-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
όχι αλλά άμα
επίσης άμα σκοπεύει ο απέναντι?γιατί ρε adis θέλεις να ξέρεις άμα θα πέσει δουλειά?
μακαρι να μη πεσει...το γκραντε πουντο ειναι αυτοκινητο του 2005 και η αλφα εχει ηδη χρονια στην αγορα...αλλα κολπα δηλαδη στην παθητικη ασφαλεια...αμα πηγαινες να παρεις πχ φιατ κουπε, θα αναρωτιοσουν για τη παθητικη ασφαλεια?
το ζητημα στη συγκριση που κανεις ειναι το μτχ εναντιον καινουριου, εμβλημα εναντιον νεου ντιζαιν, χωροι, κυβικα κτλ κτλ....και μετα παμε και στη παθητικη ασφαλεια...
βολεψαμε την ενεργητικη ασφαλεια την οποια επιζητουμε ολοι? -
Κοιτα adis... στην ενεργητικη ασφαλεια, λιγο πολυ ολα βρισκονται σε ενα καλο σχετικα επιπεδο.... επιπροσθετα και ο καθενας μας ως οδηγος γνωριζει τι οδηγαει (τουλαχιστον εμεις που ασχολουμαστε λιγο παραπανω...) οποτε φροντιζεις να μην ερθεις στα ορια. Η παθητικη ασφαλεια ειναι μια μορφη δικλειδας ασφαλειας... when everything else fails. Δεν ειναι πανακεια, αλλα εφοσον πλεον την προσφερουνε καλο ειναι να την εχεις.
- Παντως μην προσπαθεις να δικαιολογησεις την Alfa στα της παθητικης επειδη εχει χρονια στην αγορα.... να σου θυμισω πως απο το Gruppo ενα χρονο πριν την 147 ειχε βγει το Punto Mk2 το οποιο ειχε επιτυχει πολυ καλα αποτελεσματα.... δεν μιλαω καν για αλλες εταιριες. Οποτε τα κολπα δεν ειναι νεα... απλα μερικα τσακαλια στο Gruppo βαρεθηκαν να κανουν αυτο που επρεπε.
-
Ο χρήστης subsonic έγραψε:
Οδηγησα το sporting. Αρκετα στιβαρο και οσο σκληρο πρεπει στις στροφες με γκαζακι που τσιμπαει καλα μονο που μου φανηκε οτι χρειαζεται μεγαλυτερη διαδρομη για να ανεβασει στροφες σε σχεση με το δικο μου το ELX 85 16V. Βεβαια το αμαξι ειχε κανει μονο 250 χιλιομετρα οποτε ενιωθες κιολας οτι ο κινητηρας δεν ειχε ανοιξει ακομα. Οσο για τα φρενα παιδια πραγματικα υποδειγματικα για την κατηγορια του. βεβαια μεχρι να τα συνηθισω, σε καθε 'μαλακο' για μενα φρεναρισμα το αυτοκινητο γονατιζεΤωρα που το θυμηθηκα.... δεν μου λες υποηχητικε, το sporting που οδηγησες ειχε δερματινο σαλονι η οχι? Ρωταω γιατι η Fiat το αναφερει ως Stantard εξοπλισμο στο Sporting, στο site ομως το εχει ως προσθετο εξοπλισμο. Btw, τα bucket καθισματα τι λεγαν? Ηταν ανετα? Προσφεραν καλη στηριξη?
-
Εγω δεν εχω καταλαβει ενα πραγμα. Ειχα ακουσει οτι μετα απο τα καταστροφικα αποτελεσματα του πρωτου crash test, η Alfa Romeo εκανε καποιες διορθωσεις στο αμαξωμα (αντικασταση καποιων συνδεσμων στις κολωνες Α αν δεν κανω λαθος). Αν αυτο ειναι αληθεια, ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω, γιατι δεν ζητησαν οι Ιταλοι επαναληψη του τεστ. Αλλα ακομα κι ετσι να μην ηταν ομως, παλι δεν καταλαβαινω γιατι δεν εκαναν εστω και εκ των υστερων καποιες διορθωσεις (εστω στην facelift βρε αδερφε!) στο πλαισιο για να μαζεψουν λιγο τα χαλια της μετωπικης συγκρουσης και να επαναληφθει το τεστ!
