-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Έγινε σήμερα το τεστ και αύριο έχουμε ραντεβούΑΞΙΟΣ ΑΞΙΟΣ!!!!!
Δημιουργείται μια πολύ καλή φήμη για τους άντρες του φόρουμ. Είναι καιρός νομίζω να προωθήσουμε το φόρουμ και στον υπόλοιπο κόσμο που λαχταρά να κάνει οικογένεια!!! Όπως μπορεί ο καθένας μας να καταλάβει, το γεγονός ότι οι άντρες εδώ μέσα ξέρουν καλό... 'σημάδι' δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο και... ανεκμετάλευτο!!!
-
το πουλάκι τσίου
άντε με το καλό Scotch -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
το πουλάκι τσίου
άντε με το καλό ScotchΝα 'σαι καλά
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Το μέγιστο είναι 40 εβδομάδες από την τελευταία έμμηνο ρύση ή από την ημερομηνία της σύλληψης; Το λεω γιατί γνωρίζω περίπτωση που το παιδί γεννήθηκε με φυσιολογικό τοκετό την 41η εβδομάδα (40ε + 6ημ.), μετρώντας από την τελευταία έμμηνο ρύση. Άρα δόθηκε ένα χρονικό περιθώριο να καλυφθεί η διαφορά, μιας και βάσει ημερομηνίας σύλληψης το παιδί γεννήθηκε εντός των 40 εβδομάδων.Συνήθως μετράμε εβδομάδες από ΤΕΡ (τελευταία έμμηνο ρύση). Και 40 είναι η πλήρης κύηση με τελειόμηνο έμβρυο. Για ευκολία βάζουμε 4 εβδομάδες ανά μήνα οπότε 10 'μήνες' από ΤΕΡ =~*9,5 'μήνες' από γονιμοποίηση=9 μήνες ημερολογιακοί από γονιμοποίηση.
Αυτό που δε θυμάμαι είναι αν όταν λέμε έμβρυο 5 εβδομάδων το μετράμε όπως και την κύηση από την ΤΕΡ (οπότε το 5 είναι 3 εβδομάδων από σύλληψη) ή από σύλληψη οπότε όταν λέμε 5 εννοούμε 7 από ΤΕΡ.... Αν ισχύει το πρώτο (για το οποίο είμαι σχεδόν σίγουρος) δεν είναι πρωτοχρονιάτικη η σύλληψη αλλά περίπου 2 εβδομάδες μετά. Και αν έλειπες τότε, σιγούρεψε τα όσα λέω μην ψάχνεις για κέρατο άδικα...- το περίπου 9,5 μήνες από γονιμοποίηση προκύπτει γιατί οι μέρες από ΤΕΡ μέχρι γονιμοποίηση (πρακτικά ωωορρηξία σύν λίγες ώρες) αποτελεί μη σταθερό χρονικό διάστημα. Αντίθετα το τμήμα της περιόδου από ωορρηξία μέχρι έμμηνο ρύση είναι ΠΑΝΤΑ σε πρακτικά ΟΛΕΣ τις γυναίκες 14 μέρες. Όταν η περίοδος μιας γυναίκας δεν είναι 28 μέρες αλλά κάτι παραπάνω ή παρακάτω, αυτό που ποικίλλει είναι το πρώτο μέρος (από έμμηνο ρύση μέχρι ωορρηξία) και όχι το δεύτερο. Οπότε οποιαδήποτε γυναίκα είναι γόνιμη 14 μέρες πριν την επόμενη έμμηνο ρύση και αν έχει σταθερή περίοδο εύκολα το βρίσκεις, αν δεν έχει την πάτησες.... Σε αυτό επιμένω γιατί είναι κλασικό λάθος που νομίζουν μερικοί ότι η ωορρηξία είναι την 14 μέρα. Αυτό ισχύει μόνο αν η γυναίκα έχει σταθερό κύκλο 28 ημερών, αν έχει 26 ημερών είναι την 12η και αν έχει 31 ημερών είναι την 17η.
-
Σωστό. Το έμβρυο όπως σωστά υποθέτεις το μετράμε από την ΤΕΡ, δηλαδη το 5 εβδομάδων έχει και τις 2 πριν την γονιμοποιήση.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αυτό που δε θυμάμαι είναι αν όταν λέμε έμβρυο 5 εβδομάδων το μετράμε όπως και την κύηση από την ΤΕΡ (οπότε το 5 είναι 3 εβδομάδων από σύλληψη) ή από σύλληψη οπότε όταν λέμε 5 εννοούμε 7 από ΤΕΡ.... Αν ισχύει το πρώτο (για το οποίο είμαι σχεδόν σίγουρος) δεν είναι πρωτοχρονιάτικη η σύλληψη αλλά περίπου 2 εβδομάδες μετά. Και αν έλειπες τότε, σιγούρεψε τα όσα λέω μην ψάχνεις για κέρατο άδικα...Για τη γιατρό είμαστε στην 7η εβδομάδα γιατί μετράει από την ΤΕΡ. Όταν όμως της δώσαμε κάποια inside information , μας είπε ok αφού γνωρίζετε ακριβή ημερομηνία μπορείτε να λέτε ότι είστε στην 5η. Τελική ημερομηνία πάντως μας έδωσε γύρω στις 25/9.
