-
Τζαμιά εχουμε και τωρα,αρκει να πας προς Ξάνθη-Κομοτηνή.
Το θεμα που ανακινήθηκε αφορα αποκλειστικα την Αττική. -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
H κηδεία φίλε μου ΔΕΝ είναι μυστήριο...
Κολλάς στη λέξη. Η θρησκευτική κηδεία όπου παρίσταται ιερέας είναι θρησκευτική τελετή (είτε λέγεται μυστήριο είτε όχι).
Αν η εκκλησία εμποδίζει κάποιον από το να ταφεί ακόμα και χωρίς να τον ψάλλει ιερέας, επειδή ελέγχει τα νεκροταφεία, αυτό όντως είναι μεμπτό και κατακριτέο.Φίλε μου το αντίθετο ακριβώς, εσύ είσαι λίγο λάθος εδώ..
Το ότι η κηδεία ΔΕΝ θεωρείται μυστήριο σημαίνει ότι ΔΕΝ ισχύουν κανόνες σε αυτή και όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα.
ΔΕΝ μπορεί να στην αρνηθεί κανένας.
Αντίθετα π.χ. δεν μπορείς να παντρευτείς αν δεν είσαι βαπτισμένος και μάλιστα Χ.Ο... -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Φίλε μου το αντίθετο ακριβώς, εσύ είσαι λίγο λάθος εδώ..
Το ότι η κηδεία ΔΕΝ θεωρείται μυστήριο σημαίνει ότι ΔΕΝ ισχύουν κανόνες σε αυτή και όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα.
Αντίθετα π.χ. δεν μπορείς να παντρευτείς αν δεν είσαι βαπτισμένος και μάλιστα Χ.Ο...Τι εννοείς δεν ισχύουν κανόνες; Μπορώ να απαιτήσω εγώ (που είμαι Καθολικός) - ή ο Χ Εβραίος/Μουσουλμάνος/κτλ - να μου κάνει κηδεία ορθόδοξος ιερέας;
Ρωτάω επειδή το αναφέρεις σε αντιδιαστολή με το γάμο όπου λες ότι πρέπει να είναι κανείς Ορθόδοξος. -
Nαι, έχει δεν έχει αργήσει, ζούμε σε μια ελεύθερη χώρα.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
H κηδεία φίλε μου ΔΕΝ είναι μυστήριο...
Κολλάς στη λέξη. Η θρησκευτική κηδεία όπου παρίσταται ιερέας είναι θρησκευτική τελετή (είτε λέγεται μυστήριο είτε όχι).
Αν η εκκλησία εμποδίζει κάποιον από το να ταφεί ακόμα και χωρίς να τον ψάλλει ιερέας, επειδή ελέγχει τα νεκροταφεία, αυτό όντως είναι μεμπτό και κατακριτέο.Φίλε μου το αντίθετο ακριβώς, εσύ είσαι λίγο λάθος εδώ..
Αντίθετα π.χ. δεν μπορείς να παντρευτείς αν δεν είσαι βαπτισμένος και μάλιστα Χ.Ο...Ποσες φορες εχουνε αρνηθει κηδεια...
πχ στα γρηγορα, βρηκα αυτο
ΒΗΜΑ Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 1997 - Αρ. Φύλλου 12415ΙΕΡΕΑΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΚΗΔΕΨΕΙ ΑΒΑΠΤΙΣΤΟ ΒΡΕΦΟΣ
Ο ΑΙΦΝΙΔΙΟΣ θάνατος ενός παιδιού, μόλις έξι μηνών, στο Κιάτο Κορινθίας έφερε στην επιφάνεια ένα ζήτημα που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν απασχολεί τους γονείς: Τι γίνεται με την ταφή των αβάπτιστων βρεφών; Στην περίπτωση του μικρού αγοριού, οι γονείς ανέθεσαν σε ένα γραφείο τελετών να ειδοποιήσει τον ιερέα της περιοχής για να ταφεί το παιδί στον οικογενειακό τάφο. Ο ιερέας του ναού Μεταμόρφωσης Σωτήρος κ. Απόστολος Δαλιάνης ή Παπατόλης δεν θέλησε να παραστεί στην κηδεία, επειδή το παιδί ήταν αβάπτιστο! «Από τη στιγμή που δεν είχε γίνει αεροβάπτισμα δεν μπορούσα να διαβάσω το παιδί», λέει ο Παπατόλης. Μόνο που το άτυχο αγοράκι πέθανε ξαφνικά στον ύπνο του, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπήρχε η χρονική δυνατότητα να πραγματοποιηθεί αεροβάπτισμα. Ετσι, η κηδεία έγινε με την παρουσία φίλων και συγγενών, χωρίς ιερέα, γεγονός που σχολιάστηκε αρνητικά στην επαρχιακή πόλη. «Είπα να βάλουν το παιδί σε ένα κουτί και να το θάψουν εκεί, στον τάφο του παππού του», σχολιάζει εκ των υστέρων ο Παπατόλης.
