Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Στην Ελλαδα κανουμε πολλα περιττα,δηθεν για το καλο του ασθενη.
Αυτό είναι σωστό, αν δείτε τι φάρμακα δίνουν στις εγγύους, και κυρίως φάρμακα που λένε ξεκάθαρα ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση κατά την εγγυμοσύνη, αναφέροντας συγκεκριμένες παρενέργειες (και οι γιατροί τα δίνουν με το τσουβάλι, λέγοντας να μην το κοιτάξεις... προφανώς ο κατασκευαστής είναι άσχετος και ο κάθε γιατρός ξέρει καλύτερα...)
Από αυτό βέβαια, μέχρι τη γέννα στο σπίτι η απόσταση είναι τεράστια...
Έχω αναφερθεί παλιότερα στο θέμα των ιδιωτικών κλινικών, που αποτελούν IMHO μια άχρηστη πολυτέλεια.
Κι εγώ ήμουν αυτής της άποψης (αν και γεννήσαμε σε ιδιωτικό), αλλά πλέον έχω αλλάξει άποψη. Πριν 15-20 μέρες γέννησε κοντινό μας πρόσωπο σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο και η κατάσταση ήταν κάτι πολύ χειρότερο από εξοργιστικά άθλια! Ένα παράδειγμα (από τα πολλά) είναι ότι το πρώτο βράδυ, όταν το μωρό χρειάστηκε άλλαγμα στην πάνα και πλύσιμο, η λεχώνα (μερικών ωρών) έψαχνε με τα πόδια σε όλο το νοσοκομείο να βρει έναν άνθρωπο για μία βοήθεια με το μωρό στην αγκαλιά. Διότι απαγορεύεται ο οποιοσδήποτε συνοδός πέραν του επισκεπτηρίου (ναι, ΚΑΙ ο πατέρας ή μία γιαγιά) και οι μαίες ήταν άφαντες όλο το 24ωρο... Και στο καπάκι, μετά από την εξαίρετη εμπειρία, θα τους έρθει και ένας λογαριασμός 800+ ευρώ (για τη δωρεάν υγεία - και οι δύο γονείς δουλεύουν και είναι ασφαλισμένοι κανονικά), για τις εξαίρετες υπηρεσίες του νοσοκομείου.
Το καλό είναι ότι έχεις το μωρό δίπλα σου, το κακό είναι... όλα τα υπόλοιπα...