-
Τι λέγαμε για Κρήτη;
25χρονος από Ζωνιανά έκανε μαγκές με αγροτικό έξω από σχολείο των Ανωγείων κι όταν ένας 21χρονος του έκανε παρατήρηση -πως τόλμησε- να σταματήσει γιατί θα χτυπήσει κανέναν μαθητή, τι πιο απλό έκανε; έβγαλε πιστόλι και τον πυροβόλησε στο κεφάλι
-
Τι λέγαμε για Κρήτη;
25χρονος από Ζωνιανά έκανε μαγκές με αγροτικό έξω από σχολείο των Ανωγείων κι όταν ένας 21χρονος του έκανε παρατήρηση -πως τόλμησε- να σταματήσει γιατί θα χτυπήσει κανέναν μαθητή, τι πιο απλό έκανε; έβγαλε πιστόλι και τον πυροβόλησε στο κεφάλι
-
Τι λέγαμε για Κρήτη;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Τι λέγαμε για Κρήτη;25χρονος από Ζωνιανά έκανε μαγκές με αγροτικό έξω από σχολείο των Ανωγείων κι όταν ένας 21χρονος του έκανε παρατήρηση -πως τόλμησε- να σταματήσει γιατί θα χτυπήσει κανέναν μαθητή, τι πιο απλό έκανε; έβγαλε πιστόλι και τον πυροβόλησε στο κεφάλι
Το άκουσα και εγώ στο ραδιόφωνο σήμερα το πρωί.
Θλιβερό γεγονός, που φοβάμια θα οδηγήσει και σε ακρότητες.
Ο σχολιαστής του ραδιοφώνου το ανέφερε και σας παράδειγμα να μην εμπλακόμαστε σε τέτοιου είδους 'παρατηρήσεις' γάτι δεν ξέρεις τι μπορέι να σου τύχει.
Δεν γίνεται όμως, κατά της άποψη μου, να μένεις θεατής στην βλακεία του καθενός.
Και εγώ αν ήμουν εκέι θα έπρατα ότι και ο 21χρονος. όπως έχω κάνει και στο παρελθόν σε ανάλογη περίσταση. [/quote] -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Τι λέγαμε για Κρήτη;25χρονος από Ζωνιανά έκανε μαγκές με αγροτικό έξω από σχολείο των Ανωγείων κι όταν ένας 21χρονος του έκανε παρατήρηση -πως τόλμησε- να σταματήσει γιατί θα χτυπήσει κανέναν μαθητή, τι πιο απλό έκανε; έβγαλε πιστόλι και τον πυροβόλησε στο κεφάλι
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
Σε μερικές περιοχές, όπως λέγαμε, ισχύουν διαφορετικοί 'νόμοι', δυστυχώς
-
Λογικό δεν είναι να αρχίσει (ακόμα μία) βεντέτα;
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Τι λέγαμε για Κρήτη;
καποια στιγμη αυτη η μαλακια με τα οπλα στην κρητη πρεπει να σταματσει
ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ
χειροτεροι και απο τα ζωα
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Τι λέγαμε για Κρήτη;
καποια στιγμη αυτη η μαλακια με τα οπλα στην κρητη πρεπει να σταματσει
ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ
χειροτεροι και απο τα ζωα
+1000
Πείτε με παλαβό, αλλά προσωπικά 'μποϋκοτάρω' την Κρήτη (δεν κατεβαίνω, παρότι έχω φίλους που με έχουν καλέσει επανειλημένα) εξαιτίας αυτής της απαράδεκτης νοοτροπίας που υπάρχει για κάλυψη των θρασύδειλων οπλοφόρων με πρόσχημα τα 'τοπικά έθιμα' (που αποκαλύπτουν και την τραγική εικόνα του τοπικού ΗΘΟΥΣ).
Λεφτά από μένα δεν παίρνουν...Συγγνώμη για το
-
Mεγάλη κουβέντα, έχω πάει στην Κρήτη και μου άρεσε, όπως και οι ανθρωποι της, αλλα... κάτι τέτοια ακούω και αναρωτιέμαι, ΑΝ κάποιος αποφασίσει ΔΥΝΑΜΙΚΑ να εξαφανίσει αυτά τα φαινόμενα απο αυτό τον τόπο, το θέμα είναι ποιός θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη και ποιος θα είναι αυτος.
για κάποιον λόγο οι κρητικοί έχουν αυτές τις ακραιες συμπεριφορές, σε τι ωφείλετε αυτό δεν γνωρίζω, ίσως κάποιος Κρητηκός μπορούσε να με βοηθήσει.
-
Γίνονται ήδη προσπάθειες από Κρητικούς συλλόγους και πολιτικούς. Το πρόβλημα δεν είναι γενικό και εντοπίζεται σε κάποια χωριά. Στις πόλεις υπάρχει πρόβλημα με τους τοπικούς μαφιόζους της νύχτας, που οπλοφορούν όπως οι 'ομόλογοί' τους στην Αθήνα και αλλού.
