-
Πήρα σήμερα ένα ρεπό να ξεκουραστώ, φτιάχνω το καφεδάκι μου και χαλαρώνω. Η κοράκλα έχει βάλει ένα dvd με τη Μπάρμπη σωματοφύλακα. Ξαφνικά γίνεται το μοιραίο. Ακούω τη μικρή να... ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ
Το σαγόνι μου έπεσε στο πάτωμα, παραλίγο να μου πέσει και το φλυτζάνι απο το χέρι. Χριστέ μου τί αγγελική φωνούλα ήταν αυτή?
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Πήρα σήμερα ένα ρεπό να ξεκουραστώ, φτιάχνω το καφεδάκι μου και χαλαρώνω. Η κοράκλα έχει βάλει ένα dvd με τη Μπάρμπη σωματοφύλακα. Ξαφνικά γίνεται το μοιραίο. Ακούω τη μικρή να... ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΤο σαγόνι μου έπεσε στο πάτωμα, παραλίγο να μου πέσει και το φλυτζάνι απο το χέρι. Χριστέ μου τί αγγελική φωνούλα ήταν αυτή?
Μεγάλε, τέλειο δεν είναι;
Που να σου κάτσει να ΄ναι και καλλίφωνη...
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Δεν ξέρω αν κολλάει εδώ ή στο ιατρικό τοπικό.Συνάδελφος, πολύ καλός φίλος ολλανδός είχαν γεννητούρια (ένας ακόμα για επίσκεψη )
Πριν καιρό συζητάγαμε τα περι γέννας και του έλεγα, μλκ δεν πιστεύω κι εσύ να είσαι στο team της ολλανδικής παράκρουσης που θέλει την γυναίκα να γεννά σπίτι γιατί είναι πιο όμορφο το περιβάλλον.
ενδεικτικά
http://www.smh.com.au/lifestyle/life/mi ... -a8wu.htmlhttp://www.expatica.com/nl/health_fitne ... _9488.html
(τους έχουν πείσει ότι δεν υπάρχει θέμα, κι αν υπάρξει επιπλοκή so what, φωνάζεις την πυροσβεστική και σε κατεβάζει με φορείο απ το παράθυρο, γιατί πως αλλιώς να φτάσεις στον 6ο όροφο πολυκατοικίας στο άμστερνταμ)
Μου λέει το σκεφτόμαστε, κυρίως η γυναίκα μου, γιατί αλλιώς πρέπει να αλλάξουμε την ασφάλεια, μιας και δε μας καλύπτει γέννα σε κλινική, παρα μόνο σε σπίτι
Προφανώς του εξήγησα ότι η γέννα ενέχει κινδύνους, και κατά την ταπεινή μου άποψη είναι γελοίο να ρισκάρεις απλά για να πεις ότι γέννησες στο σπίτι
Ευτυχώς το παιδί δεν είναι παπάρας, έπεισε και την δικιά του και τελικά πήγαν στο νοσοκομείο.αποτέλεσμα? Η γέννα είχε επιπλοκή, και αν δεν ήταν σε εξειδικευμένη κλινική θα χάναν μάνα και παιδι. Μέσα σε 15 λεπτά έγιναν όλα, προφανώς δεν θα υπήρχε χρόνος ούτε να βήξουν. Και ο μέχρι τότε έλεγχος τα έβγαζε όλα φυσιολογικά.
+1 Μ΄ αυτά παίζει μόνο ο γύφτος που απλώς ..πάει για το επόμενο.
-
Εξω εχουν τελειως αλλα αντιληψη για την γεννα.
Φιλη που ειναι εγκυος στην Αγγλια δεν ξερω εαν εχει δει ποτε της γιατρο,μια μαία βλεπει μόνο που τις κανονιζει καποιες εξετασεις (τις μισες απο οσες κανουν οι Ελληνιδες) και γέννα θα γινει πιθανοτατα στο σπιτι. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Φιλη που ειναι εγκυος στην Αγγλια δεν ξερω εαν εχει δει ποτε της γιατρο,μια μαία βλεπει μόνο που τις κανονιζει καποιες εξετασεις (τις μισες απο οσες κανουν οι Ελληνιδες) και γέννα θα γινει πιθανοτατα στο σπιτι.Ε, τελικά σε κάποια πράγματα είμαστε καλύτερα στην Ελλάδα! Δεν πιστεύω να θεωρείς έξυπνο αυτό που κάνει η φίλη σου;
Το βάρεσα με το Defy μου.
