-
Δυσκολο προβλημα... Εχουμε περασει κι εμεις κατι παρομοιο, αν και πιο ηπιο.
Πρωτα απ' ολα τα πρεπει να μιλησεις με το γιο σου. Να δεις πως το βλεπει, ποσο του στοιχιζει και να μαθεις ποιοι ειναι αυτοι που τον χτυπουν. Οσο παραξενο κι αν ακουγεται, μπορει αν παρεμβεις μονος σου να του στοιχισει περισσοτερο (θα ακουσει πολλα για αυτο) και θα πρεπει να το γνωριζει απο πριν. Επισης πρεπει να ξερεις ποιοι και απο ποιες ταξεις τον ενοχλουν.
Μετα θα πρεπει να απευθυνθεις στο σχολειο (διευθυντη, δασκαλα του παιδιου και δασκαλους οσων τον ενοχλουν). Δεν παιζουν ομως μηνυσεις κλπ, δεν εχει κανει κατι παρανομο. Θα τον θεσεις προ των ευθυνων του και, αν δεν κανει τιποτα, θα απευθυνθεις ΕΓΓΡΑΦΩΣ στο σχολειο και τη Διευθυνση Πρωτοβαθμιας Εκπαιδευσης της περιοχης και θα τους καταστησεις υπευθυνους για την ασφαλεια του παιδιου στο σχολειο.
Μια αλλη λυση ειναι να απευθυνθεις στους γονεις των συγκεκριμενων νταηδων, αλλα μαλλον θα εχει αμφιβολο αποτελεσμα. Μπορεις ομως να ζητησεις πχ να σου αγορασει ο γονιος του κωλοπαιδου που τον χτυπησε καινουρια γυαλια. Αυτος που αδιαφορει για την αγωγη του παιδιου του πιθανως να ασχοληθει αν πονεσει στη τσεπη. Οι απειλες παντως προς τα ιδια τα παιδια δεν ειναι οτι καλυτερο, αλλα αν δεν πιανει κατι αλλο...
Το παιδι θα πρεπει να οργανωσει την αυτοαμυνα του, με παρεες απο οσους τον καταλαβαινουν. Ειδικα αν υπαρχει καποιο γειτονακι-ξαδερφακι απο μεγαλυτερη ταξη, μπορει να παιξει σημαντικο ρολο την ωρα του κακου, οπου κανεις αλλος δεν μπορει πραγματικα να κανει κατι.
Τελος, μην υποτιμας (τουλαχιστον μπροστα του) τους συμμαθητες του, τους γονεις, τους δασκαλους και ολο το χωριο (μουλικα, τσολια, βοδια, χαμηλο επιπεδο κλπ). Οσο κι αν σε ποναει σαν γονιο, αυτο ειναι το περιβαλλον οπου ζει. Απο εκει θα πρεπει να κανει φιλους, απο αυτους τους δασκαλους να μαθει, σ' αυτη τη γειτονια να παιξει. Τα παιδια στις μικρες ηλικιες χρειαζονται προτυπα, καθοδηγηση και ενσωματωση στην κοινωνια. Δεν λεω να πεσετε και εσεις στο επιπεδο τους, αλλα αν μεταδιδεις στα παιδια σου αυτην την εικονα που εδωσες σε εμας, τους προκαλεις συγχυση.
ΥΓ: Που ζειτε ρε, στην Αγρια Δυση;;;
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
...εχουν μαθει απο τις οικογενειες τους να μην τιμωρουνται ποτε...Μην το λες, πολλά απ' αυτά τα παιδιά έχουν φάει το ξύλο της αρκούδας στο σπίτι - από κάπου έμαθαν να κάνουν αυτά που κάνουν.
Συμφωνώ σε όλα με kantoniou.Σ' εμάς, μέλη του παμε μοιράζουν φυλλάδια καθημερινά στο Λύκειο. Ν' ασχοληθούμε τώρα, ή να περιμένουμε ν΄αρχίσουν να μοιράζουν φυλλάδια και μέλη της χα πρώτα?
