-
κατα πως τα λεει ο κωστας εχει ενα δικιο αλλα.....
πρεπει να δεις τις προτεραιοτητες σου και το ποσο βαθια θες να βαλεις το χερι στην τσεπη. Τα ηλεκτρονικα βοηθηματα κι οι αυτοματισμοι δεν ειναι απαραιτητοι αλλα σ'ενα ταξιδι με δυσκολες καιρικες συνθηκες θα σε ξεκουρασουν και θα πας χαλαρος. Αν παλι θες να τονισεις την εμφανιση και δε σ ενδιαφέρει η εξτρα ασφάλεια και θες και ''μπουμ μπουμ'' τα βαζεις μετα.
Επισης εχε υποψιν οτι σε πολλα συμβολαια λεει με ψιλα γραμματα οτι οποιεσδηποτε παρεμβασεις (για το ηχοσυστημα μιλω) περαν τις εργοστασιακης ακυρωνει την εγγυηση στα ηλεκτρικα. -
Σωστά!
Συμβιώνω με αυτη την αηδία ... το 6δισκο cd player (φετος την Πρωτοχρονια του ευχήθηκα 'χαρούμενο το νεο έτος 1999'!!! ) και κάποια στιγμή θα μπει στο προγραμμα αλλαγης.
Εχω την εντυπωση παντως ότι η αλλαγη ηχοσυστηματος δεν επιρρεάζει την εγγύηση ηλεκτρικών του αυτοκινήτου.
Εκει που θελει ίσως ψαξιμο και προσοχή ειναι στην συμβατοτητα του ηχοσυστηματος με τα χειριστήρια στο τιμόνι.Και τωρα που το σκέφτομαι ... πρέπει να ειμαι ever ο πιο παρωχημενος ηχητικά χρήστης αυτοκινήτου στο φορουμ. Η ντροπή των κατόχων Qashqai!!!
Σε τρία αμαξια υπάρχει ένα ραδιοκασσετοφωνο που δουλευει μονο το ραδιο, ενα μονοδισκο radiocd με κολλημένο μεσα ένα δισκάκι δηλαδη μόνο με το ραδιο και ένα 6δισκο cdplayer που χρησιμοποιώ μεσω της εξόσου Aux μονο το φορητό MP3player!
Αν ανακαλυφθεί multimedia ηχοσύστημα mp3 με usb και bluetooth παρακαλώ ενημερώστε με!!! -
ελα ρε συ , πρεπει να υπαρχει. Απο τον πρωτο χρονο κυκλοφοριας καποιου μοντελου συνηθως βγαζουν after sale προιόν για ρωτα.....
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Σωστά!
Συμβιώνω με αυτη την αηδία ... το 6δισκο cd player (φετος την Πρωτοχρονια του ευχήθηκα 'χαρούμενο το νεο έτος 1999'!!! ) και κάποια στιγμή θα μπει στο προγραμμα αλλαγης.
Εχω την εντυπωση παντως ότι η αλλαγη ηχοσυστηματος δεν επιρρεάζει την εγγύηση ηλεκτρικών του αυτοκινήτου.
Εκει που θελει ίσως ψαξιμο και προσοχή ειναι στην συμβατοτητα του ηχοσυστηματος με τα χειριστήρια στο τιμόνι.Και τωρα που το σκέφτομαι ... πρέπει να ειμαι ever ο πιο παρωχημενος ηχητικά χρήστης αυτοκινήτου στο φορουμ. Η ντροπή των κατόχων Qashqai!!!
Σε τρία αμαξια υπάρχει ένα ραδιοκασσετοφωνο που δουλευει μονο το ραδιο, ενα μονοδισκο radiocd με κολλημένο μεσα ένα δισκάκι δηλαδη μόνο με το ραδιο και ένα 6δισκο cdplayer που χρησιμοποιώ μεσω της εξόσου Aux μονο το φορητό MP3player!