Ας μη συγχέεται όμως το 'έθιμο' με τους κουμπουροφόρους νταήδες, σωματέμπορους, εμπόρους ναρκωτικών και κλέφτες. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ας μη συγχέεται όμως το 'έθιμο' με τους κουμπουροφόρους νταήδες, σωματέμπορους, εμπόρους ναρκωτικών και κλέφτες.
Για ποιο 'έθιμο' μιλάμε ακριβώς; δεν καταλαβαίνω...
Πριν λίγα χρόνια στην Ύδρα βγήκε ένας μπάρμπας τη νύχτα της ανάστασης και βάραγε στον αέρα με την καραμπίνα, πάνω από τα κεφάλια του κόσμου που γυρνούσε από την εκκλησία. Για εμένα ο τύπος δεν είναι γραφικός, μ@λ@κ@ς είναι που θα έπρεπε να πάει φυλακή. Τόσο απλά...
Μάλιστα στο συγκεκριμένο είχα πει: 'Τι έγινε πατριώτη; Τον ξάλωσες επειδή τόλμησε να αναστηθεί;'. Ευτυχώς το διψήφιο IQ του δεν ήταν αρκετό για να καταλάβει το σαρκασμό...
-
Λοιπόν όσοι κρητικοί έχω γνωρίσει είναι ή καταπληκτικοί άνθρωποι, ζωντανοί, ειλικρινείς, φιλικοί, έξυπνοι κτλ ή καταπληκτικά μάλ#κες. Ενοχλητικά ζώα-ζώα-ζώα!!!
Προφανώς είναι άνθρωποι με έντονη προσωπικότητα είτε προς τη μια πλευρά είτε προς την άλλη!!(και ηλίθιους κώδικες τιμής-ηθικής που τους 'καταπίνουν' ) -
Petros
Δεν είναι αυτό το έθιμο. Έθιμο είναι η οπλοκατοχή, όχι η οπλοχρησία, ούτε το 'νταηλίκι'. Ο βλάκας που λες βρίσκει όμοιους μ'αυτόν σε όλη την Ελλάδα. Φέτος (ειλικρινά το λέω) θα είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που δεν θα πάω στην Ανάσταση εξαιτίας των βεγγαλικών. Πριν χρόνια μια φωτοβολίδα πέρασε εκατοστά από το κεφάλι συγγενούς μου δίπλα μου. Τους βαρέθηκα. Θα πάω στην εκκλησία το μεσημέρι της επομένης. -
Αν και το θέμα μάλλον ανήκει στον αντίλογο(είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον όμως), ήταν πραγματικά απαίσιο το περιστατικό και μάλλον δίνει λαβή σε όσους λένε να μην εμπλεκόμαστε σε 'καβγάδες' στο δρόμο, καθώς ποτέ δεν ξέρεις τι σόι ΖΩΟ είναι ο άλλος...
Κρίμα ρε γαμώτο....
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Μυλοποταμίες είναι, για όσους ξέρουν αυτό κάτι σημαίνει.
-
Ο χρήστης rethimno01 έγραψε:
Τι λέγαμε για Κρήτη;
Μυλοποταμίες είναι, για όσους ξέρουν αυτό κάτι σημαίνει.
γιατί το έκανα bold;
ποιος θα φταίει αν ξεκινήσει καμία βεντέτα τώρα; Η 'δήλωση' του δράστη ήταν ωραία... ο άλλος ξεκίνησε (όχι εσύ που έκανες φιγούρα ως κλασικός... έξω από σχολείο)
Τι να κάνει κι η αστυνομία εκεί; στρατός χρειάζεται
-
Οι καπετανιές, το χασισεμπόριο, οι Ρωσίδες και το εμπόριο όπλων δε θα σταματήσουν όσο υπάρχουν οι κάθε λογής τοπικοί 'παράγοντες' και εθνοπατέρες βουλευτές. Τα μεγάλα σόγια όμως είναι 'ψήφοι' και δε λέει να κάνουμε ουσιαστικά κάτι για τα προβλήματα της ορεινής Κρήτης. Με ηλίθιες 'διακυρήξεις' τύπου Βουλγαράκη/Θεοδωράκη, κλπ δεν κάνουμε δουλειά.
-
Εχει γινει προσπαθεια στην Κρήτη,και με πολιτικους και με αστυνομικες δυναμεις.Αλλά μονο με δικτατορικη συμπεριφορα και βαρια στρατιωτικη δυναμη μπορεις να αλλάξεις εν μία νυκτί νοοτροπία πολλων γενεών.
Το κλισέ που μας μαθαίναν στην εκθεση στο σχολειο δυστυχως ισχύει παντα:Παιδεία, ο τρόπος να αλλάξεις κάτι ειρηνικα και αποτελεσματικα -
Δεν αλλάζεις τη νοοτροπία έτσι, απλώς καταπολεμάς τις εκφράσεις της.
(Δεν το στέλνουμε στον αντίλογο;)
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Δεν το στέλνουμε στον αντίλογο;Done!
Κρήτη: όπλα, βεντέτα και άλλες ιστορίες.