-
Ο χρήστης tpapo έγραψε:
Ποσταρα το συμπέρασμα και μονο του περιοδικού ,ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ τίποτε αλλο ο καθένας βγάζει ΟΤΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΘΕΛΕΙ
Επαναλαμβανω οτι αυτο που ποσταρες ΔΕΝ ειναι το τελικο συμπερασμα του αρθρου το οποιο ειναι αυτο που ποσταρε ο tan.
Για να ποσταρω και για την 147 Ti μιας και το βρηκα:http://library.techlink.gr/4t/article.a ... ticle=9722
Oλοκληρώνοντας στο σημείο αυτό την αναφορά μας, υπενθυμίζουμε ότι μόλις τον περασμένο
μήνα, κάτω από ελαφρώς διαφορετικές καιρικές συνθήκες, η Alfa Romeo 147 1.6 Ti,
παραμένοντας η πιο σπορτίφ πρόταση στο πλαίσιο της συγκεκριμένης κατηγορίας, σημείωσε με
χαρακτηριστική ευκολία τον καλύτερο χρόνο στο γύρο πίστας (1:19:6).Τι χρονο ειπαμε οτι κανει το Α3?:lol:
Τα συμπερασματα δικα σας.Ισχύουν αυτά που έγραψα πιο πάνω .To link αυτό είναι το σωστό ??
Να το σωστόhttp://library.techlink.gr/4t/article.asp?mag=1&issue=332&article=9569
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Συμφωνω γενικα με το σκεπτικο σου αλλα το 1800αρι/140ΗΡ Civic στο ιδιο τευχος τι καταναλωσεις εχει?
Τις είδα, αλλά δεν είδα χρόνο πίστας, όπως επίσης είδα και διαφορά σε επιδόσεις
ότι είναι οικονομικός του Civic για τ'άλογά του και τον κυβισμό του δεν αμφισβητείται, αλλά δεν σε προκαλεί να του πιεις το αίμα
κοίτα και του Mazda 3 2.0 με 150 ίππους
Συμφωνουμε.
Οσο για το αν σε προκαλει να του πιεις το αιμα καλυτερα κατσε να το οδηγησουμε πρωτα γιατι η Honda εχει μια παραδοση με τα VTEC.
Αληθεια επι τη ευκαιρια γυρο πιστας για το Civic γιατι δεν ειδαμε?:whistlink:
Δυναμομετρηση?
-
το Golf Gt ακούγεται για πολύ ελκυστική επιλογή ακόμα και για ανθρώπους σαν εμένα που πίνουμε νερό μόνο made in japan. To πρόβλημα με τα VW και όλο το VW group είναι η πολύ ακριβή συντήρηση (επιβεβαιώμένο απόλυτα, έχω κάνει έρευνα), η σχετικά μειωμένη αξιοπιστία τα τετλευταία έτη (πολλά περιέργα κρούσματα) και η έλλειψη στοιχείων ως προς την αξιοπιστία του κινητήρα θαύμα.. 1.4 -170 ps.
Μετά από 2-3 χρόνια θα έχουμε σχηματίσει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα ως προς το πόσο αξιόπιστο είναι το νέο μοτέρ.. (για να μην πω καμιά τετραετία).
Αν το καλόσκεφτείς το ford focus 2.0 αποτελεί μια αρκετά καλή λύση ειδικά αν πρόκειται ν απληρώσεις της μετρητοίς διότι έχει πολύ καλη τιμή αγοράς, άριστα οδιγικά χαρακτηριστικά, δεν ακούστηκε κάτι κακό ως προς την αξιοπιστία και το μόνο αρνητικό ειναι ο χλιαρός κινητήρας (για δίλιτρο). Έχει όμως αραιά service, είναι σε πολύ καλή τιμή για 2.0 ενώ καλύπτεται με 5ετή ολική εγγύηση με σχετικά μικρό κόστος συντήρησης..
Αυτά... Ως προς το mazda 3 2.0 έχει κατα μακράν τις καλύτερες ρεπρίζ από όλα αυτά τα μικρομεσαία 2.0 (80-110 4.4') , χάνει μόνο από το golf 1.4 TSI -
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Αληθεια επι τη ευκαιρια γυρο πιστας για το Civic γιατι δεν ειδαμε?Πραγματικά ελπίζω να μην είναι επειδή ξενέρωσαν με τίποτα κρατήματα ή την παρεμβατικότητα του VSC. (fingers crossed, που λένε). Άντε να εμφανιστεί στις αντιπροσωπείες να μπορέσουμε να έχουμε και προσωπική άποψη από κανά τεστ ντράιβ.
