-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
ναι ρε τίγρη, απλά το παράκανε ο τύπος...
κάνε μια σύσταση, φώναξε τους γονείς, αλλά δικαστήριο πάει πολύ, ιμοΤο θέμα ΔΕΝ είναι αν είναι πολύ ή λίγο. Μια χαρά είναι. Έχει κάθε δικαίωμα και ΚΑΛΑ κάνει. Από τη στιγμή που ο καθένας με εξουσία μπορεί να χρησιμοποιεί τους νόμους για πάρτη του, από τη στιγμή που κάθομαι σπίτι μου, βλέπω στην τηλεόραση κάποιον να τραβάει πιστόλι και να σκοτώνει πισόπλατα ένα 16χρονο που έλεγε λέξεις που τον προκάλεσαν και του δίνω 1000 δίκια, δεν καταλαβαίνω γιατί να είναι άδικο να είναι 'άδικο' το δικαστήριο για το δικό μου γιό που οδηγάει χωρίς δίπλωμα, που κάνει ποδήλατο χωρίς χέρια ή παίρνει ψαροντούφεκο.
Στο κάτω κάτω αυτό που κάνει είναι πιο 'επικίνδυνο' για σένα, για μένα ή τον εαυτό του, από το να λέει λέξεις. Τι το κάνει άδικο; Το ότι η κατάχρηση εξουσίας έγινε σε μένα; Ότι το δικό μου παιδί είναι 'καλό παιδί'; Όταν γίνεται από τη 'ζαρτινιέρα' στο παιδί του άλλου καλώς να γίνει; Όταν γίνεται στο παιδί του άλλου -και δεν είναι δικαστήριο αλλά φόνος- καλά του κάναν του κwλόπαιδου;
Είμαι κατά της εξουσίας και κατά των νόμων -μη σου πω- γι αυτό πρέπει να εφαρμόζονται αυστηρότατα αφού υπάρχουν.
-
Για να βάζω τα πράγματα στη θέση τους, δεν κλάφτηκα, ούτε σε καναν γνωστό πήγα να μεσολαβήσει (και, αν θέλετε με πιστεύετε, έχω), και το πρόστιμο θα πληρώσω αν χάσω στο δικαστήριο. Αλλά είπα ότι στα 31 χρόνια υπηρεσίας του επιμελητή ανηλίκων είναι η πρώτη παρόμοια δικογραφία που θα πάει στο δικαστήριο, και ότι η συμπεριφορά του συγκεκριμένου λιμενικού ήταν απαράδεκτη. Δεν ήμουν καν παρών, μου περιέγραψαν το σκηνικό τα παιδιά αλλά και όλοι όσοι έτυχε να είναι εκείνη την στιγμή στην παραλία. Δυστυχώς >Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Απλά, το όργανο είχε κάτι προηγούμενα με τον πατέρα του άλλου παιδιού.
Έτσι εξηγείται...
Για μένα, σημαντικότερο από το γράμμα του Νόμου είναι το πνεύμα του. Και το πνεύμα του Νόμου είναι να προστατέψει την θάλασσα κι αυτούς που μπαίνουν μέσα σ' αυτήν, όχι να τιμωρήσει σαν 'παράνομους ψαροντουφεκάδες' δυο παιδιά που ένα καλοκαίρι μπήκαν μια (ή 21, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία) στη θάλασσα κρατώντας ψαροντούφεκο.
Και δυστυχώς θα πρέπει να καταβάλω διπλή προσπάθεια ώστε το Λιμενικό να έχει δυο σημερινά 15χρονα συμμάχους αντί αντιπάλους... -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Για μένα, σημαντικότερο από το γράμμα του Νόμου είναι το πνεύμα του. Και το πνεύμα του Νόμου είναι να προστατέψει την θάλασσα κι αυτούς που μπαίνουν μέσα σ' αυτήν, όχι να τιμωρήσει σαν 'παράνομους ψαροντουφεκάδες' δυο παιδιά που ένα καλοκαίρι μπήκαν μια (ή 21, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία) στη θάλασσα κρατώντας ψαροντούφεκο.
Και δυστυχώς θα πρέπει να καταβάλω διπλή προσπάθεια ώστε το Λιμενικό να έχει δυο σημερινά 15χρονα συμμάχους αντί αντιπάλους...Όσον αφορά την άσχημη και «υπερβολική» συμπεριφορά του οργάνου, αφού υπάρχουν και μάρτυρες προχώρα άμεσα σε καταγγελία ή διαμαρτυρία και η δικαιοσύνυη θα κάνει την δουλειά της πιστεύω...