Αν ανακαλυφθεί multimedia ηχοσύστημα mp3 με usb και bluetooth παρακαλώ ενημερώστε με!!!Εγώ στο fiesta πριν 1 χρόνο έβαλα after-market πηγή 2-din της pioneer avh-3300bt (το αντίστοιχο τωρινό είναι το 2400bt αλλά δεν εχει sd).Αλλαξε όλο το εσωτερικό .Εχει bluetooth,usb,aux,sd card 16gb,mp3,dvd player και ανα πάσα στιγμή μπορώ να βάλω gps & ψηφιακό δέκτη τηλεορασης.Πιο πολύ ευχαριστήθηκα το bluetooth(ασφαλή οδήγηση)& την υποδοχή για κάρτα sd(έβαλα 16άρα που χωρά άπειρα τραγούδια).Η οθόνη είναι touch και έχεις φοβερές λειτουργίες,και διαφορετικούς χρωματισμούς-εφε-θέματα.Η εγγύηση δεν χάνεται.Τα χειριστήρια στο τιμόνι για να λειτουργήσουν θέλουν όμως αντάπτορα ειδικό(τον πλήρωσα 100€ νομίζω).Η οθόνη έκανε 350€ +100€ για εγκατάσταση και πλαίσιο μάσκας και φίσα για να κουμπώσει σύνολο 550€.Yπάρχουν και επιλογές ΟΕΜ για οθόνες.Εγώ έβαλα και άλλα ηχεία ποιοτικότερα της herz(μονο μπροστά)και πήρα πολύ ποιοτικό ήχο(χωρίς καν ενισχυτή).Το κουστουμάκι μου βγήκε στα 650€ αλλά το καταευχαριστήθηκα με την επιλογή μου .
Υ.Γ Εχεις μήνυμα,σου έστειλα
-
Ο χρήστης p_george έγραψε:
Και ειπα να ρωτησω και τι ειναι κατι στρογγυλα στις ακρες του ταμπλο διπλα στα ηχεια!!! Μαλλον τιποτα.
Σιγουρα κατι ειναι
Αισθητηρες θερμοκρασιας διζωνικου κλιματισμου - οπου υπαρχει. Οπου δεν υπαρχει, τιποτα.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Η ιδανική για μενα έκδοση ειναι................ άπειρα τραγούδια............
Η ιδανική για μενα έκδοση ειναι ... η δικιά μου ... έχει τα πάντα !!!!!!!
και άπειρα τραγούδια, έχω βρει έναν σταθμό .......
Σήμερα μετά από 2 χρόνια συμβίωσης (πως περνά ο καιρός ) και 22.000 χιλ του έκανα δώρο ένα πλύσιμο έσω-έξω καθόσον :μια ότι έλειπα Αθήνα μια κάτι βόλτες με το μηχανάκι μία η κατανάλωση 5,8 ... έχω να βάλω βενζίνη από τις αρχές Μάρτη εδώ και 800 περίπου χιλιόμετρα ... το αξίζει
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Η ιδανική για μενα έκδοση ειναι...........
..... άπειρα τραγούδια............
Η ιδανική για μενα έκδοση ειναι ... η δικιά μου ... έχει τα πάντα !!!!!!!
και άπειρα τραγούδια, έχω βρει έναν σταθμό .......
Σήμερα μετά από 2 χρόνια συμβίωσης (πως περνά ο καιρός ) και 22.000 χιλ του έκανα δώρο ένα πλύσιμο έσω-έξω καθόσον :μια ότι έλειπα Αθήνα μια κάτι βόλτες με το μηχανάκι μία η κατανάλωση 5,8 ... έχω να βάλω βενζίνη από τις αρχές Μάρτη εδώ και 800 περίπου χιλιόμετρα ... το αξίζει
μπλα μπλα μπλα μπλα 5,8.... τι? 5.8????????????????? καποιος το σπρωχνε απο πισω πηγαινοντας με 90χλμ και με ουριο ανεμο ετσι? σιγουρα χωρις φορτιο. Η μοναδικη φορα που πετυχα 5.5 καταναλωση ηταν με 90 χλμ και σε ανοιχτο δρομο
εκτοτε παιζω με 6.5-7 σε μικτη οδηγησηυ.γ. Τα 16GB μνημη ειναι απλα επαρκης , απο 128GB και πανω κατι γινεται.....
