-
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
Γειτονα... ποσο σου τα χρεωσαν τα λαδια?6 λιτρα λαδι= 49,78 €.
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Γειτονα... ποσο σου τα χρεωσαν τα λαδια?
6 λιτρα λαδι= 49,78 €.
Πολλά...
-
Δηλαδη 8.30 το λιτρο???
ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ειναι!!!
Σημερα κοιτουσα για ενα Yaris 1.33 και κατω απο 12€ δεν επαιζε λαδι!
Σαν αυτα που σου βαλανε... αν το παρεις σε ELF μεσα απο την ρενο θα σου ζητησουν 14-15€/λιτ
Μαλλον στην αλλη μου αλλαγη θα παρω απο Nissan... και μεσω συνεργειο φιλου!
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
6 λιτρα λαδι= 49,78 €.
Πολλά...
Ποσα θες? 1 € το λιτρο?
Δηλαδη 8.30 το λιτρο???
ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ειναι!!!
Και μενα σχετικα καλη τιμη μου φανηκε. Που μενεις στην καγκουροπεριοχη μας???
-
Λοφο μενω....
Στάλθηκε απο Galaxy Tab II
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
6 λιτρα λαδι= 49,78 €.
Πολλά...
Αλήθεια?
Πόσα θελει η Μερκ για αντιστοιχο λάδι?Γειτονα... ποσο σου τα χρεωσαν τα λαδια?
6 λιτρα λαδι= 49,78 €.
Πω το άτιμο 6 λίτρα παίρνει?
-
Ο χρήστης TEOHUNTER έγραψε:
Nissan dpf 5w-30 μου έβαλαν. Elf ούτε για δειγμα μεσα στο συνεργειο.
Αρα δεν δεν πληρουν την προδιαγραφη Rn720.Γνωμη μου να αλλαχτουν το συντομοτερο με τα προδιαγραφων RN720 που απαιτει το μοτερ σου.Και η elf εχει απλο λαδι dpf οχι RN720 αλλα δεν κανει για το μοτερ σου.Εσυ θες λαδι lowsaps .y low content in sulphur, sulphated ash and phosphorous (Low SAPS).Ζητησε τους χαρτι οτι αυτο το λαδι δεν θα δημιουργησει προβλημα στο dpf σου και οτι αναλαμβανουν την δωρεαν αλλαγη του(σιγα μην σου δωσουν)
Στο manual της NISSAN γράφει ότι το λιπαντικό θα πρέπει να είναι low saps προδιαγραφών C4 ιξώδους 5w-30, άρα δεν έχεις κανένα πρόβλημα. (Έπρεπε να σ' έχω μαζί μου στο Χαλκιά όταν ήθελα να συπμληρώσω λίγο λάδι και προσπάθησε να βάλει ορυκτέλαιο άγνωστης μάρκας 10W-40 )Το rn720 το γνωρίζουμε γιατί αυτή την προδιαγραφή ζητά η renault για αυτόν το κινητήρα τοποθετημένο στα μοντέλα της. Πάντως εγώ έβαλα το ELF Solaris FE από γερμανία στην πόρτα μου 54,90 τα 6l το οποίο είναι νεότερης τεχνολογίας από το NISSAN 5W-30 DPF
-
Αυτο τώρα με τα μοντελα της πλακα είχε
Δηλαδή το ίδιο μοτερ σε αλλο αμαξι έχει αλλες απαιτήσεις?
Απλα το 5-30 DPF εγώ κοβω ότι παιζει να ειναι και το ίδιο λάδι με το Solaris σε αλλο μπουκαλάκι -
Η renault κάνει πιστοποίηση σε λιπαντικά τα οποία πληρούν την προδιαγραφή της rn720 (δηλαδή 5w-30 c4 low saps).
Δεν έχεις ξανακούσει ποτέ για πιστοποιήσεις π.χ. VW XXX.XXX, RNXXX, MBXXX.XXX, FIAT XXXXXXΠιστεύεις ότι όταν κινητήρας τοποθετηθεί στην mercedes c-klass θα έχει προδιαγραφή λιπαντικού MB ή RN;
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Τοσα παιρνει και το Fiesta!!
-
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Τοσα παιρνει και το Fiesta!!
Δεν γνωρίζω για το Fiesta αλλά το Qashqai 1.6 dci παίρνει περίπου 5,5 λίτρα με αλλαγή και φίλτρου λαδιού. Λογικά θα πρέπει να σου επέστρεψαν περίπου μισό λίτρο. Αν όχι, κοίτα μήπως σου έχουν βάλει παραπάνω λάδι, την έχουν την κακή συνήθεια μερικοί που μόνο καλό δεν κάνει.
Στο manual της NISSAN γράφει ότι το λιπαντικό θα πρέπει να είναι low saps προδιαγραφών C4 ιξώδους 5w-30, άρα δεν έχεις κανένα πρόβλημα.
Ακριβώς
Engine Code R9M (1.6 dci DPF): Fully synthetic 5W30 motor oil, low SAPS oil for vehicles requiring ACEA C4.Έπρεπε να σ' έχω μαζί μου στο Χαλκιά όταν ήθελα να συμπληρώσω λίγο λάδι και προσπάθησε να βάλει ορυκτέλαιο άγνωστης μάρκας 10W-40
Και νεράκι του θεού και με... ποτιστήρι μάλιστα αντί για παραφλού Αυτόπτης μάρτυρας, όχι στο δικό μου.
