-
Τελικά μου φαίνεται ότι πρέπει να κάνουμε και μια κοράκλα !!!
Ο δικός μου ναι με αγκαλιάζει με φυλάει κλπ αλλά μετά πεταέι κανένα 'μπαμπά σουβλάκια 2' και με επαναφέρει στην πραγματικότητα
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Το δεύτερο κοστίζει ελάχιστα, έχεις μάθει.
Το πρώτο το πληρώνεις ακριβά γιατί αμ δεν ξέρεις, αμ δεν ακούς αυτούς που ξέρουν.
Πόσα (κ ποιά) είναι τα μηνιαία έξοδα του παιδιού σου, Ισαάκ?Τι λες μωρε
Ας πουμε για μωρο μεχρι 6 μηνων:
60 Ε το μηνα ο γυναικολογος
100 Ε το μηνα κατα μ.ο. οι τυπικες εξετασεις προγεννητικου ελεγχου
Αν χρειαστεις αμνιο ή ειδικη υπερηχογραφικη παρακολουθηση ειναι +500-1000 Ε
Ο μισθος της γυναικας για 5 μηνες δεν καταβαλλεται, ενω το ΙΚΑ καλυπτει το 75% κι αυτα με καθυστερηση μηνων οπως εγραψα παραπανω
Τοκετος σε δημοσιο νοσοκομειο (για ιδιωτικο ας μην το συζητησουμε καλυτερα) κοστος 300-500 Ε
Φακελακι στον γιατρο 500 Ε μεχρι... οσα
Ολα αυτα χωρις την παραμικρη επιπλοκη, ετσι;
Γεννιεται το μωρο: κουνια, αλλαξιερα, ριλαξ, καθισματακι αυτοκινητου, αποστειρωτης, ρουχαλακια, μπιμπερο και ενα καρο αλλα συμπραγκαλα με κοστος τουλαχιστον 2 χιλιαδες ευρω.
Βρεφικο γαλα 22 Ε το κουτι που κραταει μια βδομαδα περιπου
Πανες 17 Ε το πακετακι με τις 64 που κραταει περιπου τοσο, επισης
Τα ρουχαλακια του μωρου να ανανεωνονται ανα μηνα
Πιθανες εξετασεις του μωρου κοστος ανυπολογιστο
και πιθανοτατα αλλα χιλιαδυο που τα ξεχναω γιατι κανω και δουλεια παραλληλα
Τζαμπα, τι να σου πω -
άστα αυτά και πες μου με τί την νανουρίζεις
τριγύρω μου όλοι γενοβολάνε, πρέπει να έχω πάει σε τουλάχιστον 3 επισκέψεις απ όταν γύρισα χολανδία, και έχω κι άλλες 2
τις προάλλες είχα πάρει το πιτσιρίκι μιας συναδέλφου για να το φέρω στην πρόβα της ορχήστρας, ένα επικό κινεζάκι, απ τα πιο κοινωνικά παιδάκια που έχω γνωρίσει έβερ
Σκάμε μύτη λοιπόν, τρελή γκομενοπαγίδα το μικρό , άραξε όλο το 3ωρο και μας άκουγε, παρέα με τα βιβλία του και στο τέλος σηκώνεται και μας λέει να σας παίξω κι εγώ με το φλάουτο ένα κομματάκι, και μπροστά σε 60 άτομα σηκώθηκε κι έπαιξε
μόλις έφυγε ξεκίνησαν τα σχόλια πόσο σε αγαπάνε τα παιδάκια και τί καλόςπλάκα έχουν τα παιδάκια, όταν είναι αλλονώνε
ασιμοφ, θα στη βαφτίσω εγώ, χριστιανικά
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
60 Ε το μηνα ο γυναικολογοςΝα πας σε δημόσιο γυναικολόγο, σε νοσοκομείο, να πληρώνεις 5.
Αν χρειαστεις αμνιο ή ειδικη υπερηχογραφικη παρακολουθηση ειναι +500-1000 ΕΤεσπα, γίνονται σε νοσοκομείο με πολύ λιγότερα, αλλά τεσπα, δεν λέω τπτ γιατί δεν είμαι φτηνός.
Ο μισθος της γυναικας για 5 μηνες δεν καταβαλλεται, ενω το ΙΚΑ καλυπτει το 75% κι αυτα με καθυστερηση μηνων οπως εγραψα παραπανω
Εμένα βρήκες? Γνωρίζει κανενας κανέναν που δεν θα καθόταν σπίτι του με το 75% του μισθού, αλλά θα προτιμούσε να δουλεύει για να παίρνει μόνον 25% επί πλέον? Μόνον από τα έξοδα μετακίνησης που γλιτώνεις, τα παίρνεις πίσω τα λ7.
