-
Ο χρήστης rallye40 έγραψε:
Αν δεν έχει πρόβλημα το μτχ τότε δεν έχω και εγώ
Τα ιταλικά όσο γερνάνε γίνονται και καλύτερα (δεν το έχω πει εγώ, πωλητής της φιατ το έχει πει!)
Μήπως εννοούσε ότι με την πάροδο του χρόνου τα μοντέλα βελτιωνονται?
Αυτό συμβαίνει σε όλες τις εταιρείες βέβαια...Όχι όχι!!! Είχα πάει να πάρω ένα seicento (ξέρεις, άσπρο με μαύρους προφυλακτήρες και μοναδικό έξτρα πατάκια) και ρώτησα πόσο εγγύηση έχει. Μου είπε ένα χρόνο και επειδή κατσούφιασα με καθυσήχασε λέγοντας ότι 'ό,τι είναι να βγάλει θα το βγάλει στους 6 μήνες' και αμέσως μετά την παραπάνω ατάκα... Ε, και αποφάσισα να το πάρω μεταχειρισμένο!!
Το μεταχειρισμένο 2 ετών εγκυμονεί κινδύνους εν Ελλάδι που ο έλληνας κρατά το ΙΧ του τουλάχιστον 5 έτη.
...εάν είναι να πιστεύουμε ότι μας λένε οι πωλητές που θέλουν να το 'σπρώξουν'...βράστα!Η 147 μεταχειρισμένη θα έχει τελειώσει η εγγύηση της εάν είναι 03 ενώ του Πουντάκι θα είναι brand new, φρέσκο και θα έχει 5 χρόνια και εσένα πρώτο οδηγό με ότι αυτό συνεπάγεται.
Ναι αλλα αν δε του αρεσει και θελει σε ενα χρονο να το πουλησει εχασε τα μισα χρηματα. Γιαυτο μτχ το πολυ 2 ετων.
Το μεταχειρισμένο 2 ετών εγκυμονεί κινδύνους εν Ελλάδι που ο έλληνας κρατά το ΙΧ του τουλάχιστον 5 έτη.
-
Rallye40, δεν υπάρχει περίπτωση να μην του αρέσει το Grande Punto! Σταμάτα!
....
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Rallye40, δεν υπάρχει περίπτωση να μην του αρέσει το Grande Punto! Σταμάτα!Πως εισαι τοσο σιγουρος;
Ξερεις τι θελει απο το αυοκινητο;....
-
rallye40
Πλάκα κάνω...!
Πάντως για αστική χρήση, δεν νομίζω να απογοητευθεί από το Grande Punto, αν και δεν καταλαβαίνω γιατί θέλει το 95αρι. Εκτός και αν δεν είναι τόσο αστική η χρήση του, ή αστική χρήση θεωρεί και την ανάβαση στο Ντράφι!
...είναι και το Grande Punto με διαφορά το next best thing since sliced bread, οπότε η επιλογή είναι μονόδρομος! Και θα μείνει και ευχαριστημένος!
-
Για την συγκεκριμένη χρήση, μάλλον θα πρότεινα το GP, καθότι καινούριο και μικρότερο. Φαντάζομαι θα είναι πιο βολικό και θα απαιτήσει λιγότερα χρήματα για την συντήρησή του στα επόμενα χρόνια.
Σε διαφορετική περίπρωση (με σαφώς περισσότερη εκτός των τειχών χρήση), θα πρότεινα την alfa, αρκεί να έβρισκες κάποια σε όσο το δυνατόν σίγουρα καλή κατάσταση.
Μη ξεχνάς ότι είναι και εγκεκριμένη από τον D-Jet, άρα future classic!
Παρακαλούνται οι εγκάθετοι ρενουδάκηδες να απομακρυνθούν από το θέμα!
-
Για απολυτα αστικη χρηση και το GP ειναι αρκετα μεγαλο.
Ισως καποιο μικροτερο και φθηνοτερο -
Τα κιλά ανα ίππο είναι:
G Punto 5d -> 1075/95= 11,3
Αlfa 147 5d -> 1220/120= 10,2πηγή 4Τ
-
Ρε παιδια στην Αθήνα μένω άρα σίγουρα θα χρησιμοποιηθεί κυρίως στην πόλη το αυτοκίνητο.
