-
['το παιδί μου είναι το πιο έξυπνο' mode on]Με τα puzzles ασχολείται κανένας μικρός/μικρή; Ο δικός μου έχει μανία. Το καλοκαίρι που έγινε 2 έφτιαχνε κάποια των 16 κομματιών για πλάκα. Εδώ και 3 εβδομάδες του πήρα ένα των 48 (5+) και μετά από 1-2 φορές που το φτιάξαμε μαζί, το φτιάχνει μόνος του. Μάλιστα τις προάλλες τον χρονομέτρησα. Του πήρε 7 λεπτά για να το ολοκληρώσει.... [/mode off]
Sent from one of my six iPads
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Ξέρετε καμία εφαρμογή για parental control στο ίντερνετ, που να την έχετε χρησιμοποιήσει και έχει τα βασικά (μπλοκ ιστοσελίδων, έλεγχος e-mail, chat, καταγραφή εφαρμογών κλπ). ?Κατέβασε το K9 και δοκίμασε το.
Δεν είδα αν κάνει καταγραφή εφαρμογών αλλα μπλοκάρει ιστοσελίδες και διαφημίσεις. -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
['το παιδί μου είναι το πιο έξυπνο' mode on]Με τα puzzles ασχολείται κανένας μικρός/μικρή; Ο δικός μου έχει μανία. Το καλοκαίρι που έγινε 2 έφτιαχνε κάποια των 16 κομματιών για πλάκα. Εδώ και 3 εβδομάδες του πήρα ένα των 48 (5+) και μετά από 1-2 φορές που το φτιάξαμε μαζί, το φτιάχνει μόνος του. Μάλιστα τις προάλλες τον χρονομέτρησα. Του πήρε 7 λεπτά για να το ολοκληρώσει.... [/mode off]Sent from one of my six iPads
Εχει μια κλίση εκεί σίγουρα! Πάντως μου έδωσες μια πολύ ωραία ιδέα για δώρο για την μικρή μου!βέβαια το δώρο που θα της πάρει η θεια της (κουζινα με ολα τα αξεσουαρ γιατι όλο λέει ότι μαγειρεύει) ίσως δεν της αφήσει χρόνο για puzzles.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
['το παιδί μου είναι το πιο έξυπνο' mode on]Με τα puzzles ασχολείται κανένας μικρός/μικρή; Ο δικός μου έχει μανία. Το καλοκαίρι που έγινε 2 έφτιαχνε κάποια των 16 κομματιών για πλάκα. Εδώ και 3 εβδομάδες του πήρα ένα των 48 (5+) και μετά από 1-2 φορές που το φτιάξαμε μαζί, το φτιάχνει μόνος του. Μάλιστα τις προάλλες τον χρονομέτρησα. Του πήρε 7 λεπτά για να το ολοκληρώσει.... [/mode off]Sent from one of my six iPads
Και η δικη μου τρελενεται για δαυτα...πρεπει να εχουμε ηδη καμια 20αρια...
-
Παιδικος σταθμος=Οι 7 πληγες του Φαραω
Σε διαστημα ενος μηνα, ειμαστε ολοι αρρωστοι τις 29 ημερες -
Και ΄γω αυτό φοβόμουν. Αλλά σε μας ο πρώτος μήνας κύλησε άνετα. Τσίμπησε βέβαια η μικρή μια γαστρεντερίτιδα την πρώτη (!) μέρα στον ΠΣ, αλλά αυτό διάρκεσε λιγότερο από 48 ώρες. (+1 εβδομάδα, που πήρε νουμεράδα όλη την οικογένεια). Έκτοτε, τίποτα. Ίδωμεν.
-
Περυσι που ηταν η πρωτη χρονια για τον γιο μου στον ΠΣ, πρεπει να αρρωστησε 20 φορες σε 11 μηνες .
Φετος τιποτα ακομα.Ειναι λογικο παντως αν σκεφτεις πως ειναι πολυ δυσκολο για τους γονεις να παιρνουν αδειες μεχρι να αναρρωσει πληρως το παιδι.
-
Θα μπορούσε να γραφτεί στην αυτοκίνηση, αλλά είχε απρόσμενη κατάληξη.
Έψαχνα να παρκάρω και είδα μια θέση που είχε 'καβατζωθεί' με ένα...σταχτοδοχείο, από αυτά τα όρθια.