Τοκετος σε δημοσιο νοσοκομειο (για ιδιωτικο ας μην το συζητησουμε καλυτερα) κοστος 300-500 Ε
Φακελακι στον γιατρο 500 Ε μεχρι... οσαFAKELAKI? ΕΔΩΣΕΣ ΕΣΥ ΦΑΚΕΛΑΚΙ? Ακούει η ΣΔ4τφ?
Γεννιεται το μωρο: κουνια, αλλαξιερα, ριλαξ, καθισματακι αυτοκινητου, αποστειρωτης, ρουχαλακια, μπιμπερο και ενα καρο αλλα συμπραγκαλα με κοστος τουλαχιστον 2 χιλιαδες ευρω.
ΜΙΑ φορά. Για το δεύτερο είναι δωρεάν, είπαμε. Κάνε 4, να 'χεις καλό μουαγιέν.
Τα ρουχαλακια του μωρου να ανανεωνονται ανα μηνα...Γίνεσαι (πολύ) φτηνός. :funis:
-
Μα τα ρουχαλακια τους σου τα φερνουν δωρα και οι συγγενεις - φιλοι.... αν δεν σου αρεσουν τα πας και τα αλλαζεις και για μεγεθος ακομα.... ωστε να φορεθουν αναλογα... μετα τα φυλας για τα επομενα....
-
Εχω ακουσει οτι αν το μωρο χρειαζεται αντιαλλεργικο γαλα την πουτσισες,παει περι τα 700 ευρω το μηνα το μαλλί,ισχυει;
-
Συγγνωμη κιολας, αλλα ειναι λιγο υπερβολες μερικα πραγματα... δλδ πριν 30 χρονια που δεν γινονταν μερικα πραγματα απο ιατρικες εξετασεις μεχρι και αυτες οι περιπτωσεις αλλεργιας τι εκανε ο κοσμος... εγω θυμαμαι να αλλαξαμε 2 -3 μαρκες γαλακτος μεχρι να βρεθει το σωστο... Ο.Κ. δεν ειναι και καμια μεγαλη ιστορια... θυλασμος, και μετα συμπληρωμα.... ασε που αλλαξαμε και χωρα... και ακομα και το ιδιο γαλα να αγοραζαμε δεν ηταν 'ακριβως ' το ιδιο.... υπομονη και οχι 'ακριβες' υπερβολες....
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Το δεύτερο κοστίζει ελάχιστα, έχεις μάθει.
Το πρώτο το πληρώνεις ακριβά γιατί αμ δεν ξέρεις, αμ δεν ακούς αυτούς που ξέρουν.
Πόσα (κ ποιά) είναι τα μηνιαία έξοδα του παιδιού σου, Ισαάκ?Τι λες μωρε
60 Ε το μηνα ο γυναικολογος
Αν χρειαστεις αμνιο ή ειδικη υπερηχογραφικη παρακολουθηση ειναι +500-1000 Ε
Φακελακι στον γιατρο 500 Ε μεχρι... οσα
Ολα αυτα χωρις την παραμικρη επιπλοκη, ετσι;
Τα ρουχαλακια του μωρου να ανανεωνονται ανα μηνα
Πιθανες εξετασεις του μωρου κοστος ανυπολογιστο
και πιθανοτατα αλλα χιλιαδυο που τα ξεχναω γιατι κανω και δουλεια παραλληλα
Τζαμπα, τι να σου πωΚαλημερα, να σας ζησει το μωρο
Οταν γεννηθηκε ο γιος μου, αγορασα μονο αποστειρωτη, θηλες,καροτσι και πανες. Ολα τα αλλα μας τα εδωσαν φιλοι και γνωστοι που τα ειχαν.
Αργοτερα πηραμε κουνια και το καθισμα του αυτοκινητου απο 9 κιλα και πανω.
Σημερα στα 3+, εχω 9 φορμες,7 πουκαμισα και αλλα πολλα για τον μικρο , που δεν εχω αγορασει. Ειναι δωρα και πραγματα που αλλαξαμε μετα την βαφτιση.
Δυστηχως εχω γιο και δεν μπορω να βοηθησω με ρουχα κλπ.Αν καποιος παντως, χρειαζεται κατι στελνει πμ.
Ειναι κριμα σε καιρους κρισης, να πηγαινουν χαμενα πραγματα που μπορουν να βοηθησουν αλλουςΚατσε να σου χαμογελασει η κορακλα και εδω ειμαστε να μας πεις αν εισαι χαζομπαμπας
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
@mark- Ειμαι ψυχραιμος σε πληροφορω
.......................................................
Ολα με ψυχραιμια και λογικη ομως, χωρις ακραιες αντιδρασεις, οποτε 2) δε χρειαζομαι πανες
-
Κακώς!
-
Κακώς νο.2!
