-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ποιος μίλησε για 'ισλαμικό κέντρο';;;
Ποιος ζήτησε 'ισλαμικό κέντρο';;;Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας πριν λίγο καιρό (πέρισι ?) είχε προσφερθεί να χρηματοδοτήσει την ανέγερση τζαμιού στην Παιανία 'πακέτο' όμως με κέντρο ισλαμικών σπουδών (αν κατάλαβα καλά μόνο τζαμί δεν 'έπαιζε').
Αρα θέμα υπάρχει.
Χαλάρωσε...
-
Ο χρήστης face έγραψε:
συγνώμη αλλα αν και γενικά αντίθετος με το ισλαμ, εμέις δεν είμαστε που ζητάμε την επαναλειτουργία της σχολής της Χάλκης....Πώς μπορούμε να αρνηθούμε το τζαμι.....Να το ξαναπώ: Η σχολή της Χάλκης ΔΕΝ είναι στο κέντρο της Άγκυρας ή της Ιστανμπούλ και ΔΕΝ είναι εκκλησία, στην Αθήνα ΔΕΝ υπάρχει τπτ αντίστοιχο του Φαναρίου και κέντρο Ισλαμικών σπουδών στην Αθήνα ΔΕΝ υπήρχε και το κλείσαμε. Και, παρ' όλα αυτά, όλα τα συζητάμε.
Σπύρο, διάβασες το λινκ του TRAVELLER; Ακόμα κι ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος δέχεται να γίνει τζαμί, στο Μοναστηράκι δεν το θέλει...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας πριν λίγο καιρό (πέρισι ?) είχε προσφερθεί να χρηματοδοτήσει την ανέγερση τζαμιού στην Παιανία 'πακέτο' όμως με κέντρο ισλαμικών σπουδών (αν κατάλαβα καλά μόνο τζαμί δεν 'έπαιζε').Αρα θέμα υπάρχει...
Σιώπα, φίλε. Δεν υπάρχει θέμα, έτσι το είπε ο φίλος μας ο βασιλιάς, για να μη βάλουμε εμείς τα λεφτά από την τσέπη μας. Να μας βοηθήσει πάει, ο Πολυχρονεμένος.
180 χρόνια μετά, εμείς κοιμόμαστε ακόμα με τα τσαρούχια...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας πριν λίγο καιρό (πέρισι ?) είχε προσφερθεί να χρηματοδοτήσει την ανέγερση τζαμιού στην Παιανία 'πακέτο' όμως με κέντρο ισλαμικών σπουδών (αν κατάλαβα καλά μόνο τζαμί δεν 'έπαιζε').
Αρα θέμα υπάρχει...
Σιώπα, φίλε. Δεν υπάρχει θέμα, έτσι το είπε ο φίλος μας ο βασιλιάς, για να μη βάλουμε εμείς τα λεφτά από την τσέπη μας. Να μας βοηθήσει πάει, ο Πολυχρονεμένος.
180 χρόνια μετά, εμείς κοιμόμαστε ακόμα με τα τσαρούχια...
Θα πρότεινα να χαλαρώσεις κι εσύ
Ποιός είπε πως συμφωνώ να πληρώσει άλλο κράτος (πόσο δε μάλλον η πλέον φονταμενταλιστική και δεσποτική 'ελέω Αλλάχ' μοναρχία) για να γίνει τζαμί στην Αθήνα και μάλιστα υπό προϋποθέσεις ?
Εννοείται φυσικά πως αυτά ισχύουν για δημόσιο οικόπεδο, δηλ. να παραχωρήσει γη το Δημόσιο.
Για δες όμως το σενάριο: πάει 'κάποιος' (που δέχομαι πως από πίσω του είναι οι Σαουδάραβες, λεφτά έχουν... Ή ο Μπιν Λάντεν ), αγοράζει ένα οικόπεδο, για να το κάνω πιο δύσκολο, έστω ένα μεγάλο οικόπεδο στο κέντρο της Αθήνας, και ζητάει άδεια (θέλει άδεια από τον οικείο μητροπολίτη (νόμος του '36), έτσι ? Και μετά μιλάμε για ανεξιθρησκεία στην Ελλάδα...) να χτίσει τζαμί και κέντρο ισλαμικών σπουδών.
Ναι ή όχι ? Και αν όχι, με ποιά νόμιμη δικαιολογία
(Για όσους έχουν πάει στο Παρίσι, θυμηθείτε που είναι το μουσείο του Αραβικού κόσμου, που έχει και κέντρο ισλαμικών σπουδών )
-
-
Χαλαρός είμαι, απλά βιάζομαι λίγο.