Κατι αντιστοιχο ειχε κανει και η BMW με τη σειρα 5 νομιζω.
Και μη μου πειτε οτι ηταν θεμα κοστους, γιατι το πληγμα στην κοινη γνωμη και το κοστος στο γοητρο και στις πωλησεις της 147 ηταν σιγουρα ΠΟΛΥ μεγαλυτερο! Κι ενα μικρο παιδι θα το καταλαβαινε αυτο!! -
Εγώ θα πρότεινα μια επίσκεψη από μια αντιπροσωπεία Alfa με φανοποιείο για να δείτε κάμποσες διαλυμένες 147 και να σχηματίσετε άποψη.
Το γιατί πάντως η fiat δεν ζήτησε επανάληψη του τεστ είναι καλή απορία. -
Το θεμα της παθητικης ασφαλειας το βλεπω καπως αλλιως.
Αν γινει μια μετωπικη και το ενα αυτοκινητο κινειται με 120ΚΜ και το αλλο εστω με 80 ξερετε τι θα μεινει στο τελος? ΤΙΠΟΤΑ.
Αν η ταχυτητα ειναι μεγαλυτερη δε το συζητω καθολου.
Αν ειναι μικροτερη απο 100 πιστευω πως υπαρχει χρονος αντιδρασης.
Προσωπικα εχω αποφυγει μετωπικη στην ΕΟ λιγο πριν τη Λαμια. Πηγαινα μονο 150 και ειδα οτι ο απεναντι κοιμοταν στο τιμονι. Ερχοταν κατα πανω μου. Εκανα ελιγμο δεξια, τον απεφυγα και μετα κορναρα να τον ξυπνησω.
Πριν 3 χρονια εγινε με το Rallye -
μα αγαπητε rallye.... οι κυριοι στο ncap που τα τεσταρουνε με 65km... δεν βγαλανε τυχαια την ταχυτητα. Ερευνες τους εχουν δειξει πως προτου γινει ενα ατυχημα συνηθως προηγειται φρεναρισμα και το οποιο ριχνει την ταχυτητα γυρω στα 65.... εξου και η ταχυτητα τεσταρισματος. Τωρα βεβαια, αμα θες να το απογειωσεις εεε δεν σε σωζει ουτε ο θεος ο ιδιος αμα γινει λαλακια. Παντως ακομα και με 80 και με 100 να πας, παλι αλλιως θα βγει ο οδηγος απο μια 147 και αλλιως απο ενα Astra. Ο μεν ενας μπορει να βγει ως πολυτραυματιας, ο αλλος ομως θα ειναι σε επιπεδα μη αναγνωρισιμου πτωματος. Εεε βεβαια μετα απο ενα σημειο ομως... αστο.
Παντως αυτο δεν ειναι λογικη (και καλα οτι αμα γινει μαλατσια, θα γινει με πολλα) για να μην υπαρχουν μετρα παθητικης ασφαλειας. Με την ιδια λογικη ουτε στα αεροπλανα θα επρεπε να εχουν εκτινασσομενα καθισματα γιατι και με αυτα μεχρι μια ταχυτητα μπορεις να διαφυγεις... μετα los poulos.
-
Ο χρήστης alfista έγραψε:
Εγώ θα πρότεινα μια επίσκεψη από μια αντιπροσωπεία Alfa με φανοποιείο για να δείτε κάμποσες διαλυμένες 147 και να σχηματίσετε άποψη.
Το γιατί πάντως η fiat δεν ζήτησε επανάληψη του τεστ είναι καλή απορία.Συγνωμη αλλα αυτο που λες δεν αποτελει αποδειξη για τιποτα!
Η διαπιστωση του βαθμου παθητικης ασφαλειας που παρεχει ενα αυτοκινητο γινεται με επιστημονικο τροπο και δοκιμες προσκρουσης σε ελεγχομενες συνθηκες με ανθρωπινα ομοιωματα που η εξεταση τους οδηγει σε ακριβη συμπερασματα για τις πιθανοτητες τραυματισμου και επιβιωσης.
