-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
To diesel δεν πληρώνει και τέλη...
Τέλος πάντων εγω δε θα αγόραζα κανένα από τα δυο, θα προτιμούσα κάποιο μικρομεσαίο hatch...
Η μονη προσωπικη επιλογή σε qasqai είναι το 4x4.+1 σε όλα, αλλά αν δεν θέλαμε τετρακίνηση η χρυσή τομή στο qq είναι πραγματικά το 1,5dci.
'...the 1.5-litre diesel is the one to have. Since it's been tinkered by Nissan's tech bods, it's a properly quiet, and refined little engine - something hither to absent from the Qashqai range. 192lb ft is just about perfect for getting 1365kg of SUV around, it'll return a real-world 55mpg, and it only kicks out 99g/km.** Which is bloody impressive**. But for the love of all that's holy, don't bother with the CVT...' από http://www.topgear.com/uk/car-news/nissan-qashqai-first-drive-review-2014-01-102.500 εχουν διαφορα στην αγορα τους, μετά από 40-42.000 χλμ αποσβενεις τα 2.500 χωρίς να υπολογίσεις το οποιο κερδος θα έχεις από την μεταπώληση ενός 1.2 βενζινης με ενα 1.5 ντιζελ ( με τα σημερινά δεδομένα πάντα).
Αν έχεις σκοπό να κάνεις** ως **50000 με το αμαξι συνολικά και μετά να το δώσεις παίρνεις το βενζινοκίνητο. Από εκέι και πάνω αν το κρατήσεις για παραπάνω χλμ παίρνεις το ντιζελ.
+1 απλά μαθηματικά με τωρινές τιμές τόσο βγαίνει.
-
Αναμενόμενο να είναι πιο σβέλτο το diesel στις ρεπρίζ. Ειδικά από την στιγμή που το 1.2 έχει τόσο μακριές σχέσεις (μπας και το κάνουν να καίει λογικές ποσότητες βενζίνης). Βέβαια για να κρατήσει το 1.2 ένα σβέλτο τέμπο θα καίει αρκετά παραπάνω από την μέση κατανάλωση που μέτρησαν οι 4 τροχοί (και από το diesel σε αντίστοιχους ρυθμούς), γιατί το σασμάν δεν βοηθάει και θα θέλει συχνά κατεβάσματα και το γκάζι στο πάτωμα. Για όποιον κρατήσει το αυτοκίνητο τουλάχιστον για 3-4 χρόνια (δηλαδή σχεδόν η συντριπτική πλειοψηφία), το diesel συμφέρει οικονομοτεχνικά (και οδηγικά γιατί η επιπλέον ροπή ταιριάζει μια χαρά στον χαρακτήρα του qq και κάνει την καθημερινή οδήγηση πιο ευχάριστη). Άλλωστε σε κάποια reviews γίνεται λόγος για lag του 1.2 χαμηλά, πόσο χειρότερος να είναι ο dci? Για όποιον δεν χρειάζεται την τετρακίνηση, ο 1.5 dci είναι η πιο ισορροπημένη επιλογή της γκάμας.
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Αναμενόμενο να είναι πιο σβέλτο το diesel στις ρεπρίζ.Εξαρτάται ποιες ρεπρίζ κοιτάει ο καθένας. Εγώ βλέπω σε υψηλότερες ταχύτητες υπεροχή της βενζίνης. Το μόνο που πρέπει να κάνεις, είναι να είσαι στην σωστή σχέση, και όχι να πας να κάνεις 80-110 με 5η.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αναμενόμενο να είναι πιο σβέλτο το diesel στις ρεπρίζ.
Εξαρτάται ποιες ρεπρίζ κοιτάει ο καθένας. Εγώ βλέπω σε υψηλότερες ταχύτητες υπεροχή της βενζίνης. Το μόνο που πρέπει να κάνεις, είναι να είσαι στην σωστή σχέση, και όχι να πας να κάνεις 80-110 με 5η.
Τα έχω πει και εγώ αυτά άπειρες φορές. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το γεγονός ότι το diesel είναι πιο γρήγορο στο εικονικό προσπέρασμα, δείχνει ότι είναι λίγο πιο σβέλτο εν κινήσει. Υπεροχή της βενζίνας σε υψηλές ταχύτητες βλέπω μόνο στο 120-140 με τετάρτη. Σε όλες τις άλλες τρώει ξύλο.
Προφανώς κάθε αυτοκίνητο όταν ξεκινάει ένα προσπέρασμα χρειάζεται διαφορετική σχέση στο κιβώτιο για να πάρει ο οδηγός του το max από το μοτέρ του (αναλόγως την κλιμάκωση, το πού αποδίδει την μέγιστη δύναμη/ροπή κλπ). Προσωπικά πιστεύω ότι η καλύτερη και πιο αντιπροσωπευτική μέτρηση για την πραγματική δύναμη/ροπή ενός αυτοκινήτου είναι το 60-160 με αλλαγές (έστω το 40-140). -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το μόνο που πρέπει να κάνεις, είναι να είσαι στην σωστή σχέση, και όχι να πας να κάνεις 80-110 με 5η.για μερικους αυτο λεγεται ανακατεμα του λεβιε. και αυτο δεν το πολυθελουν.
βαζω και τον εαυτο μου μεσα οπου δεν εχω προβλημα να κανω το 80-110 με 5η εφοσον δεν εχω αναγκη για κατι γρηγοροτερο που θα μου προσδωσει μια χαμηλοτερη σχεση. -
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Το είχα δει και εγω.Αλλα δε βρηκα να υπάρχει άλλο λάθος.
