-
Καποια εμπειρια-μαρτυρια ενος κατοχου ρε παιδια..τιποτα? Κανενας?
-
Ο χρήστης panos13 έγραψε:
Καποια εμπειρια-μαρτυρια ενος κατοχου ρε παιδια..τιποτα? Κανενας?Μπορω να σου πω για Qashqai mk1 1,6 dci οτι στη διαδρομη Αθηνα- Δερβενι Κορινθιας ειχαμε καταναλωση 4,8 λτ/100 χλμ. με μεση ταχυτητα 67 χλμ.
Καλο Πασχα να χουμε!!!
-
Κ πολυ ειναι για Εθνικη με τετοια ταχυτητα..
-
Εγω μπορώ να σου πω με qq mk2 1.6 200 χλμ για πλάκα!!!
-
Διαβάζω απο το ιταλικό φόρουμ για καταναλωσεις για το νέο 1.5 που κυμαίνονται απο 16,5 χλμ/λτ σε αστικό κύκλο με 17 άρια λάστιχα ως 21,3 χλμ/λτ με 16 άρια σε 70-20-10 % αστικό-βουνό-εθνικη.
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Γιατί δεν τα κάνεις test drive? Υπάρχουν διαθέσιμα σε αντιπροσωπιες και τα δύο.
Σε επιδόσεις και κατανάλωση θα δεις διαφορές. Σε συμπεριφορά είναι ίδια.
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
διαθεσιμα και τα 2? το 1.5 και το 1.6? από πότε? τουλάχιστον θεσσαλονικη οι αξιοτιμοι αντιπροσωποι μονο το 1.6 εχουν , οταν τους λες για 1.5 σε κοιταζουν να τους εβρισες! δεν ξερω τι γινεται στην αθηνα...
Χθες έκανα και εγώ ένα πρώτο διερευνητικό πέρασμα από τη Lion που είναι πιο κοντά μου και αφού με ρώτησε για τον αριθμό των χιλιομέτρων που κάνω το χρόνο με προέτρεψε για τον 1,2. Τελικά στη Θεσσαλονίκη οι αντιπροσωπείες είναι συνολικά τρεις
(Θεοχαράκης, Ανόρ, Λιον) και έχουν όλες τον 1,6; -
Ο χρήστης option d έγραψε:
Τελικά στη Θεσσαλονίκη οι αντιπροσωπείες είναι συνολικά τρεις
(Θεοχαράκης, Ανόρ, Λιον) και έχουν όλες τον 1,6;Ναι. Το 1,6d έχουν και οι τρεις. Και στην κοντινότερη εκτός πόλης αντιπροσωπία, στα Γιαννιτσά το 1,2.
-
Μάλιστα δηλαδή εγώ που από οικονομικής άποψης είμαι ανάμεσα στο 1,2 και 1,5 αν τελικά το προχωρήσω όσον αφορά τον κινητήρα θα πρέπει να κινηθώ στο περίπου και εντελώς θεωρητικά. Παρεπιμπτόντως οι χώροι του μου φάνηκαν καλοί αλλά σχετικά με το πορτ μπαγκαζ που νομίζω έχει συζητηθεί αρκετά, οπτικά μόνο και εντελώς μπακαλίστικα σε σύγκριση με το άλλο αυτοκίνητο που υπάρχει στην οικογένεια ένα λεόν με 340 λίτρα χωρητικότητα δεν μου φάνηκε και πολύ μεγαλύτερο αν σκεφτεί κανείς πως είναι 430 λίτρα. Ίσως πάλι να είναι και εντύπωσή μου.
-
Γιατί δεν τα κάνεις test drive? Υπάρχουν διαθέσιμα σε αντιπροσωπιες και τα δύο.
Σε επιδόσεις και κατανάλωση θα δεις διαφορές. Σε συμπεριφορά είναι ίδια.
διαθεσιμα και τα 2? το 1.5 και το 1.6? από πότε? τουλάχιστον θεσσαλονικη οι αξιοτιμοι αντιπροσωποι μονο το 1.6 εχουν , οταν τους λες για 1.5 σε κοιταζουν να τους εβρισες! δεν ξερω τι γινεται στην αθηνα...
