-
Πες του να παραγγείλει από τώρα το Clio III RS (αν η τιμή κρατηθεί στα 'γαλλικά' επίπεδα... ). Πότε θα 'ρθει άραγε στην Ελλάδα, γνωρίζει κανείς;
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Golf GT είναι η λύση και δε σηκώνει και πολύ συζήτηση.
Aπό εκεί και μετά η 147 είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο οδηγικά, αλλά σε χώρους υστερεί. Όχι τη δίλιτρη πάντως. Δεν αξίζει.
Ούτε το focus θα ήταν μέσα στις επιλογές μου. Το mazda 3 2.0 όμως, θα ήταν.
Το civic 1800 αν δεν τον ενδιαφέρει και πολύ η οδήγηση, είναι και αυτό καλή περίπτωση.έχω ακριβώς το ίδιο δίλημμα, απλώς το δικό μου πρόβλημα είναι οτι θα βάλω δόσεις και με την απαράδεκτη χρηματοδότηση της vw to golf παει κοντά στα 26,500-27,000, αρα κοιτούσα προς 147 2.0 μεριά, γιατί δεν αξίζει?
-
Ο χρήστης DIMITRIS CHRISTOFORIDIS έγραψε:
Golf GT είναι η λύση και δε σηκώνει και πολύ συζήτηση.
Aπό εκεί και μετά η 147 είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο οδηγικά, αλλά σε χώρους υστερεί. Όχι τη δίλιτρη πάντως. Δεν αξίζει.
Ούτε το focus θα ήταν μέσα στις επιλογές μου. Το mazda 3 2.0 όμως, θα ήταν.
Το civic 1800 αν δεν τον ενδιαφέρει και πολύ η οδήγηση, είναι και αυτό καλή περίπτωση.έχω ακριβώς το ίδιο δίλημμα, απλώς το δικό μου πρόβλημα είναι οτι θα βάλω δόσεις και με την απαράδεκτη χρηματοδότηση της vw to golf παει κοντά στα 26,500-27,000, αρα κοιτούσα προς 147 2.0 μεριά, γιατί δεν αξίζει?
Σιγουρα αξιζει σαν αυτοκινητο απλα ισως θα επρεπε η Alfa να ειχε βαλει ενα πιο δυνατο μοτερ. Εγω τουλαχιστον περιμενα κατι καλυτερο. Με αυτη την εννοια η διαφορα επιδοσεων με την 1.6 ΤS δεν ειναι τραγικα μεγαλη, και αν βαλεις μεσα και το κοστος κατοχης 2λιτρου αυτοκινητου η 1.6 δειχνει πιο συμφερουσα αγορα.
Απο την αλλη και η διαφορα τιμης δεν ειναι μεγαλη οποτε αν εχεις τη δυνατοτητα αγορας και συντηρησης της 2λιτρης go ahead. -
Ο χρήστης DIMITRIS CHRISTOFORIDIS έγραψε:
έχω ακριβώς το ίδιο δίλημμα, απλώς το δικό μου πρόβλημα είναι οτι θα βάλω δόσεις και με την απαράδεκτη χρηματοδότηση της vw to golf παει κοντά στα 26,500-27,000, αρα κοιτούσα προς 147 2.0 μεριά, γιατί δεν αξίζει?Για τσέκαρέ το αυτό με τη χρηματοδότηση, γιατί ο αδελφός μου πήγε στη karenta στο Ηράκλειο και ρώτησε για το GT και του είπαν ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΑ ότι αυτήν την περίοδο του κάνουν άτοκα για 2 χρόνια (24 μήνες δηλαδή) μέχρι 10'000
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Τον ενδιαφερουν οδικη συμπεριφορα-επιδοσεις, οχι ομως φανατικα.Ευκαιρία λοιπόν να γίνει. Μια 147 δίλιτρη είναι ότι πρέπει και σε τιμή μούρλια. Έχει τα άλογα που της χρειάζονται (και λείπουν από την 1,6) ενώ σε κατανάλωση δεν έχει καμιά ιδιαίτερη διαφορά σε σχέση με μια ρουφίχτρα 1,6.
-
Ο ανθρωπος ειναι 'καμενος' απο polo και θα παρει το GT, με τον περιεργο κινητηρα????
Ας παρει το opel και ομορφο ειναι και δυνατο...αλλα και το civic ειναι ενδιαφερον.
-
Άν δεν κυκλοφορεί καθημερινά σε μεγάλη πόλη τότε για πολλά ταξίδια και χώρους αξίζει να πάρει μεγάλο αυτοκίνητο που ταξιδεύουν αλλιώς!