Εξακολουθώ όμως να μην καταλαβαίνω σε τί σου φταίει ο νόμος ο οποίος προσπαθεί να προστατεύσει:
1- αυτούς που κολυμπάνε και δεν φταίνε σε τίποτα να φάνε κάνα καμάκι.
2- του ανήλικους κ «παράνομους» ψαροντουφεκάδες από το να τραυματίσουν κανέναν ή να αυτοτραυματιστούν οι ίδιοι κατά λάθος.
3- τους γονείς των «ψαροντουφεκάδων» επειδή αυτοί θα τραβιούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και για τον όποιο τραυματισμό τρίτου σαν κηδεμόνες των παραπάνω.Ο νόμος λοιπόν, έιναι ξεκάθαρος ως προς τα απαραίτητα προσόντα που απαιτούνται για να ψαρεύεις με ψαροντούφεκο, είτε να κυνηγάς με όπλο, είτε να οδηγείς όχημα, είτε να οδηγείς σκάφος και αυτά είναι μίνιμουμ ηλικία, εκπαίδευση (αν απαιτήται) και άδεια.
Από εκεί και πέρα όποιος παρανομεί σφάλει και πρέπει να το έχει αυτό εις γνώση του και πολύ περισσότερο ότι αν πιαστεί πρέπει να πληρώσει.
Είτε το κάνει 1 φορά είτε 21...Εξήγησε λοιπόν αυτό στα 2 παιδιά, ότι έχουν και αυτά υποχρεώσεις ως προς τις πράξεις τους και όχι τα περί μπαμπούλα λιμενικών κλπ κλπ κλπ...
Γνώμη μου.
-
Ηλια ευχαριστω, εντελως τυχαια ειδα τον διευθυντη σημερα και του τα ειπα προφορικα καθως και οτι θελω γραπτη εξηγηση του τι θα πρεπει να κανω και τι προβλεπει το υπουργειο σε τετοιες περιπτωσεις , και ειπε ας του παω χαρτι απλως απ τον παιδιατρο , τελος καλο λοιπον.
καλα ξεμπερδεματα με το λιμενικο. -
Κατά τα λοιπά, ας μας πει ποιός δεν θα βάλει το παιδί του στο τιμόνι αν δεν κλείσει τα 18.Ηλια αν βαλεις το παιδι σου στο τιμονι πριν τα 18 τοτε ξεκαθαρα ψαχνεις για μπελαδες.
Ισως στην επαρχια ειναι πολυ χαλαρα τα πραγματα και γι αυτο εχεις τετοια αντιμετωπιση,αλλα αν συμβει κατι με το παιδι στο τιμονι, τοτε θα πρεπει να εξηγησεις στα παιδια σου γιατι πηρες τετοιο ρισκο με μηδέν όφελος. Αν το παιδι στα 17 παρει το αυτοκινητο και φυγει για βολτα,δεν θα εχεις κανενα δικαιωμα να τον στραβοκοιταξεις ή να τον μαλωσεις,θα εξασκει αυτα που του εμαθες:οδηγηση και περιφρόνηση του νομου. -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
ο νόμος ο οποίος προσπαθεί να προστατεύσει:
2- του ανήλικους κ «παράνομους» ψαροντουφεκάδες από το να τραυματίσουν κανέναν ή να αυτοτραυματιστούν οι ίδιοι κατά λάθος.