Αυτο ακριβως κανουν οργανισμοι οπως ο Euroncap!Το να δεις εκ των υστερων ενα ματσο σιδερα ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΠΟΤΑ για τις συνθηκες του ατυχηματος και για τους πιθανους τραυματισμους των επιβατων εμενα δε μου λεει ΤΙΠΟΤΑ, για να μην πω οτι -χωρις παρεξηγηση- μου θυμιζει αναλυση καφενειου !!
Απεναντιας το οτι η Alfa Romeo ΔΕΝ ζητησε επαναληψη του τεστ και ΔΕΝ ΔΗΛΩΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ οτι θα κανει διορθωσεις στο πλαισιο της 147, το οποιο στο μετωπικο crash test κατερρευσε σαν χαρτοκουτο με βαζει σε σοβαρες υποψιες για το επιπεδο παθητικης ασφαλειας που παρεχει η 147.
-
......
-
koralli συγχαρητήρια, ανακάλυψες τον τροχό! Μήπως ανέφερα πουθενά ότι θα έχουν και τις ίδιες ακριβώς ζημιές; Εννοείται αυτό που λες, ωστόσο δεν γίνεται από τα 20 αυτοκίνητα που θα δεις να μην έχει φάει κανένα καθαρή μετωπική με περισσότερα από 60km/h. Εκεί θα τα δεις και θα μου πεις αν δεις σε κάποιο την τσακισμένη κολώνα που είδες στο τέστ του Euroncap, ακόμα και σε αυτοκίνητα που όλο σχεδόν το μπροστινό μέρος να έχει συμπιεστεί.
Όσο για το Euroncap (με τις 50 υποθετικές συνθήκες) και τα αστεράκια που σχετίζονται με τα λαμπάκια με τις προειδοποιήσεις τα έχω γραμμένα, και αυτό δεν αφορά μόνο την 147 που πήρε 3 αστέρια, αλλά και τα 3 αστέρια της 5άρας που γίνανε 4, αλλά και τα 5 της 159. Με την ίδια άνεση που θα έπαιρνα 147, θα έπαιρνα και 5άρα αλλά και 159. Τέλος στο off topic από μένα.Υ.Γ. Έχω τουλάχιστον 3-4 φίλους που τρακάρανε με 147. Διαβάζοντας αυτά που γράφεις φαντάζομαι πρέπει να πάνε να ταχθούνε σε κάποιον άγιο που είναι ακόμα ζωντανοί.
-
Τωρα που το θυμηθηκα.... δεν μου λες υποηχητικε, το sporting που οδηγησες ειχε δερματινο σαλονι η οχι? Ρωταω γιατι η Fiat το αναφερει ως Stantard εξοπλισμο στο Sporting, στο site ομως το εχει ως προσθετο εξοπλισμο. Btw, τα bucket καθισματα τι λεγαν? Ηταν ανετα? Προσφεραν καλη στηριξη?
Οχι δεν ειχε δερματινο και δε νομιζω οτι ειναι στον standard εξοπλισμο. Γενικα και τα πρωτα φυλλαδια που ειχαν βγει δεν ηταν και αξιοπιστα. Για το sporting ειχαν τα 0-100 σε 9,8 ενω ειναι γυρω στο 11 αν θυμαμαι καλα. Το εχουν διορθωσει στα τελευταια. Τα καθισματα αν και δεν εχω προσωπικη εμπειρια απο αλλα bucket μου φανηκαν οτι στηριζαν αρκετα καλα και δεν ηταν και πολυ σκληρα.
-
alfista
Ευχαριστω για τα συγχαρητηρια σου αλλα δεν ανακαλυψα κανεναν τροχο, απλα εξηγησα τους λογους για τους οποιους ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ τα επιχειρηματα σου περι της διαπιστωσης της παθητικης ασφαλειας που παρεχει ενα αυτοκινητο μεσω της παρατηρησης τρακαρισμενων σε φανοποια ειναι τελειως αβασιμα.
