-
EMMANOYHL
Σωστα τα λες φιλε μου. Εγκληματιες υπαρχουν παντου. Εμενα η αντιρρηση μου ειναι στην ανοχη που επιδεικνυει σε παρομοιες παραβατικες συμπεριφορες το υπολοιπο κομματι της τοπικης κοινωνιας. Ανθρωποι οι οποιοι ειμαι βεβαιος οτι δεν εχουν σχεση με τους χασισεμπορους βγαινουν στα καναλια να πουν 'εγω δεν ρουφιανευω να γινω γκασταπιτης', 'δεν υπαρχει προβλημα με τη φοιτηση των παιδιων στα σχολεια', 'δεν ξερουμε ποιοι ειναι οι παρανομοι', 'τα οπλα ειναι ενδειξη της κρητικης λεβεντιας' κτλ.
Αν η υπολοιπη κοινωνια (και το κρατος φυσικα) καναν τα αυτονοητα, δεν θα ειχαμε φτασει στο σημειο αυτοι οι -λιγοι πραγματι- εγκληματιες να αμαυρωνουν την εικονα του νησιου. -
Φίλε kantoniou πάντα στο οργανωμένο έγκλημα τα στόματα τα κλείνει ο φόβος. Μιλάμε για περιοχή που πέρα από ελάχιστους που ευημερούν από την παρανομία ή έμμεσα επωφελούνται από αυτή ουσιαστικά η περιοχή ερημώνει, γιατί ο κάθε σώφρον κάτοικος που έχει στοιχειωδώς κάποια προοπτική έχει φύγει προ πολλού. Υπάρχουν όμως και όσοι δεν μπορούν αν φύγουν ο κάθε ένας για τους δικούς του λόγους. Αυτοί ουσιαστικά είναι δέσμιοι της κατάστασης και θα αντιμετωπίσουν μετά το τέλος του σόου το μεγαλύτερο πρόβλημα. Μην παραβλέπουμε την οργανωμένη δημιουργία «στρατού» από παιδιά που καταδικάζονται στην αμορφωσιά και μπολιάζονται από δήθεν αντριλίκι και δήθεν παράδοση. Καιρός είναι και είμαστε οι πρώτοι που το φωνάζουμε και όχι τώρα με αφορμή μια παπαριά της αστυνομίας να σπάσει αυτό το απόστημα και να σταματήσει αυτός ο φαύλος κύκλος.
Μας αρέσει ή όχι σε πολλά μέρη της χώρας υπάρχουν άβατα απλά δεν κάνουν τόσο φασαρία και δεν «διαφημίζονται» τόσο από τα ΜΜΕ.
-
Αυτο το 'τα οπλα ειναι ενδειξη της κρητικης λεβεντιας', ποτε μου δεν το καταλαβα. Τον λεβεντη και τον μαγκα τον κανει το οπλο? Εισαι λεβεντης επειδη καταφερες να αγορασεις ενα καλασνικοφ απο αλβανια μερια?
Ή εισαι λεβεντης και μαγκας επειδη πυροβολησες πισωπλατα στο κεφαλι εναν αοπλο?
-
Το μέγιστο λάθος αρκετών εδώ μέσα είναι ότι είτε γενικεύουν τις απόψεις τους για το σύνολο του κρητικού πληθυσμού ή από την άλλη πιστεύουν ότι ό,τι αναφέρεται εδώ αφορά επίσης το σύνολο του κρητικού πληθυσμού.
Για μια ακόμα φορά θα πω ότι στο πανέμορφο αυτό νησί υπάρχει μια νοοτροπία ανοησίας που έχει να κάνει σε πρώτο βαθμό με μια φάση ψευτομαγκιάς και τσαμπουκοτραμπουκισμού (πας μη κρητικός φλώρος και ανύπαρκτος και όποιος πει κάτι για μένα του κόβω τα πόδια γιατί είμαι Ο κρητίκαρος με το όνομα ο Μικροτσουτσουνάκης κλπ κλπ κλπ).
Σε δεύτερο βαθμό έρχεται η οπλοκατοχή. Όπως είπε και ο HF και οι Ηπειρώτες πολέμησαν και αυτοί είχαν όπλα, όμως δεν τους βλέπω να ρίχνουν μπαλωθιές στους γάμους με Καλάζνικοφ...