τα ατιμα τα usb flash ομως ειναι ακριβα ακομη σε τετοιες χωρητικοτητες -
Η ιδανική για μενα έκδοση ειναι ... η δικιά μου ... έχει τα πάντα !!!!!!!Αφού εσένα σε καλύπτει ... μπράβο σου!
Μου λείπει η ηλιοροφή, μου λείπουν οι τελικές, μου λειπουν λεφτά για βενζίνες και περισσευουν 3 θέσεις! Δεν μου κανει μαλλον!
Σταθερά 7,9 εδώ και καιρό ... αν και τελευταιες μερες δοκίμασα και τελικές ταχύτητες για αρκετά χιλιομετρα!!!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
............
Μου λείπει η ηλιοροφή......Αυτό είναι που δεν μου λείπει καθόλου ............ ακόμα θυμάμαι τις σκουριές της ηλιοροφής στο προηγούμενο αμάξι μου , θυμάμαι που είχα αναγκαστεί να πάω ταξίδι με ένα πλεξιγκλάσσ να καλύπτει την τρύπα της ηλιοροφής όταν την είχα πάει για βάψιμο , από τότε είπα ποτέ πια αμάξι με ... τρύπα στην οροφή.
-
............
Μου λείπει η ηλιοροφή......ακόμα θυμάμαι τις σκουριές της ηλιοροφής στο προηγούμενο αμάξι.... με ... τρύπα στην οροφή.
εννοεις το terios?
παρεπιπτοντως οταν λες τρυπα στην οροφη τι εννοεις?
στο δικο μου megane παντως λιγο γρασο σπρευ βαζω αραια και που στις ραγες και ολα ειναι οκ. πρεπει να ετυχες σε περιπτωση.... -
Ο χρήστης edmond έγραψε:
εννοεις το terios?
παρεπιπτοντως οταν λες τρυπα στην οροφη τι εννοεις?
στο δικο μου megane παντως λιγο γρασο σπρευ βαζω αραια και που στις ραγες και ολα ειναι οκ. πρεπει να ετυχες σε περιπτωση....
Nai!!!!
Την ηλιοροφή είναι ένα άνοιγμα , μια τρύπα στην οροφή κάθε αμαξιού!!!
Ισως.... μόνο εκεί είχα σκουρια πουθενά αλλού!!!
-
Η ηλιοροφή στο QQ ειναι σταθερή και μη ανοιγόμενη. Απλώς μια τζαμαρία προς τα πανω!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Η ηλιοροφή στο QQ ειναι σταθερή και μη ανοιγόμενη. Απλώς μια τζαμαρία προς τα πανω!Στην ουσια ενα παρ-μπριζ στον ουρανο ειναι, ακριβως για τον λογο αυτο και προχωρησα σε αυτη την επιλογη (με προτροπη της γυναικας μου) δεν υπαρχει κανενα προβλημα στεγανοτητας ασφαλειας η' διαβρωσης.
Αποδειχτηκε τελικα οτι ηταν το πιο χρησιμο αξεσουαρ ακομα και οταν εισαι κολλημενος στην κινηση, το κλεινω μονο τις μεσημεριανες ωρες τα καλοκαιρια, ακομα και τα μακρινα ταξιδια για τους επιβατες γινονται πιο ευχαριστα.
Εκτως απο το ESP, αχρειαστο να ειναι, ειναι το μονο αξεσουαρ που με εχει εντυπωσιασει, θα το προτιμουσα ακομα και αν χρειαζοταν να θυσιασω τα χειριστηρια στο τιμονι το Cruise control τον διζωνικο κλιματισμο το εξαδισκο cd τους ηλεκτρικους καθρεφτες τους αυτοματισμους σε καθαριστηρες και φωτα, που δεν τα εχω χρησιμοποιησει σχεδον ποτε, ακομα και το κεντρικο κλειδωμα. -
Ο χρήστης p_george έγραψε:
Η ηλιοροφή στο QQ ειναι σταθερή και μη ανοιγόμενη. Απλώς μια τζαμαρία προς τα πανω!