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
εχει αλλα ενδιαφεροντα , τωρα τελευταια τα πετρωματα
και τα απολιθωματα , περιμενει πως και πως τον νονο του για να πανε να ψαξουν για αμμανιτες.Aυτό είναι το πιο ανησυχητικό από όλα Προσπάθησε να του αλλάξεις προσανατολισμό όσο γίνεται ταχύτερα;
Ηπειρο είσαι ε;
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
εχει αλλα ενδιαφεροντα , τωρα τελευταια τα πετρωματα
και τα απολιθωματα , περιμενει πως και πως τον νονο του για να πανε να ψαξουν για αμμανιτες.Aυτό είναι το πιο ανησυχητικό από όλα Προσπάθησε να του αλλάξεις προσανατολισμό όσο γίνεται ταχύτερα;
Ηπειρο είσαι ε;
Όχι ρε το παιδάκι μακρυά !!!! Πω πω ανατρίχιασα και απολιθώματα ειδικά ΜΑΚΡΥΑ !!!!
Όσο για το άλλο πρόβλημα (το σοβαρό, πέρα από την πλάκα την δικιά μας) νομίζω ότι η λύση των δικών του φίλων είναι η μοναδική, θα αισθάνεται πιο ασφαλής με δικούς του ανθρώπους γύρω του ! Τα παιδιά σε αυτές της ηλικίες είναι πραγματικά σκληρά !
-
+1 στον Kantoniou.
Παντα σε ολες τις ταξεις απο τα σχολικα μου χρονια υπηρχαν δυο τρεις αδυναμοι κρικοι που ετρωγαν το ξυλο της αρκουδας,επειδη ηταν πιο ευαισθητα παιδια/συνεσταλμενα,ή φορουσαν γυαλια (τοσο κομπλεξικο ηταν/ειναι το Ελληνικο σπιτι...).
Σε αυτη την περιπτωση,μου κανει οτι το παιδι ειναι σε αυτη τη θεση διοτι διαφερει απο τα αλλα,ειναι σε αλλο επιπεδο,ειδικα αν ηρθε απο αλλο περιβαλλον(αλλη πολη/αλλο σχολιο).Νομιζω οτι η υγιης αντιδραση για το ιδιο το παιδι,ειναι να αμυνθει μονο του (ειναι αρκετα μεγαλος),να βρει μονος του τον τροπο να αντιμετωπισει αυτο που περιγραφεις.Αν δεν το κανει τωρα που ειναι νωρις,δεν θα αποδεχτει ποτε το περιβαλλον του χωριου που θα ζησει.Και αυτο ειναι που θα του κανει καλο στην υπολοιπη ζωη του,συναναστρεφομενος με αλλα ζωα...
Σαφως οι δασκαλοι του πρεπει να γνωριζουν,ειναι υπευθυνοι,και πρεπει να καλεσουν τους γονεις των μικρων νταηδων,και να τους μιλησουν,οχι εσεις.Στις προηγουμενες χρονιες τι γινοταν?
-
παιδια ευχαριστω με τις απαντησεις
επιλεχτηκε η λυση του να εχουμε μια εντονη συζητηση με τον διευθυντη (50 παιδια σχολειο και εχει διευθυντη που δεν διδασκει , στην κυριολεξια εχει χαζεψει απο το ξυσιμο)
και να μιληση ενωπιον ολου του σχολειου, καθως και καθε δασκαλος στην ταξη του.μεχρι στιγμης εχει δουλεψει
βεβαια και ο δικος μου δεν ειναι κανας αγιος , εχει αρχισει κοροιδιες και αυτος , και μετα τον εχω πιασει να λεει ψεμματακια.
ειναι χαβαλετζης ,εξω καρδια , γελαει ολη την ωρα, περιση εφτιαχνε ανεκδοτα καθε μερα , ειχε και Δασκαλο βεβαια. και τρελαινεται για μεγαλα βιζια , αμα δει καμμια βυζαρου θελει να της τα πιασει , μιλαμε για μεγαλες γυναικες δεν ντρεπεται.
