-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Πάτωμα παρόμοιο με Focus (με κάποιες διαφοροποιήσεις), ακόμα πιο κοφτερό στο δρόμο, αλεξίσφαιρη αξιοπιστία, αποδεκτες επιδόσεις. Μειονεκτήμα οι κάπως τσιμπημένες τιμές ανταλλακτικών. Καλορίζικο!
μην μπερδευεις το 6αρι με το s40.......το 6 εχει πατωμα mondeo με βελτιωσεις σε σημεια για καλυτερη ακαμψια και χρηση ελαφρυτερων μεταλλων για μειωση βαρους
και σταματηστε να λετε για ακριβα ανταλλακτικα αφου το κοστος σερβις ειναι λογικοτατο
10000χλμ=60ευρω
20000 =220ευρω
30000 =95ευρω
ακριβα ειναι τα ειδη φανοποιειας........πισω φαναρι 400κατι ευρω για παραδειγμα
η καταναλωση του ειναι παρα πολυ καλη αφου δυσκολα βλεπεις πανω απο 8,5λ/100χλμ σε καθε ειδους διαδρομη και τροπο οδηγησηςΜάλλον εσύ τα έχεις μπερδέψει. Το 6άρι έχει ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικό πάτωμα από το Mondeo!!! Το 3άρι έχει παρόμοιο πάτωμα με το Focus με κάποιες διαφοροποιήσεις. Το S40 μοιράζεται το πάτωμα των Focus και 3!
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
φίλε μου καλέ έχει και παρά έχει σημασία.
Δεν μπορεί να κοροιδεύεις έναν και να τον λες χοντρο όταν εσύ είσαι 200 κιλά..Το αν πάσχουν οι κινητήρες της Mazda το αφήνω στην κρίση του υπόλοιπου forum...
Σιγά τον ακρογωνιαίο λίθο των κινητήρων...
Αν εγώ είμαι 100 κιλά και εσύ 250 σε κάνει λιγότερο χοντρό από το αν ήμουν 150;
η καταναλωση του ειναι παρα πολυ καλη αφου δυσκολα βλεπεις πανω απο 8,5λ/100χλμ σε καθε ειδους διαδρομη και τροπο οδηγησης
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
μην μπερδευεις το 6αρι με το s40.......το 6 εχει πατωμα mondeo με βελτιωσεις σε σημεια για καλυτερη ακαμψια και χρηση ελαφρυτερων μεταλλων για μειωση βαρουςΤο 6 έχει διαφορετικό πλαίσιο από το Mondeo. Το τελευταίο έχει σαν βάση τα αντίστοιχα Volvo και χρησιμοποιείται και σε πολλά αμερικάνικα μοντέλα (πχ Taurus) ενώ το πλαίσιο του 6 (προέλευσης Mazda) χρησιμοποιείται στο αμερικανικό Ford Fusion. Έχουν μικρή σχέση μεταξύ τους.
-
Το αν πάσχουν οι κινητήρες της Mazda το αφήνω στην κρίση του υπόλοιπου forum...
Ένα στο μισό bar δεν μας χάλαγε...
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
η καταναλωση του ειναι παρα πολυ καλη αφου δυσκολα βλεπεις πανω απο 8,5λ/100χλμ σε καθε ειδους κατηφόρα
fix
-
Στο τεστ ντραίβ πήγαινε σφαίρα , είμαι σίγουρος ότι η ονομαστική του ισχύ είναι τουλάχιστον 115 ίπποι , όπως μου αανέφερε και ο πωλητής καθώς η Mazda Europe εδρα έχει στην Γερμανία και λόγω φορολογίας δίνει 106 ίππους..
Πολυ μου αρεσουν τα φορητα δυναμομετρα των πωλητών !!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
φίλε μου καλέ έχει και παρά έχει σημασία.
Δεν μπορεί να κοροιδεύεις έναν και να τον λες χοντρο όταν εσύ είσαι 200 κιλά..Το αν πάσχουν οι κινητήρες της Mazda το αφήνω στην κρίση του υπόλοιπου forum...
Σιγά τον ακρογωνιαίο λίθο των κινητήρων...
Αν εγώ είμαι 100 κιλά και εσύ 250 σε κάνει λιγότερο χοντρό από το αν ήμουν 150;
η καταναλωση του ειναι παρα πολυ καλη αφου δυσκολα βλεπεις πανω απο 8,5λ/100χλμ σε καθε ειδους διαδρομη και τροπο οδηγησης
Οχι , θα εξακολουθώ να είμαι χοντρός , εσύ όμως εκτός από χοντρός θα είσαι και χαζός αφού θα με κοροιδεύεις ενώ είσαι και εσύ τα ίδια...
-
Aπό την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα.