Στην ουσια ενα παρ-μπριζ στον ουρανο ειναι, ακριβως για τον λογο αυτο και προχωρησα σε αυτη την επιλογη (με προτροπη της γυναικας μου) δεν υπαρχει κανενα προβλημα στεγανοτητας ασφαλειας η' διαβρωσης.
Αποδειχτηκε τελικα οτι ηταν το πιο χρησιμο αξεσουαρ ακομα και οταν εισαι κολλημενος στην κινηση, το κλεινω μονο τις μεσημεριανες ωρες τα καλοκαιρια, ακομα και τα μακρινα ταξιδια για τους επιβατες γινονται πιο ευχαριστα.
Εκτως απο το ESP, αχρειαστο να ειναι, ειναι το μονο αξεσουαρ που με εχει εντυπωσιασει, θα το προτιμουσα ακομα και αν χρειαζοταν να θυσιασω τα χειριστηρια στο τιμονι το Cruise control τον διζωνικο κλιματισμο το εξαδισκο cd τους ηλεκτρικους καθρεφτες τους αυτοματισμους σε καθαριστηρες και φωτα, που δεν τα εχω χρησιμοποιησει σχεδον ποτε, ακομα και το κεντρικο κλειδωμα.Η ηλιοροφή ειναι το πιο ευχαριστο αξεσουαρ αλλα μετα το cruise control !!!! στο δικο μου εχω 6200χλμ απο τα οποια τα 6000 πρεπει να ειναι με cruise, μετα ειναι οι φωνητικες εντολες (ειδικα αν ταξιδευεις μονος) και μετα ερχονται αυτοματισμοι σε υαλοκαθαριστηρες και φωτα-κουμπια στο τιμονι.(προσωπικη αποψη)
Σκποπευα να βαλω και multimedia center αλλα με τα χειριστηρια στο τιμονι και τις φωνητικες εντολες κατανταει σκετο εφφε!!! -
Εγώ θα ήθελα ένα μπάνιο μέσα στο QQ με υδρομασάζ, επίσης θα ήθελα όχι ενα απλό καλό στερεοφωνικό αλλά ένα δωμάτιο χαλάρωσης με χαλαρωτικό φωτισμό και γιατί όχι ζωντανή μουσική .......
-
Ο χρήστης nikbib έγραψε:
Η ηλιοροφή ειναι το πιο ευχαριστο αξεσουαρ αλλα μετα το cruise control !!!!
+100000
δεν το εχω στο megane μου και το εχω αχτι (μου ειχαν ζητησει 4000 ευρω για να μπει και ΑΝ λειτουργησει!!)
εχω την ηλιοροφη ομως και οντως δινει αλλο αερα στο εσωτερικο ενος αυτοκινητου.βλεπω τον εξοπλισμο στο qq που περιλαμβανει το cc απο την βασικη εκδοση και.... αναστεναζω
-
Oντως το QQ στην βασική του έκδοση τα δίνει όλα (μαζί με τα δωράκια από την αντιπροσωπεία ... ζάντες , σκαλοπάτια , συναγερμό ) σε αντίθεση με τα άλλα αυτοκίνητα που είχα στην κατοχή μου κατά καιρούς που για να πάρεις τα ψιλοβασικά (όπως abs, ηλεκτρικά παράθυρα μπρος πίσω, αιρκοντίσιον, ρυθμιζόμενο πάνω κάτω μέσα έσω τιμόνι, ηλεκτρικούς καθρέπτες, cd , αρκετά ηχεία , αερόσακους κ.λ.π.)πρέπει να ξηλωθεις αρκετά !!!!!
