-
Ο χρήστης patroklos12 έγραψε:
Και μία-δυο ερωτήσεις: για να ξεκινήσετε γυρνάτε το κλειδί με πατημένο συμπλέκτη (έτσι γράφει το manual αλλά δεν μου είπε κάτι σχετικό ο πωλητής). Η ένδειξη με το κίτρινο τρίγωνο και το θαυμαστικό όταν ξεκινάει η μηχανή τι σημαίνει;
Να είστε καλά.
ΆρηςΆρη καλημέρα, μια ερώτηση χωρίς παρεξήγηση. Αγόρασες αμάξι, δεν είχες την περιέργεια να επεξεργαστείς λιγάκι το manual? Τα κλασσικά, να δεις τα 'λαμπάκια' του ταμπλό, κάποιο περίεργο κουμπάκι, κάτι... Όσον αφορά τον συμπλέκτη και τη μίζα, στο δικό μου (Caliber), δεν γυρνάει καθόλου η μίζα χωρίς πατημένο συμπλέκτη.
-
Ο χρήστης p_george έγραψε:
Είναι πολύ ωραία η θέα της πανσέληνου απο τα δύο μπροστά καθίσματα!
Ωστε και απο τα δυο καθισματα ???
ετσι δικαιολογειται το οτι δεν σε ενδιαφερει να διορθωσεις την ωρα στο ρολοι.Eπρεπε να το παρω με ... ηλιοροφή!!!
Και μία-δυο ερωτήσεις: για να ξεκινήσετε γυρνάτε το κλειδί με πατημένο συμπλέκτη (έτσι γράφει το manual αλλά δεν μου είπε κάτι σχετικό ο πωλητής). Η ένδειξη με το κίτρινο τρίγωνο και το θαυμαστικό όταν ξεκινάει η μηχανή τι σημαίνει;
Να είστε καλά.
ΆρηςΆρη καλημέρα, μια ερώτηση χωρίς παρεξήγηση. Αγόρασες αμάξι, δεν είχες την περιέργεια να επεξεργαστείς λιγάκι το manual? Τα κλασσικά, να δεις τα 'λαμπάκια' του ταμπλό, κάποιο περίεργο κουμπάκι, κάτι... Όσον αφορά τον συμπλέκτη και τη μίζα, στο δικό μου (Caliber), δεν γυρνάει καθόλου η μίζα χωρίς πατημένο συμπλέκτη.
Δεν ξερω αν το γραφει το μανουαλ αλλά παντα παταμε συμπλέκτη κατα την εκκίνηση. Ετσι πρέπει (δεν θυμαμαι μετα απο 21 χρόνια) να το εμαθα απο τα 18 μου.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Δεν ξερω αν το γραφει το μανουαλ αλλά παντα παταμε συμπλέκτη κατα την εκκίνηση. Ετσι πρέπει (δεν θυμαμαι μετα απο 21 χρόνια) να το εμαθα απο τα 18 μου.παλι renault μου μυριζει?
οκ χωρις πλακα αυτο μαλλον πρεπει να ειναι δεδομενο και σε αλλες μαρκες αλλα δεν το γνωριζω.
το πατημα του συμπλεκτη κατα το μιζαρισμα ειναι μια καλη συνηθεια αφου αφενος βεβαιωνεσαι οτι δεν υπαρχει επιλεγμενη σχεση στο σασμαν, αφετερου διευκολυνεις την μιζα να γυρισει πιο ευκολα το βολαν αφου δεν εχει να αντιμετωπισει τις επιπλεον απωλειες απο το σασμαν.
-
Άρη καλημέρα, μια ερώτηση χωρίς παρεξήγηση. Αγόρασες αμάξι, δεν είχες την περιέργεια να επεξεργαστείς λιγάκι το manual? Τα κλασσικά, να δεις τα 'λαμπάκια' του ταμπλό, κάποιο περίεργο κουμπάκι, κάτι... Όσον αφορά τον συμπλέκτη και τη μίζα, στο δικό μου (Caliber), δεν γυρνάει καθόλου η μίζα χωρίς πατημένο συμπλέκτη.
Δεν υπάρχει θέμα παρεξήγησης (οι περισσότερες κουβέντες στο φόρουμ εκτιμώ ότι έγιναν με καλή διάθεση και καλοπροαίρετα). Όμως σε ότι αφορά το εγχειρίδιο χρήσης, υπάρχει αόριστη αναφορά για τη συγκεκριμένη ένδειξη (αντίθετα για τις υπόλοιπες υπάρχει σαφής ερμηνεία).