-
Το Παρίσι είναι πρωτεύουσα μιας χώρας με Μουσουλμανικές αποικίες, τι συγκρίνουμε τώρα;
-
Δλδ, εσύ συμφωνείς με το να χρειάζεται άδεια από μητροπολίτη για να αναγερθεί οτιδήποτε; Εγώ δέχομαι απόλυτα το σενάριό σου, αντικαθιστώντας το 'οικείος μητροπολίτης' με το 'οικία πολεοδομία και Κρατικές Υπηρεσίες'.
-
Έστω αντίστοιχο σενάριο, στο κέντρο οποιασδήποτε Ισλαμικής πρωτεύουσας, από ποιόν θα ζητήσει άδεια ο ιδιώτης να αναγείρει Χριστιανικό ναό; Και να μην ακούσω πάλι για εκκλησίες στην Περσία, στην Ελλάδα υπάρχουν και λειτουργούν περισσότερα τζαμιά από όσες Ορθόδοξες εκκλησίες σε ολόκληρο τον Ισλαμικό κόσμο...
-
Φτάνει πια με τις συγκρίσεις. Το θέμα είναι τι και γιατί κάνουμε εμείς.
Ο χρήστης στη σελ. 12, ililias έγραψε:
- Το θέμα είναι αν θα δεχόμαστε να γίνει τζαμί γενικά, κάπου όπου ζουν χιλιάδες Μουσουλμάνοι ή αν θα δεχόμαστε να γίνει τζαμί στο Μοναστηράκι, ή τεσπα στο κέντρο της Αθήνας και σε σημείο που θα χαρακτήριζε ολόκληρη τη χώρα;
- Δεν πιστεύω να συζητάμε τη δημιουργία γκέτο, δλδ μια Μουσουλμανική γειτονιά (ή μια ολόκληρη συνοικία) με το(α) τζαμί(ά) της κλπ;
- Ξέρει κανείς πόσοι είναι οι πιστοί Μουσουλμάνοι που ζουν σήμερα στην Ελλάδα, σε ποιές πόλεις και ποιών εθνικοτήτων;
- Ξέρει κανείς αν μιλάμε για ένα τζαμί για όλους ή αν μεταξύ τους είναι χωρισμένοι; Αν, δλδ, όλοι πάνε στο ίδιο τζαμί ή αν υπάρχουν και μεταξύ τους έχθρες κι αντιπαλότητες;
4 ερωτήσεις. Απαντήσεις;
Edit: Ρε παιδιά, εσείς που μιλάτε για χιλιάδες Μουσουλμάνους που θέλουν το τζαμί τους, ποιά Μουσουλμανική κοινότητα γνωρίζετε που να ζητάει τζαμί και να μην την αφήνουν να φτιάξει;
-
-
2. Το Παρίσι είναι πρωτεύουσα μιας χώρας με Μουσουλμανικές αποικίες, τι συγκρίνουμε τώρα;Συγκρίνουμε αυτή τη χώρα όπου Κράτος και Εκκλησία έχουν 100% χωρίσει τα τσανάκια τους, με τη χώρα όπου ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης έχει άποψη για το που πρέπει να γίνει το τζαμί στην ...Αθήνα και δεν του αρέσει η Παιανία γιατί 'δε ζουν πολλοί μουσουλμάνοι εκεί' και προτιμά 'τη βορειοδυτική Αττική' (ας πούμε στα Δερβενοχώρια καλά είναι ?)
Opinions are like assholes (ΤΜ) φυσικά, αλλά ξέρεις πολύ καλά πως αυτό είναι κάτι παραπάνω από μία τυχαία άποψη...
- Δλδ, εσύ συμφωνείς με το να χρειάζεται άδεια από μητροπολίτη για να αναγερθεί οτιδήποτε; Εγώ δέχομαι απόλυτα το σενάριό σου, αντικαθιστώντας το 'οικείος μητροπολίτης' με το 'οικία πολεοδομία και Κρατικές Υπηρεσίες'.
Σου έδωσα την εντύπωση πως συμφωνώ με το νόμο του Μεταξά ?
