Ο χρήστης GiorgosH έγραψε:
Είδα το Megane και είναι αυτή τη στιγμή 1ο στις προτιμήσεις μου. Opel Astra δεν συζητάω κάν και το Α3 πιστεύω θα μου βγει αρκετά ακριβά. Για την 147 δεν έχω καθόλου γνώμη αλλά 'ακούω' διάφορα για τα ηλεκτρονικά της, όπως επίσης και για το C3 Coupe..
Να σημειώσω επίσης ότι θέλω ηλιοροφή (είδα τη γυάλινη του Megane & τρελάθηκα) και οθόνη (για GPS/διάφορες λειτουργίες).
Προτάσεις..?
Ομοίως τρελάθηκα με το μεγκάν. Γενικά το βλέπω σαν πολύ φιλικό αμάξι και αν καταλήξω σε 1.6/βενζίνη είναι μεσ' στην καρδιά μου (να ερχόταν και το 2.0/diesel πριν το καλοκαίρι, ακόμα καλύτερα, αλλά πού...). Κατά γενική παραδοχή όχι η λογικότερη λύση στην κατηγορία αλλά μερικά πράγματα απλά μας αρέσουν. Το μόνο που δεν είμαι σίγουρος είναι η αξιοπιστία, για την οποία ακούω διάφορα (από Ιαπωνόφιλους όμως).
Για την 147 κοιτά λίγο και τα 2 ή 3 αστέρια στα Crash Tests... Καλά πώς οδηγάμε εμείς, άμα έρθει ο καβλωμένος από απέναντι και η ενεργετική ασφάλεια δεν σε γλιτώνει;
C3/C4... χμμμ, πολλά ηλεκτρονικά. Ομοίως έχω ενδοιασμούς με την αξιοπιστία της (αν και κάποτε ήταν 1η επιλογή το C4). Αλλά φίλος (καρά-Ιαπωνόφιλος βέβαια) που δουλεύει σε οδική βοήθεια μου είπε ότι όλο τέτοια μαζεύει. Πόσο τσιμπημένο ήταν το σχόλιο, δεν ξέρω. Από την άλλη βέβαια, αφού κοιτάς πολύ την εμφάνιση, μία C4 VTS με ηλιοροφή (δες την!) νομίζω δεν θα σε χάλαγε
(Μετά βεβαίως η επερχόμενη... βλεμματο-παγίδα είναι το νέο Civic με κόντα 25-26 χιλιάρικα απ' ό,τι άκουσα για την έκδοση με ηλιοροφή. Και έχει και αρκετή δύναμη ο κινητήρας για να μπορούμε να μιλάμε για 'επαρκή' ενεργετική ασφάλεια.)
Κανείς με σχόλια εμπειρίες για C4/Megane?