Μετά φταίνε κάποιοι 'ψείρες' που δεν εμπιστεύονται ούτε το σφίξιμο μιας βίδας αν δεν είναι παρόντες -
Ο χρήστης i30mania έγραψε:
Μετά φταίνε κάποιοι 'ψείρες' που δεν εμπιστεύονται ούτε το σφίξιμο μιας βίδας αν δεν είναι παρόντεςΠολύ καλά κανουν βασικα
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Μετά φταίνε κάποιοι 'ψείρες' που δεν εμπιστεύονται ούτε το σφίξιμο μιας βίδας αν δεν είναι παρόντες
Πολύ καλά κανουν βασικα
Τον βάζεις ή δεν τον βάζεις να το ρουφήξει με το καλαμάκι σαν φραπόγαλο μετά, βρε Ορέστη
-
Νταξ το νερο στο ψυγείο ειδικα αν μιλαμε για μικροποσότητα (100-200 ml ξερω γω) δεν τρεχει και τίποτα
Αλλα λάθος λάδια είναι χοντραδα
Και βεβαιότατα τον βαζεις να τα αλλαξει και να διορθώσει τη μ@λ@κία του αμεσα -
Το να συμπληρώνεις με σκέτο νερό πάντως το δοχείο ψυκτικού δεν είναι λάθος. Κανονικά θέλει απιονισμένο αλλά ντάξει τώρα... υπερβολές.
-
καλα θα κανετε καποια πραγματα να τα κοιτατε μονοι στο σπιτι...
εμενα πχ το παγουρακι ηθελε λιγο συμπληρωμα, αντι να ειναι στο μαξ ηταν αναμεσα στο μιν και το μαξ, ε του εβαλα λιγο νερο για το σιδερο και πηγε στο μαξ... παντα βεβαια το κοιταμε εντελος κρυο και λιγο μετα αφ οτου ανοιξουμε την ταπα -
Ο χρήστης i30mania έγραψε:
Μετά φταίνε κάποιοι 'ψείρες' που δεν εμπιστεύονται ούτε το σφίξιμο μιας βίδας αν δεν είναι παρόντες -
Ο χρήστης p_george έγραψε:
Παιδιά γεια σας. Έχω ξεκινήσει να διαβάζω το θέμα από την αρχή. Έχω κάνει και εγγραφή στο qasqhaiclub από τις 15 του μήνα και ακόμα περιμένω το μαιλ ενεργοποίησης. Αν κάποιος μας διαβάζει ας επικοινωνησει μαζί μου.
Στάλθηκε από το LG-P500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
Πολυ καλο κλαμπ , μιλας και σου απαντανε μετα απο 10 μερες τις περισοτερες φορες βεβαια δε σου μιλανε
απλα εχω γραφει για καποια ενμερωση χωρις βεβαια ερωτησειςΠαρόλα αυτά δυο ημερες πριν ρώτησες εκεί κάτι (Θα θελα να ρωτησω εαν αλλάζουμε και ποιούς ιμάντες στο αμάξι μας εχει ιμάντες ή καδένα;;;!!!!!) και την ίδια ημέρα έλαβες απάντηση και ξαναρωτάς σήμερα!
Στο προηγούμενο ερώτημα σου εκεί (πριν 1 μήνα περίπου) για την μπαταρία του QQ σου πήρες απάντηση 11 λεπτά μετα την ερώτηση σου
Θα μας τρελάνεις???
Ναι απαντηση Υπηρεσιακη........ δηλαδη οπως απανταει μια στρατιωτικη δημοσια υπηρεσια: σε απαντηση ανωτερω (α)σχετικης τυγχανει η (β) ομοια και σχετικο ειναι το φεκ 456/Α/ 23-7-2001
costaslio
ποτε δεν εκανες ερωτηση η οποια να μην εχει απαντηθει μια η΄δυο σελιδες πριν την κανεις,
και επειδη ακριβως δεν κανεις τον κοπο να διαβαζεις ανοιγεις δικα σου νεα θεματα περιφρονοντας επιδεικτικα
οσα εχουν συζητηθει και απαντηθει απαιτωντας αμεσες και προσωπικες απαντησεις,
επισης αν δεν κανω λαθος εχεις εξυπηρετηθει αρκετες φορες και με απαντησεις μεσω pm
που δεν εμοιαζαν καθολου με στρατιωτικου τυπου (που οπως βλεπω σε ενοχλει), πες μου αν κανω λαθος.Ανακαλώ !!!!!!! Πολύ καλό φόρουμ και έμαθα πάρα πολλά για το αμάξι ειδικά από τον p-george
Ευχαριστώ!!!!!!!!!!!! -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το να συμπληρώνεις με σκέτο νερό πάντως το δοχείο ψυκτικού δεν είναι λάθος. Κανονικά θέλει απιονισμένο αλλά ντάξει τώρα... υπερβολές.Το αν είναι λάθος ή όχι είμαι σίγουρος ότι το γνωρίζεις
Δε νομίζω ότι χρειάζεται να αρχίσω να γράφω για τις - έστω και μακροχρόνιες - επιπτώσεις στο κύκλωμα ψύξης και στην σωστή ψύξη του κινητήρα από τη χρήση απλού νερού αντί για το σωστό αντιψυκτικό, έστω και σε μικρή ποσότητα, αφού αλλοιώνει την σύστασή του και, κατά συνέπεια, και τις ιδιότητές του.
Εντάξει να γίνει κάπου εν ώρα ανάγκης, αλλά σε συνεργείο; Απολύτως απαράδεκτο
Νissan Qashqai J10 (2007-2013)