Στα 28 χρόνια οδηγός, δε θυμάμαι να ξεκίνησα χωρίς συμπλέκτη. Όμως το αυτοκίνητο είναι οικογενειακό και κατά διαστήματα (θα) μπαίνει και η σύζυγος, της οποίας οι οδηγητικές συνήθειες είναι κάπως διαφορετικές από τις δικές μου (π.χ. εκκίνηση χωρίς συμπλέκτη, απλά με νεκρά, χειρόφρενο-φρένο, για αυτό και η συγκεκριμένη ερώτηση). -
Το σχόλιο περί manual δε το έκανα για τον συμπλέκτη, αλλά για το λαμπάκι Αν ανάβει ένα λαμπάκι, το πιο απλό είναι να ανοίξεις το manual και να δεις ποιό είναι. Τώρα, γιατί απαντήσατε (εσύ και ο cosneo) για το συμπλέκτη, δε μπορώ να καταλάβω
Στα (πρώην και νυν) αυτοκίνητα της οικογένειας, όλα έπαιρναν μπροστά χωρίς συμπλέκτη (Opel Rekord, Audi 100, Suzuki Vitara, BMW 316, Ford Focus, Skoda Superb), μόνο το δικό μου ΔΕΝ παίρνει αν δε πατήσεις συμπλέκτη. Αμερικανιές
-
Ο χρήστης patroklos12 έγραψε:
Να είστε καλά.
Άρης@Dodger αυτα τα δύο 'απαντηθηκαν' απο μενα! Απλά ... λαθος το Quote που είχε ενδιαμεσα και δική σου απαντηση.
-
Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση σε όλους τους φίλους του forum και του... Qashqai
Να περάσετε όμορφα, ασφαλή χλμ σε όσους θα ταξιδέψουν.
@Κώστας (cosneo): Αν βάλεις παλι φέτος το... αρνί στη θέση του συνοδηγού να του βάλεις και ζώνη για να μην βαράει το buzzer... Ξέρεις εσύ από πέρυσι... -
Φετος συνοδηγοί στο QQ ... μόνο πρόσωπα!
Το κατσίκι θα δεθεί στις μπάρες οροφής!Παναγιώτη, Κώστα και Γιώργο να έχετε Καλή Ανασταση και Καλό Πάσχα με πολύ χαρα και υγεία σε εσάς και τις οικογενειες σας όπως και στους λοιπούς τυχερούς, εξυπνους, απροβληματιστους, αξιόλογους, όμορφους, επιβλητικούς, γρήγορους ... κατόχους Qashqai.
Καλο δρόμο και ασφαλή επιστροφή στις βασεις τους σε όσους ταξιδέψουν. -
Καλη Ανασταση και καλο Πασχα και απο μενα σε ολους
καλα να περασουμε και να επιστρεψουμε ολοι πισω, δεν περισσευει κανενας μας. -
Εδώ και δυο μερες έχω φρικάρει. Γλυστρούν οι δρόμοι και γλυστράει το QQ (παρολίγο να αγοράσω δυο 'οικοπεδα' σημερα και χθες), εχει παρει ένα γκριζοκαφε αηδιουλή χρώμα λογω τις λασπης με τα πλευρικά παραθυρα να έχουν γινει καφε και αδιάφανα, δείχνει μια ώρα πίσω, έχασα και την ομπρέλα που ειχα μεσα μονιμα κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Εδώ και δυο μερες έχω φρικάρει. Γλυστρούν οι δρόμοι και γλυστράει το QQ (παρολίγο να αγοράσω δυο 'οικοπεδα' σημερα και χθες), εχει παρει ένα γκριζοκαφε αηδιουλή χρώμα λογω τις λασπης με τα πλευρικά παραθυρα να έχουν γινει καφε και αδιάφανα, δείχνει μια ώρα πίσω, έχασα και την ομπρέλα που ειχα μεσα μονιμα κλπ κλπ κλπ κλπ κλπΧαλαρά Κώστα, χαλαρά... χαλαρά και προσεκτικά Και εδώ οι δρόμοι γλυστράγαν πολύ, ευτυχως σήμερα έριξε καλή βροχή και ξεπλύθηκαν. Εγώ χθες του έκανα ένα εξονυχιστικό πλύσιμο μέσα-έξω αλλά δυστυχως ανακάλυψα γρατζουνιές στο καπό και στον μπροστινό προφυλακτηρα Αγνωστο το πως εγιναν... πάντως όχι από εμένα. Αλλά δε βαριέσαι, εμεις να είμαστε καλά. Το τελευταίο καιρό συμβαίνουν πολύ σοβαρότερα πράγματα στη ζωή μου - προβλήματα υγείας που μας βάζουν σε μεγααάλες περιπέτειες - οπότε η κλισέ φράση 'εμεις να είμαστε καλά' αποκτά το πραγματικό της νόημα.