-
Ο χρήστης patroklos12 έγραψε:
Οχι. Κανενας δεν εχει 1,6 Diesel 4x4
Είμαι σίγουρος όμως ότι πολλοί το ζαχαρώνουν
Μια χαρά μου είστε μάγκες μου από καταναλώσεις. Τι να πω και εγώ που έχω κολλήσει στο 9,2 εδώ και 1500χλμ που έχω μηδενίσει. Λέτε να φταίει το γεγονός ότι το οδηγώ συνέχεια με αρβυλάκια τις τελευταίες μέρες;
Πολύ βροχή φέτος, πολύ βροχή, κοντεύουμε να σκουριάσουμε...Λοιπόν το πήρα Πέμπτη βράδυ κι έκανα τα πρώτα 20 χλμ. Εχθές Παρασκευή, από το πρωί ακόμη, διαπίστωσα τριγμούς στο ταμπλώ, δε λειτουργούσε καθόλου αρχικά το start-stop και στη συνέχεια όποτε ήθελε, στο τελευταίο παρκάρισμα δεν ενεργοποιήθηκαν οι αισθητήρες παρκαρίσματος (το ξαναδοκίμασα αμέσως μετά όταν ήδη είχα παρκάρει κι ήταν οκ!!!), κατανάλωση στα 82 χλμ που έκανα μέσα στην πόλη 8,4. Το αυτοκίνητο είναι έκδοση action 4x4 diesel με έχτρα τους προβολείς ομίχλης, τους αισθητήρες παρκαρίσματος και τον αποσπώμενο κοτσαδόρο, χρώμα λευκό. Τα παιδιά δεν θέλουν να κατέβουν από το αυτοκίνητο, είναι αρκετά όμορφο, αν και δεν το αγόρασα για την ομορφιά του. Πρέπει να μάθω να το οδηγάω (συνέχεια μου βγάζει ένδειξη αλλαγής ταχύτητας μόλις περάσω τις 2.000 στροφές) και να μην το γκαζώνω (ίσως ο λόγος που είχα τόση μεγάλη κατανάλωση). Σε μια μεγάλη ανηφόρα εχθές το βράδυ δεν μπορούσα να το ξεκινήσω, μου έσβηνε συνεχώς (ίσως ενεργοποιούταν το αντισπίν, γιατί έδινα πολλές στροφές). Τη Δευτέρα έχω ραντεβού στην αντιπροσωπεία για τα προβλήματα που ανέφερα. Αν κάποιοι έχουν τα ίδια προβλήματα και τα έλυσαν θα ήταν ευπρόσδεκτη η όποια απάντησή τους.
Είμαι και εγώ κάτοχος ενός qq 1.6 d action 4x4 εδω και περίπου 3 εβδομάδες.Σε αυτό το διάστημα έχω κανει γύρω στα 2500χλμ και έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος απο την οδική συμπεριφορά του και κυρίως απο τν κινητήρα του. Ακουει παντού και πάντα με οποιαδήποτε σχέση στο κιβώτιο πάνω απο 1500σαλ.
Αυτό που κυρίως εντυπωσιάζει είναι η απόκρισή του με 'μισό' γκάζι και η γραμμικότητά του.Οσον αφορά στην τελευταία βέβαια είναι και λίγο εκνευριστική θα έλεγα ότι καθότι περιμένεις με βύθισμα του δεξιού ποδιού να γίνει κάτι πολύ παραπάνω απο το μισό γκάζι αλλά ποτέ αυτό δε γίνεται.Η διαπίστωση βένβαια των χλμ στο καντράν είναι πάντα απόδειξη ότι οι ρεπρίζ του είναι πολύ καλές.
Ελπίζω με το παραπάνω ρολάρισμα του κινητήρα νά έρθει και αυτό το ξέσπασμα πάνω απο τις 3500 σαλ αν και καταλαβαίνω οτι πήρα crossover και όχι Gti αλλά πάντα δεν τα θέλουμε όλα?
Εκτός δρόμου δέν το έχω δοκιμάσει ακόμα αλλα με αυτά τα λάστιχα μάλλον δε θα πρέπει να έχω μεγάλες προσδοκίες ποσο δε μάλλον αφού δεν με ικανοποιούν ούτε εντός.