-
Απ΄ ότι κατάλαβα από το σύστημα υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου μέσω της αδερφής της γυναίκας μου που έκανε μεταπτυχιακό και διδακτορικό επί 7 έτη στη χώρα αυτή μέσα σε νοσοκομείο, λειτουργούν διαφορετικά από εμάς σε ορισμένα βασικά θέματα.
Π.χ. η νοσοκόμες είναι πολύ αναβαθμισμένες, σε βλέπουν πρώτα αυτές και μετά πάς σε γιατρό, και αν μερικές φορές. Οι παροχές όπως δωρεάν εξετάσεις κ.α. είναι με το σταγονόμετρο. Επίσης δίνουν φάρμακα με το τεμάχιο, π.χ. πρέπει να πάρεις αγωγή για 5 μέρες, δύο χαπάκια την ημέρα. Θα σου δώσουν 10 χάπια στο φαρμακείο, και όχι ολόκληρο κουτί με π.χ. 40.
Το τελευταίο δεν πρόκειται να γίνει στο γκρίχελαντ ΠΟΤΕ. Θα πέσουν να μας φάνε και γιατροί και φαρμακοποιοί μαζί. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Απ΄ ότι κατάλαβα από το σύστημα υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου μέσω της αδερφής της γυναίκας μου που έκανε μεταπτυχιακό και διδακτορικό επί 7 έτη στη χώρα αυτή μέσα σε νοσοκομείο, λειτουργούν διαφορετικά από εμάς σε ορισμένα βασικά θέματα.
Π.χ. η νοσοκόμες είναι πολύ αναβαθμισμένες, σε βλέπουν πρώτα αυτές και μετά πάς σε γιατρό, και αν μερικές φορές. Οι παροχές όπως δωρεάν εξετάσεις κ.α. είναι με το σταγονόμετρο. Επίσης δίνουν φάρμακα με το τεμάχιο, π.χ. πρέπει να πάρεις αγωγή για 5 μέρες, δύο χαπάκια την ημέρα. Θα σου δώσουν 10 χάπια στο φαρμακείο, και όχι ολόκληρο κουτί με π.χ. 40.
Το τελευταίο δεν πρόκειται να γίνει στο γκρίχελαντ ΠΟΤΕ. Θα πέσουν να μας φάνε και γιατροί και φαρμακοποιοί μαζί.Καπου διαβαζα οτι μπορεις και να επιστρεψεις τα χαπια που δεν χρειαζεσαι πλεον.
-
..επιπλεον παρεχουν κι οτι αλλο χρειαζεσαι για την αποθεραπεια σου οπως πχ πατεριτσες, τις οποιες σε παρακαλουν να τις επιστρεψεις οταν τελειωσεις ωστε να τις δωσουν στον επομενο.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Φιλη που ειναι εγκυος στην Αγγλια δεν ξερω εαν εχει δει ποτε της γιατρο,μια μαία βλεπει μόνο που τις κανονιζει καποιες εξετασεις (τις μισες απο οσες κανουν οι Ελληνιδες) και γέννα θα γινει πιθανοτατα στο σπιτι.Ε, τελικά σε κάποια πράγματα είμαστε καλύτερα στην Ελλάδα! Δεν πιστεύω να θεωρείς έξυπνο αυτό που κάνει η φίλη σου;
Δεν ειναι θεμα εφυιας ή επιλογης της φιλης μου,ετσι δουλευει το συστημα εκει.
Στην Ελλαδα κανουμε πολλα περιττα,δηθεν για το καλο του ασθενη. -
εν προκειμένω δεν κρίνουμε γενικά και αόριστα, μιλάμε για τη γέννα στο σπίτι.