«Ο ιερέας έσφαλε που δεν παρουσιάστηκε στην ταφή του παιδιού. Στα 'σαράντα' τουλάχιστον θα πρέπει να πάει», σχολιάζει ο πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Κορίνθου πατήρ Νεκτάριος Μαρμαρινός. Ουσιαστικά, στην ταφή ενός αβάπτιστου παιδιού δεν γίνεται η καθιερωμένη τελετή, αλλά «ο ιερέας παρίσταται προκειμένου να συμπαρασταθεί στους γονείς. Αλλωστε, το παιδί ανήκει σε χριστιανική οικογένεια και θεωρείται κατηχούμενο», όπως τονίζει ο πατήρ Νεκτάριος. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Εκκλησίας κ. Ι. Χατζηφώτη, «υπάρχει ευχή σε παλιά ευχολόγια που διαβάζεται στην κηδεία του αβάπτιστου παιδιού, όταν οι γονείς είναι χριστιανοί ορθόδοξοι».
Ο Παπατόλης ισχυρίζεται, όμως, ότι οι γονείς του άτυχου βρέφους θα έπρεπε να καταφύγουν «για ηθική συμπαράσταση» στον παπά της ενορίας όπου κατοικούν. Πάντως, έχουν αναφερθεί και άλλα παρόμοια περιστατικά βρεφικών θανάτων στους οποίους ο ιερέας, που λειτουργεί σε μία από τις μεγαλύτερες εκκλησίες της Κορινθίας, δεν έκανε κηδεία και οι κάτοικοι της πόλης εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Φίλε μου το αντίθετο ακριβώς, εσύ είσαι λίγο λάθος εδώ..
Αντίθετα π.χ. δεν μπορείς να παντρευτείς αν δεν είσαι βαπτισμένος και μάλιστα Χ.Ο...Τι εννοείς δεν ισχύουν κανόνες; Μπορώ να απαιτήσω εγώ (που είμαι Καθολικός) - ή ο Χ Εβραίος/Μουσουλμάνος/κτλ - να μου κάνει κηδεία ορθόδοξος ιερέας;
Ρωτάω επειδή το αναφέρεις σε αντιδιαστολή με το γάμο όπου λες ότι πρέπει να είναι κανείς Ορθόδοξος.Nαί, έτσι είναι φίλε...
-
Σιγα ρε παιδες. 'Πιστευε και μη ερευνα' γιατι αν 'ερευνα' θα βρεις ολη την βρωμια της Χριστιαννικης θρησκειας.Ωραιοι οι Εβραιοι. Μας πλασαραν μια θρησκεια και απο τοτε βυθισαν τον κοσμο στον σκοταδισμο.Βλεπε ιερα εξεταση ,πλουτισμο σε λιγους (βατικανο,περιουσια εκκλησιας στην ελλαδα),πολεμους και προκαταληψεις.Φοβο αν θα παμε στην κολαση η στον παραδεισο.Και ποιος θα με κρινει εμενα ρε παιδες?Υπαρχει θεος? τοτε δεν θα πεθαιναν χιλιαδες παιδακια στην Αφρικη καθε μερα.Αφηστε τον κοσμο να πιστευει οτι θελει και μην ξεχνατε οτι πολλοι απο τους ηρωες του 21 δεν ηταν Χριστιαννοι.
-
-
Το θεμα για μενα ειναι να γινει το τζαμι. Απο κει και περα οποιος θελει πιστευει αυτο που τον εκφραζει.
-
Στον Ελαιώνα θα κτιστεί το τζαμί.
*Την άμεση κατασκευή του τζαμιού της Αττικής αποφάσισε η κυβέρνηση αποκλείοντας οριστικά την περιοχή του Μοναστηρακίου. Η τοποθεσία θα αποφασιστεί από τους υπουργούς Εξωτερικών, Παιδείας και Οικονομικών και όλα δείχνουν ότι το τέμενος θα ανεγερθεί στον Ελαιώνα, περιοχή με την οποία συμφωνεί και η Αρχιεπισκοπή.
Το ζήτημα της κατασκευής τζαμιού έθεσε στην Κυβερνητική Επιτροπή η Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι αποτελεί μια εκκρεμότητα που για πολιτικούς λόγους θα πρέπει να διευθετηθεί το συντομότερο δυνατόν.
Ακολούθησε συζήτηση με τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής και το συμπέρασμα ήταν ότι το ισλαμικό τέμενος δεν πρέπει να βρίσκεται σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, απόφαση η οποία οδήγησε αυτόματα στην απόρριψη της πρότασης να επαναλειτουργήσει το τζαμί στο Μοναστηράκι.
Σύμφωνα με Το Βήμα της Μεγάλης Τετάρτης, συμφωνήθηκε ακόμα ότι η τοποθεσία η οποία θα ανακοινωθεί πρέπει να είναι η οριστική, ενώ η κατασκευή του τζαμιού θα χρηματοδοτηθεί αποκλειστικώς από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι από αραβικό όμιλο. *
Διαβάζουν 4Τ Forum;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
...η κατασκευή του τζαμιού θα χρηματοδοτηθεί αποκλειστικώς από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι από αραβικό όμιλο. [/i]Αν ερωτηθώ, θα απαντήσω ότι δεν δέχομαι να πληρώσω. Ούτε για τζαμιά, ούτε για Χριστιανικούς ή άλλους ναούς.