Εγώ αυτό το λέω αστική χρήση και ας μην είμαι συνεχώς στο κέντρο, Κυψέλη, Αμπ/κηπους κτλ στενούς και μποτιλιαρισμένους δρόμους.
Ελπίζω να είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος σε αυτό το θέμα.Απο την άλλη και τα ταξιδάκια 1-2 ωρών πηγαίνω 1-2 φορές το μήνα ανάλογα την εποχή.
Ίσως το Punto να είναι λίγο πιο προσανατολισμένο για χρήση στην πόλη σε σχέση με την 147 αλλά δεν νομίζω οτι η 147 έχει άλλα μειονεκτήματα στην πόλη εκτός απο την κατανάλωση. Έχει?
Απο την άλλη το 95αρι και μόνο σκέφτομαι απο το Punto. Εδώ το swift με 92 οδήγησα και μου φάνηκε λίγο, και ναι έφταιγε και το μακρύ κιβώτιο, αλλά σίγουρα και ο κινητήρας του ήταν πιο αδύναμος απο οτι θα ήθελα.
-
Μου φαίνεται ότι η 147 δεν τραβάει τόσο καλά σε χαμηλές στροφές. Η κατανάλωση ειδικά αυτής με τους 120 ίππους και ειδικά στην πόλη είναι αρκετά αυξημένη, θα έλεγα σε επίπεδα ακόμα και δίλιτρου.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
Ρε παιδια στην Αθήνα μένω άρα σίγουρα θα χρησιμοποιηθεί κυρίως στην πόλη το αυτοκίνητο.
Εγώ αυτό το λέω αστική χρήση και ας μην είμαι συνεχώς στο κέντρο, Κυψέλη, Αμπ/κηπους κτλ στενούς και μποτιλιαρισμένους δρόμους.
Ελπίζω να είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος σε αυτό το θέμα.Απο την άλλη και τα ταξιδάκια 1-2 ωρών πηγαίνω 1-2 φορές το μήνα ανάλογα την εποχή.
Ίσως το Punto να είναι λίγο πιο προσανατολισμένο για χρήση στην πόλη σε σχέση με την 147 αλλά δεν νομίζω οτι η 147 έχει άλλα μειονεκτήματα στην πόλη εκτός απο την κατανάλωση. Έχει?
Απο την άλλη το 95αρι και μόνο σκέφτομαι απο το Punto. Εδώ το swift με 92 οδήγησα και μου φάνηκε λίγο, και ναι έφταιγε και το μακρύ κιβώτιο, αλλά σίγουρα και ο κινητήρας του ήταν πιο αδύναμος απο οτι θα ήθελα.
Εκτος απο την καταναλωση, η 147 εχει και τιμονι που δεν κοβει πολυ πραγμα που κανει λιγο πιο δυσκολες τις μανουβρες στα στενα και τις αναστροφες. Βεβαια, σε φιδισιους δρομους η αισθηση και η ταχυτητα του σε κανουν να το ξεχνας αυτο...
Κατα τα αλλα δε νομιζω οτι το punto εχει καποιο παραπανω πλεονεκτημα σε σχεση με την 147 στην πολη. Η διαφορα στο μηκος τους ειναι σχεδον αμελητεα. Αντιθετα, εκτος πολης η 147 ειναι απολαυση να την οδηγεις! Αν δινεις βαρυτητα σε αυτον τον τομεα, η 147 ειναι μονοδρομος. Ολα εξαρτωνται λοιπον απο τις προτεραιοτητες που εχεις. Σε καθε περιπτωση οδηγησε και τα 2 πριν αποφασισεις. -
Συμφωνώ με τον charmak66 και με τον rallye40 και με τον koralli. Πολλές σωστές απόψεις...Εγώ πάντως, όσες φορές και να σκεφτώ τη συγκεκριμένη σύγκριση, την 147 θα έπαιρνα...Μήπως να βάλεις και άλλα αυτοκίνητα στη σύγκριση; Σε εμπνέει κάτι άλλο, πιο μικρό ίσως;
Για την υποσημείωση του charmak66, έχω να πω ότι θα αλλάξω avatar για να μη φαίνεται τι ----φιλος είμαι!
