-
Ο χρήστης lepes έγραψε:
μια απορια ..τη ειδους τετρακινηση εχει ο αυτοκρατορας αταν ειναι στο default το βοηθητικο???(δηλ οταν πηγαινει χωρις κλειδωμα η αργα)
Ξερει κανεις???εχει Μόνιμη τετρακίνηση
-
ναι αλλα τι ποσοστο εχει μπρος πισω??????? ματαβαλωμενο η σταθερο του στυλ 70-30??????
τηανκσ για την απαντηση παντως -
Ο χρήστης lepes έγραψε:
ναι αλλα τι ποσοστο εχει μπρος πισω??????? ματαβαλωμενο η σταθερο του στυλ 70-30??????
τηανκσ για την απαντηση παντωςειναι 50 /50 και αποδιδει αψογα.....
-
Καλημέρα
έχω βρεί ένα LC90 1998 5d με μηχανικό κιβώτιο και 120.000km. Είναι καλή αγορά ?
-
@Iliasraver LC εχω αλλα αμα εχει κινηση 50/50 τι στο καλο κανει το κλειδωμα??? γιατι εχει 4 θεσεις στο βοηθητικο νορμαλ,lock/fast(50/50),απενεργοποιηση και τελος αργα!!
@Tzipakia τιμη ?? και δες εαν εχει αλλαξει τους ιμαντες(στα 100.000χλμ) εγω παντως εχω παρει μοντελο 2000 και το εχω 4 μηνες ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ!!! και καταναλωση εχει (με ελαφρυ ποδι) μαχ 16λιτ/100χλμ ;);)
-
@Iliasraver LC εχω αλλα αμα εχει κινηση 50/50 τι στο καλο κανει το κλειδωμα??? γιατι εχει 4 θεσεις στο βοηθητικο νορμαλ,lock/fast(50/50),απενεργοποιηση και τελος αργα!!
@Tzipakia τιμη ?? και δες εαν εχει αλλαξει τους ιμαντες(στα 100.000χλμ) εγω παντως εχω παρει μοντελο 2000 και το εχω 4 μηνες ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ!!! και καταναλωση εχει (με ελαφρυ ποδι) μαχ 16λιτ/100χλμ ;);)
-
50-50 είναι εφόσον όλες οι ρόδες έχουν την ίδια αντίσταση αλλιώς αφού μιλάμε για 3 διαφορικά μπορείς να έχεις από 100-0 εως 0-100. Επειδή όμως μερικές φορές, εκτός δρόμου συνήθως το αυτοκίνητο θέλει να κάνει κάτι που δεν θές όπως πχ θέλει να κάνει 0-100 όταν η πίσω ρόδα είναι στον άερα και το 100 πάει όλο στην πίσω ρόδα που είναι στον αέρα τότε θέλεις να κλειδώσεις το κεντρικό διαφορικό ώστε το 50 να πάει στις εμπρός ρόδες και να προχωρήσεις/ξεκολλήσεις. Χωρίς το κλείδωμα (ή διάφορα ηλεκτρονικά κόλπα) θα ακινητοποιηθείς αφού όλη η ροπή θα πηγαίνει στη ρόδα που είναι στον αέρα (ή στον πάγο ή στο χαλίκι κλπ γενικά στη ρόδα που έχει την κατά πολύ λιγότερη πρόσφυση)
-
Εγώ ερωτεύτηκα το LC όταν πήγα πρίν 5 χρόνια εκδρομή στην Τυνησία.
Με 8 άτομα μέσα και επάνω στη σχάρα 7 μεγάλες βαλίτσες , να ανεβοκατεβαίνουμε τους αμμόλοφους . Στηην άσφαλτο ,άνετα με 140 kμ/h . Μοδέλο 105 , λίγο διαφοροποιημένο πίσω απο το 90 ,με πίσω πόρτα σαν δίφυλη ντουλάπα, τούρμποντίζελ κινητήρας , άξονας και μπροστά. -
Ο χρήστης iliasraver έγραψε:
70.000 χλμ.για αλλαγη ελαστικών ;;;;;;;!!!!!!!!!
Να μας λες ποιους δρόμους χρησιμοποιεις για να τους αποφέυγουμε..Δεν πρόκειται να σου κάνω αυτή την χάρη οπότε κράτα τα ειρωνικά σχόλια για τον ευατό σου και όχι για μένα ...γιατί δεν με ξέρεις και από χτες
-
πληροφοριακά εχω κάνει ήδη 75.000 km από την προηγούμενη αλλαγή ελαστικών και η επόμενη θα αργήσει αρκετά μιας και το αμάξι δεν κινείτε καθόλου εντός πόλεως παρά μόνο για εκδρομές και μεγάλα ταξίδια που και αυτά τον τελευταίο καιρό σπανίζουν λόγο υποχρεώσεων
-
Δηλαδή τα 75.000χλμ δεν είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα οπότε τα λάστιχα είναι ΚΑΙ πολυκαιρισμένα...
-
Μα καλά δεν καταλαβαίνεις.... Όλα είναι θέμα παζαρέματος, του τα πούλησαν με εγγύηση εφ'όρου ζωής. Άμα σου λέει ο πωλητής ότι κρατάει για 100.000χλμ να το δέχεσαι.... Εκτός ας είσαι κανένας απρόσεχτος οδηγός που φθείρεις άσκοπα τα λάστιχά σου σπινάροντας και μπλοκάροντας ή παίρνοντας τις στροφές με άτσαλο τρόπο.... οπότε δεν σου κρατάνε πάνω από 40000χλμ.
-
Στο θεμα μας για να δω εαν καταλαβα σωστα,στην ασφαλτο παει 50-50 αλλα δινει περισοτερη δυναμη εκει οπου δεν εχει αντισταση και στο κλειδωμα δινει 50-50 οτι και να γινει ???