Η άποψή μου είναι 'αν επιτρέπεται από την Πολεοδομία, να γίνει όπου θέλει'. Στα τέτοια μου ποιά είναι η άποψη του κ. Μητροπολίτη για το που πρέπει να γίνει ναός των Μουσουλμάνων, των Βουδιστών ή, για να πούμε και τα πράγματα με τ΄ όνομά τους, των Καθολικών, των Μαρτύρων του Ιεχωβά κτλ.
- Έστω αντίστοιχο σενάριο, στο κέντρο οποιασδήποτε Ισλαμικής πρωτεύουσας, από ποιόν θα ζητήσει άδεια ο ιδιώτης να αναγείρει Χριστιανικό ναό; Και να μην ακούσω πάλι για εκκλησίες στην Περσία, στην Ελλάδα υπάρχουν και λειτουργούν περισσότερα τζαμιά από όσες Ορθόδοξες εκκλησίες σε ολόκληρο τον Ισλαμικό κόσμο...
Και εγώ που νόμιζα πως έχει σημασία να είμαστε διαφορετικοί, πιο ανοικτοί, πιο προσανατολισμένοι στα ανθρώπινα δικαιώματα, πιο 'Δυτικοί', πιο 'Ευρωπαίοι' ρε παιδί μου, στο κάτω-κάτω στη χώρα μας γεννήθηκε ο 'Δυτικός Πολιτισμός', από τους μουλάδες.
Αλλά μάλλον κάνω λάθος και μας αρέσει να είμαστε 'Ανατολίτες'
- Φτάνει πια με τις συγκρίσεις. Το θέμα είναι τι και γιατί κάνουμε εμείς.
Συμφωνώ απολύτως.
- Το θέμα είναι αν θα δεχόμαστε να γίνει τζαμί γενικά, κάπου όπου ζουν χιλιάδες Μουσουλμάνοι ή αν θα δεχόμαστε να γίνει τζαμί στο Μοναστηράκι, ή τεσπα στο κέντρο της Αθήνας και σε σημείο που θα χαρακτήριζε ολόκληρη τη χώρα;
Δεν με ενδιαφέρει. Ας γίνει όπου πληρούνται οι προϋποθέσεις που θέτει η Πολεοδομία.
Και τι σημαίνει 'χαρακτήριζε ολόκληρη τη χώρα' ? Μας πειράζει αν δείχνει κάτι άλλο από 'Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών' Εμένα σαν Ελλάδα μου αρκεί η Ακρόπολη, εσύ λες πως θα τη χαρακτήριζε άσχημα (σε ποιούς ? με ποιό τρόπο) αν από κάτι λειτουργούσε το τζαμί στο Μοναστηράκι ? (που, στο κάτω κάτω, ήταν τζαμί πριν φτιαχτεί η Μητρόπολη...)- Δεν πιστεύω να συζητάμε τη δημιουργία γκέτο, δλδ μια Μουσουλμανική γειτονιά (ή μια ολόκληρη συνοικία) με το(α) τζαμί(ά) της κλπ;
Εχεις περάσει από Κυψέλη και Πατήσια ?
Σε κάθε περίπτωση, τα γκέτο δεν τα δημιουργείς επίτηδες, εκτός και αν είσαι οι Ναζί.- Ξέρει κανείς πόσοι είναι οι πιστοί Μουσουλμάνοι που ζουν σήμερα στην Ελλάδα, σε ποιές πόλεις και ποιών εθνικοτήτων;
Γιατί έχει σημασία ?
Κανονικά δεν θα έπρεπε να 'θέλει άδεια' για να φτιαχτεί ένας ναός οποιασδήποτε θρησκείας. Οπότε θα φτιαχνόταν αυτονόητα όπου υπήρχε ανάγκη (κάτι σαν προσφορά και ζήτηση).- Ξέρει κανείς αν μιλάμε για ένα τζαμί για όλους ή αν μεταξύ τους είναι χωρισμένοι; Αν, δλδ, όλοι πάνε στο ίδιο τζαμί ή αν υπάρχουν και μεταξύ τους έχθρες κι αντιπαλότητες;
Οσο πάνε στην ίδια εκκλησία οι χριστιανοί διαφορετικών δογμάτων.
Edit: Ρε παιδιά, εσείς που μιλάτε για χιλιάδες Μουσουλμάνους που θέλουν το τζαμί τους, ποιά Μουσουλμανική κοινότητα γνωρίζετε που να ζητάει τζαμί και να μην την αφήνουν να φτιάξει;
Παράδειγμα: τι θρησκεύματος είναι οι Τσιγγάνοι ?
-
Βρε συ nass, όσο συμφωνούμε, τόσο φαίνεται να διαφωνούμε!