-
καλα θα τρελαθουμε? στα 1600 αρια βγαζει τα περισσοτερα δυναμομετρημενα αλογα της κατηγοριας... (129) τωρα αν εσεις μου το συγκρινετε με 2000 κεκ η σπορ εκδοσεις αυτο ειναι αλλο θεμα... οσο για την αξιοπιστια πρωτη φορα ακουω να τιθεται θεμα!!!
H Audi 115 δεν δηλωνει?
Δηλαλη συμφερει τον κατασκευαστη να 'κρυψει' ιπποδυναμη απο το αυτοκινητο του?
Λιγο περιεργο μου ακουγεται...
Αλλωστε ειτε 115 ειτε 129 μου ειναι αδιαφορο διοτι δεν φαινονται πουθενα στις συγκριτικες μετρησεις με αλλα 1.6, οπου πχ η 147 ειναι πολυ πιο γρηγορη ειτε απο σταση ειτε σε ρεπριζ.
Και ΦΥΣΙΚΑ θα συγκρινω το Α3 1.6 με 2λιτρες εκδοσεις μικρομεσαιων, οι οποιες και παλι ειναι φτηνοτερες απο αυτο.επειδη το ρωτησα ακου: το συγκεκριμενο αυτοκινητο επειδη παρασκευάζεται στη γερμανια και η φορολογια εκει γινεται με βαση τους ιππους και οχι τα κυβικά τους συμφερει να αναγράφουν το τυπικο του θεματος και οχι την ουσια.. και μαλιστα απο οσο γνωριζω οι 14 (129-115) αυτοι ιπποι ειναι αρκετα χρηματα ακομα και για εναν γερμαναρα...
-
Μα είναι οι ίδιοι κινητήρες που έχουν μπει σε τόσα μοντέλα του γκρουπ...
Και στις μετρήσεις βγαίνει κάτω ή στα ίδια με αρκετούς ανταγωνιστές με παρόμοια κυβικά και βάρος. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Και στις μετρήσεις βγαίνει κάτω ή στα ίδια με αρκετούς ανταγωνιστές με παρόμοια κυβικά και βάρος.Για το πρωτο δεν το γνωριζω επακριβως αλλα δεν νομιζω να παιζει ρολο μονο ενας κινητηρας για να παρεις τις ιδιες τιμες σε δοκιμαστικα τεστ...
οσο για το δευτερ θα ηθελα να ακουσω μερικα αλλα αυτοκινητα της κατηγοριας που το αφηνουν τοσο πια πισω! και μην μου αρχισετε παλι τα Golf GTi και Astra OPC...
-
Ο χρήστης ZeTOv έγραψε:
Και στις μετρήσεις βγαίνει κάτω ή στα ίδια με αρκετούς ανταγωνιστές με παρόμοια κυβικά και βάρος.Για το πρωτο δεν το γνωριζω επακριβως αλλα δεν νομιζω να παιζει ρολο μονο ενας κινητηρας για να παρεις τις ιδιες τιμες σε δοκιμαστικα τεστ...
οσο για το δευτερ θα ηθελα να ακουσω μερικα αλλα αυτοκινητα της κατηγοριας που το αφηνουν τοσο πια πισω! και μην μου αρχισετε παλι τα Golf GTi και Astra OPC...
147, Corolla, το νεο Civic και πιθανον το Focus. Ελπιζω να τα θεωρεις της ιδιας κατηγοριας...
-
Ο χρήστης ZeTOv έγραψε:
γιατί να μην σου αρχίσουμε; ΟΛΑ τα μικρομεσαία που έχουν αντίστοιχο ΚΟΣΤΟΣ αγοράς το αφήνουν ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥ πίσω
Alfa 147 2.0
Focus 2.0
Mazda 3 2.0
Honda Civic (νέα είσοδος) 1.8
Leon TFSI
Astra 1.8 & 2.0T
και βέβαια Golf 2.0 & GTναι, δεν είναι 1.600άρια
τελικά μόνο με την 116 κάνει παρέα -
εγώ είμαι .... ανάμεσα στο
focus 2.0
και στο
civic 1.8
με τα συν πλην που ξέρουμε όλοι εδω μεσα .....
