-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
και αν δεν έκανε 2ο και σκέφτεται να κάνει με +6 χρόνια διαφορά πειράζει? Απλώς ειναι περισσότερη κουραση για τους γονείς+8 θα είναι εάν γίνει τώρα αλλά και πάλι δεν πειράζει. Το μόνο που πραγματικά σκέφτομαι είναι εάν θα έχουν το δέσιμο που συνήθως έχουν τα αδέρφια μεταξύ τους. Από την άλλη η μητέρα μου με τα αδέρφια της έχει από 6 χρόνια διαφορά ( 6 χρόνια μετά την μητέρα μου ο αδερφός της και έξι χρόνια μετά η αδερφή της ) και το δέσιμο είναι τρομέρό.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Στις 40-45 μέρες κάτι έγινε και κοιμηθήκαμε 7ωρο. Αλλά (ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ) δεν είχαμε προβλήματα με κολικούς, πλην ελάχιστων ημερών. Όπως και να 'χει, θα ηρεμήσει.Εμάς οι κολικοί μάς τσάκισαν, αλλά -να χτυπήσω ξύλο- εδώ και μια βδομάδα σταμάτησαν. Πέρα από το σωματικό πόνο του μωρού (που πρέπει να είναι αφόρητος) είναι τραγικό συναίσθημα να έχεις το παιδί σου αγκαλιά και να νιώθεις ότι δεν μπορείς να του προσφέρεις τίποτα. Εκείνες τις στιγμές σκεφτόμουν να βρισκόταν τρόπος να πονέσω εγώ αντί για το παιδί μου
Η υπομονή τώρα είναι τεράστια επένδυση για τη μελλοντική σας συμβίωση. Μην το δέρνετε, μην το κλείνετε στη ντουλάπα, μην το αφήνετε στο μπαλκόνι, μην του φωνάζετε άγρια και θα τα πάτε μια χαρά.
Εννοείται πως τίποτα από όλα αυτά δεν κάνουμε, αν και σήμερα το πρωί που βιαζόμουν να φύγω για τη δουλειά, για ένα νανοδευτερόλεπτο το βλέμμα μου πλανήθηκε στην ντουλάπα
-
Ωπ, πώς μου είχε ξεφύγει αυτό το τόπικ; Αν κι ανύπαντρος ακόμα, η εκπαιδευτική μου ιδιότητα (δάσκαλος στην ΣΤ' τάξη) μου κάνει το όλο θέμα ιδιαίτερα αγαπητό. Όπου παιδιά, να μαι και γω!:)
Από εδώ και πέρα, πιστεύω να τα λέμε τακτικότερα.Ο χρήστης toyotaman έγραψε:
ρε παιδιά, αυτό το ρημαδιασμένο βιβλίο Ιστορίας πότε θα βγεί στα σχολεία ?Περιμένουμε να ξανατυπωθεί το παλιό, αυτό που κατήργησαν πέρσι! Εν τω μεταξύ, οι περισσότεροι δουλεύουμε ήδη με φωτοτυπίες του παλιού, αλλιώς δε θα προλάβουμε να καλύψουμε τη διδακτέα ύλη.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ένα παιδί, μόνο αν υπάρχει πρόβλημα υγείας.
Στο ένα παιδί μόνο προβλήματα μπορεί ο γονιός να δημιουργήσει.
Κανένα είναι καλύτερα, αν αποφασίσει κάποιος να κάνει παιδιά πρέπει να έχει τουλάχιστον δύο.Είναι στους ανθρώπους, δεν μπορείς να γενικεύσεις. Υπάρχουν μοναχοπαίδια που έχουν πολύ πιο σωστή ωρίμανση από γόνους πολύτεκνων οικογενειών. Σε κάθε περίπτωση είμαι υπέρ των πολλών παιδιών (3+ μάλιστα), αλλά μη φτάνουμε και στο άλλο άκρο.