Το οτι εχεις 4 φιλους σου που τρακαρανε με 147 και πιθανως δεν παθανε τιποτα, επισης δε μου λεει τιποτα. Μπορει να υπαρχουν αλλοι 104 ανα τον κοσμο με 147 που να επιβεβαιωσαν τα αποτελεσματα του crash test του Euroncap. Το αν θα ταχθουνε σε καποιον αγιο επισης δεν με απασχολει.
Απο εκει και περα αν εσυ θεωρεις οτι παρατηρωντας 20 αυτοκινητα σε φανοποια μπορεις να βγαλεις ασφαλεστερα συμπερασματα για την παθητικη ασφαλεια ενος αυτοκινητου απο αυτα που βγαινουν απο τις δοκιμες προσκρουσης του Euroncap που απασχολει ειδικο επιστημονικο προσωπικο για αυτο το σκοπο ειναι δικαιωμα σου και ας το κρινουν αυτοι που διαβαζουν...
Το Euroncap δεν ειναι μονο τα αστερακια, υπαρχει και αναλυση οπως και resources διαθεσιμα στην ιστιοσελιδα του για οποιον θελει να μαθει κατι παραπανω.
Α, και δε βλεπω κανενα offtopic. Για την παθητικη ασφαλεια της 147 μιλαμε για την οποια ο ιδιος ο συγγραφεας του topic δηλωσε οτι ανησυχει. . Αν εχεις να του πεις κατι παραπανω επ' αυτου μαλλον θα βοηθησεις.
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Ευχαριστω για τα συγχαρητηρια σου αλλα δεν ανακαλυψα κανεναν τροχο, απλα εξηγησα τους λογους για τους οποιους ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ τα επιχειρηματα σου περι της διαπιστωσης της παθητικης ασφαλειας που παρεχει ενα αυτοκινητο μεσω της παρατηρησης τρακαρισμενων σε φανοποια ειναι τελειως αβασιμα.Εγώ δεν ανέφερα πουθενά επιχειρήματα για την παθητική ασφάλεια σε εκείνο το ποστ, απλά πρότεινα μια επίσκεψη σε μάντρα για να ψάξεις να βρεις την τσακισμένη κολώνα του εν λόγω τεστ για το οποίο ωρύεσαι. Η δοκιμή του Euroncap δείχνει τη συμπεριφορά του οχήματος σε περίπτωση πρόσκρουσης με το συγκεκριμένο εμπόδιο, σε συγκεκριμένες συνθήκες και ταχύτητα. Αυτή λοιπόν είναι η θεωρία η οποία όπως έχουμε συζητήσει και στο παρελθόν στο φόρουμ για την περίπτωση ατυχήματος και euroncap, απέχει αρκετά από την πράξη. Απλά καθότι νέος στην παρέα λογικό είναι να μην έχεις πλήρη γνώση των όσων έχουν συζητηθεί στο παρελθόν.
-
Εγώ δεν ανέφερα πουθενά επιχειρήματα για την παθητική ασφάλεια σε εκείνο το ποστ, απλά πρότεινα μια επίσκεψη σε μάντρα για να ψάξεις να βρεις την τσακισμένη κολώνα του εν λόγω τεστ για το οποίο ωρύεσαι. Η δοκιμή του Euroncap δείχνει τη συμπεριφορά του οχήματος σε περίπτωση πρόσκρουσης με το συγκεκριμένο εμπόδιο, σε συγκεκριμένες συνθήκες και ταχύτητα. Αυτή λοιπόν είναι η θεωρία η οποία όπως έχουμε συζητήσει και στο παρελθόν στο φόρουμ για την περίπτωση ατυχήματος και euroncap, απέχει αρκετά από την πράξη. Απλά καθότι νέος στην παρέα λογικό είναι να μην έχεις πλήρη γνώση των όσων έχουν συζητηθεί στο παρελθόν.
Το ζητουμενο στην κουβεντα ειναι η διαπιστωση της παθητικης ασφαλειας της 147 που απασχολει τον συγγραφεα-υποψηφιο αγοραστη.
