-
Αντιχριστιανοί ή αντι'σημερινές Χριστιανικές εκκλησίες';
Αντί να γράφουμε εξυπνάδες, γιατί δεν βάζουμε το μυαλό μας να δουλέψει; Αν οι εκκλησίες δεν είχαν δική τους οικονομική επιφάνεια (η περιουσία της εκκλησίας της Ελλάδας κατά το μεγαλύτερο μέρος σήμερα προέρχεται από προσφορές πιστών, άρα δεν μας πέφτει λόγος εκτός και είμαστε τόσο μάγκες που δεν δεχτήκαμε ποτέ κληρονομιά από κανέναν) θα ήσαν έρμαια. Αυτό θα το θέλαμε;
Και, τελικά, γιατί δεν αναγνωρίζουμε τουλάχιστον στη 'δική μας' ότι, αντίθετα πχ με την Ισλαμική, μας έχει επιτρέψει να την ελέγχουμε, να την αμφισβητούμε και να την κατηγορούμε - και το κάνουμε τις περισσότερες φορές δίχως να γνωρίζουμε τι λέμε;
Η μήπως, τελικά, κάπου πρέπει να βγάζουμε τα συμπλέγματά μας και να φορτώνουμε την ανικανότητά μας;
Πάντως, με την τροπή που πήρε η συζήτηση φαίνεται ότι μερικοί λένε 'ναι' στη δημιουργία τζαμιού, μόνο και μόνο για να κάνουν 'ντα' ... το Χριστόδουλο. Ο οποίος, αν δεν προσέξατε, λέει επίσης 'ναι' στο τζαμί και 'όχι' στο τζαμί στο Μοναστηράκι...
-
Ηλία να αγιάσει το στόμα σου!
+100
Η τελευταία σου πρόταση λέει πολλά πάντως.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Πάντως, με την τροπή που πήρε η συζήτηση φαίνεται ότι μερικοί λένε 'ναι' στη δημιουργία τζαμιού, μόνο και μόνο για να κάνουν 'ντα' ... το Χριστόδουλο. Ο οποίος, αν δεν προσέξατε, λέει επίσης 'ναι' στο τζαμί και 'όχι' στο τζαμί στο Μοναστηράκι...Αν λέει έτσι (δεν το ξέρω), μαζί του είμαι, για πρώτη φορά ίσως.
-
Και, τελικά, γιατί δεν αναγνωρίζουμε τουλάχιστον στη 'δική μας' ότι, αντίθετα πχ με την Ισλαμική, μας έχει επιτρέψει να την ελέγχουμε, να την αμφισβητούμε και να την κατηγορούμε - και το κάνουμε τις περισσότερες φορές δίχως να γνωρίζουμε τι λέμε;Η μήπως, τελικά, κάπου πρέπει να βγάζουμε τα συμπλέγματά μας και να φορτώνουμε την ανικανότητά μας;
Πάντως, με την τροπή που πήρε η συζήτηση φαίνεται ότι μερικοί λένε 'ναι' στη δημιουργία τζαμιού, μόνο και μόνο για να κάνουν 'ντα' ... το Χριστόδουλο. Ο οποίος, αν δεν προσέξατε, λέει επίσης 'ναι' στο τζαμί και 'όχι' στο τζαμί στο Μοναστηράκι...
Ανάποδα...
Ο Χριστόδουλος λέει ΝΑΙ στο τζαμί, ΑΛΛΑ μόνο στην περιοχή του Ελαιώνα.
Μέρος όπου θα κτιστεί το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, ο νέος σταθμός των ΚΤΕΛ και μεγάλος κεντρικός σταθμός του μετρό/προαστοιακού.Η πρόταση του λοιπόν είναι από την αρχή άκυρη αφού ο διαθέσιμος χώρος δεν επαρκεί και το γνωρίζει ο ίδιος αλλά με αυτόν τον τρόπο απλά προτείνουμε κάτι για να μην φανούμε ότι δεν έχουμε να πούμε τίποτα.
Μας αφήνει η εκκλησία να την ελέγξουμε;
(π.χ. τα «σκοτεινά» οικονομικά των μοναστηριών ας πούμε που δεν δηλώνονται ποτέ)
Να την κρίνουμαι;
(από μόνοι τους κρίνονται και είδες πρόσφατα πόσο βαθιά αυτοκαθαρίστηκαν)Για ρώτησε τέλος και όλους όσους είχαν την φαεινή ιδέα να τελέσουν πολιτικό γάμο τί έχουν τραβήξει μετά.
Ούτε να βαπτίσουν τα παιδιά τους μπορούν, ούτε καν να πεθάνουν αφού ΔΕΝ δέχονται να τους κηδέψουν πουθενά.Η εκκλησία μας είναι πολύ εκδικητική όταν το θέλει...
