύο τομείς (και κυρίως στον δευτερο ότι δεν έκανε το 170) τότε τα απλά δίλιτρα είναι σίγουρα περιττά...
-
Μη λεμε τα ιδια παλι...μην πας στο χρηματικο παλι!!! μου λεει οτι ειναι οριακο το α3 με 4 ατομα σε προσπεραση και του λεω ποσο μάλλον τα αλλα 1600αρια της κατηγοριας... THAT'S ALL!!!!
Αγορα hatchback μεχρι 25.000