ευτυχως δεν ειναι σαν εμενα, δεν νοιωθει αποκλεισμενος , οτιδηποτε και να συμβει , δεν τον περνει απο κατω , θα φτιαξει αλλη παρεα , θα εφευρει αλλα παιχνιδια απο βιβλια που εχει διαβασει.
μερικες φορες εχω παει στα διαλλειματα κρυφα , ακομα και μονος του το διασκεδαζει, η κατι ψαχνει να βρει.
και βεβαια δεν ειναι κανενα παιδι θαυμα , απλα εχει πολλα ερεθισματα απο μας που ασχολουμαστε με πολλα , απο χτισιμο μεχρι νασα.
ρε παιδια δεν καταλαβαινω την πλακα με τα απολιθωματα , δεν μου ξηγατε και μενα?
οχι δεν ειμαστε ηπειρο , κοντα στον ελικωνα ειμαστε .
λοιπον φωτο με απολιθωματα που βρηκεπριν μερικες μερες με τον νονο του , απλα δεν ειναι αμμωνιτες
τι ειναι ομως? ειναι κανεις γνωστης να μας πει?
πετρες με κρυσταλλους , μονο που δεν εχουμε ποικιλια
και κατι που το καταλαβα χθες, θραυσμα μικρο που βρηκε και μου ειπε οτι εχει φυλλα επανω
αλλα δεν ειχα τα γυαλια μου , και το ειδα μολις χθες , ειναι εκπληκτικο.
-
Καμια ιδεα για το πως μπορει -αμεσα- να προστατευτει η μικρη, που καταφερε σε ηλικια 14 μηνων να πεσει απο την (πολυ ψηλη, με ψηλα καγκελα) κουνια; Δεν ειναι πολυ νωρις για κρεβατι; Δε θα κινδυνευει περισσοτερο;
-
Δεν μπορεις να κατεβάσεις το στρώμα σε πιο χαμηλή θέση ?
-
Ειναι τερμα κατω
Δεν ειναι μωρο, ειναι ο Ταρζαν κι ο Σπαιντερμαν μαζι -
Τοτε βγαλε τα καγκελα και βαζε μια καρεκλα στο πλαι για να μην πεσει οταν κοιμαται.Μπορεις να βαλεις και μαξιλαρια, ωστε αν πεσει να πεσει στα μαλακά.
-
Έπεσε και δεν φοβήθηκε ; Από προσωπική εμπειρία και μόνον, όταν παθαίνει κάτι τέτοιο ένα πιτσιρίκι, μάλλον δεν ξαναπροσπαθεί την χαζομάρα...
Αν βέβαια το παιδί επιμένει ( ), τότε βγάλτε το κάγκελο (αν βγαίνει) και βάλτε κάτι μαλακό δίπλα στο κρεββάτι (στρωματάκια ή κάτι τέτοιο). Θα σας εμφανίζεται βέβαια δίπλα στο κρεββάτι σας τον πρώτο καιρό !
Με πρόλαβε κι ο Νίκος ο Παππάς βλέπω, οπότε συστήνονται επίσης και οι καρέκλες (τοποθετημένες όσο γίνεται σταθερά). -
βαλε κατι σαν κουνουπιερα (ψιλο διχτακι) απο πανω.
ουσιαστικα τυλιγεις την κουνια για να μην σου φυγει το παιδιαλλη λυση ειναι να εχεις ψηλα μαξιλαρακια απο αυτα που δενονται στα καγκελα γυρω γυρω (δεν θυμαμαι πως τα λενε ).