Η προταση σου για επισκεψη σε μαντρα, εγω καταλαβα οτι αφορουσε το 'σχηματισμο αποψης' για την παθητικη ασφαλεια της 147. Παραθετω και τη σχετικη δηλωση που εκανες λιγο πιο πανω απο την οποια νομιζω οτι αυτο ειναι προφανες:Εγώ θα πρότεινα μια επίσκεψη από μια αντιπροσωπεία Alfa με φανοποιείο για να δείτε κάμποσες διαλυμένες 147 και να σχηματίσετε άποψη.
Το γιατί πάντως η fiat δεν ζήτησε επανάληψη του τεστ είναι καλή απορία.Αν τωρα ηθελες να πεις κατι αλλο μαλλον δεν το διατυπωσες σωστα...
Τα τεστ για τα οποια 'ωρυομαι' οπως λες ειναι ισως η ΜΟΝΗ επιστημονικη ενδειξη του επιπεδου παθητικης ασφαλειας που παρεχουν τα αυτοκινητα που αγοραζουμε στην Ευρωπη. Αν εχεις καποια αλλη υποψη σου σε προτρεπω ευχαριστως να την παραθεσεις γιατι θα ειναι χρησιμη σε ολους πιστευω.
Οσο για το ποσο 'θεωρητικα' ειναι τα αποτελεσματα, αυτο χωραει πολυ κουβεντα και φυσικα δεν επιβεβαιωνεται ουτε αναιρειται απο την αποψη του καθενος μας που γραφουμε στο φορουμ.
Ξαναλεω οτι υπαρχουν resources που τεκμηριωνουν τα τεστ αυτα και το ποσο σχετιζονται με την 'πραξη' που λες, για οποιον δεν θελει να μενει μονο στον αριθμο των αστεριων.
Προφανως δεν προσομοιωνουν καθε δυνατη συνθηκη προσκρουσης, ειναι ομως μια πολυ καλη ενδειξη του επιπεδου παθητικης ασφαλειας. Και για την 147 τα πραγματα ΔΥΣΤΥΧΩΣ ειναι τραγικα, και γινονται ακομα χειροτερα κατα τη γνωμη μου απο την αδιαφορια της ιδιας της εταιρειας να αλλαξει αυτη την εικονα, ζητωντας -τι πιο απλο- μια επαναληψη της δοκιμης. -
Σου ξαναλέω ότι το θέμα το έχουμε ξανασυζητήσει σχετικά με το πόση σημασία πρέπει να δίνουμε στα αποτελέσματα του euroncap. H δικιά μου άποψη (και όχι μόνο απ' όσο θυμάμαι) για το συγκεκριμένο τεστ είναι σαφής: το χρησιμοποιούμε ως ένδειξη αλλά όχι ως κριτήριο. Η επίσκεψη το ξανα-ξαναλέω ήταν για να καταλάβεις κατά πόσο θα δεις στα 30 αυτοκίνητα επαναληψιμότητα των αποτελεσμάτων του euroncap. Και ΝΑΙ, σίγουρα δεν έχουμε τις ίδιες συνθήκες πρόσκρουσης (γ' αυτό και μιλούσα για θεωρία) αλλά λογικά θα υπάρχουν εκεί και 147 που έχουν εμπλακεί σε ατύχημα με χειρότερες συνθήκες.
Υ.Γ. Για να μην ξεχνιόμαστε, μπορεί να υπερασπίζομαι την 147 στο συγκεκριμένο τομέα, ωστόσο νομίζω το έχω ξαναπεί ότι στην ψηφοφορία για τον φίλο προτείνω το GP.
-
Σου ξαναλέω ότι το θέμα το έχουμε ξανασυζητήσει σχετικά με το πόση σημασία πρέπει να δίνουμε στα αποτελέσματα του euroncap. H δικιά μου άποψη (και όχι μόνο απ' όσο θυμάμαι) για το συγκεκριμένο τεστ είναι σαφής: το χρησιμοποιούμε ως ένδειξη αλλά όχι ως κριτήριο. Η επίσκεψη το ξανα-ξαναλέω ήταν για να καταλάβεις κατά πόσο θα δεις στα 30 αυτοκίνητα επαναληψιμότητα των αποτελεσμάτων του euroncap. Και ΝΑΙ, σίγουρα δεν έχουμε τις ίδιες συνθήκες πρόσκρουσης (γ' αυτό και μιλούσα για θεωρία) αλλά λογικά θα υπάρχουν εκεί και 147 που έχουν εμπλακεί σε ατύχημα με χειρότερες συνθήκες.Υ.Γ. Για να μην ξεχνιόμαστε, μπορεί να υπερασπίζομαι την 147 στο συγκεκριμένο τομέα, ωστόσο νομίζω το έχω ξαναπεί ότι στην ψηφοφορία για τον φίλο προτείνω το GP.