-
Δεν κατηγορούμε κανέναν, αλλά η γέννα είναι επικίνδυνη υπόθεση. Σίγουρα σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει υπερβολική μέριμνα, αλλά αν έβλεπε κανείς πόσο έχουν υποφέρει οικογένειες λόγω προβλημάτων κατά τον τοκετό ή την εγκυμοσύνη, τα οποία θα είχαν αντιμετωπιστεί με πιο έγκαιρη ιατρική φροντίδα, θα ήταν πιο προσεκτικός.
Πώς θα αντιμετωπίσει η μαία μια εκλαμψία της εγγύου, μια καθυστέρηση στην έξοδο του βρέφους που μπορεί να του προκαλέσει εγκεφαλική βλάβη λόγω ελλιπούς οξυγόνωσης και απαιτεί άμεση χειρουργική επέμβαση, μια απότομη άνοδο της αρτηριακής πίεσης, ένα καρδιακό επεισόδιο κλπ κλπ κλπ;;
Ας κάνει μια επίσκεψη κάποιος σε ένα σχολείο ειδικής αγωγής κι ας ρωτήσει πόσα παιδιά έχουν προβλήματα εκ γενετής λόγω ανωμαλιών κατά την κύηση ή τον τοκετό, τα οποία με πιο έγκαιρη διάγνωση (ακόμα και προγεννητικό έλεγχο) ή φροντίδα θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Τίποτα άλλο.Έχω αναφερθεί παλιότερα στο θέμα των ιδιωτικών κλινικών, που αποτελούν IMHO μια άχρηστη πολυτέλεια. Η ύπαρξη γιατρού και ιατρικών οργάνων όμως είναι απαραίτητη για μια ασφαλή γέννα.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Καλα κανει η κοπελα
Εχουμε και παιδακια να θρεψουμε -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Στην Ελλαδα κανουμε πολλα περιττα,δηθεν για το καλο του ασθενη.
Αυτό είναι σωστό, αν δείτε τι φάρμακα δίνουν στις εγγύους, και κυρίως φάρμακα που λένε ξεκάθαρα ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση κατά την εγγυμοσύνη, αναφέροντας συγκεκριμένες παρενέργειες (και οι γιατροί τα δίνουν με το τσουβάλι, λέγοντας να μην το κοιτάξεις... προφανώς ο κατασκευαστής είναι άσχετος και ο κάθε γιατρός ξέρει καλύτερα...)
Από αυτό βέβαια, μέχρι τη γέννα στο σπίτι η απόσταση είναι τεράστια...
Έχω αναφερθεί παλιότερα στο θέμα των ιδιωτικών κλινικών, που αποτελούν IMHO μια άχρηστη πολυτέλεια.
Κι εγώ ήμουν αυτής της άποψης (αν και γεννήσαμε σε ιδιωτικό), αλλά πλέον έχω αλλάξει άποψη. Πριν 15-20 μέρες γέννησε κοντινό μας πρόσωπο σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο και η κατάσταση ήταν κάτι πολύ χειρότερο από εξοργιστικά άθλια! Ένα παράδειγμα (από τα πολλά) είναι ότι το πρώτο βράδυ, όταν το μωρό χρειάστηκε άλλαγμα στην πάνα και πλύσιμο, η λεχώνα (μερικών ωρών) έψαχνε με τα πόδια σε όλο το νοσοκομείο να βρει έναν άνθρωπο για μία βοήθεια με το μωρό στην αγκαλιά. Διότι απαγορεύεται ο οποιοσδήποτε συνοδός πέραν του επισκεπτηρίου (ναι, ΚΑΙ ο πατέρας ή μία γιαγιά) και οι μαίες ήταν άφαντες όλο το 24ωρο... Και στο καπάκι, μετά από την εξαίρετη εμπειρία, θα τους έρθει και ένας λογαριασμός 800+ ευρώ (για τη δωρεάν υγεία - και οι δύο γονείς δουλεύουν και είναι ασφαλισμένοι κανονικά), για τις εξαίρετες υπηρεσίες του νοσοκομείου.