-
Ποιός τον ρώτησε, τον μητροπολίτη; Ο δημοσιογράφος. **Γιατί **τον ρώτησε;
-
Πιό Ευρωπαίοι; Γιατί όχι πιό Αμερικάνοι; Ξέρεις τι γίνεται με τις διάφορες Ευρωπαϊκές εκκλησίες; Φτωχαδάκια, έ;
-
Στην πρώτη ερώτηση που έθετα στη σελ. 12, για το ποιό είναι το θέμα μας εδώ, ρωτούσα. Για να ξέρουμε τι ψηφίζουμε και γιατί συζητάμε. Αν δεν μας ενδιαφέρει ποιό είναι το θέμα, πώς ψηφίζουμε;
-
Στις επόμενες 3, περίμενα απάντηση.
-
Οι τσιγγάνοι ζητάνε τζαμί και δεν τους αφήνουμε; Αυτοί δεν φτιάχνουν ούτε σπίτια! Φαντάζεσαι εκκλησία σε ρόδες;
-
-
Αλήθεια, στη γειτονιά μου έχει γίνει μια εκκλησία Αποστολικών κάτι (αν ενδιαφέρει να πάω μια βόλτα να δω και να γράψω ακριβώς). ΚΑΜΙΑ αντίδραση δεν υπήρξε, ο άνθρωπος που τους ενοικίασε το χώρο είναι Ορθόδοξος και οι αρχιερείς (δεν γνωρίζω πως αλλιώς να τους γράψω) είναι επαγγελματίες της περιοχής, με πελάτες από ολόκληρη την τοπική αλλά και εισαγόμενη κοινωνία (εμού συμπεριλαμβανόμενου).
Είμαστε πολύ πιο ανοικτοί απ' όσο μας παρουσιάζετε μερικοί - μερικοί εδώ μέσα. Και σίγουρα πολύ πιο ανοικτοί στο διαφορετικό απ' ότι μερικοί Ευρωπαίοι, για τους οποίους το μελαχρινό είναι απλά κατώτερο.Μην ακούω, λοιπόν, αηδίες.
-
Είσαι σίγουρος πως η εκκλησία που λες έχει άδεια από τον οικείο μητροπολίτη ?
(ή πως απλά κάνει τα στραβά μάτια αλλά διατηρεί για τον εαυτό του ανά πάσα στιγμή το δικαίωμα να στείλει την αστυνομία)
-
Σπύρο, διάβασες το λινκ του TRAVELLER; Ακόμα κι ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος δέχεται να γίνει τζαμί, στο Μοναστηράκι δεν το θέλει...are you talkin' to ME???
Ειλικρινής η ερώτηση, σ'εμένα μιλάς? Απορώ γιατί από ό,τι έχω καταλάβει, μάλλον συμφωνούμε
-
Δεν γνωρίζω τι άδεια έχει κι αν χρειάζεται ακόμα σήμερα άδεια από τον Ορθόδοξο Μητροπολίτη για να γίνει Ναός άλλης Θρησκείας, αλλά είναι αδύνατον να στείλει κανείς την αστυνομία. Ακόμα πριν τους πάρουν τα κανάλια, θα τους κράξει σύμπασα η τοπική κοινωνία.
Είπαμε, είμαστε ανεβασμένοι. Και δεν κάνω καθόλου πλάκα.
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
are you talkin' to ME???
Ειλικρινής η ερώτηση, σ'εμένα μιλάς? Απορώ γιατί από ό,τι έχω καταλάβει, μάλλον συμφωνούμεΝαι, βρε συ, επιβεβαιώνω ότι συμφωνούμε (αν και μάλλον ψηφίσαμε διαφορετικά).
Edit>>Πάντως, με την τροπή που πήρε η συζήτηση φαίνεται ότι μερικοί λένε 'ναι' στη δημιουργία τζαμιού, μόνο και μόνο για να κάνουν 'ντα' ... το Χριστόδουλο. Ο οποίος, αν δεν προσέξατε, λέει επίσης 'ναι' στο τζαμί και 'όχι' στο τζαμί στο Μοναστηράκι...
Αν λέει έτσι (δεν το ξέρω), μαζί του είμαι, για πρώτη φορά ίσως.