Από την άλλη έχω μια απορία. Οι Σπετσιώτες, Υδραίοι κλπ με τους στόλους τους στην Τουρκοκρατία προσέφεραν μέγιστη υπηρεσία στην απελευθέρωση της Ελλάδας. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ; ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΟΜΟΒΡΟΝΤΙΕΣ ΣΤΑ ΒΑΦΤΙΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ ΤΟΥΣ;
Είναι εύκολα κατανοητό από όλους ότι αυτή η νοοτροπία της ανοησίας όσο πάει φεύγει από το νησί. Για μένα έχουν μείνει πλέον μόνο οι βλάχοι στα βουνά που έχουν συμφέρον (χασίς κλπ) να έχουν όπλα και να συντηρούν αυτή την κατάσταση άβατου. Εγώ διαφωνώ με τον Coyot περί κατάντειας. Πιστεύω ότι το νησί βαδίζει σε καλό δρόμο στο θέμα αυτό της νοοτροπίας. Γι αυτό και (φαίνεται ότι) έχουν εκλείψει οι βεντέτες, οι μαλακίες κλπ Ακόμα και οι μπαλωθιές σε γάμους κλπ έχω την αίσθηση ότι έχουν περιοριστεί.
Τώρα για τη μάχη της Κρήτης ανοίγετε μεγάλη κουβέντα. Εν συντομία θα πω ότι η μάχη αυτή όπως έγινε ανάμεσα σε Συμμάχους και Γερμανούς (προσέξτε δεν αναφέρω πουθενά Κρητικούς) οδήγησε μεν σε καθυστέρηση της εισβολής αλλά 2-3 εβδομάδες παραπάνω δεν θα άλλαζε κάτι όταν ο Χίτλερ έφτασε μπροστά στη Μόσχα και κόλλησε. Αν είχε επιλέξει να προελάσει κατευθείαν στη Μόσχα αντί να γυρίσει νότια προς το Κίεβο και την Ουκρανία μπορεί να είχαν πάρει άλλη τροπή τα πράγματα.
Οι αλεξιπτωτιστές δεν έλειψαν από πουθενά. Απλά ο Hitler κατάλαβε ότι δεν είναι αυτός ο σωστός τρόπος χρησιμοποίησης τους (μαζικά). Οι Σύμμαχοι το κατάλαβαν το 1945 στην επιχείρηση Varsity όταν και πήγαν να ρίξουν μαζικά αλεξιπτωτιστές μέσα στη Γερμανία και φυσικά είχαν φοβερές απώλειες. Μαζί με την αποτυχία των Άγγλων στο Άρνεμ λίγους μήνες πριν, κατέληξαν στο πώς πρέπει να χρησιμοποιείται σωστά το συγκεκριμένα όπλο (σε περιορισμένη κλίμακα και πολύ στοχευμένα). -
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
που λες ο ραδαμανθυς...οφτοπικ οταν διαβαζετε στρ.ιστορια να βαζετε στο μυαλο σας πραγματα οπως ηθικο, ανεφοδιασμο, φρουρηση τοπων, απωλεια εφεδρειων, καιρικες συνθηκες κτλ κτλ ωστε να χετε μια πληρη εικονα των γεγονοτων..πολυ αποσπασματικα τα βλεπετε μερικοι..
οντοπικ το χαβαλε σε μερικα κρητικα χωρια πρεπει να τελειωνει..
άσχετο αλλά ο Μίνωας κ ο πολιτισμός εκεί έχει μόνο γεωγραφική σχέση με τους σημερινους Κρητικούς,οποιοσδήποτε ισχυριστεί το αντίθετο είναι απλά ή ακραία εθνικιστής ή ανιστόρητος.
κ κάτι ακόμη σε αυτά που σωστά για εμένα γράφεις περί κρίσεως στρατηγικών-στρατιωτικών αποφάσεων:στις όποιες κρίσεις θα πρέπει να δούμε τα γεγονότα κ με βάση τα τότε δεδομένα κ γνώσεις,αφού η ιστορία είναι ενιαίο σύνολο κ συνεχής(συμβατικά την τέμνουμε για δική μας κατανόηση).Απομονώνοντας κομμάτια της απλά βλέπεις το δένδρο κ όχι το δάσος!
