-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ερωτηση:Ποσα ευρωπουλα δινει η αγορα για κυρία που κραταει το παιδι 8 ωρες;ό,τι ορίζει ο νόμος
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Ερωτηση:Ποσα ευρωπουλα δινει η αγορα για κυρία που κραταει το παιδι 8 ωρες;
ό,τι ορίζει ο νόμος
Δεν νομιζω οτι ο νομος εχει τιποτα να κανει με το θεμα καθοτι ειναι χαρακτηριστικο παραδειγμα μαυρης εργασιας
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Μιλάς για το utrogestan (αν το γράφω σωστά);
Ναι... έχεις διαβάσει τι παρενέργειες αναφέρει στο χαρτάκι;;;
Ναι, αναλυτικά. Δυστυχώς, αν βρεθούν συγκεκριμένες ορμόνες πεσμένες, δεν υπάρχει άλλος τρόπος αντιμετώπισης, πλην των προσευχών.
Περιοχή, εθνικότητα, ιδιότητα ('κυρία' ή βρεφοκόμος ή νηπιαγωγός) από ως τι ώρα, με δουλειές σπιτιού (μαγείρεμα, σιδέρωμα), ηλικία παιδιού...;;
Γενικά, δεν πέφτεις [και δεν πρέπει να πέσεις] κάτω από 450 καθαρά και ανεβαίνεις ως 600, ίσως και κάτι παραπάνω, αναλόγως της περίπτωσης. Για Ελληνίδα, νέα με κάποια εμπειρία και γνώσεις.
-
5€ την ωρα
-
Kανα 800άρι παίζει. Υπάρχει και το εργοσημο.
Η μικρή μου χθες αφου εκανε εκπαιδευση στην γιαγια ακουγωντας Σοφια Βέμπο μου ήρθε σπίτι και μου ζηταγε τύμπανο.
Τελικα συμβιβαστήκαμε με κουτάλα και δισκο για τα ψάρια και άρχισε να φωνάζειΑΕΡΑ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ!!!!
Θα περάσουμε δύσκολες ώρες!
-
Οι τιμές που λέτε είναι για λίγες ώρες. Για 8ωρο πέφτει η ταρίφα, δηλαδή δε λέμε 8ώρεςΧ5€χ22 εργάσιμες=880€
5-6€ την ώρα δίνεις για έκτακτες περιπτώσεις, πχ baby sitting κανα Σάββατο.Το θέμα είναι ότι σε αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να υπάρχουν τσιγκουνιές. Η κοπέλα είναι λαχείο, μπορεί να πέσεις σε διαμάντι, μπορεί και στην εγγονή του Μένγκελε. Σίγουρα δεν θέλεις να αισθάνεται ριγμένο και κακοπληρωμένο το άτομο που κρατάει το παιδί σου.
Παρεμπιπτόντως, η ανεργία στις βρεφοκόμους είναι ΠΟΛΥ υψηλή. Έχεις επιλογές. Βέβαια, οι περισσότερες...χμμμμ...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
ό,τι ορίζει ο νόμος
Δεν νομιζω οτι ο νομος εχει τιποτα να κανει με το θεμα καθοτι ειναι χαρακτηριστικο παραδειγμα μαυρης εργασιας
και τι σημαίνει αυτό; σκοπεύεις να γίνεις άλλος ένας που θα ενισχύσει τη μαύρη εργασία και την εκμετάλλευση του προλετάριου σου;
-
Στο τηλέφωνο με τον μικρό.
Εγώ----Γειά σου αγαπη μου τι κανεις?
Μικρός----Καλά!
Εγω----Δεν θα ερθεις σημερα σπίτι και θα κοιμηθείς στη γιαγιά.Εχω ιωση και δεν θελω να κολλησεις.
Μικρός----Πάει....γέρασες κι εσύ!!
Εγω----..................................
Μικρός----Μπαμπά!!!!................Μπαμπααααααααααααά........
-
ό,τι ορίζει ο νόμος
και τι σημαίνει αυτό; σκοπεύεις να γίνεις άλλος ένας που θα ενισχύσει τη μαύρη εργασία και την εκμετάλλευση του προλετάριου σου;
Εχω προλεταριάτο ολοδικό μου;Πρεπει να ειμαι και πολυ γαμάτος
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Οι τιμές που λέτε είναι για λίγες ώρες. Για 8ωρο πέφτει η ταρίφα, δηλαδή δε λέμε 8ώρεςΧ5€χ22 εργάσιμες=880€
5-6€ την ώρα δίνεις για έκτακτες περιπτώσεις, πχ baby sitting κανα Σάββατο.Το θέμα είναι ότι σε αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να υπάρχουν τσιγκουνιές. Η κοπέλα είναι λαχείο, μπορεί να πέσεις σε διαμάντι, μπορεί και στην εγγονή του Μένγκελε. Σίγουρα δεν θέλεις να αισθάνεται ριγμένο και κακοπληρωμένο το άτομο που κρατάει το παιδί σου.