Απορρίπτοντας VAG (A3, Golf, Jetta, Passat, Octavia) θα σκεφτόμουνα Mazda 3 ή 6, Ford Mondeo ή Focus sedan, Ηonda Civic 4d 1,8 (που είναι και ιαπωνικό και όχι αγγλικό όπως το 5πορτο) κλπ. -
Μιας και το θελει αρκετα για ταξιδια θα πρεπει οπωσδηποτε κατ εμε να εχει 6ταχυτο κιβωτιο για καλυτερη καταναλωση. Ε μιας και το civic δεν ειναι οτι πιο σπορ και εχει και εξαταχυτο συν την ποιοτητα κατασκευης και 7χρονια εγγυηση (για να μην καει ξανα) δε νομιζω οτι πτρεπει να ψαχνει και πολυ.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
έχω ακριβώς το ίδιο δίλημμα, απλώς το δικό μου πρόβλημα είναι οτι θα βάλω δόσεις και με την απαράδεκτη χρηματοδότηση της vw to golf παει κοντά στα 26,500-27,000, αρα κοιτούσα προς 147 2.0 μεριά, γιατί δεν αξίζει?
Για τσέκαρέ το αυτό με τη χρηματοδότηση, γιατί ο αδελφός μου πήγε στη karenta στο Ηράκλειο και ρώτησε για το GT και του είπαν ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΑ ότι αυτήν την περίοδο του κάνουν άτοκα για 2 χρόνια (24 μήνες δηλαδή) μέχρι 10'000
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
To A3 κόβεται λόγω μειωμένης υποδύναμης ( ) και σχετικά μικρότερης αξιοπιστίας [αν μάλιστα συνοδεύεται από κάφρο τοπικό αντιπρόσωπο, βράστα]ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ??? Για να ξέρω αν ειναι να το παρουμε σοβαρα η οχι!
-
Με τα ίδια χρήματα παίρνεις τουλάχιστον 25-38 ίππους περισσότερους, πράγμα χρήσιμο ως απαραίτητο όταν κινείσαι σε επαρχιακό δίκτυο.
Η αξιοπιστία του γκρουπ δεν υπάγεται στα ισχυρά πλεονεκτήματα την τελευταία δεκαετία, ενώ και η συντήρηση και επισκευή κοστίζει πολύ. -
Ο χρήστης ZeTOv έγραψε:
To A3 κόβεται λόγω μειωμένης υποδύναμης ( ) και σχετικά μικρότερης αξιοπιστίας [αν μάλιστα συνοδεύεται από κάφρο τοπικό αντιπρόσωπο, βράστα]
ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ??? Για να ξέρω αν ειναι να το παρουμε σοβαρα η οχι!
Καθολου. Με τα λεφτα που ζηταει το Α3 παιρνεις ΠΟΛΛΑ ΩΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ αλογα παραπανω σε οποιαδηποτε αλλη -εκτος BMW,MB- μαρκα (πχ Octavia RS, Golf GT oπου εχεις και το ιδιο πλαισιο με το.... Α3 ), πιθανον να παιρνεις πιο αξιοπιστα αυτοκινητα (Japan) ή οδηγικα πιο ενδιαφεροντα (Alfa 147) και με φτηνοτερο κοστος συντηρησης σε γενικες γραμμες.
Απο εκει και περα ειναι θεμα προτεραιοτητων του καθενος τι επιλεγει.Επι της ουσιας συμφωνω απολυτα με τον manosk.
-
καλα θα τρελαθουμε? στα 1600 αρια βγαζει τα περισσοτερα δυναμομετρημενα αλογα της κατηγοριας... (129) τωρα αν εσεις μου το συγκρινετε με 2000 κεκ η σπορ εκδοσεις αυτο ειναι αλλο θεμα... οσο για την αξιοπιστια πρωτη φορα ακουω να τιθεται θεμα!!!
-
Ο χρήστης ZeTOv έγραψε:
**καλα θα τρελαθουμε? στα 1600 αρια βγαζει τα περισσοτερα δυναμομετρημενα αλογα της κατηγοριας... (129) ** τωρα αν εσεις μου το συγκρινετε με 2000 κεκ η σπορ εκδοσεις αυτο ειναι αλλο θεμα... οσο για την αξιοπιστια πρωτη φορα ακουω να τιθεται θεμα!!!Ποιο;Το Α3;
Καλό το ανέκδοτοΣτο θέμα μας τώρα,θα πρότινα την 147 2.0.Και γρήγορη είναι και στρίβει,και είναι και άνετη
-
Ο χρήστης tan έγραψε:
Ποιο;Το Α3;
Καλό το ανέκδοτοΣτο θέμα μας τώρα,θα πρότινα την 147 2.0.Και γρήγορη είναι και στρίβει,και είναι και άνετη
Μπορεί να βγάζει και καμιά 300αριά άλογα χωρίς να μας το λένε.. Γερμανοί παιδί μου, τι περιμένεις?