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Πάτε καλά ορισμένοι εδώ μέσα; Ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω τη στάση σας!!! Στα λόγια ορισμένων μόνο εμπάθεια συναντάς και μένει σε αυτούς να μας πουν το λόγω, δεν θα ασχοληθώ παραπάνω γιατί δεν αξίζει εξάλλου.
Σαν Κρητικός έχω να πω, όπως εξάλλου το έχω πει κατ' επανάληψη, ότι στα ένα εκατομμύριο Κρητικών (ίσως και παραπάνω) είναι φυσιολογικό να υπάρχουν μερικοί με παραβατική συμπεριφορά όπως παντού στον κόσμο. Το ότι το λαθρεμπόριο όπλων , ναρκωτικών και η εμπορία γυναικών φέρνει πολλά χρήματα και εξαγοράζει συνειδήσεις ανθρώπων του κρατικού μηχανισμού (σε όλες τις βαθμίδες του) είναι παγκοσμίως γνωστό και εδώ δεν υπάρχει εξαίρεση.- άπειρο
Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι τα ΜΜΕ δείχνουν μονίμως ένα μόνο κομμάτι της Κρήτης και δυστυχώς όχι το καλύτερο δεν είναι τυχαίο. Ακό9μα και εχθές η «Τατιάνα» είχε συγκεκριμένους ανθρώπους που κατά τύχη από το λαουτιέρη μέχρι το σύλλογο των χορευτών έχουν σχέση με συγκεκριμένη οικογένεια πολιτικών των Χανίων. Έλεος ποια!!!
Συγκεκριμένα είχε τον πιο ΑΜΠΑΛΟ λαουτιέρη από καταβολής Κρήτης, 100% παράφωνο wannabe 'καπετάνιο' Κονταρό, που κάνει επιτυχίες αποκλειστικά λόγω δημοσίων σχέσεων, κουμπαριών και διασυνδέσεων.
Η Ντόρα να είναι καλά....
Για τον ΑΝτώνη Μαρτσάκη respect γιατί απλά είναι ο καλύτερος χορευτής αυτή τη στιγμή στην Κρήτη, και ένας από τους καλύτερους βιολάτορες.
Και για να τελειώνουμε με τις ανοησίες η Κρήτη όπως παντού έχει όλων των ειδών τους ανθρώπους και συναντάς όλων των ειδών τις συμπεριφορές. Έχει ευτυχώς την πλειοψηφία των κατοίκων της που αγαπούν την παράδοση του τόπου τους και τη διατηρούν στην ουσία της και όχι στον τύπο. Υπάρχει και η φασαριόζικη πλευρά που όπως παντού λόγω της φασαρίας ακούγεται περισσότερο.
Χωρίς να ισχυρίζομαι ότι έχω γνωρίσει παραδόσεις από όλη την Ελλάδα, εκτιμώ ότι σε σχέση με το μέσο όρο η Κρήτη κρατά τα έθιμα της σε μεγαλύτερο βαθμό.
Και όποιος δεν μας αγαπά να μας θωρεί να σκα!!!
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Γιατί άραγε οι 'γενναίοι Έλληνες στρατιώτες', σύμφωνα με το Χίτλερ, οι οποίοι δεν κατέθεσαν τον οπλισμό τους, αντιμετωπίστηκαν με τέτοια αγριότητα από το Γ' Ράιχ στη συνέχεια; Πού έχασε το σεβασμό του ο κατακτητής απέναντι στον 'ήρωα κατακτημενο';Τον σεβασμό τον έχασε κάπου στην πορεία. Νόμιζε ότι θα πέρναγε μια χαρά, χωρίς αντίσταση, χωρίς τίποτα. Όμως και διαδηλώσεις είχε το μενού και αντάρτικο και δολιοφθορά και ό,τι τραβάει η όρεξή σου. Υπ'όψιν ότι οι αντιστασιακοί δεν θεωρούνταν στρατιώτες, άρα τα περί σεβασμού κλπ πήγαιναν περίπατο. Μη νομίζεις ότι η νοοτροπία αυτή έχει αλλάξει: δες το Γκουαντάναμο, το Ιράκ, την Παλαιστίνη, την Κύπρο...