-
Μας επιτρέπει η εκκλησία να την κρίνουμε;;;
Ξέρετε τι μου μετέφεραν από βιβλίο θρησκευτικών δημοτικού και έπεσα απ' την καρέκλα μου;;;
Γράφει μέσα (όχι αυτολεξεί)...
'Το θέμα της θρησκείας είναι πολύ λεπτό και δεν πρέπει να το ψάχνουμε παρά μόνο να ακούμε αυτά που μας λένε οι δάσκαλοι και οι παπάδες'...
Το πίστευε και μη ερεύνα σε απόλυτη εφαρμογή, ακόμα και σε παιδάκια του δημοτικού!!!
-
-
ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ (της Λιβύης) ΤΩΡΑ!
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Για ρώτησε τέλος και όλους όσους είχαν την φαεινή ιδέα να τελέσουν πολιτικό γάμο τί έχουν τραβήξει μετά.
Ούτε να βαπτίσουν τα παιδιά τους μπορούν, ούτε καν να πεθάνουν αφού ΔΕΝ δέχονται να τους κηδέψουν πουθενά.Η εκκλησία μας είναι πολύ εκδικητική όταν το θέλει...
Το παράξενο πού είναι; Η εκκλησία έχει μία σειρά από μυστήρια. Είναι δικαίωμά της να απαιτεί από τους πιστούς της να τα ακολουθούν όλα ή κανένα. Όπως είναι δικαίωμα και του κάθε ανθρώπου να επιλέξει αν θα ακολουθήσει τα μυστήρια της εκκλησίας. Δεν μπορεί, όμως, να τα θέλει ο καθένας όπως ακριβώς του αρέσει. Το μυστήριο 1 θα το πάρω, το 2 δε μου αρέσει θα το αφήσω, το 3 καλούτσικο μου ακούγεται θα το πάρω και αυτό, κτλ. Ή είσαι χριστιανός ως προς την εκκλησία (δε μιλάω για το πως νοιώθεις μέσα σου) ή όχι. Δεν υπάρχουν ενδιάμεσες καταστάσεις.
Μόνη μου ένσταση ως προς το βάπτισμα των παιδιών που είναι διαφορετικά άτομα και δεν έπρεπε να 'βαρύνονται' από πράξεις των γονιών τους. -
ililias
τα ίδια ήθελα να γράψω, αλλά βαριόμουν.
Η γραμμή είναι 'ό,τι λέει ο Χριστόδουλος, το αντίθετο να γίνεται'.
Τη σήμερον που μόνο το χρήμα μιλάει, όποιος δεν έχει οικονομική επιφάνεια δεν ακούγεται πουθενά και για τίποτα. Στην πράξη, ούτε καν τα μυστήρια και το φιλανθρωπικό έργο δεν θα ήταν δυνατό να γίνουν.
Τόσο πολύ χάθηκε η μπάλα, που οι άθεοι προτιμούν να βλέπουν γύρω τους φανατικούς μουσουλμάνους, παρά ορθόδοξους πιστούς και ιερείς. Προφανώς γιατί έχουν την ελπίδα ότι έτσι θα σπάσει η πρωτοκαθεδρία της ελληνορθόδοξης εκκλησίας. Σαν να ρίχνεις δηλαδή πιράνχας στις ελληνικές θάλασσες γιατί βαρέθηκες τα μπαρμπούνια. -
Αντί να γράφουμε εξυπνάδες, γιατί δεν βάζουμε το μυαλό μας να δουλέψει; Αν οι εκκλησίες δεν είχαν δική τους οικονομική επιφάνεια (η περιουσία της εκκλησίας της Ελλάδας κατά το μεγαλύτερο μέρος σήμερα προέρχεται από προσφορές πιστών, άρα δεν μας πέφτει λόγος εκτός και είμαστε τόσο μάγκες που δεν δεχτήκαμε ποτέ κληρονομιά από κανέναν) θα ήσαν έρμαια. Αυτό θα το θέλαμε;Θέλω:
Η εκκλησία να πληρώνει τους μισθούς των ιερέων και όχι εγώ
Η εκκλησία να πληρώνει φόρους για την περιουσία της (με όποιο τρόπο και αν την απέκτησε) και όχι μόνο εγώ για τη δική μου (και να έχω συνεταίρο την εφορία, όπως ξέρεις πολύ καλά)Δεν μπορεί να τα θέλει όλα δικά της, δηλαδή ΚΑΙ να πληρώνονται από το κράτος οι ιερείς ΚΑΙ να μη δίνει σε ΚΑΝΕΝΑΝ (αν είναι δυνατό) λογαριασμό για την περιουσία της. Αν, ως φορολογούμενος, την πληρώνω, απαιτώ να έχω λόγο για τη διαχείριση της περιουσίας της. Δεν μπορεί να πληρώνω πχ. το στρατό και για να αγοραστούν στυλό να γίνονται διαγωνισμοί επί διαγωνισμών επί χρόνια και Ελεγκτικά Συνέδρια κτλ. κτλ. (όπως γίνονται, έστω και έτσι, κάτι είναι) αλλά την εκκλησία να την πληρώνω εξ΄ ίσου και να αγοράζουν χρυσές πένες χωρίς να λογοδοτούν παρά μόνο στους εαυτούς τους.