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Για την υποσημείωση του charmak66, έχω να πω ότι θα αλλάξω avatar για να μη φαίνεται τι ----φιλος είμαι!Περιμένω να σε δω με avatar της fiat...έτσι, για ξεκάρφωμα!
-
Κι εγώ, με τη σειρά μου, θα προτείνω το Grande Punto, αφ' ενός μεν γιατί θα το πάρεις καινούριο (είναι ωραία η μυρωδιά της «καινουργίλας») κι αφ' ετέρου γιατί είμαι ένας κολλημένος φιατάκιας που δε θα μπορούσε να προτείνει κάτι άλλο.
Πέραν από την πλάκα τώρα, προτιμώ το καινούριο Grande Punto ακριβώς γιατί όντας καινούριο μπορείς να επιλέξεις ακριβώς πώς το θέλεις, επιλέγοντας έκδοση, χρώμα και προαιρετικό εξοπλισμό, ενώ σε ένα μεταχειρισμένο δεν έχεις τις ίδιες επιλογές εκτός αν πάρεις «σβάρνα» όλες τις αντιπροσωπείες μεταχειρισμένων.
Επίσης, θεωρώ τον 1400άρη πιο οικονομικό για κίνηση εντός πόλεως, ενώ αν επιλέξεις τελικά τα 95 άλογα δε νομίζω ότι θα σε αφήσει παραπονεμένο σε ταξίδια.
Τέλος, βρίσκω το εσωτερικό του Grande Punto πιο ευρύχωρο από αυτό της 147, έχοντας ταξιδέψει για σύντομες διαδρομές και με τα δύο.
Η επιλογή φυσικά είναι δική σου. Όποιο κι αν αγοράσεις τελικά... ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ!
-
Εγω θα επελεγα την 147 για 2 λογους.
- Επειδη μου αρεσει περισσοτερο σχεδιαστικα απο το καινουργιο πουντο που το βρισκω επειικως απαραδεκτο...
- Επειδη προσωπικα πιστευω οτι δεν αξιζει πλεον στιν εποχη που ζουμε να αγοραζεις καινουργιο αμαξι. Χανεις τα λεφτα σου οποτε καλυτερα μεταχειρισμενο. Το ρισκο το να σου εμφανισει προβληματα παιζει και στα 2..οποτε εξαρταται ποσο τυχερος η ατυχος εισαι. Προσωπικη αποψη παντα.
Οτι και αν αποφασισεις καλοταξιδο και απο μενα
-
προσωπικά δαγκωτό punto... οτι κ να ναι καινούριο θα ναι... Στο κάτω κάτω δεν παιρνεις γουρουνι στο σακι μιας κ το συγκεκριμένο εχει δοκιμαστει στην ελληνικη αγορα κ εχει ανταποκριθεί...
-
Για την εμφάνιση συμφωνώ, ούτε εμένα μου πολυαρέσει και δεν καταλαβαίνω τον ντόρο. Μάλλον βραχυκύκλωσαν οι φίλοι της FIAT μετά τα Albea, Stilo, Idea, Multipla και βλέπουν ένα απλώς συμπαθητικό σουλουπάκι ως έργο του Μποτιτσέλι.
Το καινούριο όμως έχει άλλη χάρη, μολονότι σίγουρα δεν συμφέρει αν το δει κανείς μόνο οικονομοτεχνικά, ειδικά αν το μεταχειρισμένο είναι καλοσυντηρημένο και αξιόπιστο.
-
manosk
Συμφωνώ απόλυτα! Και για αυτό, δεν θα με δει ο charmak66 με avatar fiat...Πολύς ντόρος και νομίζω ότι έχω καταλάβει γιατί...Και είμαι σχετικά φίλος της Fiat, απλά δεν αντέχω διθυράμβους και 'παράξενα' πράγματα όταν καλά-καλά δεν έχουν κυκλοφορήσει αυτοκίνητα έξω από τη γραμμή παραγωγής. Όσο θα γούσταρα να έχω ένα Punto Sporting της τελευταίας γενιάς -σε όποιο χρώμα αρέσει σε αυτόν που θα μου το αγοράσει-, άλλο τόσο δεν αντέχω να ακούω για έργο του Μποτιτσέλι και οδική συμπεριφορά μικρής Alfa στην έκδοση με τους 65 ίππους.