Να, γι' αυτό το 'αν λέει έτσι' σου μίλησα.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Το παράξενο πού είναι; Η εκκλησία έχει μία σειρά από μυστήρια. Είναι δικαίωμά της να απαιτεί από τους πιστούς της να τα ακολουθούν όλα ή κανένα. Όπως είναι δικαίωμα και του κάθε ανθρώπου να επιλέξει αν θα ακολουθήσει τα μυστήρια της εκκλησίας. Δεν μπορεί, όμως, να τα θέλει ο καθένας όπως ακριβώς του αρέσει. Το μυστήριο 1 θα το πάρω, το 2 δε μου αρέσει θα το αφήσω, το 3 καλούτσικο μου ακούγεται θα το πάρω και αυτό, κτλ. Ή είσαι χριστιανός ως προς την εκκλησία (δε μιλάω για το πως νοιώθεις μέσα σου) ή όχι. Δεν υπάρχουν ενδιάμεσες καταστάσεις.
Μόνη μου ένσταση ως προς το βάπτισμα των παιδιών που είναι διαφορετικά άτομα και δεν έπρεπε να 'βαρύνονται' από πράξεις των γονιών τους.H κηδεία φίλε μου ΔΕΝ είναι μυστήριο...
ΔΕΝ υπάρχει πουθενά κανονισμός της εκκλησίας που να λέει ότι πρέπει να ακολουθήσει κάποιος ΟΛΑ τα μυστήρια ανεξαιρέτως...
Η αντιμετώπιση των τοπικών παπάδων στα άτομα που έχουν κάνει πολιτικό γάμο είναι καθαρά θέμα αντεκδίκησης...
-
Πέρασα χθες με τη γυναίκα μου κατά τις 6 μ.μ. από την Ευριπίδου κοντά στην Ομόνοια. Για κάποιο λόγο υπήρχαν μαζεμένοι δεκάδες αλλοδαποί, μάλλον Πακιστανοί, και γινόταν το έλα να δεις. Το μάτι των περισσότερων γαρίδα , το περιβάλλον μάλλον αποκρουστικό. Όχι γιατί οι άνθρωποι ήταν σκούροι, μουσουλμάνοι ή ο,τιδήποτε τέτοιο, αλλά γιατί είχαν κατακλύσει τα πάντα, πέρναγαν μπροστά από τ' αμάξια σαν σε προάστιο του Ισλαμαμπάντ και γενικά γινόταν της μουρλής.
ΑΥΤΟ αν γίνεται σταθερά στο κέντρο της Αθήνας, την πουλέψαμε κύριες και κύριοι. Καλύτερα να μεταφερθεί η πρωτεύουσα πίσω στην Ερμούπολη. -
Δεν καταλαβαίνω γιατί ορθόδοξος αρχιεπίσκοπος πρέπει να έχει λόγο για ένα τόπο άσκησης θρησκευτικών τελετών άλλης θρησκείας.
Για την παιανία που είχαν προτείνει, ο Χριστόδουλος το είχε απορρίψει επειδή δεν ήθελε όσοι ερχόταν από το 'Βενιζέλο' να έβλεπαν πρώτα το τζαμί. Για το μοναστηράκι λέει ότι είναι κάτω από την Ακρόπολη και δεν ταιριάζει στα θρησκευτικά ιδεώδη των ελλήνων. Δηλάδή, η Ακρόπολη που βρίσκεται μετάξυ των οδών Αποστόλου Παύλου και Διονυσίου Αεροπαγίτη είναι σωστό? Που είναι όλοι αυτοί οι φιλοσοφοι μας που περπατούσαν κάποτε εκεί να δώσουν τα ονόματά τους στους γύρω δρόμους?Ας βρουν ένα μέρος να βολεύει όλους και ας το κάνουν να τελειώνουμε. Πρέπει να γίνει και πολύ το λιβανίζουνε.
-
Εγώ ένα θα πω μόνο...
Αν έχω super market και φοβάμαι το περίπτερο που θα ανοίξει δίπλα μου, μάλλον δεν κάνω καλά τη δουλειά μου και νοιώθω ανασφάλεια... Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...
Τα πάντα είναι θέμα συμφερόντων! Αλλιώς σιγά μην τρώγονταν έτσι αυτοί...
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Δεν καταλαβαίνω γιατί ορθόδοξος αρχιεπίσκοπος πρέπει να έχει λόγο για ένα τόπο άσκησης θρησκευτικών τελετών άλλης θρησκείας.