Είναι αλήθεια πως οι ιερείς εξαιρούνται από τη στράτευση ?
-
οι ιερεις δεν πανε στρατο.το μισθο τους τον πληρωνει το κρατος.το κρατος επισης πληρωνει το μισθο των μουφτηδων στη Θρακη.τα μουσουλμανακια της Θρακης μπαινουν με μειωμενη βαθμολογια στην ανωτατη εκπαιδευση.η ελλαδα ειναι γεματη ανισοτητες απο ΟΛΕΣ τις πλευρες.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
ililias
τα ίδια ήθελα να γράψω, αλλά βαριόμουν.
Η γραμμή είναι 'ό,τι λέει ο Χριστόδουλος, το αντίθετο να γίνεται'.
Τη σήμερον που μόνο το χρήμα μιλάει, όποιος δεν έχει οικονομική επιφάνεια δεν ακούγεται πουθενά και για τίποτα. Στην πράξη, ούτε καν τα μυστήρια και το φιλανθρωπικό έργο δεν θα ήταν δυνατό να γίνουν.
Τόσο πολύ χάθηκε η μπάλα, που οι άθεοι προτιμούν να βλέπουν γύρω τους φανατικούς μουσουλμάνους, παρά ορθόδοξους πιστούς και ιερείς. Προφανώς γιατί έχουν την ελπίδα ότι έτσι θα σπάσει η πρωτοκαθεδρία της ελληνορθόδοξης εκκλησίας. Σαν να ρίχνεις δηλαδή πιράνχας στις ελληνικές θάλασσες γιατί βαρέθηκες τα μπαρμπούνια.Συμφωνώ με το Μάνο: είναι ηλίθιο απλά να πας κόντρα στο Χριστόδουλο χωρίς λόγο(και εγώ, με άλλα συμφωνώ από αυτά που λέει, με άλλα όχι, αλλά τον κρίνω πρώτα για να δω τι θέλει να πει κατά βάθος).
Εμένα αυτό που θα με πείραζε να δω θα ήταν ντύσιμο του στυλ οπαδού, δηλαδή, θρησκευτικό ντύσιμο που κάνει μπαμ από μακριά και αυτομάτως κατατάσσει τους ανθρώπους σε 'ομάδες'. Αυτό δεν θέλω να το δω, όμως φαίνεται ότι οι Άραβες που ζουν στην Ελλάδα το έχουν καταλάβει και σέβονται την επιθυμία των εδώ πολιτών(τουλάχιστον, αυτή την εντύπωση έχω). Δηλαδή, ας είναι ο καθένας ότι θέλει, αρκεί να μην διαχωρίζει τον αυτό του με 'οπαδικό' ντύσιμο γιατί δημιουργούνται προκαταλήψεις.
Οι αραβικής καταγωγής μετανάστες έχουν και αυτοί χριστιανικές εκκλησίες στις χώρες τους(οι περισσότερες χώρες, τουλάχιστον) και από τη στιγμή που δεν προκαλούν και ζουν αρμονικά στην Ελλάδα μάλλον θα έπρεπε να τους χτίσουμε ένα ναό(δεν υποστηρίζω καθόλου να επαναλειτουργήσουν οθωμανικά τζαμιά/μνημεία, για πολλούς λόγους: να χτίσουν καινούργια τζαμιά, ώστε να μην υπάρχει και συσχετισμός).Όσο για το θέμα των άθεων ή των θεϊστών άλλων θρησκειών, είναι βλακώδες ΑΚΟΜΑ να μην υπάρχουν κρατικά νεκροταφεία, από τη στιγμή που η εκκλησία δεν γουστάρει να κάνει τελετές με τους προαναφερθέντες. Δεν μπορεί να μένει κάποιος άταφος επειδή κάποιου παπά δεν του έκατσε ο γκόμενος το προηγούμενο βράδυ ή επειδή πήρε λάθος νούμερο/χρώμα κυλότα(δεν χαρακτηρίζω το σύνολο των παπάδων, και είμαι οργισμένος σε αυτό το θέμα που κατά καιρούς παρουσιάζονται προβλήματα με την ταφή).