2 ενστάσεις για την 147..
α) Μεταπώληση?
β) 2 αστέρια NCAP.Κατά τα άλλα, μια χαρά αυτοκίνητο είναι και σίγουρα αρκετά οδηγοκεντρική.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Ποιο;Το Α3;
Μπορεί να βγάζει και καμιά 300αριά άλογα χωρίς να μας το λένε.. Γερμανοί παιδί μου, τι περιμένεις?
2 ενστάσεις για την 147..
α) Μεταπώληση?
β) 2 αστέρια NCAP.Κατά τα άλλα, μια χαρά αυτοκίνητο είναι και σίγουρα αρκετά οδηγοκεντρική.
Εχεις δίκιο kid :δεν τα είχα σκεφτεί γιατί δεν με ενδιαφέρουν άμεσα .Αυτά είναι τα μειονεκτήματά της,αλλά...κανείς δεν είναι τέλειος
-
Ο χρήστης tan έγραψε:
**καλα θα τρελαθουμε? στα 1600 αρια βγαζει τα περισσοτερα δυναμομετρημενα αλογα της κατηγοριας... (129) ** τωρα αν εσεις μου το συγκρινετε με 2000 κεκ η σπορ εκδοσεις αυτο ειναι αλλο θεμα... οσο για την αξιοπιστια πρωτη φορα ακουω να τιθεται θεμα!!!
Ποιο;Το Α3;
Για δες το παρακάτω,προσεκτικά ομως
http://library.techlink.gr/4t/article.asp?mag=1&issue=344&article=10081Εγώ απλά μα μεταφέρω το συμπέρασμα οεοοεο
**Το συμπέρασμα,
λοιπόν, είναι προφανές: ο Twin Spark κινητήρας των 120 ίππων διαθέτει μεγαλύτερα και
πιο... απτά αποθέματα ισχύος σε σχέση με τους αντίστοιχους 1600άρηδες των Α3 και 116i. Το
παράδοξο, όμως, είναι πως, παρά τον εμφανώς πιο... εύρωστο κινητήρα της, η 147 δεν
καταφέρνει να πάρει κεφάλι στην κόντρα των χρονομέτρων σε σχέση με το Α3, το οποίο, όντας
εξαιρετικά ομοιογενές και ισορροπημένο σε κάθε στροφή, ψαλιδίζει σιγά σιγά τη διαφορά που
δημιουργεί στις ευθείες το ιταλικό χάτσμπακ, σταματώντας εντέλει τα Tag στον ίδιο
πρακτικά χρόνο (όπως φαίνεται και στον πίνακα, η μεταξύ τους διαφορά στην καλύτερη
επίδοση αγγίζει μόλις τα 0,1 δλ.). Πίσω τους, με διαφορά που ξεπερνά ελαφρώς το 1 δλ.,
ακολουθεί η 116i, η οποία χάνει πόντους σε σχέση με το Α3, αποκλειστικά εξαιτίας του
κινητήρα της. **Αυτα τα λίγα πάμε παρακάτω οεο
-
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ
Χωρίς περιστροφές και «ναι μεν, αλλά», το συμπέρασμα που προκύπτει είναι κάτι παραπάνω
από σαφές: ανάμεσα στα τρία, η 147 είναι το μοναδικό αυτοκίνητο που θα ερωτευτείς από την
πρώτη κιόλας στιγμή! Δεν είναι μόνο ο κινητήρας-«ποίημα» των 120 ίππων που σε «αναγκάζει»
να την αγαπήσεις, αλλά πολλά ακόμα επιμέρους στοιχεία, όπως, για παράδειγμα, το
εντυπωσιακά γρήγορο σύστημα διεύθυνσης και οι καλοστημένες αναρτήσεις της, που με τον
τρόπο τους συμμετέχουν και αυτές στην αποκαλούμενη σήμερα «σπορ οδήγηση». Από εκεί και
πέρα τώρα, τόσο το Α3 όσο και η άρτι αφιχθείσα 116i είναι δύο αυτοκίνητα για λιγότερο
έντονες συγκινήσεις στο όριο και πιο... μακροχρόνιες, θα λέγαμε, σχέσεις, που το καθένα
σε αποζημιώνει με το δικό του μοναδικό τρόπο. Το μεν Α3 με την άχρωμη αρχικά, πλην όμως
υποδειγματική του ομοιογένεια και ασφάλεια κάτω απ? όλες τις συνθήκες, η δε 116i
περισσότερο με την... ιδέα της πίσω κίνησης, τη στιβαρότητα και τη σιγουριά που αποπνέει
και λιγότερο με την απόλυτη ταχύτητά της με το πόδι στο πάτωμα._ 4Τ -
Ο χρήστης ZeTOv έγραψε:
καλα θα τρελαθουμε? στα 1600 αρια βγαζει τα περισσοτερα δυναμομετρημενα αλογα της κατηγοριας... (129) τωρα αν εσεις μου το συγκρινετε με 2000 κεκ η σπορ εκδοσεις αυτο ειναι αλλο θεμα... οσο για την αξιοπιστια πρωτη φορα ακουω να τιθεται θεμα!!!H Audi 115 δεν δηλωνει?