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
-
Φοβερό βιβλιαράκι μελλοντικούς και φρέσκους γονείς.
Το concept είναι όλα τα λεφτά!!!
**THE BABY OWNER'S MANUAL ** !!!
http://www.amazon.com/The-Baby-Owners-Manual-Trouble-Shooting/dp/1594745978
και εύκολα το Βρίσκεις και σε pdf μορφή...
-
Εχουμε καποιο καλο link για πρωτες βοηθειες?Τα εχω αφησει απο την σχολη...
Νομιζω οι νεοι γονεις (τουλαχιστον)πρεπει να ειμαστε ενημεροι... -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Οταν θα γινει ο πρωτος υπερηχος και θα ακουσεις αυτο το γρηγορο και δυνατο ΝΤΟΥΠ-ΝΤΟΥΠ της καρδουλας του,θα τα ξεχασεις ολα...
Αυτο που προεχει ειναι μια ηρεμη εγκυμοσυνη,και ενα γερο μωρο,τα αλλα ειναι βουρτσες...Με το καλο λοπον...Έχεις τόσο δίκιο. Αν και ήταν η δεύτερη φορά, έμεινα όπως την πρώτη.
Μόλις επιστρέψαμε. Είμαστε 1,2 εκατοστά και βρισκόμαστε στην 5η εβδομάδα .
Αρχίσαμε πάλι το μέτρημα σε εβδομάδεςΠάω να συνεχίσω το
Τι μου θύμησες, όλη την περσινή χρονιά βασικά. Την Παρασκευή κλείνει 3 μήνες το αντράκι μας.
Με το καλό να περάσουν οι 9 μήνες και να έρθει στον κόσμο το μωράκι σας.
Υπομονή από πλευράς σου, οι ορμόνες χτυπάνε κόκκινα στο στοφόμετρο... -
Mπράβο Scotch!
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Τι μου θύμησες, όλη την περσινή χρονιά βασικά. Την Παρασκευή κλείνει 3 μήνες το αντράκι μας.
Με το καλό να περάσουν οι 9 μήνες και να έρθει στον κόσμο το μωράκι σας.
Υπομονή από πλευράς σου, οι ορμόνες χτυπάνε κόκκινα στο στοφόμετρο...Σας ευχαριστώ
Soch να σας ζήσει το αντράκι σας! Το δικό μας αντράκι είναι 2.5 ετών και ναι, καταλαβαίνω ακριβώς τι υπομονή απαιτείται :eek:Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
-
Ξερει κανεις αν υπαρχει σε Audio book η οδυσσεια και η Ιλιάδα;
Τα μικρα τρελλαινονται, τους διαβαζω συνεχεια αλλα δεν αντεχω αλλο
Αν υπαρχει σε κανα mp3 να το ακουμε και στο αυτοκινητο θα ηταν μεγαλη βοηθεια να με συμπληρωνει καμια φορα. -
Γιατι δεν ηχογραφεις τον εαυτο σου?
-
Η Ιλιάδα υπάρχει το youtube.
Jacob
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Γιατι δεν ηχογραφεις τον εαυτο σου?Ωχ.... πρωτότυπο. .. Δεν το έχω κάνει, αν δε βρω κατι ίσως καταλήξω εκεί
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Η Ιλιάδα υπάρχει το youtube.Jacob
Link?
Μπορω να το κάνω strip αλλά αν είναι φτιαγμένο για βιντεο θα έχει μένα κτλ...
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Γιατι δεν ηχογραφεις τον εαυτο σου?
Ωχ.... πρωτότυπο. .. Δεν το έχω κάνει, αν δε βρω κατι ίσως καταλήξω εκεί
Καθολου, ειχε γεμισει η μανα μου δεκαδες κασσετες για να μας κοιμιζει
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Η Ιλιάδα υπάρχει το youtube.
JacobLink?
Μπορω να το κάνω strip αλλά αν είναι φτιαγμένο για βιντεο θα έχει μένα κτλ... -
το βρηκα!!!
http://pathospublishing.com/el/
χαλαλι τα 10 ευρω, θα το αγορασω -
ο δικος μου εφθασε τα δεκα και ακομη γουσταρει να τον διαβαζω οτιδηποτε για να κοιμηθει....
το προβλημα ειναι οτι τις περισσοτερες φορες κοιμαμαι πρωτος....
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...