Χθες έκανα και εγώ ένα πρώτο διερευνητικό πέρασμα από τη Lion που είναι πιο κοντά μου και **αφού με ρώτησε για τον αριθμό των χιλιομέτρων που κάνω το χρόνο με προέτρεψε για τον 1,2. **Τελικά στη Θεσσαλονίκη οι αντιπροσωπείες είναι συνολικά τρεις
(Θεοχαράκης, Ανόρ, Λιον) και έχουν όλες τον 1,6;χαχαχ μάλλον μας διαβαζουν και μετα το κραξιμο κάταλαβαν οτι τους πήραν χαμπαρι και διώχνουν αντι να φέρνουν κοσμο και αρχισαν να ρωτουν για χλμ χρηση κλπ. Μέχρι προτινως αν δεν επελεγες το 1.6d ήσουν απλά @@λακας..
-
Εμένα μάλιστα μου υπολόγισε ότι με εκτιμώμενο αριθμό χλμ/χρόνο 10.000 και με τιμές βενζίνης/ πετρελαίου 1,65 € και 1,35 € αντίστοιχα το 1.5 θα έχει κάνει απόσβεση σε 4,5 χρόνια.
-
Πιθανολογώ πως συμφέρει το 1,2 σε σχέση με το 1,5 μαζί με τα λοιπά πάγια έξοδα. Το 1,5 δεν έχει τέλη κυκλοφορίας αλλά δεν ξέρω το 1,2.
-
Εμένα μάλιστα μου υπολόγισε ότι με εκτιμώμενο αριθμό χλμ/χρόνο 10.000 και με τιμές βενζίνης/ πετρελαίου 1,65 € και 1,35 € αντίστοιχα το 1.5 θα έχει κάνει απόσβεση σε 4,5 χρόνια.κοιτα για 10000 χλμ/ ετος και υποθετοντας οτι η βενζινα θα καιες μο 6,5λτ/100 και το 1.5 5 λτ/100 με 1.65 και 1.35 αντιστοιχα καθε χρονο αποσβενεις 400 ευρώ από την χρηση πετραλαιου. Συν ~120 κερδος από τα τελη κυκλοφοριας κερδος 520/ετος
Η διαφορά της εκδοσης energy από 1.2 σε 1.5 ειναι 2560 ευρώ. Άρα 2560/520 = 4,9 ετη για να αποσβεσεις.Κανεις λιγα χλμ δεν αξιξει το ντιζελ. Φυσικα με το ντιζελ θα ειχες καλυτερες ρεπριζ και ροπες απο χαμηλα σε σχεση με την βενζινα.
-
Σίγουρα από οικονομικής άποψης και με 10.000 χλμ/έτος μ.ο. αντιλαμβάνομαι ότι το 1,2 που μου προτείνεται ίσως είναι η πιο σωστή λύση. Από την άλλη είναι και το θέμα για μένα τουλάχιστον ανάλογα και με τα λεφτά που διαθέτει κανείς να πάρει και τον καλύτερο δυνατό κινητήρα σε βάρος ίσως του εξοπλισμού. Επειδή μέχρι τώρα όλα τα αυτοκίνητά μου ήταν βενζίνης ατμοσφαιρικά και έχω ελάχιστη εμπειρία με τούρμπο βενζίνης και καθόλου με ντίζελ δεν έχω πραγματικά ιδέα ποιος κινητήρας ας πούμε μου ταιριάζει περισσότερο. Από τη μια στα τυπικά νούμερα επιδόσεων ο 1,2 υπερέχει από την άλλη το ντίζελ λόγω ροπής ίσως; έχει καλύτερη αίσθηση στην πραγματικότητα. Έκτος αν το πάρω απόφαση ότι εν τέλει θα είναι ένα οικογενειακό αυτοκίνητο οπότε και οι δυο κινητήρες κάνουν αποδεκτά τη δουλειά τους και να πάρω το φθηνότερο.
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Φυσικα με το ντιζελ θα ειχες καλυτερες ρεπριζ και ροπες απο χαμηλα σε σχεση με την βενζινα.Μπα... Μετρήσεις Drive:
QQ 1.2 DIG-T vs 1.5 DCI:
0-100: 11,1 - 11,8
0-400m: 17.8 - 18.1
0-1000m: 32.7 - 33.5
30-50 με 3η: 3,9 - 4,1 -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Φυσικα με το ντιζελ θα ειχες καλυτερες ρεπριζ και ροπες απο χαμηλα σε σχεση με την βενζινα.
Μπα... Μετρήσεις Drive:
QQ 1.2 DIG-T vs 1.5 DCI:
0-100: 11,1 - 11,8
0-400m: 17.8 - 18.1
0-1000m: 32.7 - 33.5
30-50 με 3η: 3,9 - 4,1να ενα επιχειρημα για να παω στο sx4 !!!