αλλά το new civic 5d έχει και γυάλινη ηλιοροφή extra.....
έχουμε καμια Pic απο το αμάξι με την γυάλινη οροφή .... ?κάποιος που να έχει κάνει test drive και στα 2 ?
με τις εκπώσεις της ford ....cash πόσο πάει το φοκους 2.0 ???
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
έχουμε καμια Pic απο το αμάξι με την γυάλινη οροφή .... ?Μπές στο http://www.honda.co.uk και ακολούθα το λίνκ που έχει για το νέο civic, με τη χορωδία.
Εκεί πήγαινε Explore --> Feel Excited και θα βρεις βίντεο
Πάντως άμα ήταν το ίδιο καλό και στα κρατήματα / άνεση (τουλάχιστον απ' ότι διάβασα στο τρέχον τεύχος), δεν θα κοιτούσα τίποτ' άλλο. Όσο καλά και να είναι τα άλλα, το αμάξι το παίρνεις για να το οδηγάς (ακόμα). Τώρα, ακόμα ψάχνομαι.
Ίδωμεν...
-
147, Corolla, το νεο Civic και πιθανον το Focus. Ελπιζω να τα θεωρεις της ιδιας κατηγοριας...
τα θεωρω της ιδιας κατηγορίας προς τι η ειρωνία? απλα ΔΕΝ ειναι καν στα ίδια κιλα!!! civic 1140 και corolla 1130 οταν το Α3 αγγίζει τα 1300... για τα αλλα δεν γνωρίζω να σου πω την αληθεια αλλα σε ποια τεστ αληθεια βάλανε εστω σε ενα περιοδικο το Α3 πίσω απο ολα αυτα????
-
Τα λιγότερα κιλά στην ίδια κατηγορία αμαξώματος είναι πλεονέκτημα, όχι μειονέκτημα, ούτε έλλειψη ποιότητας.
Θεωρώ το Α3 πολύ καλό αυτοκίνητο, αλλά όχι για τις επιδόσεις του που είναι απλώς ικανοποιητικές για μέση χρήση. -
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
...ο ενδιαφερομενος κανει το 'αγροτικο' του στη δημοσια εκπαιδευση σε γραφικο νησι του Αιγαιου ...Ωωωωωωωωωωωωω, τελικά δεν είμαι μόνος...
-
όχι !!! όχι !!! όχι !!! δες είστε μόνοι !!!!
σόρρυ για το off topic .....
τι ειδικότητα ? έγω (πληροφορική)
νισάκι ? εγώ Αμοργός
σε λίγο ............οι μεταθέσεις !!!
για να δούμε !!!!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τα λιγότερα κιλά στην ίδια κατηγορία αμαξώματος είναι πλεονέκτημα, όχι μειονέκτημα, ούτε έλλειψη ποιότητας.
Θεωρώ το Α3 πολύ καλό αυτοκίνητο, αλλά όχι για τις επιδόσεις του που είναι απλώς ικανοποιητικές για μέση χρήση.είναι πιο βαρύ και στρίβει καλύτερα
μετά από κυβικά, χώρους, ίππους, θα συγκρίνουμε τα αυτοκίνητα βάσει κιλών
-
όσο πιο βαρύ .. είναι .... στρίβει χειρότερα...
μεγαλύτερη αδράνεια ....
-
Ο χρήστης ZeTOv έγραψε:
τα θεωρω της ιδιας κατηγορίας προς τι η ειρωνία? απλα ΔΕΝ ειναι καν στα ίδια κιλα!!! civic 1140 και corolla 1130 οταν το Α3 αγγίζει τα 1300... για τα αλλα δεν γνωρίζω να σου πω την αληθεια αλλα σε ποια τεστ αληθεια βάλανε εστω σε ενα περιοδικο το Α3 πίσω απο ολα αυτα????