αν ειναι κοντο το μαξιλαρακι το παιδι παταει επανω και βγαινει, αν ειναι ψηλο δεν μπορει να σκαρφαλωσει στο καγκελο -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Έπεσε και δεν φοβήθηκε ; Από προσωπική εμπειρία και μόνον, όταν παθαίνει κάτι τέτοιο ένα πιτσιρίκι, μάλλον δεν ξαναπροσπαθεί την χαζομάρα...α) μην το λες... τρομαζει μεν, αλλα ενθουσιαζεται με το 'option' που μολις ανακαλυψε
β) σα γονιος εχεις τρομαξει πολυ περισσοτερο που ψαχνεις κυριως για σενα μια λυση... -
Ο χρήστης otso έγραψε:
παιδια ευχαριστω με τις απαντησειςεπιλεχτηκε η λυση του να εχουμε μια εντονη συζητηση με τον διευθυντη (50 παιδια σχολειο και εχει διευθυντη που δεν διδασκει , στην κυριολεξια εχει χαζεψει απο το ξυσιμο)
και να μιληση ενωπιον ολου του σχολειου, καθως και καθε δασκαλος στην ταξη του.μεχρι στιγμης εχει δουλεψει
βεβαια και ο δικος μου δεν ειναι κανας αγιος , εχει αρχισει κοροιδιες και αυτος , και μετα τον εχω πιασει να λεει ψεμματακια.
ειναι χαβαλετζης ,εξω καρδια , γελαει ολη την ωρα, περιση εφτιαχνε ανεκδοτα καθε μερα , ειχε και Δασκαλο βεβαια. και τρελαινεται για μεγαλα βιζια , αμα δει καμμια βυζαρου θελει να της τα πιασει , μιλαμε για μεγαλες γυναικες δεν ντρεπεται.
ευτυχως δεν ειναι σαν εμενα, δεν νοιωθει αποκλεισμενος , οτιδηποτε και να συμβει , δεν τον περνει απο κατω , θα φτιαξει αλλη παρεα , θα εφευρει αλλα παιχνιδια απο βιβλια που εχει διαβασει.
μερικες φορες εχω παει στα διαλλειματα κρυφα , ακομα και μονος του το διασκεδαζει, η κατι ψαχνει να βρει.
και βεβαια δεν ειναι κανενα παιδι θαυμα , απλα εχει πολλα ερεθισματα απο μας που ασχολουμαστε με πολλα , απο χτισιμο μεχρι νασα.
ρε παιδια δεν καταλαβαινω την πλακα με τα απολιθωματα , δεν μου ξηγατε και μενα?
οχι δεν ειμαστε ηπειρο , κοντα στον ελικωνα ειμαστε .
λοιπον φωτο με απολιθωματα που βρηκεπριν μερικες μερες με τον νονο του , απλα δεν ειναι αμμωνιτες
τι ειναι ομως? ειναι κανεις γνωστης να μας πει?
πετρες με κρυσταλλους , μονο που δεν εχουμε ποικιλια
και κατι που το καταλαβα χθες, θραυσμα μικρο που βρηκε και μου ειπε οτι εχει φυλλα επανω
αλλα δεν ειχα τα γυαλια μου , και το ειδα μολις χθες , ειναι εκπληκτικο.
Η πλάκα που κάνουμε μεταξύ μας οι γεωλόγοι, είναι να μην γίνει το παιδί γεωλόγος
Είστε στην περίφημη ζώνη της Βοιωτίας !!! Λοιπόν μάλλον ιππουρίτες ή ραδιολίτες είναι αυτά να και δεν βάω το ΄χερι μου στη φωτιά ήμουν πάντα σκράπας στην παλαιοντολογία
Βοηθάτε κύριοι συνάδελφοι !!!
εδιτ προς οτσο και πιτσιρικά του : όταν βγάζετε φωτογραφία σε δείγμα να φωτογραφίζετε μαζί και κάτι για κλίμακα, πχ κέρμα ή καπάκι απο στυλό
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Ειναι τερμα κατω
Δεν ειναι μωρο, ειναι ο Ταρζαν κι ο Σπαιντερμαν μαζιKάπως έτσι ειναι και η ανηψιά μου έχει γεμίσει 'παρασημα' από αντίστοιχες χύμες!