Και εγω παλι σου ξαναλεω απο την επισκεψη στο φανοποιειο δεν μπορεις να βγαλεις κανενα συμπερασμα συγκρισης με τα αποτελεσματα του euroncap γιατι τα αποτελεσματα αυτα κατα βαση αφορουν την πιθανοτητα και σοβαρατητα τραυματισμου των επιβατων και προφανως οχι το πως και ποσο εχουν τσαλακωθει οι λαμαρινες που εσυ θα δεις στο φανοποιειο, γνωριζοντας πολυ λιγα πραγματα για τις συνθηκες συγκρουσης και μιλωντας με υποθεσεις!! Δεν ειναι κατι προφανες αυτο?:roll:
Οι πραγματικες συνθηκες προσκρουσεις προφανως ειναι απειρες, το θεμα ειναι να προσομοιωνονται οσο το δυνατον καλυτερα και αυτο ακριβως κανει ο euroncap.
Ασχετως τι πιστευεις εσυ, εγω ή οποιοσδηποτε αλλος εντος ή εκτος φορουμ, το σιγουρο ειναι οτι η κοινη γνωμη δινει μεγαλη βαρυτητα στα αποτελεσματα των τεστ, κατι που κανουν αλλωστε και σχεδον ολες οι εταιρειες πλεον. Ακομα και η Alfa με την 159 το απεδειξε αυτο.
Δεν ειναι τυχαιο οτι η Honda πριν καν δοκιμαστει το νεο Civic δηλωνει με σιγουρια οτι θα παρει 5 αστερια, προκειμενου να το διαφημισει και να το προωθησε (ασχετως αν θα ειναι ετσι ή οχι)ι.
Απο εκει και περα ειναι δικαιωμα του καθενος να τα αγνοει... -
Και είναι δικαίωμα μας εδώ μέσα στο 4Τ forum να μην ταυτιζόμαστε με την μάζα από τις 'οδηγάρες' και τους 'γνώστες'. Εγώ δεν αναφέρθηκα για το πόση σημασία έχουν για το ευρύ κοινό οι μετρήσεις του euroncap και απορώ γιατί κάθε φορά το πας αλλού το θέμα. Την άποψη μου για το euroncap την είπα παραπάνω και ήταν αρκετά σαφής.
-
Και είναι δικαίωμα μας εδώ μέσα στο 4Τ forum να μην ταυτιζόμαστε με την μάζα από τις 'οδηγάρες' και τους 'γνώστες'. Εγώ δεν αναφέρθηκα για το πόση σημασία έχουν για το ευρύ κοινό οι μετρήσεις του euroncap και απορώ γιατί κάθε φορά το πας αλλού το θέμα. Την άποψη μου για το euroncap την είπα παραπάνω και ήταν αρκετά σαφής.Καλο θα ειναι να αναφερεσαι στο τι ειναι δικαιωμα ΣΟΥ και οχι 'μας' εκτος αν αποτελεις εκπροσωπο του φορουμ, του οποιου ειμαι και εγω μελος και προφανως δεν με εκφραζει η αποψη σου. Λιγο περισσοτερη προσοχη λοιπον...
Οπως λοιπον κι εγω εχω πει πολλες φορες στα ποστ μου, ειναι προφανως αυτονοητο οτι ειναι δικαιωμα ΣΟΥ να ταυτιζεσαι με οτι θελεις.Το θεμα μας ηταν η παθητικη ασφαλεια της 147, η οποια κατα τη γνωμη μου προφανως και σχετιζεται με τα τεστ του euroncap. Σχολιασα την -κατα τη γνωμη μου τελειως αβασιμη- αποψη σου για την επαληθευση της 'επαναληψιμοτητας' -οπως ο ιδιος ειπες- των αποτελεσματων του τεστ του euroncap μεσω των επισκεψεων σε φανοποιειο, για την οποια ειναι φανερο οτι υπεκφευγεις να επιχειρηματολογησεις.