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
- Μιλάμε για παιδιά που μετα βίας τελειώνουν το δημοτικόΞέρεις τι θα σου πει όμως κάποιος που έχει δει πώς αντιμετωπίζεται το σχολείο από γονείς και μαθητές; Ότι τουλάχιστον αυτά τα παιδιά μπαίνουν στην παραγωγή και με τη βοσκή βγάζουν τα προς το ζην. Τα 'δικά μας' αποχαυνώνονται κάπου ανάμεσα σε κλαμπ και καφετέρια.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Γιατί άραγε οι 'γενναίοι Έλληνες στρατιώτες', σύμφωνα με το Χίτλερ, οι οποίοι δεν κατέθεσαν τον οπλισμό τους, αντιμετωπίστηκαν με τέτοια αγριότητα από το Γ' Ράιχ στη συνέχεια; Πού έχασε το σεβασμό του ο κατακτητής απέναντι στον 'ήρωα κατακτημενο';
Τον σεβασμό τον έχασε κάπου στην πορεία. Νόμιζε ότι θα πέρναγε μια χαρά, χωρίς αντίσταση, χωρίς τίποτα. Όμως και διαδηλώσεις είχε το μενού και αντάρτικο και δολιοφθορά και ό,τι τραβάει η όρεξή σου. Υπ'όψιν ότι οι αντιστασιακοί δεν θεωρούνταν στρατιώτες, άρα τα περί σεβασμού κλπ πήγαιναν περίπατο. Μη νομίζεις ότι η νοοτροπία αυτή έχει αλλάξει: δες το Γκουαντάναμο, το Ιράκ, την Παλαιστίνη, την Κύπρο...
Ένα περιστατικό από Θεσσαλονίκη. Κάθε τόσο ανέβαιναν Γερμανοί στην υδατοδεξαμενή του Χορτιάτη (που ύδρευε τότε τη Θεσσαλονίκη) και χλωρίωναν το νερό. Μια φορά κάποιοι σκότωσαν δύο Γερμανούς του Υγειονομικού που είχαν πάει στη δεξαμενή γι αυτή τη δουλειά. Μετά πήγαν ταγματασφαλίτες (καμιά πενηνταριά) κατ' εντολή των Γερμανών στο Χορτιάτη (στο χωριό) και όποιον έβλεπαν στο δρόμο τον σκότωναν. Τους υπόλοιπους που μάζεψαν από το χωριό τους έκλεισαν στους φούρνους του χωριού και μετά έβαλαν φωτιά και τους έκαψαν. Την επόμενη μέρα πήγαν στη περιοχή πίσω από το Χορτιάτη και όποιον έβλεπαν στο δρόμο τον μάζευαν και τους πήγανε στο Ασβεστοχώρι. Εκεί μπροστά στους κατοίκους τους εκτέλεσαν - στο ρέμα (οι ταγματασφαλίτες) αφού έβαλαν ένα 11χρονο παιδί να τους μετρήσει. Μέτρησε 11 και είπαν: και ένας εσύ 12. Το Ασβεστοχώρι τότε ήταν θέρετρο της Θεσσαλονίκης και παραθέριζαν πλούσιοι Θεσσαλονικείς, ο 11χρονος ήταν γιος ενός μηχανικού (Μάλαμα) ο οποίος μετά το πόλεμο έγινε κατήγορος σε κάθε δίκη δοσίλογου.
(την ιστορία μου την είπε ο πατέρας μου)
-
Και μετά κάτι ταγματασφαλίτες (εις εκ των οποίων απεπειράθη να ανατρέψει το πολίτευμα το 1956) έβαλαν τη χώρα στο γύψο...
-
Αφού τη γλίτωσαν, καθώς η Ελλάδα ήταν η ΜΟΝΗ χώρα στην Ευρώπη που δεν λογοδότησαν οι δοσίλογοί της (για να μην πω ότι κυβέρνησαν γιατί θα γίνω κακός).
Άμα είναι να βγει off-topic κανείς να το 'φχαριστηθεί!
-
(για να μην πω ότι κυβέρνησαν γιατί θα γίνω κακός).