Παρεμπιπτόντως, η ανεργία στις βρεφοκόμους είναι ΠΟΛΥ υψηλή. Έχεις επιλογές. Βέβαια, οι περισσότερες...χμμμμ...
To 800 παίζει σα νούμερο εδώ στον Πειραιά για γυναίκα που θα ΄σαι ευχαριστημένος και θα ΄ναι ευχαριστημένη όπως λέει ο Μάνος. Δε θες ... μάλλον θες αυτός ο άνθρωπος να ΄ναι ευχαριστημένος
-
Γνωρίζω περίπτωση Ελληνίδας, 23 ετών, μαία στο επάγγελμα, με 6μηνη πρακτική σε δημόσιο μαιευτήριο που έχει κάνει τα χαρτιά της και αναμένει διορισμό, που είναι ενθουσιασμένη με 700 ευρώ για 11 ώρες. Α, είναι και δεινή μαγείρισσα (ενθουσιασμένοι δηλώνουν και αυτοί που τη βρήκαν, τόσο που σκέφτονται να την υιοθετήσουν )
Τα 600 ευρώ επομένως για 8ωρο τα θεωρώ ταβάνι (την σήμερον ημέραν τουλάχιστον). -
οκ αν σου πει αύριο ο εργοδότης σου ότι θα παίρνεις 500€-άντε 600-και δε θα πληρώνεσαι υπερωρίες θα σου αρέσει;
το post μου δεν έχει ίχνος ειρωνίας, αντίθετα θέλω να τονίσω την κατάσταση της ελεύθερης εργασιακής κατάστασης σήμερα. Βέβαια αυτό δεν ισχύει μόνο για σένα αλλά και για λοιπά ελεύθερα επαγγέλματα, π.χ. φωτογράφος (ρώτα Thano π.χ.)φιλικά
-
οκ αν σου πει αύριο ο εργοδότης σου ότι θα παίρνεις 500€-άντε 600-και δε θα πληρώνεσαι υπερωρίες θα σου αρέσει;Αν έχω εναλλακτική, θα του κουνήσω το μαντήλι. Αν όχι, μου αρέσει - δε μου αρέσει, θα αναγκαστώ να το υπομείνω. Δυστυχώς έτσι είναι η ελεύθερη αγορά
(κι εγώ ΕΕ είμαι btw...) -
Στους υπέρμαχους των μαύρων λεφτων.
Αν η νταντα πάθει ένα ατύχημα στο σπίτι σας ή σας κάνει καταγγελια τι θα κάνετε? -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εξω εχουν τελειως αλλα αντιληψη για την γεννα.
Φιλη που ειναι εγκυος στην Αγγλια δεν ξερω εαν εχει δει ποτε της γιατρο,μια μαία βλεπει μόνο που τις κανονιζει καποιες εξετασεις (τις μισες απο οσες κανουν οι Ελληνιδες) και γέννα θα γινει πιθανοτατα στο σπιτι.Το εθνικο συστημα υγειας στην Αγγλια δεν πληρωνει για γιατρο παρα μονο για μαια. Εννοειτε οτι οποιος εχει την στοιχειωδη λογικη και μπορει να πληρωσει παει σε ιδιωτικο νοσοκομειο με γιατρους και απο ολα. Σκεψου αν συμβει κατι κατα την διαρκεια της γεννας και ειναι μονο η μαια εκει.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Εξω εχουν τελειως αλλα αντιληψη για την γεννα.
Φιλη που ειναι εγκυος στην Αγγλια δεν ξερω εαν εχει δει ποτε της γιατρο,μια μαία βλεπει μόνο που τις κανονιζει καποιες εξετασεις (τις μισες απο οσες κανουν οι Ελληνιδες) και γέννα θα γινει πιθανοτατα στο σπιτι.Το εθνικο συστημα υγειας στην Αγγλια δεν πληρωνει για γιατρο παρα μονο για μαια. Εννοειτε οτι οποιος εχει την στοιχειωδη λογικη και μπορει να πληρωσει παει σε ιδιωτικο νοσοκομειο με γιατρους και απο ολα. Σκεψου αν συμβει κατι κατα την διαρκεια της γεννας και ειναι μονο η μαια εκει.