-
Ξέρει κανείς ποδοσφαιρική ομάδα στην Αττική που να δέχεται κοριτσάκια ; Η μικρή μου δείχνει ιδιέτερη αγάπη στο ποδόσφαιρο. Έρχεται μαζί μου στο γήπεδο , βλέπει μαζί μου μπάλα στην τηλεόραση κτλ. Υπέθετα αρχικώς ότι το κάνει επειδή το κάνει ο μπαμπάς μιας που σε περιπτώσεις που είχε παιδάκια κοντά , έπαιζε με αυτά. Σταδιακά έδειχνε περισσότερο ενδιαφέρον και πριν από μερικές ημέρες με ρώτησε γι αυτό το θέμα. Λοιπόν , ξέρει κανείς ;
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Να κάνουμε και δεύτερο και τρίτο, βρε Ηλία, δε λέω, αλλά να κοιμηθούμε και λίγο πρώτα, διότι εδώ και δύο μήνες έχουμε κάνει τη νύχτα μέρα με τα αλλάγματα και τα ταϊσματαΝα κοιμηθείς φυσιολογικά;
Σε καμιά δεκαριά χρόνια το συζητάμε... -
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Ξέρει κανείς ποδοσφαιρική ομάδα στην Αττική που να δέχεται κοριτσάκια ; Η μικρή μου δείχνει ιδιέτερη αγάπη στο ποδόσφαιρο. Έρχεται μαζί μου στο γήπεδο , βλέπει μαζί μου μπάλα στην τηλεόραση κτλ. Υπέθετα αρχικώς ότι το κάνει επειδή το κάνει ο μπαμπάς μιας που σε περιπτώσεις που είχε παιδάκια κοντά , έπαιζε με αυτά. Σταδιακά έδειχνε περισσότερο ενδιαφέρον και πριν από μερικές ημέρες με ρώτησε γι αυτό το θέμα. Λοιπόν , ξέρει κανείς ;Αν της αρεσει ντε και καλα, και δεν το θεωρεις βαρβαρο κατι θα βρεις να παει...αν της αρεσει και το βολευ ας πουμε δεν εινα ικαλητερα να παει σε κατι τετοιο ομως?
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Ένα παιδί, μόνο αν υπάρχει πρόβλημα υγείας.
Στο ένα παιδί μόνο προβλήματα μπορεί ο γονιός να δημιουργήσει.
Κανένα είναι καλύτερα, αν αποφασίσει κάποιος να κάνει παιδιά πρέπει να έχει τουλάχιστον δύο.Είναι στους ανθρώπους, δεν μπορείς να γενικεύσεις.** Υπάρχουν μοναχοπαίδια που έχουν πολύ πιο σωστή ωρίμανση από γόνους πολύτεκνων οικογενειών**. Σε κάθε περίπτωση είμαι υπέρ των πολλών παιδιών (3+ μάλιστα), αλλά μη φτάνουμε και στο άλλο άκρο.
Σωστό, αλλά όσο μεγαλώνουν οι γονείς τόσο πιέζουν το παιδί. Και σε περίπτωση προβλημάτων, τα τραβάει όλα μόνο του.
Αλλά όχι, στο άλλο άκρο δεν θα φτάσουμε. Αναφέρομαι σε οικογένειες που έχουν ένα μόνο παιδί γιατί έτσι τους βγήκε το πρόγραμμα, και τελικά και οι ίδιοι το λένε, μεγαλώνοντας, ότι έκαναν βλακεία...
Γιώργο, και +8 και +10 να είναι, το δέσιμο των αδελφών δεν έχει να κάνει με τη διαφορά ηλικίας. -
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Ξέρει κανείς ποδοσφαιρική ομάδα στην Αττική που να δέχεται κοριτσάκια ; Η μικρή μου δείχνει ιδιέτερη αγάπη στο ποδόσφαιρο...Και στη δική μου άρεσε το ποδόσφαιρο και ήθελε να βρει ομάδα να παίζει.
Δεν βρήκαμε με κορίτσια, τελικά. Έπαιζε με τα αγόρια, αλλά σταμάτησε όταν το βρίσιμο άρχισε να ... αγριεύει. Τα καλόπαιδα, αν τα ακούσει κανείς πως βρίζουν κοκκινίζει... -
εχει ο παοκ γυναικεια ομαδα..
-
Άκουσα πως οι σχολές ποδοσφαίρου της Arsenal που δημιουργήθηκαν στη χώρα μας και υπεύθυνος είναι ο Βαζέχα, έχουν γκρουπάκια και για αγόρια και για κορίτσια.
http://www.arsenalsoccer.gr/gr/index.ph ... &Itemid=48
Δημιούργησαν ήδη δίκτυο σχολών σε όλη την Ελλάδα.
-
Υπομονή θα περάσουν οι κολικοί...κ θα έρθουν τα δοντάκια.....
κ μετά θα αρχίσουν να βλέπουν όνειρα κ να ξυπνάνε τρομαγμένα.....
όλα όμως είναι κ στο παιδί....
ο μικρός 10 μηνών κ είναι υπόδειγμα ύπνου....για εμάς.....δεν μας κο΄ρασε καθόλου...από την άλλη η μεγάλη 3 χρονών κ σχεδόν μέρα παρά μέρα ξυπνάει μες το βράδι....όταν τα έχεις αγκαλιά σε φιλάνε, αγκαλιάζουν κ ειδικά όταν αρχίσουν να μιλάνε κ να κάνουν κουβέντα μαζί σου.....τα ξεχνάς όλα
ζήστε οσο περισσότερες στιγμές κ εμπειρίες μαζί τους. δεν συγκρίνεαι με τίποτα -
Η κόρη μου χθες βράδυ:
Μπαμπά, μπορώ να έρχομαι κανένα απόγευμα στο γραφείο σου, να μου εξηγείς πως λειτουργεί μηχανολογικά ένα αυτοκίνητο;Ε, τι άλλο να ζητήσει από τη ζωή του ένας πατέρας;
-
απορροια λιτοχωρου?