Δεν σε ειρωνευτηκα, δεν καταλαβαινω γιατι το λες αυτο αλλα τελωσπαντων αν φανηκε κατι τετοιο συγνωμη. Απλα υπαρχει μια 'πεποιθηση' οτι το Α3 δεν πρεπει να συγκρινεται με ολα αυτα γιατι ειναι σε αλλη κατηγορια, αυτη των μικρομεσαιων πολυτελειας, p!$#@$m οπως θες πες το. Εγω αυτο το θεωρω χαζο. Ολα μικρομεσαια ειναι. Το οτι ειναι περισσοτερα κιλα ειναι εις βαρος του σε ολους τους τομεις!!! (πλην ισως της παθητικης ασφαλειας)
Προσωπικα μου ειναι αδιαφορο.Οσο για τα τεστ, αν διαβαζες λιγακι 4Τ δεν θα ειχες αμφιβολια...
Και αν παμε στις 2λιτρες εκδοσεις αυτων που ανεφερα, οι οποιες ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ να ειναι φτηνοτερες του Α3 ...1.6 :lol: οι διαφορες στις επιδοσεις ειναι χαωδεις! -
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
εγώ είμαι .... ανάμεσα στοfocus 2.0
και στο
civic 1.8
με τα συν πλην που ξέρουμε όλοι εδω μεσα .....
έχουμε καμια Pic απο το αμάξι με την γυάλινη οροφή .... ?κάποιος που να έχει κάνει test drive και στα 2 ?
με τις εκπώσεις της ford ....cash πόσο πάει το φοκους 2.0 ???
Αν μπορω να κρινω απο το rallye της υπογραφης σου θα διακινδυνευα να πω οτι το Focus μαλλον θα σου ταιριαζε καλυτερα.
Απο τις ραβδους να πας σε ημιακαμπτο δε νομιζω οτι θα σου αρεσει ιδιαιτερα...Επιφυλλασομαι ομως μεχρι να οδηγησουμε το νεο Civic. Αν και το πρωτο τεστ δεν ειναι πολυ ενθαρρυντικο...
Παντως το Focus 2.0 μεχρι πριν λιγο καιρο ηταν σε τρομερη προσφορα (καπου 20000). -
ΦΙΛΕ koralli
κοιταξε να δεις για 'πεποιθηση' δεν ξέρω αν υπάρχει πάντως δεν αντιδρά κανείς σε συγκρίσεις ομοίων με όμοια το ξαναλέω!!! Υπάρχουν δυο ειδών κατηγορίες στις συγκρίσεις:
1)οταν συκρίνεις με βάση τη ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (πχ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ) και ΚΥΒΙΚΑ (πχ 1600)... και
2)όταν συγκρίνεις με βάση την τιμή και βάζεις ένα 'ταβάνι' τιμής πχ 25000Ε (δεν το λέω για το φίλο που έκανε το topic!) και περιμένεις να ακούσεις τη γνώμη του καθενός... σε ολες τις κατηγορίες σε όλα τα κυβικά σε όλα τα αμαξώματα για όλες τις χρησεις που λέει και η διαφήμιση...!!! τοτε λογικό είναι ο άλλος να μου συγκρίνει 2λιτρα με 1600αρια...
Αλλα πιστευω προσωπικα και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΙΜΩΝ στα 1600ΑΡΙΑ για καποιους που τα χουν και γουστάρουν να τα 'πετάξουν' αυτα τα επιπλέον 3500Ε (αν και το χω ξαναπει οτι τα επιπλεον αυτα χρήματα ειναι ουσιαστικα) καλύτερο όλων ειναι το Α3...
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ αυτη η ιστορία με τις τιμές και τα χρήματα που δίνει ο καθένας νομιζω ότι αρχίζει να κουράζει και πως δικαίωμα του καθενός είναι να διαλέγει ότι αυτοκίνητο θέλει με τα χρηματα που διαθέτει! Γιατι δηλαδή αν κάποιος είχε 250Κ για να δωσει για μια ferrari θα βγαιναμε πάλι να πούμε ότι τα λεφτά είναι πολλά και με τα ίδια λεφτά θα αγοραζαμε μια βίλα στο Πανόραμα??????? Το ίδιο πράγμα κάνεις όταν εγώ μιλάω για 1600 και εσυ μου λές για 2λιτρα μιας και είναι εντελώς ανόμοια αυτα που μου συγκρίνεις...
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΑ ΧΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ...
Αγορα hatchback μεχρι 25.000