Λογικά βλέπω τα νουμερα των qashqai.
Θα τα ξανακοιτάξω βεβαια μόλις βρω χρόνο και θα βρω και τις δοκιμές του Drive.Λογικα και βολικα θα ηταν αν ηταν γρηγοροτερη η βενζινη! τωρα θα πρεπει να ψαξουμε μηπως υπηρχε τυπογραφικο λαθος, μηπως τα παιρνει απο την παγκοσμια συνωμοσία ντιζελοκινητηρων ο συντακτης και αλλα πολλα! δεν είναι τοσο απλα τα πραγματα!
Δεν μπορει κυριος να εισαι και γρηγοροτερος και οικονομικότερος!
Αυτό εξέλαβες από την απορία μου για τυπογραφικό λάθος! Καλπάζει η φαντασία σου -ή τρολάρεις ... πιο γρήγορα και από τα ντίζελ οικονομικά και γρήγορα!!!
Το μόνο που πρέπει να κάνεις, είναι να είσαι στην σωστή σχέση, και όχι να πας να κάνεις 80-110 με 5η.
για μερικους αυτο λεγεται ανακατεμα του λεβιε. και αυτο δεν το πολυθελουν.
βαζω και τον εαυτο μου μεσα οπου δεν εχω προβλημα να κανω το 80-110 με 5η εφοσον δεν εχω αναγκη για κατι γρηγοροτερο που θα μου προσδωσει μια χαμηλοτερη σχεση.Στο προηγούμενο 5τάχυτο QQ κάπου στα 40 χλμ βάζεις 5η και από εκεί και πέρα μέχρι τα 180 χλμ είναι 'αυτόματο'. Σιγά το ανακάτωμα της σούπας δηλαδή!
-
ότι αφορά το Qashqai 2 2014 από εδώ
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
ότι αφορά το Qashqai 2 2014 από εδώΚανε σε παρακαλω ενα check, γιατι δεν εμφανιζονται ολα τα σημερινα posts, οπως πχ το δικο μου, στο καινουριο thread.
Ευχαριστω! -
Σήμερα είδα το κορυφαίο σκηνικό, αλλά δεν πρόλαβα να τραβήξω φωτογραφία...
Μαύρο Qashqai με αλλαγμένες ζάντες μαύρες, μάλλον ήταν 18άρες , χαμηλωμένο και με δύο εξατμίσεις πίσω...
-
Αν το QQ που ειδες ηταν το μοντέλο 2007 ειναι το τουρμπάτο του Τζόν με πολλά αλογα.
-
Αν εννοείς Qashqai I, ναι δεν ήταν το καινούριο.
Ο 'Τζον' δεν ξέρω ποιος είναι.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Αν εννοείς Qashqai I, ναι δεν ήταν το καινούριο.Ο 'Τζον' δεν ξέρω ποιος είναι.
Τζον Γουέιν (John Wayne)
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Αν εννοείς Qashqai I, ναι δεν ήταν το καινούριο.
Ο 'Τζον' δεν ξέρω ποιος είναι.
Τζον Γουέιν (John Wayne)
-
Ο χρήστης Diselakias έγραψε:
Αν το QQ που ειδες ηταν το μοντέλο 2007 ειναι το τουρμπάτο του Τζόν με πολλά αλογα.Μάλλον εννοείς τον Τζιμ με το τουρμπατο αλλά δεν είναι έτσι το QQ του.
Άλλος έχει ένα μαύρο χαμηλωμένο με τεράστιες ζάντες και διαφορετική μάσκα μπροστά. Μέλος του GQC και αυτός.Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Χρόνια Πολλά!!
Προσπαθησα σήμερα να αλλαξω την ψειρα απο την πλευρα του συνοδηγού. Δεν τα καταφερα.
Πως ξεβιδώνει αυτος ο διαολος?Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Περιμένω εντος των ημερών να παραλάβω απο Γερμανία ενα μετ/σμενο qashqai 4χ4 πετρελαίο.
Μπαίνω λοιπόν ενεργά στο clup...
Επι τη ευκαιρία θα ήθελα να μου πείτε αν γνωρίζετε σκέπτομαι να βάλω ράγες οροφής.
Τι γίνεται υπάρχει υποδοχή ή πρέπει να τρυπήσουν τον ουρανό και αν ναι υπάρχει περιπτωση να μπαίνουν νερά?
εχει βάλει κάποιος εκ των υστέρων ? -
Και τρύπες στην οροφή και διακοσμητικες αυτές του aftermarket.
Πολύ κακή ιδέα θα έλεγα... -
Giorgos4x4 , μονο μπαρες οροφης της thule μπορεις να βαλεις , το ιδιο συμβαινει και στο καινουργιο qq που δεν εχει εργοστασιακες ραγες
-
Μπάρες οροφής (όχι ράγες) διαθέτει και η Nissan για το προηγουμενο QQ σε δυο επιλογές. Μαύρες μπάρες, φτηνότερες απο τις aftermarket Thule και σε ασημί που είναι λίγο ακριβότερες.
-
Μπορείτε να μου πείτε οι κάτοχοι του 1.2, πόσο ευχαριστημένοι είστε ή όχι με αυτό τον κινητήρα; Πάει καθόλου το αμάξι; Και πόσο καίει; Ευχαριστώ.
Νissan Qashqai J10 (2007-2013)