Αν κάποιος νομίζει ότι του λείπουν τόποι λατρείας, να βγάλει άδεια και να φτιάξει όσους θέλει. Αλλιώς να μου φτιάξετε κι εμένα ένα Ναό, να λατρεύω τις όμορφες. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...η κατασκευή του τζαμιού θα χρηματοδοτηθεί αποκλειστικώς από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι από αραβικό όμιλο. [/i]
Αν ερωτηθώ, θα απαντήσω ότι δεν δέχομαι να πληρώσω. Ούτε για τζαμιά, ούτε για Χριστιανικούς ή άλλους ναούς.
Αν κάποιος νομίζει ότι του λείπουν τόποι λατρείας, να βγάλει άδεια και να φτιάξει όσους θέλει. Αλλιώς να μου φτιάξετε κι εμένα ένα Ναό, να λατρεύω τις όμορφες.+1000
Να φτιάξουμε μία ομάδα που θα λατρεύει τα λιωμένα λάστιχα στις πίστες, και να ζητήσουμε να μας κατασκευάσουν 'ναό'...
Αμάν πια σ' αυτή τη χώρα!!!
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
+1000
Να φτιάξουμε μία ομάδα που θα λατρεύει τα λιωμένα λάστιχα στις πίστες, και να ζητήσουμε να μας κατασκευάσουν 'ναό'...
Αμάν πια σ' αυτή τη χώρα!!!
Σωστό, πως λένε ο 'ναός του ποδοσφαίρου'? Έτσι θα έχουν και οι απανταχού λάτρεις του αυτοκινήτου τον ναό τους.
-
Η πληρωμή της κατασκευής του τζαμιού είναι πολιτική απόφαση και μάλιστα έξυπνη, δεν σχετίζεται με θεολογικά ζητήματα.
Θεωρείστε το σαν μια δαπάνη για εθνικών συμφερόντων καμπάνια. -
...η κατασκευή του τζαμιού θα χρηματοδοτηθεί αποκλειστικώς από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι από αραβικό όμιλο. [/i]
Αν ερωτηθώ, θα απαντήσω ότι δεν δέχομαι να πληρώσω. Ούτε για τζαμιά, ούτε για Χριστιανικούς ή άλλους ναούς.
Αν κάποιος νομίζει ότι του λείπουν τόποι λατρείας, να βγάλει άδεια και να φτιάξει όσους θέλει. Αλλιώς να μου φτιάξετε κι εμένα ένα Ναό, να λατρεύω τις όμορφες.+1
Πού να δεις τώρα που επισήμως θα λατρεύεται και το δωδεκάθεο! Από ένα ναό για κάθε 'θεό' να χτίσουν, να άλλη μία τρύπα για τον προϋπολογισμό του Αλογοσκούφη.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Η πληρωμή της κατασκευής του τζαμιού είναι πολιτική απόφαση και μάλιστα έξυπνη, δεν σχετίζεται με θεολογικά ζητήματα.
Θεωρείστε το σαν μια δαπάνη για εθνικών συμφερόντων καμπάνια.Ακριβώς. Είναι ο μόνος -πιθανότατα- τρόπος για την αποφυγή παρέμβασης αραβικών κρατών (ομίλων, όπως λέει το άρθρο) και, συνεπώς, αποτροπής επιρροής τους στους πιστούς .
-
Επισης αν με ρωτουσαν θα ελεγα πολυ ευχαρίστως να δωσουν μερικά μύρια οι Άραβες να αγορασουν και να χτίσουν οτι γουσταρουν.
Μια ζωη ξοδευουμε λεφτα σε εξυπναδες,ποτε ναους,ποτε αεροπλανα,λεφτά για τον μ@λ@κα που ψηφίζει πότε θα δώσουμε;Να δει κανα νοσοκομειο επανδρωμενο πληρως,κανα σχολειο της προκοπης,κάτι να δει και να πει οτι καπου πανε τα λεφτα του ΦΠΑ... -
... Αλλιώς να μου φτιάξετε κι εμένα ένα Ναό, να λατρεύω τις όμορφες.Μπουρδ δηλαδή?
-
Μα δεν καταλαβαίνω τη λογική σας Ηλία, Πέτρο, Νάσο κλπ.
Θα προτιμούσατε να χτίσει το τζαμί μια θεοκρατική ξένη κυβέρνηση σε ελληνικό έδαφος;
Από εκεί θα κάνουμε οικονομία; Τότε να ζητήσουμε να πληρώνονται οι ιμάμηδες της Θράκης από την Άγκυρα. -
Να πληρωσουν και να χτισουν.Και απο εκει θα κανουμε οικονομια.
Μηπως μας περισσευουν 2-3 μύρια ευρω ή τα χουμε για πεταμα;
Οχι γηπεδα σε χρεωμενες ΑΕ,οχι τζαμια σε λαθρομεταναστες που δεν πληρωνουν φορους,οχι πολεμικοι εξοπλισμοι,οχι αλλο καρβουνο...
Τζαμί στην Αθήνα - ναί ή όχι?