Ας κρινει ο ενδιαφερομενος αγοραστης αν τον καλυπτει η αποψη σου περι της διαπιστωσης της παθητικης ασφαλειας της 147 λοιπον....
Καληνυχτα
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Καλο θα ειναι να αναφερεσαι στο τι ειναι δικαιωμα ΣΟΥ και οχι 'μας' εκτος αν αποτελεις εκπροσωπο του φορουμ, του οποιου ειμαι και εγω μελος και προφανως δεν με εκφραζει η αποψη σου. Λιγο περισσοτερη προσοχη λοιπον...ΦΙΛΕ ΑΝΕΦΕΡΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ, ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΑΣΚΕΙ Η' ΟΧΙ. ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΟΥΤΕ ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΕΞ' ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΟΛΩΝ. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΚΟΛΗΜΑ ΕΧΕΙΣ ΦΑΕΙ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΑΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙΣ ΕΞΥΠΝΑΚΙΑΣ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ 2 ΦΟΡΕΣ.
Υ.Γ. Αμάν με τα καινούργια φιντάνια εδώ μέσα.
-
ΦΙΛΕ ΑΝΕΦΕΡΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ, ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΑΣΚΕΙ Η' ΟΧΙ. ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΟΥΤΕ ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΕΞ' ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΟΛΩΝ. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΚΟΛΗΜΑ ΕΧΕΙΣ ΦΑΕΙ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΑΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙΣ ΕΞΥΠΝΑΚΙΑΣ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ 2 ΦΟΡΕΣ.
Υ.Γ. Αμάν με τα καινούργια φιντάνια εδώ μέσα.
Καταρχην δεν ειμαι φιλος σου και τα δικαιωματα που εχω ξερω ποια ειναι και δεν χρειαζεται να μου τα υποδεικνυεις. Σε καθε περιπτωση το 'μας' περιλαμβανει και εμενα ως χρηστη του φορουμ και γι' αυτο σου ειπα οτι σου ειπα.
Τους απροκλητους χαρακτηρισμους σου προς εμενα (εξυπνακιας, φιντανι) τους αφηνω ασχολιαστους, αλλα βεβαια πρεπει να πω οτι θα μπορουσαν να λειπουν, τη στιγμη που δεν εχω κανει κατι αναλογο προς το προσωπο σου. Σε καθε περιπτωση δε σκοπευω να σου απαντησω με το ιδιο υφος.
Για να επανελθουμε στο θεμα, αν εχεις να επιχειρηματολογησεις ουσιαστικα επι της τεκμηριωσης της αποψης σου για τη διαπιστωση της παθητικης ασφαλειας της 147 και της 'επαναληψιμοτητας' των αποτελεσματων του τεστ του euroncap, θα ηταν εποικοδομητικο για ολους να το εκανες, αντι να υπεκφευγεις διαρκως και ατεχνως μεσω προσωπικων χαρακτηρισμων και επιθεσεων, που ως πολυ παλαιοτερος χρηστης θα γνωριζεις φανταζομαι οτι απαγορευονται απο τον κανονισμο χρησης του φορουμ.
Ειδικότερα, στο 4T-Forum δεν επιτρέπεται:
- Η προσωπική επίθεση προς άλλα μέλη του Forum (flaming) ή η δημοσίευση μηνυμάτων με σκοπό την πρόκληση οργισμένης αντίδρασης (flame baiting)
- Η χρήση απρεπών, ειρωνικών, προκλητικών, προσβλητικών, δυσφημιστικών ή υβριστικών εκφράσεων καθ΄ οποιουδήποτε είτε δημόσια στο 4T-Forum είτε με προσωπικό μήνυμα
Αν εχεις να πεις κατι επι του θεματος λοιπον θα το ακουσω με ευχαριστηση , αλλιως δεν προκειται να συνεχισω το διαλογο μαζι σου.
Grande Punto 95hp καινούριο ή 147 μεταχειρισμένη?