Τσε ένα σύντεκνο αψηλό δεν αναφέρεσαι μωρέ;
Λοιπόν για να αλλάξουμε λίγο το θέμα. Έχω να μεταφέρω τη διαμαρτυρία ενός φίλου που μένει Ρέθυμνο αλλά δουλεύει Χανιά.
ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Σε αντίθεση με το Ρέθυμνο που οι γυναίκες διαμαρτύρονται ότι δεν τους φτάνουν οι άντρες... Γιατί δεν κάνει κάτι η πολιτική ηγεσία; -
Το Ρέθυμνο έχει Φιλοσοφική και Παιδαγωγικό γι αυτό και οι γυναίκες. Τα Χανιά έχουν πολυτεχνείο και ΤΕΙ Ηλεκτρονικής και είναι μόνο άντρες....
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Το Ρέθυμνο έχει Φιλοσοφική και Παιδαγωγικό γι αυτό και οι γυναίκες. Τα Χανιά έχουν πολυτεχνείο και ΤΕΙ Ηλεκτρονικής και είναι μόνο άντρες....και όλοι οι Κρητικοί έχουν όπλα.....
-
Το ξέρω... Ενημερώθηκα το καλοκαίρι. Όπως και για το ότι οι Χανώτες όλο το χειμώνα λιώνουν στο γυμναστήριο και παστώνουν στις πρωτεϊνες για να κάνουν σουλάτο με τα μούσκουλα και το (τεχνητό) μαύρισμα 4 μήνες το χρόνο.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
επισης, η συμβολη τους στην ελληνικη κουλτουρα ειναι επισης δεδομενη, απ'τον Κορναρο μεχρι τον Καζαντζακη και απ'τον Βενιζελο μεχρι τον Ξυλουρη... και τον Μάνο Νταγκουνάκη! (ανταλλακτικά MWΒ στο Γαλάτσι)
(για να ελαφρύνει λίγο η ατμόσφαιρα)
-
έχει και αρχιτεκτονική στα χανιά:lol:
-
Έχει και splendit............
-
Στα Χανιά έχει πολλούς άντρες όχι μόνο εξ’ αιτίας την ανώτερης εκπαίδευσης αλλά και του στρατού. Σκεφτείτε ναύσταθμο, λοκατζήδες, αεροπόρους …..
Πάντως το κλασικό καμάκι δεν υπάρχει σε μεγάλο βαθμό στα Χανιά. Άργησαν να εκβιομηχανιστούν τουριστικά και προσπέρασαν αυτή τη «ράτσα». -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Στα Χανιά έχει πολλούς άντρες όχι μόνο εξ’ αιτίας την ανώτερης εκπαίδευσης αλλά και του στρατού. Σκεφτείτε ναύσταθμο, λοκατζήδες, αεροπόρους …..
Πάντως το κλασικό καμάκι δεν υπάρχει σε μεγάλο βαθμό στα Χανιά. Άργησαν να εκβιομηχανιστούν τουριστικά και προσπέρασαν αυτή τη «ράτσα».Έχουν εκβιομηχανιστεί προ πολλού, απλά το καμάκι προσφέρεται κυρίως σε κάτι υπερπαρακμιακά μαγαζιά όπως το KLIK και (σε μικρότερο βαθμό) η Γαλήνη στο Παλιό Λιμάνι (εκεί να δει κανείς '80s αισθητική... Νομίζεις ότι θα ξεπροβάλει όπου να'ναι ο Γαρδέλης με τον Ψάλτη και τον Ντούζο παρέα), καθώς και κάποια εξ ίσου παρακμιακά μαγαζιά στον Πλατανιά όπου σμίγουν σουηδέζες και ντόπιοι κάγκουρες. Η τουριστική βιομηχανία στα Χανιά βασίζεται στην ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ κάθε στοιχειωδώς όμορφης παραλίας - και προσκαλώ όποιον θέλει να έρθει να δει πού έχουν χτίσει οι αθεόφοβοι - , στο μπετόν, στην ομπρελοξαπλώστρα, στις χαμηλής ποιότητας υπηρεσίες και στα τουριστικά κοπάδια (ε... συγγνώμη, εννοούσα ΓΚΡΟΥΠ).
Ο λόγος; Η αγάπη για το εύκολο χρήμα.
Κρήτη: όπλα, βεντέτα και άλλες ιστορίες.