ΟΚ, στ' @@ μου, βγαίνω έξω, το αφήνω στο πεζοδρόμιο και παρκάρω κανονικά για κάποια ώρα.
Αργότερα, φεύγοντας, άκουσα μια φωνή 'Γιατί δεν το έβαλες στη θέση του; Εγώ θα το κάνω;;'Του τα έχωσα καταλλήλως, του είπα να του φέρω την τροχαία να μας το εξηγήσει καλύτερα, να μαζευτεί όσο προλαβαίνει κλπ κλπ.
Και τότε ακούω από το πίσω κάθισμα:
'Μπαμπά, έτσι σε θέλω όταν σε προσβάλλουν, σκληρό'
Είμαι και επισήμως σκληρός πλέον. Beware.
-
Βλέπω την Barbie με όλη την προίκα να έρχεται (σε προετοιμάζει για τα Χριστούγεννα σκληρέ)
-
dbekos
Μπράβο για την κόρη. Που αν θυμάμαι καλά είναι και πολύ όμορφη. Έχει και το κατιτίς της, αν έχει και τα μυαλά και αρχές των γονιών της μια χαρά θα πορευτεί στη ζωή της. Συγχαρητήρια και καλή τύχη!
Στείλε την έξω, η Ελλάδα σε αυτή τη φάση της ζωής της δεν έχει κάτι να της προσφέρει.Scotch
Κι εγώ τη δικιά μου την προετοιμάζω για ξενιτιά από το νηπιαγωγείο.... θα δούμε... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
dbekos
Μπράβο για την κόρη. ...............Μerci και ... 'κρύβε λόγια', μην πλακώσουν οι γαμπροί του φόρουμ !
Το ελάττωμα είναι ότι .... έχει γονείς 'νοικοκύρηδες' !Στα σοβαρά τώρα, το πλέον πιθανό είναι να βρεθεί μετά το προσεχές φθινόπωρο κάπου στην Ευρώπη.
Ψάχνεται-όμαστε ακόμη και, διόλου απίθανο, να μετακομίσουμε όλοι οικογενειακώς (+ υιός, πτυχιούχος πλέον Γεωπονικού) για πχ 2 χρόνια.
Όπως διαμορφώνεται η εδώ κατάσταση και αφού κάποιο 'λίπος' ακόμα υπάρχει, προτιμώ αυτό να το διαθέσω εκτός Ελλάδος για το καλό της οικογένειας. ΊδωμενΣαφώς, αν γύρναγα το χρόνο πίσω και με δεδομένη την τότε οικονομική ευμάρεια, θα είχα φροντίσει εξ΄αρχής να σπουδάσουν στο εξωτερικό, για πολλούς και προφανείς λόγους.
Άρα οι σκέψεις σας (+** Scotch** ), με βρίσκουν σύμφωνο εφ΄όσον και οικονομικά αντέχετε.
Αν δε συντρέχουν και λόγοι εργασίας των γονέων, τότε ........ -
αφήστε τα παιδιά και λίγο μόνα, δε θα πάθουν τπτ
Τα φόρτωσες με μεζονέτες στην ελλάδα, τώρα που πάνε να ξεφύγουν πάλι από κοντά -
@ drifter : Παραφράζω, με ... νόημα :
-
Εφοσον οι νοικοκυραιoι γονεις μενουν τουλαχιστον σε αλλη χωρα, να πανε οπου θελουν
-
Με πηρε τηλεφωνο ο γιοκας μου να μου πει οτι εμαθε ποδηλατο χωρις βοηθητικες
@dbekos, μπραβο για την κορη.
Θα συμφωνησω με τον τριφτη, καλυτερα μονα τους τα παιδια, να δοκιμασουν τις δυναμεις και τις αντοχες τους. -
σωστά
-
Η εξοδος στο εξωτερικο δεν ειναι πανακεια....δεν ειμαστε καλοδεχουμενοι σε χωρες που ηδη ειναι σε υφεση κι αυτες
Επισης αν φυγουμε ολοι στο εξωτερικο (ολοι οσοι δεν ειμαστε μετακλητοι στην Βουλη ή συνταξιουχοι) ποιες οι πιθανοτητες να ανακαμψει η χωρα; -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
dbekos
Μπράβο για την κόρη. ...............Μerci και ... 'κρύβε λόγια', μην πλακώσουν οι γαμπροί του φόρουμ !