Θα έλεγα να αποφύγετε καρέκλες κτλ δίπλα, δίνουν συνήθως έξτρα πάτημα για να σκαρφαλώσει το μικρό. Η κουνουπιέρα δεν ειναι κακή ιδεα πάντως... -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Καμια ιδεα για το πως μπορει -αμεσα- να προστατευτει η μικρη, που καταφερε σε ηλικια 14 μηνων να πεσει απο την (πολυ ψηλη, με ψηλα καγκελα) κουνια; Δεν ειναι πολυ νωρις για κρεβατι; Δε θα κινδυνευει περισσοτερο;Αν το εχει το σκαρφαλωμα και την αποδραση,τοτε ισως η καλυτερη λυση ειναι να την διευκολυνετε στον μεγιστο βαθμο
Να μπορει να βγαινει πανευκολα και να προσγειωνεται με ασφαλεια -
Στον δικό μου είχα βγάλει 2 κάγκελα από το κρεβατάκι και όποτε ήθελε έβγαινε από εκεί ...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Καμια ιδεα για το πως μπορει -αμεσα- να προστατευτει η μικρη, που καταφερε σε ηλικια 14 μηνων να πεσει απο την (πολυ ψηλη, με ψηλα καγκελα) κουνια; Δεν ειναι πολυ νωρις για κρεβατι; Δε θα κινδυνευει περισσοτερο;
Αν το εχει το σκαρφαλωμα και την αποδραση,τοτε ισως η καλυτερη λυση ειναι να την διευκολυνετε στον μεγιστο βαθμο
Να μπορει να βγαινει πανευκολα και να προσγειωνεται με ασφαλειαΜετα απο σκεψη, καπου εκει καταληγω
Απλα φοβαμαι οτι αν κυκλοφορει ελευθερη τα βραδια, μπορει να καταφυγει ανενοχλητη στο αλλο αγαπημενο της χομπι που ειναι τα ντουλαπια, οι βιβλιοθηκες και τα απορρυπαντικα
Κουνουπιερες κλπ τα εχει ακυρωσει ηδη: την κουνουπιερα που της ειχαμε την γκρεμισε απο τον 7ο μηνα και καρεκλες δε βαζω γιατι το πιθανοτερο ειναι να χτυπησει σε αυτες ετσι οπως σκαρφαλωνει.Πως διαολο καταφερε, βεβαια, 80 εκατοστα σπορακι, να καβαλησει 60 εκ. καγκελα χωρις σκαλοπατι, παραμενει μυστηριο (μας ξυπνησε το μπαμ και η τσιριδα: ευτυχως που εχει παρκε και επεσε σε σχετικα μαλακά)
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
...Πως διαολο καταφερε, βεβαια, 80 εκατοστα σπορακι, να καβαλησει 60 εκ. καγκελα χωρις σκαλοπατι, παραμενει μυστηριο (μας ξυπνησε το μπαμ και η τσιριδα: ευτυχως που εχει παρκε και επεσε σε σχετικα μαλακά)Λυπήσου μας, ρε φίλε, έλεος δλδ. Θα μπορούσε να τα πηδήξει κ πριν τα περάσει σε ύψος το κεφάλι της, κ απορείς που τα πήδηξε τώρα που τα έχει περάσει? Άκου τη φωνή της λογικής, τα κάγκελα τώρα είναι μόνο για να την κρατήσουν να μην πέσει όταν κοιμάται, κατέβασέ τα.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Απλα φοβαμαι οτι αν κυκλοφορει ελευθερη τα βραδια, μπορει να καταφυγει ανενοχλητη στο αλλο αγαπημενο της χομπι που ειναι τα ντουλαπια, οι βιβλιοθηκες και τα απορρυπαντικα
Κουνουπιερες κλπ τα εχει ακυρωσει ηδη: την κουνουπιερα που της ειχαμε την γκρεμισε απο τον 7ο μηνα και καρεκλες δε βαζω γιατι το πιθανοτερο ειναι να χτυπησει σε αυτες ετσι οπως σκαρφαλωνει.Πως διαολο καταφερε, βεβαια, 80 εκατοστα σπορακι, να καβαλησει 60 εκ. καγκελα χωρις σκαλοπατι, παραμενει μυστηριο (μας ξυπνησε το μπαμ και η τσιριδα: ευτυχως που εχει παρκε και επεσε σε σχετικα μαλακά)
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...