Για την παιανία που είχαν προτείνει, ο Χριστόδουλος το είχε απορρίψει επειδή δεν ήθελε όσοι ερχόταν από το 'Βενιζέλο' να έβλεπαν πρώτα το τζαμί. Για το μοναστηράκι λέει ότι είναι κάτω από την Ακρόπολη και δεν ταιριάζει στα θρησκευτικά ιδεώδη των ελλήνων. Δηλάδή, η Ακρόπολη που βρίσκεται μετάξυ των οδών Αποστόλου Παύλου και Διονυσίου Αεροπαγίτη είναι σωστό? Που είναι όλοι αυτοί οι φιλοσοφοι μας που περπατούσαν κάποτε εκεί να δώσουν τα ονόματά τους στους γύρω δρόμους?Ας βρουν ένα μέρος να βολεύει όλους και ας το κάνουν να τελειώνουμε. Πρέπει να γίνει και πολύ το λιβανίζουνε.
Μη μου τη μέρα τάραττε...
Πότε να προλάβει ο κακομοίρης ο Χριστόδουλος ν' ασχοληθει με το τζαμί; Με τόσα καταπιάνεται κάθε μέρα. Έχει την εξωτερική πολιτική, έχει τις ταυτότητες, έχει την αυτοκάθαρση, έχει τις μούμιες , άσε που μπορεί να έχει και τίποτα... διαβάσματα
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Οπου με το 'Ακροπολη' βλεπε 'Παρθενωνας' (γιατι αυτο κανει μπαμ απο χιλιομετρα και αυτο εχει καταλαβει ο ξενος ως 'Ακροπολη'), ενα μνημειο σε θεοτητα αλλης θρησκειας...@@ μεντολες επιχειρημα δηλαδη...
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Εγώ ένα θα πω μόνο...Αν έχω super market και φοβάμαι το περίπτερο που θα ανοίξει δίπλα μου, μάλλον δεν κάνω καλά τη δουλειά μου και νοιώθω ανασφάλεια... Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...
Αν εισαι το μοναδικο super-market σε μια χωρα,και εχεις την δυνατοτητα να εμποδισεις ή εστω να καθυστερησεις να ανοίξει άλλο...
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
H κηδεία φίλε μου ΔΕΝ είναι μυστήριο...
Κολλάς στη λέξη. Η θρησκευτική κηδεία όπου παρίσταται ιερέας είναι θρησκευτική τελετή (είτε λέγεται μυστήριο είτε όχι).
Αν η εκκλησία εμποδίζει κάποιον από το να ταφεί ακόμα και χωρίς να τον ψάλλει ιερέας, επειδή ελέγχει τα νεκροταφεία, αυτό όντως είναι μεμπτό και κατακριτέο.ΔΕΝ υπάρχει πουθενά κανονισμός της εκκλησίας που να λέει ότι πρέπει να ακολουθήσει κάποιος ΟΛΑ τα μυστήρια ανεξαιρέτως...
Δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω, αλλά θα μου φαινόταν απόλυτα λογικό αν υπήρχε.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εγώ ένα θα πω μόνο...
Αν έχω super market και φοβάμαι το περίπτερο που θα ανοίξει δίπλα μου, μάλλον δεν κάνω καλά τη δουλειά μου και νοιώθω ανασφάλεια... Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...
Αν εισαι το μοναδικο super-market σε μια χωρα,και εχεις την δυνατοτητα να εμποδισεις ή εστω να καθυστερησεις να ανοίξει άλλο...
Ακριβώς αυτό... Και δεν μιλάμε για άλλο super market, μιλάμε για ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ δίπλα στο super market!!! Τέλος πάντων, εγώ ξέρω ότι αυτές οι συμπεριφορές πάνε την κοινωνία μας δεκαετίες πίσω! Όλη η Ευρώπη είναι γεμάτη από πολυ-πολιτισμικές κοινωνίες! Ναι, δεν μου αρέσει που η μισή Ευρώπη είναι μουσουλμάνοι, ειδικά αν επαληθευτούν οι φόβοι ορισμένων (υπερβολικοί λίγο, αλλά υπάρχουν), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κλείσουμε τις πόρτες!!!
Όμως με τις ξενοφοβίες δεν καταφέρνουμε τίποτα πέρα απ' το να γινόμαστε γραφικοί...
Αλήθεια όμως, πείτε μου λίγο... Στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες υπάρχουν ανάλογα τζαμιά/τεμένη; Δεν είχα προσέξει ποτέ μου κάτι τέτοιο... Αλλά δεν κοίταζα κιόλας!
Τζαμί στην Αθήνα - ναί ή όχι?