Η φιλη γεννησε τελικα με γιατρο σε νοσοκομειο καθοτι χρειαστηκε καισαρικη.
Γενικα η ολη εικονα μου εδωσε την εντυπωση οτι βαση του συστηματος εκανε σε καθε βημα οτι ηταν απαραιτητο και ποτε παραπανω. -
Κουζινομαχαιρα δεν είχαν σπίτι?
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Έχω αναφερθεί παλιότερα στο θέμα των ιδιωτικών κλινικών, που αποτελούν IMHO μια άχρηστη πολυτέλεια.
Κι εγώ ήμουν αυτής της άποψης (αν και γεννήσαμε σε ιδιωτικό), αλλά πλέον έχω αλλάξει άποψη. Πριν 15-20 μέρες γέννησε κοντινό μας πρόσωπο σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο και η κατάσταση ήταν κάτι πολύ χειρότερο από εξοργιστικά άθλια! Ένα παράδειγμα (από τα πολλά) είναι ότι το πρώτο βράδυ, όταν το μωρό χρειάστηκε άλλαγμα στην πάνα και πλύσιμο, η λεχώνα (μερικών ωρών) έψαχνε με τα πόδια σε όλο το νοσοκομείο να βρει έναν άνθρωπο για μία βοήθεια με το μωρό στην αγκαλιά. Διότι απαγορεύεται ο οποιοσδήποτε συνοδός πέραν του επισκεπτηρίου (ναι, ΚΑΙ ο πατέρας ή μία γιαγιά) και οι μαίες ήταν άφαντες όλο το 24ωρο... Και στο καπάκι, μετά από την εξαίρετη εμπειρία, θα τους έρθει και ένας λογαριασμός 800+ ευρώ (για τη δωρεάν υγεία - και οι δύο γονείς δουλεύουν και είναι ασφαλισμένοι κανονικά), για τις εξαίρετες υπηρεσίες του νοσοκομείου.
Το καλό είναι ότι έχεις το μωρό δίπλα σου, το κακό είναι... όλα τα υπόλοιπα...
Στη δική μου περίπτωση, πριν βέβαια κάποια χρόνια, προ κρίσης κλπ, σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο έτριβα τα μάτια μου.
Νοσοκόμες παντού, γιατροί, υλικά, εξυπηρέτηση...
Μπορούσα μάλιστα να βρίσκομαι συνέχεια εκεί (μέχρι 1 άτομο ανά γυναίκα επιτρεπόταν).Να έχει χαλάσει το πράγμα τόσο πολύ λόγω έλλειψης χρηματοδότησης; Θα ρωτήσω.
Ενώ σε διάσημη ιδιωτική κλινική που γέννησε γνωστή μου την ίδια εποχή, είχα αηδιάσει με το δήθεν και την πλημμελή εξυπηρέτηση -για τα λεφτά που έδιναν τουλάχιστον-.
Χώρια το ότι έπαιρναν τα βρέφη και τα κράταγαν κατά δεκάδες σε χωριστά δωμάτια, σαν κοπάδι, τα έφερναν δε στη μητέρα μόνο για θηλασμό. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Χώρια το ότι έπαιρναν τα βρέφη και τα κράταγαν κατά δεκάδες σε χωριστά δωμάτια, σαν κοπάδι, τα έφερναν δε στη μητέρα μόνο για θηλασμό.Mια χαρά πρακτική είναι αυτό.
Τα μωρά τα προσέχουν συνεχώς στους θαλάμους νεογνών, τα αλλάζουν οι νοσοκόμες και τα παρακολουθούν γενικά ποιό εύκολα αφού είναι συγκενρτωμένα...
Επίσης, το κυριότερο, οι λεχώνες έχουν τον χρόνο να ξεκουραστούν τα πρώτα 2-3 24ωρα μετά την γέννα, να κοιμηθούν και να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους ειδικά αν έχουν κάνει και καισαρική.Διαφορετικά πρέπει να υπάρχει συνεχώς δικός τους άνθρωπος δίπλα, να σηκώνονται κάθε τρείς και λίγο για να ταϊζουν ή να κοιτάνε το μωρό αν είναι καλά και άλλα ωραία.
-
Αυτό είναι το ιδανικό για το νεογέννητο. Φαντάσου να είσαι νεογνό, να έχεις εμφανιστεί σε ένα νέο κόσμο, να πονάς και να κρυώνεις, να θες να κοιμηθείς και να έχεις όλη την ώρα κλάματα από δίπλα, φωνές των νοσοκόμων, βαβούρα και την αγκαλιά/σωματική μυρωδιά της μητέρας για ελάχιστη μόνο ώρα.
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...