0-80 km/h 7,0”
0-100 km/h 10,2”
0-120 km/h 14,8”
0-140 km/h 20,8”
0-400 m 17,2”
0-1.000 m 31,8”
30-50 km/h (3η) 3,7”
80-110 km/h (3η) 5,0”
80-110 km/h (4η) 5,4”
80-110 km/h (5η) 6,6”
110-140 km/h (5η) 10,3”
100-0 km/h σε 38,6 m1.5 qq vs scross 1.6
Επιτάχυνση 0-50 χλμ./ώρα 3,8 δλ. 3,8 δλ.
0-100 χλμ./ώρα 12,1 δλ. 11,1 δλ.
0-130 χλμ./ώρα 21,6 δλ. 18,3 δλ.
Ρεπρίζ 60-100 χλμ./ώρα (4η) 9,2 δλ. 6,5 δλ.
80-120 χλμ./ώρα (5η) 14,0 δλ. 9,1 δλ.
80-120 χλμ./ώρα (6η) 18,1 δλ. 11,2 δλ.
Φρένα από 120 χλμ./ώρα 56,5 μ. 57,2 μ.
Μέση κατανάλωση λίτρα/100 χλμ. 6,7 6,3 -
Σίγουρα από οικονομικής άποψης και με 10.000 χλμ/έτος μ.ο. αντιλαμβάνομαι ότι το 1,2 που μου προτείνεται ίσως είναι η πιο σωστή λύση. Από την άλλη είναι και το θέμα για μένα τουλάχιστον ανάλογα και με τα λεφτά που διαθέτει κανείς να πάρει και τον καλύτερο δυνατό κινητήρα σε βάρος ίσως του εξοπλισμού. Επειδή μέχρι τώρα όλα τα αυτοκίνητά μου ήταν βενζίνης ατμοσφαιρικά και έχω ελάχιστη εμπειρία με τούρμπο βενζίνης και καθόλου με ντίζελ δεν έχω πραγματικά ιδέα ποιος κινητήρας ας πούμε μου ταιριάζει περισσότερο. Από τη μια στα τυπικά νούμερα επιδόσεων ο 1,2 υπερέχει από την άλλη το ντίζελ λόγω ροπής ίσως; έχει καλύτερη αίσθηση στην πραγματικότητα. Έκτος αν το πάρω απόφαση ότι εν τέλει θα είναι ένα οικογενειακό αυτοκίνητο οπότε και οι δυο κινητήρες κάνουν αποδεκτά τη δουλειά τους και να πάρω το φθηνότερο.εχω την εντυπωση πως το 1.2 θα σου φανει επαρκεστατο. η αισθηση σε σχεση με την ατμοσφαιρικη 'προϋπηρεσία' που αναφέρεις είναι σαφως ανωτερη.
προσοχη όμως! αν γενικως στροφαρεις το μοτερ, η καταναλωση στην βενζινη μπορει να σου ανεβει επικίνδυνα -κατι που στο ντιζελ δεν συμβαινει σε αναλογο βαθμο- και να 'χαλασει' την προσδοκωμενη αποσβεση προς το ακομα πιο μακροχρονια βεβαια.το ντιζελ σαφως και είναι αποδοτικοτερο μοτερ μην γελιομαστε και αυτό μπορει να φανει με φουλ φορτωμενο αμαξι σε μια προσπαθεια να 'ξεκολλησει' σε μια ρεπριζ.
επειδή όμως υπαρχει και το αναλογο αντιτιμο και επειδή στο ταμείο δεν μετράς στραγάλια, μπαινει στο παιχνιδι -με πολύ καλα προσοντα βεβαια- το 1.2 -
Ο χρήστης edmond έγραψε:
Σίγουρα από οικονομικής άποψης και με 10.000 χλμ/έτος μ.ο. αντιλαμβάνομαι ότι το 1,2 που μου προτείνεται ίσως είναι η πιο σωστή λύση. Από την άλλη είναι και το θέμα για μένα τουλάχιστον ανάλογα και με τα λεφτά που διαθέτει κανείς να πάρει και τον καλύτερο δυνατό κινητήρα σε βάρος ίσως του εξοπλισμού. Επειδή μέχρι τώρα όλα τα αυτοκίνητά μου ήταν βενζίνης ατμοσφαιρικά και έχω ελάχιστη εμπειρία με τούρμπο βενζίνης και καθόλου με ντίζελ δεν έχω πραγματικά ιδέα ποιος κινητήρας ας πούμε μου ταιριάζει περισσότερο. Από τη μια στα τυπικά νούμερα επιδόσεων ο 1,2 υπερέχει από την άλλη το ντίζελ λόγω ροπής ίσως; έχει καλύτερη αίσθηση στην πραγματικότητα. Έκτος αν το πάρω απόφαση ότι εν τέλει θα είναι ένα οικογενειακό αυτοκίνητο οπότε και οι δυο κινητήρες κάνουν αποδεκτά τη δουλειά τους και να πάρω το φθηνότερο.