Δηλαλη συμφερει τον κατασκευαστη να 'κρυψει' ιπποδυναμη απο το αυτοκινητο του?
Λιγο περιεργο μου ακουγεται...
Αλλωστε ειτε 115 ειτε 129 μου ειναι αδιαφορο διοτι δεν φαινονται πουθενα στις συγκριτικες μετρησεις με αλλα 1.6, οπου πχ η 147 ειναι πολυ πιο γρηγορη ειτε απο σταση ειτε σε ρεπριζ.
Και ΦΥΣΙΚΑ θα συγκρινω το Α3 1.6 με 2λιτρες εκδοσεις μικρομεσαιων, οι οποιες και παλι ειναι φτηνοτερες απο αυτο.Kid πολυ σωστος σε ολα.
-
Η παθητικη ασφαλεια της 147 για το κοστος και την κατηγορια της ειναι απαραδεκτη. Δεν υπαρχει αμφιβολια. Ομως δεν ξερω μηπως μετα το fl διορθωσαν/βελτιωσαν πραγματα , μια και το τεστ αφορουσε την προ fl εκδοση. Αν ξερει κατι παραπανω καποιος θα ηταν χρησιμο να μας πει.
-
Η μεταπωληση κατα τη γνωμη μου πρεπει να αποτελει δευτερευον κριτηριο αγορας του αυτοκινητου, στην περιπτωση βεβαια που στους υπολοιπους τομεις σε καλυπτει. Το αυτοκινητο το παιρνεις για ΣΕΝΑ οχι για τον επομενο. Η αληθεια βεβαια ειναι οτι η 147 ΔΕΝ εχει καλη. Αν ο φιλος μας προβληματιζεται πολυ επι της μεταπωλησης καλυτερα να μην την αγορασει.
-
να προσθεσω σε οτι ειπες την αυξημενη καταναλωση σε σχεση με τα αλλα 1600.
Αλλα οπως ειπε και ο φιλος tan κανεις δεν ειναι τελειος...
-
-
Ο χρήστης tan έγραψε:
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ
Χωρίς περιστροφές και «ναι μεν, αλλά», το συμπέρασμα που προκύπτει είναι κάτι παραπάνω
από σαφές: ανάμεσα στα τρία, η 147 είναι το μοναδικό αυτοκίνητο που θα ερωτευτείς από την
πρώτη κιόλας στιγμή! Δεν είναι μόνο ο κινητήρας-«ποίημα» των 120 ίππων που σε «αναγκάζει»
να την αγαπήσεις, αλλά πολλά ακόμα επιμέρους στοιχεία, όπως, για παράδειγμα, το
εντυπωσιακά γρήγορο σύστημα διεύθυνσης και οι καλοστημένες αναρτήσεις της, που με τον
τρόπο τους συμμετέχουν και αυτές στην αποκαλούμενη σήμερα «σπορ οδήγηση». Από εκεί και
πέρα τώρα, τόσο το Α3 όσο και η άρτι αφιχθείσα 116i είναι δύο αυτοκίνητα για λιγότερο
έντονες συγκινήσεις στο όριο και πιο... μακροχρόνιες, θα λέγαμε, σχέσεις, που το καθένα
σε αποζημιώνει με το δικό του μοναδικό τρόπο. Το μεν Α3 με την άχρωμη αρχικά, πλην όμως
υποδειγματική του ομοιογένεια και ασφάλεια κάτω απ? όλες τις συνθήκες, η δε 116i
περισσότερο με την... ιδέα της πίσω κίνησης, τη στιβαρότητα και τη σιγουριά που αποπνέει
και λιγότερο με την απόλυτη ταχύτητά της με το πόδι στο πάτωμα._ 4ΤΕτσι όπως το θέτεις ναι, φίλε μου .
Το συγκριτικο αυτό καλό θα ήταν να το διαβάσουν όλοι πριν πουν ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ όμως σχετικά με το α3
Σκέψου λέει να βάζαμε και 205/55/16 στο α3 τι θα γινόταν ....
οεο
Αγορα hatchback μεχρι 25.000