Το καλό είναι ότι έχεις το μωρό δίπλα σου, το κακό είναι... όλα τα υπόλοιπα...
-
Τι σχέση έχει η υπερσυνταγογραφια με την γέννα στο σπίτι ένας θεός ξέρει. Η γέννα δεν είναι καθόλου απίθανο να έχει επιπλοκες, ακόμα και με τελείως φυσιολογική εγκυημοσυνη, και χωρίς τουλάχιστον νοσοκομειακο περιβάλλον κινδυνευεις να χάσεις μάνα και παιδί.
Ολα τα αλλα είναι λόγια ν αγαπιωμαστε -
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Στην Ελλαδα κανουμε πολλα περιττα,δηθεν για το καλο του ασθενη.
Αυτό είναι σωστό, αν δείτε τι φάρμακα δίνουν στις εγγύους, και κυρίως φάρμακα που λένε ξεκάθαρα ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση κατά την εγγυμοσύνη, αναφέροντας συγκεκριμένες παρενέργειες (και οι γιατροί τα δίνουν με το τσουβάλι, λέγοντας να μην το κοιτάξεις... προφανώς ο κατασκευαστής είναι άσχετος και ο κάθε γιατρός ξέρει καλύτερα...)
Νομίζω ότι τα ..παραλές. Μετά από 3 γέννες δεν πήραμε ούτε 1 φάρμακο που δεν ήταν απαραίτητο. Αν ο γιατρός είναι μλκς δε φταίει αυτός που είναι ..γιατρός σου.
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Νομίζω ότι τα ..παραλές. Μετά από 3 γέννες δεν πήραμε ούτε 1 φάρμακο που δεν ήταν απαραίτητο. Αν ο γιατρός είναι μλκς δε φταίει αυτός που είναι ..γιατρός σου.
Στο τελευταίο δεν αντιλέγω, γι' αυτό (κατά βάση) αλλάχτηκε. Για το πρώτο χαίρομαι (κυρίως για τις 3 γέννες - να σου ζήσουν btw! )!
Πάντως, στον κύκλο μας δεν υπήρχε άλλη κοπέλα εκτός από τη γυναίκα μου που να μην έπαιρνε συγκεκριμένη ορμόνη 'για να κρατηθεί το μωρό καλύτερα στη μήτρα', τη στιγμή που το ίδιο το σκεύασμα αναφέρει ότι ΔΕΝ κάνει γι' αυτή τη δουλειά... Όλοι οι γιατροί έλεγαν ότι είναι απαραίτητο και ότι βοηθάει... Και φυσικά να μην διαβάσουμε τις παρενέργειες γιατί τα γράφουν 'έτσι, για να είναι καλυμμένοι'... Ειλικρινά, δεν περίμενα να έχει τέτοια έκταση που βλέπω εκ των υστέρων (και φυσικά χαίρομαι που δεν το πήραμε)...
-
Μιλάς για το utrogestan (αν το γράφω σωστά);
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Στο τελευταίο δεν αντιλέγω, γι' αυτό (κατά βάση) αλλάχτηκε. Για το πρώτο χαίρομαι (κυρίως για τις 3 γέννες - να σου ζήσουν btw! )!
Ευχαριστώ!
Αλήθεια μήπως ξέρει κανείς πώς μπορώ να αλλάξω την ψήφο μου σε ..3;
ΥΓ: έρχεται και το Picasso. Με πήραν τηλ ότι θα έχω και επιπλέον έκπτωση αν και θα πρέπει κάτι απ΄ αυτή να τη χαλάσω στην πενταετή εγγύηση που δεν τη δίνουν τζάμπα πια!
-
Ερωτηση:Ποσα ευρωπουλα δινει η αγορα για κυρία που κραταει το παιδι 8 ωρες;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μιλάς για το utrogestan (αν το γράφω σωστά);Ναι... έχεις διαβάσει τι παρενέργειες αναφέρει στο χαρτάκι;;;
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...