Σε ότι αφορά στο φλέγον ζήτημα της κατανάλωσης αυτή εντός πόλης και σε επαρχιακούς δρόμους είναι κολλημένη στα 6lt/100km ενώ σε ένα ταξίδι που έκανα προσπαθώντας (χωρίς ουσιαστικό λόγο) να νιώσω την πλήρη του επιτάχυνση ήμουνα στα 6,7lt. Κάτι στο οποίο μάλλον πρέπει να προσθέσουμε περίπου 0,6~0,8 lt ανα 100km για τν πραγματική στο 'αισιόδοξο' trip computer του. Η κατανάλωση βέβαια απο μόνη της δε λέει τίποτα καθότι εξαρτάται κυρίως απο τον οδηγό και θεωρώ ότι δεν είμαι 'ελαφροπόδης'. Ενδεικτικά στο terios που είχα ήμουνα πάντα γύρω στα 10lt.
Υπάρχει κάτι όμως που σχεδόν με έχει απογοητεύσει.Και αυτό είναι οι τριγμόι που πάνε και έρχονται.Μπορεί να ξεκινήσεις και να τρίζει κάπου απο πίσω απο το καντράν( κυρίως στο ρελαντί (ίσως λόγω των κραδασμών του κινητήρα??)), στις κεντρικές κολώνες κάπου πάνω απο τις ζώνες ασφαλείας, στο ντουλαπάκι του συνοδηγού..κτλ.Βέβαια ως δια μαγείας μπορεί να μην σου εμφανιστούν ξανά αλλα δεν πάυει να είναι κάτι ενοχλητικό..Οταν ανεβαίνεις πεζοδρόμια ή ράμπες, όταν περνάς γραμμές τρένου, σε λίγο χωματόδρομο δε σου δίνει την εντύπωση ενός κομματιού.Καλοφτιαγμένο ναι, αλλά με (ελάχιστες )στρεβλώσεις του αμαξώματος.Mε το τεριος μετα απο 120.000χλμ δεν ακούγονταν τσικ.Πέρναγες με όσα πάνω απο οτιδήποτε και... τίποτα δε γίνονταν.Προς θεού δε συγκρίνω τα αμαξια (μέρα με τη νύχτα) αλλα λέτε τελικά το made in japan και το made in sunderland να έχει διαφορά τελικά?
ΥΓ1. Το start-stop δε δουλευει όταν έχεις τον αέρα στο παρμπρίζ!!!(το ανακάλυψα τυχαία όπελ κορσα 1.3 diesel της φίλης μου)
Δοκίμασε με σβηστό τον κινητήρα και ενεργοποιημένο το start stop να το γυρίσεις προς το παρμπίζ και θα δείς ότι ως δια μαγείας θα ξεκινήσει( Δωρεάν δευτερη μίζα )
YΓ 2 .Τα προβολάκια και τον κοτσαδόρο πόσο στα χρέωσαν? -
Ο χρήστης linosd έγραψε:
εντός πόλης και σε επαρχιακούς δρόμους είναι κολλημένη στα 6lt/100km
Ενδεικτικά στο terios που είχα ήμουνα πάντα γύρω στα 10lt.
Αντε αγόρι μου , και δεν με πιστεύουνε που έχω 5,9
Τέριος είχα και εγώ και ήμουν στο 9
Καλοτάξιδο θα το ευχαριστηθείς!!!!!!
-
Αντε αγόρι μου , και δεν με πιστεύουνε που έχω 5,9
Τέριος είχα και εγώ και ήμουν στο 9
Καλοτάξιδο θα το ευχαριστηθείς!!!!!!Μάλλον δεν πρόσεξες κάτι. Ο φίλος linosd έχει το 1.6 diesel και όχι το 1.6 βενζίνη όπως εσύ. Άρα μην συγκρίνεις καταναλώσεις...
Νissan Qashqai J10 (2007-2013)