ή αλλιώς
Εγώ που είμαι χειριστής σε F-16 και η τουρμπίνα του αποδίδει 32,000 lbf ώσης είμαι ηλίθιος αν χαρακτηρίσω το μοτέρ της 458 ως πολύ δυνατό;
-
Τέλος πάντων επειδή βλέπω η ειρωνεία πάει σύννεφο εδώ μέσα , καλύτερα σε αυτό το post να απαντήσουν άτομα που έχουν εμπειρία από το εν λόγω όχημα..
σίγουρα ενδιαφέρουν και οι διαφορετικές απόψεις που έχει ο καθένας από εμάς , αλλά να διατυπώνονται με ειρωνικά και ευτελή σχόλια είναι λάθος. -
Ενώ το να ρωτάς τι αμάξι έχει ο άλλος για να δεις αν έχει δικαίωμα να θεωρεί αδύναμο το σούπερ ντούπερ μοτέρ του 3 δεν είναι καθόλου ευτελές, έτσι; Κατάλαβέ το, και ποδήλατο να έχει, πάλι αδύναμο είναι.
Hint: αν έλεγε πως το μοτέρ ράβει, είναι ραπτομηχανή, σπέρνει κλπ θα τον ρωτούσες τι αμάξι οδηγεί;
Hint #2: Εσύ τι αμάξι οδηγείς και σου φαίνεται τόσο γρήγορο; Panda diesel;
Βλέπεις λοιπόν το άτοπο της απορίας σου;
-
Άλλο το να διατυπώνεις την γνώμη σου με επιχειρήματα για κάτι και άλλο να απαξιώνεις μία μάρκα και μάλιστα με ειρωνικά σχόλια.
Για αυτό το λόγο ρώτησα τι αμάξι έχει.. Δεν μπορείς να κοροιδεύεις τον άλλο όταν εσύ μπορεί να είσαι χειρότερος...Τελικά δεν μας είπες , σου αρέσει ή όχι το Mazda 3 ? στην τιμή αυτή (17.200 ) πως σου φαίνεται , σαν οικογενειακό μικρομεσαίο αυτ/το ?)
Αντί αυτού τι προτείνεις ?
Θέλω (όλοι φαντάζομαι ) επιχειρήματα και όχι απαξιωτικά σχόλια (ακρογωνιαίος λίθος κ.λ.π) .. -
Από πότε η επιλογή του αυτοκινήτου κάνει τον άλλον ως άτομο χειρότερο; Ο άνθρωπος μπορεί να μην έχει στον ήλιο μοίρα, σημαίνει κάτι αυτό ως προς τις επιδόσεις ενός αυτοκινήτου;
Εγώ προσωπικά για οικογενειακό αυτοκίνητο δεν θα έπαιρνα πλέον ατμόσφαιρα. Τα έχω φάει με το κουτάλι τα αμάξια αυτά και όταν τα φορτώσεις έχεις θέμα. Εδώ το δικό μου, ένα από τα πλέον γρήγορα μικρομεσαία ατμοσφαιρικά στα ντουζένια του και όταν το φορτώσω + αρκουδίσιον έχω θέμα.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
η καταναλωση του ειναι παρα πολυ καλη αφου δυσκολα βλεπεις πανω απο 8,5λ/100χλμ σε καθε ειδους κατηφόρα
fix
γιατι καποιοι εκφερουν αποψη χωρις καν να εχουν οδηγησει εστω και λιγο το καθε αυτοκινητο;;;;;;;
δεν ειναι απαραιτητο να γραψεις την π@π@ρια σου για να πικαρεις αν δεν ξερεις η' εχεις μαθει σε καταναλωσεις μεγαλες!!! -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Πάτωμα παρόμοιο με Focus (με κάποιες διαφοροποιήσεις), ακόμα πιο κοφτερό στο δρόμο, αλεξίσφαιρη αξιοπιστία, αποδεκτες επιδόσεις. Μειονεκτήμα οι κάπως τσιμπημένες τιμές ανταλλακτικών. Καλορίζικο!
μην μπερδευεις το 6αρι με το s40.......το 6 εχει πατωμα mondeo με βελτιωσεις σε σημεια για καλυτερη ακαμψια και χρηση ελαφρυτερων μεταλλων για μειωση βαρους
και σταματηστε να λετε για ακριβα ανταλλακτικα αφου το κοστος σερβις ειναι λογικοτατο
10000χλμ=60ευρω
20000 =220ευρω
30000 =95ευρω
η καταναλωση του ειναι παρα πολυ καλη αφου δυσκολα βλεπεις πανω απο 8,5λ/100χλμ σε καθε ειδους διαδρομη και τροπο οδηγησηςΜάλλον εσύ τα έχεις μπερδέψει. Το 6άρι έχει ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικό πάτωμα από το Mondeo!!! Το 3άρι έχει παρόμοιο πάτωμα με το Focus με κάποιες διαφοροποιήσεις. Το S40 μοιράζεται το πάτωμα των Focus και 3!
καπως πας να το ισιωσεις αλλα ο φιλος ρωτα για 6 και οχι για το 3..........