Χώρια τις πάνες (για τον μπαμπά)
Άμα μεγαλώσει λίγο ακόμα και αρχίσει τις αγκαλιές και τα φιλιά να δεις χέσιμο που έχεις να ρίξεις...
Αυτό το επιβεβαιώνω κι εγώ!!!
Η δική σου η περίπτωση είναι ανίατη!
@224v: Δηλαδή πιστεύεις ότι σε 20 χρόνια θα είμαστε καλά;;;
Χαίρομαι που είσαι αισιόδοξος...
ΠΡΕΠΕΙ να ειμαστε αισιοδοξοι.... και υγιεις.....
Για το υγιείς θα συμφωνήσω, για το αισιόδοξοι, όποιος είναι αισιόδοξος σήμερα, είτε δεν τον αγγίζει η πραγματικότητα είτε είναι πετάει στα σύννεφα...
- Ειμαι ψυχραιμος σε πληροφορω
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Συγγνωμη κιολας, αλλα ειναι λιγο υπερβολες μερικα πραγματα... δλδ πριν 30 χρονια που δεν γινονταν μερικα πραγματα απο ιατρικες εξετασεις μεχρι και αυτες οι περιπτωσεις αλλεργιας τι εκανε ο κοσμος... εγω θυμαμαι να αλλαξαμε 2 -3 μαρκες γαλακτος μεχρι να βρεθει το σωστο... Ο.Κ. δεν ειναι και καμια μεγαλη ιστορια... θυλασμος, και μετα συμπληρωμα.... ασε που αλλαξαμε και χωρα... και ακομα και το ιδιο γαλα να αγοραζαμε δεν ηταν 'ακριβως ' το ιδιο.... υπομονη και οχι 'ακριβες' υπερβολες....πριν 30 χρονια δεν ξερω,αλλα πριν 50 ο κοσμος δεν ζουσε μια χλωρινη αγκαλια στο διαμερισμα της πολης.
Πολλοι ηταν ακομα στα χωρια τους με τα ζα τους και κανεις δεν ειχε καμια αλλεργία,σημερα μονο στα τσιγγανάκια ισχυει αυτο. -
Αισιοδοξος θα πρεπει να εισαι οπου και αν ζεις.... σε ατομικο επιπεδο πρεπει να αισιοδοξεις οτι θα βρεις λυσεις... με δεδομενη την πραγματικοτητα γυρω σου (Ελλληνικη υποθετω...), ισως ειναι δυσκολο, αλλα πιστευω οτι υπαρχουν δυνατοτητες, αναλογα με την ηλικια, μορφωση, υποχρεωσεις του καθενος..
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εχω ακουσει οτι αν το μωρο χρειαζεται αντιαλλεργικο γαλα την πουτσισες,παει περι τα 700 ευρω το μηνα το μαλλί,ισχυει;Δυστυχώς ισχύει. Το alfare που είναι από τα πιο ακριβά υποαλλεργικά (εκτενώς υδρολυμένο) έχει 28 ευρώ το κουτί. Μετά υπάρχει το NEOCATE (στοιχειακό) των 57 ευρώ το κουτί. Λεπτομέρειες για τα διάφορα γάλατα εδώ.
Πολύ βασικό: Το ΙΚΑ τα καλύπτει 100% (γι αυτό δε θα ορθοποδήσει ποτέ ) -
@ Tiger,
Με χλωρινη ισως οχι αλλα με DTT !! για τα κουνουπια!!??, θυμαμαι να γεμισω την 'Τρομπα' του φλιτ!!! και να ντουμανιαζουμε το σπιτι.... Χωρις πλακα παντως ειμαι υπερ του 'φυσικου εμβολιασμου'... ειδικα στην αρχη που εχουν ανοσια.. τα μωρα απλο σαπουνι..... και ολα μια χαρα... δεν χαθηκε δε και ο κοσμος αν μπουσουλισουν στο πατωμα ,και μετα βαλουν και το χερακι τους στο στομα...! Ετσι δεν θα παθουν αυτα που λετε στα νηπιαγωγια τη πρωτη χρονια.... Εγω τουλαχιστον αυτα εφαρμωσα τοτε... στη Σαουδικη.... -
γενικό σχόλιο πάντως, οι έλληνες γονείς σε σχέση με τους ολλανδούς είναι εντελώς υποχόνδριοι
και ναι, το δείγμα μου είναι επαρκές
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
γενικό σχόλιο πάντως, οι έλληνες γονείς σε σχέση με τους ολλανδούς είναι εντελώς υποχόνδριοικαι ναι, το δείγμα μου είναι επαρκές
Μα δεν σε αμφισβήτεισε κανένας αφεντικό ... (Σκέτο το καφεδάκι ναι ? )
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
.....Εχεις καιρο να γεννησεις, αλλα (δε ) συγχωρεισαι!