Όσο για τους παπάδες και το στρατό: κάτι είχε πάρει το αυτί μου ότι αυτό θα άλλαζε(με σύμφωνη της εκκλησίας). Πρέπει και αυτοί να πάνε πρώτα στο στρατό(μπας και ωριμάσουν περισσότερο) και μετά ας αφιερωθούν στην πίστη τους αν θέλουν.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Θέλω:
Η εκκλησία να πληρώνει τους μισθούς των ιερέων και όχι εγώ
Η εκκλησία να πληρώνει φόρους για την περιουσία της (με όποιο τρόπο και αν την απέκτησε) και όχι μόνο εγώ για τη δική μου (και να έχω συνεταίρο την εφορία, όπως ξέρεις πολύ καλά)Πολύ καλά κάνεις και θέλεις, αλλά ενημερώσου ποιός πολιτικός αρχηγός, πότε, γιατί και με τι ανταλλάγματα ανέλαβε την υποχρέωση να πληρώνουμε εμείς τους παπάδες και μετά το συζητάμε.
Αν κάποιοι θέλουν την Ελληνική εκκλησία στο απυρόβλητο, δηλώνω ευθαρσώς ότι ΔΕΝ είμαι μαζί τους. Θέλω κι εγώ να γίνουν αλλαγές, αλλά θέλω να προηγηθεί σωστή και σοβαρή ενημέρωση, ώστε να μορφώσω άποψη. Δεν συνηθίζω να συζητάω με κραυγές, ούτε να πηδάω από το τζαμί στο Μοναστηράκι στα τζαμιά γενικά, μετά στον όποιο Μητροπολίτη, στους μισθούς των ρακένδυτων ιερέων που κάποιοι βλέπουν να τρώνε με χρυσά κουτάλια και, τελικά, στον Ελληνικό στρατό. Όχι, δεν θα ήθελα μια μάχιμη μονάδα παπάδων, σήμερα.
Αν οι Μουσουλμάνοι που ζουν στη χώρα μου θέλουν να φτιάξουν τζαμί, ας φτιάξουν. Όπως κι όπου χωροθετηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας μου.
Εν τέλει, δεν καταλαβαίνω και το 'να τους φτιάξουμε' τζαμί. Αυτοί πιστεύουν, αυτοί ας φτιάξουν. Γιατί να τους φτιάξουμε, δλδ, στις ΗΠΑ, πχ, φτιάχνει το κράτος οίκους λατρείας για τον καθένα; Σε καμιά άλλη χώρα; Στην Ελλάδα, έστω, το κράτος φτιάχνει εκκλησίες; Που στα διάλα ζω, τελικά;;;;;;;;;;;;;;;;
-
Μετά από όλη αυτή τη σύγχυση, τελικά καταλαβαίνει κανείς γιατί κάποιοι φωνάζουν για ουσιαστικό χωρισμό κράτους-εκκλησίας (επιτέλους!);
Υ.Γ. Τις ιαχές περί αντιχριστιανισμού, αντικληρικανισμού και γενικά (αντί-) τις ακούω βερεσέ.
-
Και μέχρι να γίνει ο χωρισμός (εύχομαι τα δισέγγονά μας να τον ζήσουν) ας αρκεστούμε σε αυτό επίκαιρο είναι)
http://www.enet.gr/online/online_text?d ... d=61225140
Οι φωτισμένοι προοδευτικοί του 'όπισθεν ολοταχώς'.
ΟΥΣΤ
-
Τεσπά, εγώ πιστεύω ακράδαντα στην δημιουργία τζαμιού αλλά, τελικά, **ίσως **όχι στο Μοναστηράκι.
-
Καπου ολοι οι χριστιανοι εχετε μπερδεψει 1000% την κατασταση.
Οι μουσουλμανοι ΔΕΝ ζητουν τη δημιουργια τζαμιου. Ζητουν τη λειτουργια ενος ΗΔΗ υπαρχοντος τζαμιου ως τζαμί. Την καταλαβαινετε τη διαφορα;
-
Ποιος μίλησε για 'ισλαμικό κέντρο';;;
Ποιος ζήτησε 'ισλαμικό κέντρο';;;Πάνε καλά οι βλαμμένοι της 'Ε'; Ασταδιάλα επιτέλους τσουτσέκια.
-
συγνώμη αλλα αν και γενικά αντίθετος με το ισλαμ, εμέις δεν είμαστε που ζητάμε την επαναλειτουργία της σχολής της Χάλκης....Πώς μπορούμε να αρνηθούμε το τζαμι.....
Θα μου πείς, γιατί αυτοί δέχονται???......
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Μετά από όλη αυτή τη σύγχυση, τελικά καταλαβαίνει κανείς γιατί κάποιοι φωνάζουν για ουσιαστικό χωρισμό κράτους-εκκλησίας (επιτέλους!);Όχι.
Τζαμί στην Αθήνα - ναί ή όχι?