Το ελάττωμα είναι ότι .... έχει γονείς 'νοικοκύρηδες' !Στα σοβαρά τώρα, το πλέον πιθανό είναι να βρεθεί μετά το προσεχές φθινόπωρο κάπου στην Ευρώπη.
Ψάχνεται-όμαστε ακόμη και, διόλου απίθανο, να μετακομίσουμε όλοι οικογενειακώς (+ υιός, πτυχιούχος πλέον Γεωπονικού) για πχ 2 χρόνια.
Όπως διαμορφώνεται η εδώ κατάσταση και αφού κάποιο 'λίπος' ακόμα υπάρχει, προτιμώ αυτό να το διαθέσω εκτός Ελλάδος για το καλό της οικογένειας. ΊδωμενΣαφώς, αν γύρναγα το χρόνο πίσω και με δεδομένη την τότε οικονομική ευμάρεια, θα είχα φροντίσει εξ΄αρχής να σπουδάσουν στο εξωτερικό, για πολλούς και προφανείς λόγους.
Άρα οι σκέψεις σας (+** Scotch** ), με βρίσκουν σύμφωνο εφ΄όσον και οικονομικά αντέχετε.
Αν δε συντρέχουν και λόγοι εργασίας των γονέων, τότε ........Συγχαρητήρια και καλή της-τους σταδιοδρομία πλεόν.
Αφήστε τα παιδιά να φύγουν, όσο πιο μακριά τόσο πιο καλά. Είναι καλά να παλέψουν μόνα τους 'έξω' γνωρίζοντας βέβαια ότι στην φουρτούνα θα έχουν τους γονείς να πετάξουν σωσίβιο.
Βέβαια το 'μακριά' που βρίσκονται οι δικοί μας είναι ο λόγος που αποφεύγω να τεκνοποιήσω
Μιλούσα χθες με φίλο που κατοικεί στην Αθήνα όντας στρατιωτικός αυτός και η γυναίκα του και έχοντας παιδί ενός έτους, μετά την συνομιλία μας πραγματικά σκέφτηκα να υιοθετήσω (μια 20χρονη ρωσίδα) στα 45-50 μου αντί να κάνω παιδί.....πολύ άγχος-τρέξιμο και έξοδα -
Φυσικά κι ένα παιδί έχει τρέξιμο, άγχος, έξοδα, γκρίνιες, αυπνία, στεναχώριες, περιορισμούς και άλλα τέτοια και μάλιστα συνεχώς, από τη στιγμή που το γεννήσεις μέχρι να πεθάνεις.
Αλλά έχει κι άλλα που οι περισσότεροι τα καταλαβαίνουν καλύτερα αφού το κάνουν που κάνουν όλα τα προηγούμενα να φαίνονται αστεία....
Απλά δεν είσαι ακόμα έτοιμος. Όταν έρθει η ώρα σου θα το κάνεις και εσύ το βήμα. Ή δεν θα το κάνεις, μερικοί ποτέ δεν είναι έτοιμοι να θυσιάσουν τόσα πολλά. Μη φοβάσαι με το ζόρι δεν γίνεται! -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Φυσικά κι ένα παιδί έχει τρέξιμο, άγχος, έξοδα, γκρίνιες, αυπνία, στεναχώριες, περιορισμούς και άλλα τέτοια και μάλιστα συνεχώς, από τη στιγμή που το γεννήσεις μέχρι να πεθάνεις.
Αλλά έχει κι άλλα που οι περισσότεροι τα καταλαβαίνουν καλύτερα αφού το κάνουν που κάνουν όλα τα προηγούμενα να φαίνονται αστεία....
Απλά δεν είσαι ακόμα έτοιμος. Όταν έρθει η ώρα σου θα το κάνεις και εσύ το βήμα. Ή δεν θα το κάνεις, μερικοί ποτέ δεν είναι έτοιμοι να θυσιάσουν τόσα πολλά. Μη φοβάσαι με το ζόρι δεν γίνεται!Το θέμα είναι ότι αν δεν κώλωνα μπροστα στις δυσκολίες, ιδιαίτερα τις οικονομικές-πρακτικές θα είχα κάνει περισσότερα από 1-2
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...