μπερδευτηκα -
Τι απορία έχεις ακριβώς?
-
Τι κινηση εχει το Lc 90 οταν ειναι στo νορμαλ το βοηθητικο γιατι στο μοχλο εχει θεση για 50/50 αλλα αυτη πρεπει να την επιλεξω(πχ οταν μπαινω σε λιγη λασπη εγω αυτο βαζω)οταν παω ασφαλτο τι κινηση εχει ???
-
Εφόσον έχει κεντρικό διαφορικό (απλό νομίζω με ηλεκτρονικό κλέιδωμα) σε νορμαλ συνθήκες (ίδια τριβή σε κάθε τροχό) κάθε ρόδα παίρνει το 1/4ο της ισχύος και της ροπής που δίνει ο κινητήρας.
Αν κάποια ρόδα βρεί λιγότερη αντίσταση θα κινηθεί πιο γρήγορα (σπινάρισμα), η ροπή είναι σταθερή στο 1/4ο ανα τροχό με τα ελεύθερα διαφορικά οπότε ο τροχός αυτός θα απορροφά όλο και μεγαλύτερη ισχύ μέχρι να μη μείνει τίποτα για τους άλλους.
Όταν το κλειδώσεις το κεντρικό διαφορικό τότε ο εμπρός και ο πίσω άξονας κινούνται αναγκαστικά με την ίδια ταχύτητα και η ισχύς διοχετεύεται στους τροχούς που μπορούν να απορροφήσουν την περισ΄σοτερη ροπή, όποιος άξονας δηλαδή έχει πρόσφυση παίρνει και την ανάλογη ισχύ--->δεν ακινητοποιείσαι.
Στην άσφαλτο δεν επιτρέπει στους εμπρός τροχούς που διαγράφουν μεγαλύτερη απόσταση στις στροφές να κινηθούν πιο γρήγορα και δημιουργεί πρόβλημα γιάυτό το κλείδωμα είναι μόνο για λάσπες.
Αυτά που είπα ισχύουν αν έχεις τρία διαφορικά με κουμπάκι (ή λεβιέ) για κλείδωμα του κεντρικού*. Αν έχεις την έκδοση με ESP/TCS τότε τα διαφορικά ειναι μονίμως ανοιχτά και απο τους αισθητήρες του ABS σε κάθε τροχό το σύστημα αυτό αντιλαμβάνεται αν κάποιος κινείται υπερβολικά γρήγορα και τον φρενάρει ωστε να διοχετευτεί η ισχύς στους υπόλοιπους.
*=αν κατάλαβα καλά με το 50/50 εννοείς το κλείδωμα του κεντρικού διαφορικού.
Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα περισσότερο
-
Thanks ,καπως ετσι πρεπει να ειναι γιατι οταν μια φορα 'κλειδωσα' το 50/50 σπινιαρε στην ασφαλτο σαν τρελο
εχω κεντρικο διαφορικο -
βασικά ο λαστιχάς δεν μου έδωσε εγγύηση εφ'όρου ζωής, εγώ ξέρω ότι σίγουρα τα λάστιχα θα τα αλλάξω το 2009 ή μόλις γίνουνε σλικ εντελώς. Τα 100,000+ χλμ θα τα περάσω σίγουρα
τώρα σκέφτομαι ότι και τα αμορτισέρ δεν τα έχω αλλάξει απο τότε που το πήρα... δηλ. έχουν κάνει 150,000 χλμ αυτή τη στιγμή...
οπότε μάλλον θα κάνω αλλαγή 2 σε 1 αμορτισέρ και λάστιχα μαζί το 2010
-
Ο χρήστης DimisGR έγραψε:
βασικά ο λαστιχάς δεν μου έδωσε εγγύηση εφ'όρου ζωής, εγώ ξέρω ότι σίγουρα τα λάστιχα θα τα αλλάξω το 2009 ή μόλις γίνουνε σλικ εντελώς. Τα 100,000+ χλμ θα τα περάσω σίγουρατώρα σκέφτομαι ότι και τα αμορτισέρ δεν τα έχω αλλάξει απο τότε που το πήρα... δηλ. έχουν κάνει 150,000 χλμ αυτή τη στιγμή...
οπότε μάλλον θα κάνω αλλαγή 2 σε 1 αμορτισέρ και λάστιχα μαζί το 2010
Φίλε Dimi πραγματικά αν στο αυτοκίνητο αυτό βάζεις μέσα την οικογένειά σου θα ήθελα να σου ζητήσω να συντομεύσεις λιγάκι το διάστημα αλλαγής των ελαστικών σου. Άλλαζέ τα τουλάχιστον κάθε 50Κ χλμ...
Τα αμορτισέρ εντάξει παρόλα τα χλμ μπορεί να δουλεύουν ακόμα σωστά. Το έχεις τσεκάρει όμως αυτό? -
Είναι αρκετά πιθανό να μην τα αλλάξεις το 2009 όταν γίνουν σλικ εντελώς γιατί μπορεί μέχρι τότε να έχεις σκοτωθεί με τα λάστιχα που κυκλοφορείς....
Τουλάχιστον λυπήσου τους άλλους γύρω σου που θα στείλεις στον άλλο κόσμο....
Ακόμα κι αν δεν έχουν φανερή φθορά οι επιδόσεις των ελαστικών δέχονται σημαντικό πλήγμα στα 2-3 χρόνια χρήσης. Αν λοιπόν δεν μας κάνεις πλάκα, πράγμα πολύ πιθανό γιατί τόση αναισθησία είναι δύσκολο να την πιστέψω..., σε παρακαλώ να αλλάξεις λάστιχα το συντομότερο.
LC 90