- 60 Ε επισκεψη ο γιατρος ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ (στα απογευματινα ιατρεια). Πως σου ηρθαν τα 5 Ε;
- Οι εξετασεις μπορουν να γινουν σε δημοσιο νοσοκομειο, ΑΛΛΑ το ΙΚΑ δεν τις καλυπτει, οποτε το κοστος ειναι περιπου αυτο που σου εγραψα (για παραδειγμα η αυχενικη διαφανεια - PApp-A κοστιζει στο ΓΝΑ 'Αλεξανδρα' 75 Ε, ΑΝ βρεις ραντεβου, που ειναι πολυ χλωμο ). Περα απο το γαλα που αν ειναι ειδικο οπως γραψανε και παραπανω, σου κοστιζει ο κουκος αηδονι, μια αμνιο να σου χρειαστει (σχεδον βεβαιο αν η γυναικα ειναι πανω απο 35), μπορει να σε ξετιναξει οικονομικα.
- Για τον μισθο δε σχολιαζω, σου θυμιζω μονο την εως 5μηνη καθυστερηση ακριβως την εποχη που πνιγεσαι στα εξοδα.
@ντριφτη
Αυτες τις μερες τη νανουριζω με Dark side of the moon , αλλα ακουει διαφορα και νομιζω οτι προτιμαει τους Roxy music τον Tim Booth και τους Church (!)
Αυτο περι γκομενοπαγιδας το επιβεβαιωνω: οι γυναικες παθαινουν παρακρουση. Μου εχει τυχει να παρατησουν γκολφακι στη μεση του δρομου και να μου ορμησουν 2 τυπισσες, που την ειδαν με την ακρη του ματιου τους, οπως την ειχα στο μαρσιπο. Μου εχει τυχει να με ακολουθουν για ωρα σε εμπορικο κεντρο που την ειχα παει (παλι με τον μαρσιπο). Και φυσικα απ οπου περναμε, 9/10 γυναικες θα γυρισουν και θα μας μιλησουν ή θα βγαλουν επιφωνηματα θαυμασμου.
Κοιτα να δεις φιλε μου -
Και που να είχες αγοράκι (η απόλυτη γκομενοπαγίδα).
- Ας πήγαινες πρωί.
- Αν τις καλύπτει το ΙΚΑ, γιατί μας βάζεις το συνολικό κόστος? Την δική σου συμμετοχή βάλε. Αλλά όχι, ΠΡΕΠΕΙ να μας πεις ότι πλήρωσες πολλά...
- Ναι, αλλά θα τα πάρεις μαζεμένα.
Είναι εντυπωσιακό ότι όλα σου τα παράπονα δεν θα είχαν 'πάτημα' αν ο δημ τομέας λειτουργούσε κανονικά.
Με άλλα λόγια, όλα σου τα 'προβλήματα' οφείλονται σε Ελ ΔΥ. -
Κλασικος Ηλιας....
- Πρωι θα παω στον τυχαιο εφημερευοντα, ΔΕ θα παω στον γιατρο που μας παρακολουθει ΛΕΜΕ.
- ΔΕΝ, ΔΕΝ, ΔΕΝ τις καλυπτει το ΙΚΑ (πρεπει να τις κανεις σε υποκαταστημα του ΙΚΑ, δλδ καλα κρασια)
Κανεις λαθος για τα αγορακια και τα κοριτσακια
-
Κλασικός Ελ: Αμ θέλεις τον γιατρό που θέλεις (άρα δεν πιστεύεις ότι όλοι οι μαιευτήρες μπορούν να παρακολουθήσουν την εξέλιξη μιας εγκυμοσύνης, άρα καταρρίπτεις όλα όσα κατά καιρούς μας λες για τους Ελ ΔΥ), αμ παραπονιέσαι που πληρώνεις (**και **μαύρα, εσύ!!!!)
Μπορείς να τις κάνεις, να τις πληρώσεις, να πας τις αποδείξεις στο ΙΚΑ σου για πληρωμή, να σου τις απορρίψουν γιατί δεν τις έκανες εκεί που έπρεπε, να κάνεις προσφυγή στην επιτροπή με το πρόσχημα ότι δεν είχε ραντεβού το ΙΚΑ τότε που έπρεπε κ να τα πάρεις μετά βαΐων κ κλάδων. Αλλά Ελ ΔΥ, δεν είσαι? Τι περιμένω...
Έχω κυκλοφορήσει και με κοριτσάκι, και με αγοράκι. Πίστεψέ με, τουλάχιστον σ' αυτό δεν κάνω λάθος.
-
Εχει δικιο ο Ηλίας .Τα αγορακια ''ριχνουν'' γκομενακια στον μπαμπά!
Να σου ζήσει Asimov.
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...