-
Σε έχω τσεκάρει ότι λες γενικά αρλουμπες και τα παραπάνω γραφόμενα σου απλώς το επιβεβαιώνουν ...
Με μια απλή αναζήτηση στο google σε όσες δοκιμές υπάρχει το 1.8 οι καταναλωσεις είναι στο 9,8+...
άρα... Δεν μπορείς να μας λες ότι ΠΟΛΥ δύσκολα βλέπεις 8,5 γιατί μυαλό έχουμε και κρίνουμε ...
Να πεις ότι μπορεί να πέσει στο 8,5 το καταλαβαίνω... Αλλά να μας λες ότι με δυσκολία το φτάνει... -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
10000χλμ=60ευρω
20000 =220ευρω
30000 =95ευρω
Ford Mondeo = EUCD platform
Mazda 6 = CD3 platform
Οπότε και αυτό που γράφεις εσύ λάθος είναι
Α και ο φίλος ρωτάει για το 3 και όχι για το 6...Εκει να δείς πόσο λάθος είσαι -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
10000χλμ=60ευρω
20000 =220ευρω
30000 =95ευρω
Πάρ'το αλλιώς θα βρεις... σε όλα λάθος ήσουν! Για το 3 ρωτάει ο άνθρωπος...
-
Δεν έχω οδηγήσει το καινούργιο 3άρι όμως είχα μία σύντομη συμβίωση με το πρώτο 3άρι 1,6. Καλοί χώροι μέσα αλλά με χειρότερο εσωτερικό από ότι φαίνεται στις φώτο. Υποδεέστερο από το ομόσασο φόκους ΙΙ στην ανάρτηση και σε κινητήρα υποδεέστερο και σε πορτμπαγκάζ. Παραδοσιακά 'μαζντένια' παιχνιδιάρικη ουρά ίσως σε υπερβολικό βαθμό για οικογενειακό όχημα (εάν το πάρεις σίγουρα με ΕΣΠ!) που ίσως αρέσει σε μερικούς όπως και θα αρέσει το καλό κιβώτιο.
Με αυτή την τιμή σήμερα με βάση τα προσωπικά κριτήρια μου δεν θα το έπαιρνα (η μάζντα έχει παράδοση στο ΝΑ ΜΗΝ κάνει προσφορές όταν οι άλλοι δίνουν τον ουρανό με τα ...astra ) ωστόσο εάν κάποιος θέλει ένα αμάξι θεωρητικά αξιόπιστο, διασκεδαστικό στο δρόμο και που θα το συναντάει δύσκολα στο δρόμο δεν είναι τόσο κακή επιλογή όσο φαίνεται αρχικά...
-
σηκωνω το δεξι χερι ............δεν ηξερα οτι και το 3 εχει εκδοση touring clima και
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
... δεν είναι τόσο κακή επιλογή όσο φαίνεται αρχικά...Γιατί, ακόμα και 'αρχικά', φαίνεται το 3άρι ως κακή επιλογή? Θα τρελλαθούμε τελείως?
Από την άλλη, εγώ έχοντας οδηγήσει το προηγούμενο **τετράθυρο **3, έχω να θυμάμια τα καλύτερα. Εσωτερικό ευρύχωρο για 4, συναρμογή στην κορυφή της κατηγορίας (όχι το πλαστικό του ταμπλώ δεν ήταν ζουμπιχτό ), ένα κομμάτι έμπαινε σε κακοτράχαλη άσφαλτο, έτσι κι έβγαινε. Μου έδωσε αίσθηση πιο στιβαρού αυτοκινήτου, από ότι το Focus.
Από την άλλη, τι να πώ για τη συμπεριφορά του σε σφιχτό στροφιλίκι!
Ποίημα, έπος, αλλού! Μακράν!Τιμόνι με στακάτη αίσθηση και αμεσότητα, που η πλειοψηφία του ανταγωνισμού, απλώς δεν μπορούσε να ακολουθήσει.
Και η ουρά έμπαινε στο παιχνίδι, μόνο για να σε βοηθήσει να στρίψεις σαφέστατα με πολλά περισσότερα από όσα επιθυμεί ο απλός οικογενειάρχης, δίχως όμως ποτέ να φοβάσαι ότι θα φέρεις τετ-α-κε. Δε νομίζω δηλαδή, πως το 3άρι ανήκει στα υπερστροφικά στημμένα της κλάσης του και ότι είχε ντε και καλά ανάγκη το esp.Κιβώτιο classic Mazda, η κλιμάκωση του οποίου έκανε το μοτέρ να φαίνεται δυνατότερο, από τα 105 ονομαστικά του άλογα.
Ακόμα και σήμερα, για τα προαναφερθέντα του στοιχεία και σε συνδιασμό με την στυλάτη εξωτερική του εμφάνιση, άνετα θα το προτιμούσα από πολλά σημερινά ,δίχως προσωπικότητα, ανταγωνιστικά μοντέλα.
MAZDA FORUM