Κάτι το ένα, κάτι το άλλο που συμβαίνουν, κάτι τα λεφτά που λιγοστευουν και πάω να σπάσω αρνητικό ρεκορ χλμ. Το QQ σε δυο μήνες θα κλείσει χρόνο και έχω κάνει μόλις 3.600 χλμ!!! -
Πεντακαθαρο μεσα και εξω και μπήκε και στο γκαραζ για να ξεκουραστεί.
Αλλαχθηκε και η ώρα! Λιγοτερες απωλειες σε ενδειξεις κατα την ώρα της ρυθμισης ... μηδενισε ο μερικος χιλιομετριτης!
Μια χαρά!Παναγιώτη περαστικά και όλα να πανε προς το καλύτερο.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Πεντακαθαρο μεσα και εξω και μπήκε και στο γκαραζ για να ξεκουραστείΠαναγιώτη περαστικά και όλα να πανε προς το καλύτερο.
Ευχαριστώ πολύ Κώστα
Σήμερα το απόγευμα μετά τη δουλειά, μου την έδωσε και βγήκα για λίγο στην εθνική να το πατήσω. Τέρμα μουσική, τέρμα γκάζια... Έχω την αίσθηση ότι τώρα πάει καλύτερα, μάλλον 'ξεκάπνισε', γιατί τελευταία ο κινητήρας έδειχνε κάπως απρόθυμος και σφικτός. Τέσπα, το QQ είναι και για περιπέτειες και για χαλάρωση και πάντα ΟΜΟΡΦΟ είτε το χαζευεις από μέσα είτε απο έξω. -
Ο χρήστης i30mania έγραψε:
Πεντακαθαρο μεσα και εξω και μπήκε και στο γκαραζ για να ξεκουραστεί
Ε! Τι? Αμα εισαι αναποδος και το αφήνεις εξω στην βροχή και το βαζεις στο γκαραζ οταν έχει καλο καιρο!!!
Αν και ... αλοιμονο στην γατα του υπογειου!!! -
Τι, κι εσύ γάτες κυνηγάς;;; Και στο δικό μου γκαραζ γινεται χαμός. Τα έχω δοκιμάσει όλα, σήμερα κάποιος μου πρότεινε πιπέρι!!! Αν δε φύγουν και με αυτό θα προσλάβω... σκύλο! Γουουου γαβ και δρόμο
-
Να φύγουν οι γάτες, να έρθουν τα ποντίκια, να σας φάνε τα καλώδια
Ντίλι ντίλι το καντίλι!
-
Εδω και τρία χρονια, τον χειμώνα με το κρύο και το καλοκαίρι με τη ζέστη. και έχει την θεση της στο πλαστικο κατω απο το παρμπριζ αναμεσα στους υαλοκαριστήρες ... ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΑΥΤΟ!!!
Το προτιμάει δε καθαρό και έχω μονιμα ένα καπό με look ... animal 'foot'print!!! -
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Να φύγουν οι γάτες, να έρθουν τα ποντίκια, να σας φάνε τα καλώδιαΝτίλι ντίλι το καντίλι!
Eίναι πολύ ψηλα το αμαξωμα! Μιλάμε για Qashqai και στο Qashqai ΔΕΝ συμβαίνουν αυτά!
Ισως το γραφει και στο μανουαλ!!! (Με τοσες σελίδες που έχει!!!) -
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Να φύγουν οι γάτες, να έρθουν τα ποντίκια, να σας φάνε τα καλώδιαΝτίλι ντίλι το καντίλι!
Α πα πα πα πα, 1000 φορές οι γατούλες!!!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
...έχω μονιμα ένα καπό με look ... animal 'foot'print!!!Αρκεί να μη γίνει με look *'aminal foot scratch' *...
Νissan Qashqai J10 (2007-2013)