εχω την εντυπωση πως το 1.2 θα σου φανει επαρκεστατο. η αισθηση σε σχεση με την ατμοσφαιρικη 'προϋπηρεσία' που αναφέρεις είναι σαφως ανωτερη.
προσοχη όμως! αν γενικως στροφαρεις το μοτερ, η καταναλωση στην βενζινη μπορει να σου ανεβει επικίνδυνα -κατι που στο ντιζελ δεν συμβαινει σε αναλογο βαθμο- και να 'χαλασει' την προσδοκωμενη αποσβεση προς το ακομα πιο μακροχρονια βεβαια.το ντιζελ σαφως και είναι αποδοτικοτερο μοτερ μην γελιομαστε και αυτό μπορει να φανει με φουλ φορτωμενο αμαξι σε μια προσπαθεια να 'ξεκολλησει' σε μια ρεπριζ.
επειδή όμως υπαρχει και το αναλογο αντιτιμο και επειδή στο ταμείο δεν μετράς στραγάλια, μπαινει στο παιχνιδι -με πολύ καλα προσοντα βεβαια- το 1.2Πολυ σωστός! Την απόσβεση που υπολόγισα για τον φίλο με το 1.2 την εκανα υπολογίζοντας καταναλωση 6.5 . Αν διαβάσει όμως κάποιος δοκιμές του αμαξιου γράφουν οτι εύκολα ο κινητήρας αν ζοριστεί πιάνει το 9 ! Ενω τον 1.5d οσο και να τον ζοριςεις πάνω απο 6 δεν πηγαίνει.Οπότε η απόσβεση ξεφεύγει πολυ μακρια.
-
Εργοστασιακές τιμές κατανάλωσης μην περιμένεις να δεις, ειδικά με τον 1.2 turbo... Το αυτοκίνητο, αν και ελάχιστα ελαφρύτερο από το απερχόμενο μοντέλο, εξακολουθεί να είναι βαρύ, οπότε αν θέλεις να κινηθείς 'αξιοπρεπώς' θα το πατήσεις το γκάζι του...
-
Καλησπερα παιδια κι απο μενα.
Τις τελευταιες μερες, αρχισα να κοιταω κι εγω το Qashqai.
Συντομα θα εχουμε 2 μωρακια, οποτε χρειαζομαστε ενα οικογενειακο, με αρκετα μεγαλο πορτ μπαγκαζ.
Πιστευετε οτι το Qashqai μπορει να εξυπηρετησει μια τετραμελη οικογενεια με 2 μωρα?ΕΙναι ο χαρακτηρας του τετοιος (ανεση, συμπεριφορα κτλ)?
Απο χωρους φαινεται οκ, μιας και τα 430 λιτρα ειναι ακριβως οσα δινει και το ford cmax, δηλαδη ενα οικογενειακο πολυμορφικο.
Για κινητηρα, αν το αποφασισουμε, μαλλον θα αντιμετωπισω κι εγω το διλημμα 1.5diesel ή 1.2 βενζινη. Αν και κανω ισα/λιγοτερα απο 10000 χλμ το χρονο, επειδη γινονται μεσα σε κινηση, κι επειδη το αυτοκινητο σκοπευουμε να το παντρευτουμε (οσο αντεξει δηλαδη!), κλινω προς το diesel.
Μπορει να δωσει κανεις συμβουλες για ολα τα παραπανω?
Σας ευχαριστω εκτ των προτερων! -
Νομίζω ότι το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι ένα test drive και να δεις και τους χώρους.
Πρόσφατος μπαμπάς κι εγώ...νομίζω ότι τα 430 λίτρα είναι απλά οκ και σε καμία περίπτωση δε καλύπτουν με άνεση πέραν των βασικών. Απλά κι εγώ δε θέλω μεγαλύτερο αμάξι (δυσκολία κίνησης στην πόλη και ιδίως με το παρκάρισμα εδώ που μένω) ενώ για τα ταξίδια έχω ήδη μπαγκαζιέρα την οποία θα χρησιμοποιώ όπως κάνω και τώρα με το τωρινό αμάξι μου...
Σκέψου στο πορτ παγκάζ να βάλεις μόνο το καρότσι και τα πράγματα του/των μωρού/μωρών...Πάει το μισό μην πω και περισσότερο!
Νissan Qashqai J10 (2007-2013)