ZeTOv
Πότε πρόλαβε και ανταποκρίθηκε; Όντως θα ανταποκριθεί, πιστεύω, αλλά έχουμε ακόμη δρόμο...
007
Πολύ εύστοχο σχόλιο το β.
-
εννοουσα ολοκληρη τη σειρα των punto... δλδ οτι σαν ονομα το συγκεκριμενο αυτοκινητο βρισκεται αναμεσα σε αυτα που εκτιμησαμε σαν Ελληνες και σιγουρα το τελευταιο δεν μπορει να ειναι πιο κάτω απο καποια στανταρ που εθεσαν οι προκατοχοι του...
-
εεεε αφου ειναι απαισιο το Punto να υποθεσω πως βρισκεται επισης ασχημη την Maserati... μιας και ως ενα βαθμο υπαρχουν στοιχεια του design.
Απο εκει και περα.... ρε παιδια.... τι λετε?
Ειναι το ιδιο να σου εμφανισει προβλημα στο μεταχειρα και το ιδιο σε ενα καινουργιο... ειδικα δε στην περιπτωση μας....? Με κανετε να απορω αν εχετε πληρωσει απο την τσεπη σας καμια ζημια....Εγω θα πω πολυ απλα πραγματα. Αν η 147 αστοχησει... θα χωσεις βαθυτατα το χερι στην τσεπη (ναι, ειναι γνωστο οτι σε τιμες ειναι ποιο γδαρτες και απο BMW) και θα πεις και ενα τραγουδι. Στο δε Punto για 5 χρονια εισαι ο μονος κατοχος του αμαξιου, ξερεις πως του εχεις φερθει... και οτι και να παθει δεν βαζεις το χερι στην τσεπη.... και μετα τα 5 χρονια να γινει κατι, το κοστος ειναι σε λογικα επιπεδα.
Προσωπικα, το μεταχειρα αμαξι πιστευω οτι εχει πεθανει απο τοτε που βγηκαν ευκολιες πληρωμης και δεν αξιζει πλεον να ρισκαρεις.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
εεεε αφου ειναι απαισιο το Punto να υποθεσω πως βρισκεται επισης ασχημη την Maserati... μιας και ως ενα βαθμο υπαρχουν στοιχεια του design.Απο εκει και περα.... ρε παιδια.... τι λετε?
Ειναι το ιδιο να σου εμφανισει προβλημα στο μεταχειρα και το ιδιο σε ενα καινουργιο... ειδικα δε στην περιπτωση μας....? Με κανετε να απορω αν εχετε πληρωσει απο την τσεπη σας καμια ζημια....Εγω θα πω πολυ απλα πραγματα. Αν η 147 αστοχησει... θα χωσεις βαθυτατα το χερι στην τσεπη (ναι, ειναι γνωστο οτι σε τιμες ειναι ποιο γδαρτες και απο BMW) και θα πεις και ενα τραγουδι. Στο δε Punto για 5 χρονια εισαι ο μονος κατοχος του αμαξιου, ξερεις πως του εχεις φερθει... και οτι και να παθει δεν βαζεις το χερι στην τσεπη.... και μετα τα 5 χρονια να γινει κατι, το κοστος ειναι σε λογικα επιπεδα.
Προσωπικα, το μεταχειρα αμαξι πιστευω οτι εχει πεθανει απο τοτε που βγηκαν ευκολιες πληρωμης και δεν αξιζει πλεον να ρισκαρεις.
Κι ομως με το μτχ 2 ετων το πολυ, ποτε δε χανεις. Το κρατας μια 3ετια και παιρνεις αλλο. Αφηστε που ειναι κοροιδια να πληρωνεις τοκους για αυτοκινητο. Δε τα τρωω εγω καλυτερα? Και μη μου πει κανεις οτι εχουν προσφορες με ατοκες δοσεις, γιατι αν πας να το παρεις μετρητοις σου κανουν εκπτωση. Τους μαθαμε πια.
Το καινουργιο συμφερει στη περιπτωση που θα το κρατησεις πανω απο 5- 6 χρονια.
Grande Punto 95hp καινούριο ή 147 μεταχειρισμένη?