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Η κόρη μου χθες βράδυ:
Μπαμπά, μπορώ να έρχομαι κανένα απόγευμα στο γραφείο σου, να μου εξηγείς πως λειτουργεί μηχανολογικά ένα αυτοκίνητο;Ε, τι άλλο να ζητήσει από τη ζωή του ένας πατέρας;
... να μάθει η κόρη του να δουλεύει τόρνο ίσως;
Τι διάλο, πώς θα ανοίξει σπίτι αν δεν ξέρει να κάνει ρεκτιφιέ; -
Η Χρυσούλα είναι κορυφή!!!
-
θα ηθελα να ρωτησω κατι εδω περα που θα ηταν ενδιαφερον να μπει σε δημοσκοπηση, αν κρινει κανας μοντ οτι αξιζει τον κοπο ας το κανει..
θα ηθελα να ρωτησω κυριως τους ΓΟΝΕΙΣ αν διαβασαν καποιο βιβλιο σχετικα με την ανατροφη των παιδιων τους απο παιδαγωγικο εως ψυχολογικο.
αν ρωτησαν καποιον ειδικο για τους δωσει καποιες συμβουλες
αν τελος εφαρμοσαν καποιες απο αυτεςδλδ με λιγα λογια, τι προετιμασια κανατε ως ατομα για να υποδεχτειτε τα παιδια σας?
ισως καποιος διαβασε καποιο βιβλιο παιδιατρικης ή κατι τετοιο για να ειναι πιο
'σιγουρος' και οχι να αντικαταστασει τον γιατρο..ειναι καπως 'ελευθερο' το θεμα, για αυτο δεν ξερω να μπορει να μπει σε δημοσκοπηση
-
Καλύτερα εδώ Λουλούδη..
Εμείς, διαβάσαμε κάποια βιβλία αλλά το σταματήσαμε γρήγορα.
Συνταγές δεν υπάρχουν στην ανατροφή των παιδιών. Και, το χειρότερο θα είναι να παρασυρθεί κανείς από παπάρες που λένε ότι τους κατέβει.
Καταλήξαμε ότι θα πρέπει να λειτουργούμε με σκοπό τα παιδιά μας να γίνουν σωστοί άνθρωποι. Να μπορούν δηλαδή να ξεχωρίζουν το σωστό από το λάθος. Όχι απαραίτητα το καλό από το κακό.
Να μάθουν ότι υπάρχει και το γκρί.
Να σέβονται τον κόπο του άλλου και το περιβάλλον γύρω τους.
Να διεκδικούν αυτό που δικαιούνται.
Να μην χαρίζονται σε κανέναν.Πάω από όλα....πως, ότι και αν συμβεί, η πόρτα του σπιτιού θα είναι πάντα ανοιχτή.
Αν πετύχαμε ή αποτύχαμε, δεν θα το κρίνω. Αλλά είμαι περήφανος για τα παιδιά μου!
-
kouk
σιγουρα δεν υπαρχουν συνταγες, απλα οταν διαβαζεις καποια πραγματα, ανοιγει καπως ο οριζοντας σου για παραδειγμα ειχα διαβασει το 'να ζεις, να αγαπας και να μαθαινεις' και αλλαξε ριζικα τον τροπο που σκεφτομαι..
το θεμα με το γκρι κατα τη γνωμη μου ειναι πολυ σημαντικο τοσο ωστε να μην 'μαθουν οτι υπαρχει ΚΑΙ το γκρι' αλλα οτι υπαρχει κυριως γκρι..
-
Μέσα στον πανικό και την αγωνία για αυτά που πρέπει και αυτά που δεν πρέπει να κάνεις, το να διαβάζεις βιβλία μπορεί να είναι κακό! Πολλά από αυτά που έχω διαβάσει είναι επιεικώς απαράδεκτα. Σε επίπεδο Δρ. Σπόκ στην Αμερική της δεκαετίας του '50.
Ένα είναι το απαραίτητο.
Να δείχνεις ότι τα αγαπάς αλλά και τα σέβεσαι. ΑΝ το πετύχει αυτό κάποιος, είναι σίγουρο ότι έχει καλύψει μεγάλο μέρος του Μαραθώνιου της σωστής ανατροφής των παιδιών του.
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...