3- τους γονείς των «ψαροντουφεκάδων» επειδή αυτοί θα τραβιούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και για τον όποιο τραυματισμό τρίτου σαν κηδεμόνες των παραπάνω.και την θάλασσα ορίζοντας minimum μεγέθη που μπορούν να αλιευτούν, αλλά αυτά κι αν είναι ψιλά γράμματα
ΑΠό τις μλκίες του λιμενικού που το μόνο θετικό είναι ο τρέφουν έναν ακόμα νέο ενάντια στην εξουσία , πιο χρήσιμο θα ήταν π.χ. να του μάθεις Ηλία ότι δεν πρέπει να βγάζει χταπόδια μικρότερα του μισού κιλού ας πούμε... Όχι επειδή είναι παράνομο, αλλά επειδή υπάρχει κάποιο νόημα σε αυτό. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
ο νόμος ο οποίος προσπαθεί να προστατεύσει:
3- τους γονείς των «ψαροντουφεκάδων» επειδή αυτοί θα τραβιούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και για τον όποιο τραυματισμό τρίτου σαν κηδεμόνες των παραπάνω.ΑΠό τις μλκίες του λιμενικού που το μόνο θετικό είναι ο τρέφουν έναν ακόμα νέο ενάντια στην εξουσία
τέτοια λέγε του μεσημεριάτικα
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
ΑΠό τις μλκίες του λιμενικού που το μόνο θετικό είναι ο τρέφουν έναν ακόμα νέο ενάντια στην εξουσία
τέτοια λέγε του μεσημεριάτικα
E, αυτό το βλέπω εγώ αρνητικό κ εσείς θετικό, αλλά κατά τα άλλα συμφωνούμε.
Ακόμα κι ο μικρός μου, στα 10, με έχει ακούσει τόσες φορές να λέω τι πρέπει και τι δεν πρέπει να χτυπάει ένας ψαροντουφεκάς, που το κάνει μάθημα κ σε μεγαλύτερους. Αν τον δείτε καμιά φορά, ρωτήστε τον.Εξακολουθώ όμως να μην καταλαβαίνω σε τί σου φταίει ο νόμος ο οποίος προσπαθεί να προστατεύσει:
3- τους γονείς των «ψαροντουφεκάδων» επειδή αυτοί θα τραβιούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και για τον όποιο τραυματισμό τρίτου σαν κηδεμόνες των παραπάνω...- Δεν έπεσαν κοντά σε λουόμενους.
- Δεν θα έχουν λιγότερες πιθανότητες να χτυπήσουν σε 4 μήνες επειδή ... θα έχουν περάσει 4 μήνες.
- Και στα 16 θα βγάλουν άδεια με δική μας συγκατάθεση, άρα και ευθύνη.
Αλλά και - Δεν ψάρευαν, όχι τουλάχιστον με την έννοια που δίνουμε στο 'ψαρεύω'. Αλλιώς τουλάχιστον ένα ψαράκι θα το είχαν χτυπήσει.
- Δεν μου φταίει ο Νόμος! Ο τρόπος που τον εφάρμοσε το συγκεκριμένο όργανο μου φταίει.
Ηλια αν βαλεις το παιδι σου στο τιμονι πριν τα 18 τοτε ξεκαθαρα ψαχνεις για μπελαδες.........
Να μην το βάλω ούτε στα καρτ πριν βγάλει δίπλωμα, τότε?
Τα έχω βάλει όλα αρκετές φορές - θα ήθελα να μπορώ να το κάνω συχνότερα. Τα βάζω να περιγράφουν την οδήγηση όταν οδηγώ σε δημοσιους δρόμους, στην αυλή μου οριοθετώ 'δρόμο' με κορίνες κ ... τελάρα κ τα βάζω να κόβουν 8άρια, να κάνουν κύκλους ή μπρος - πίσω. Κι έχω κλείσει ήδη τον δάσκαλο που θα κάνει μαθήματα της κόρης μου, όταν του χρόνου κλείσει τα 18. Προσπάθησα φέτος να την στείλω να κάνει μερικά μαθήματα, αλλά κι αυτό απαγορεύεται. Φταίω εγώ που δεν βρίσκω **ΚΑΜΙΑ **λογική στο να μην μπορεί ένας 17χρονος να κάνει μαθήματα οδήγησης με δάσκαλο (κι ας δώσει εξετάσεις έναν χρόνο μετά)??????
Μάλλον, έ?Ακούτε οι μικροπατεράδες? Μια χαρά είσαστε με τα γλυκά σας μωρά, μια χαρά!
-
Ακόμα κι ο μικρός μου, στα 10, με έχει ακούσει τόσες φορές να λέω τι πρέπει και τι δεν πρέπει να χτυπάει ένας ψαροντουφεκάς, που το κάνει μάθημα κ σε μεγαλύτερους. Αν τον δείτε καμιά φορά, ρωτήστε τον.Στα 10 του, κάθεσαι και του απαριθμείς εκατοστά και είδη ; Χαρά στο κουράγιο του γιού σου
-
Αυτά τα γουστάρει, 7 φορές το 8 μην τον ρωτήσεις πόσο κάνει, έγινε εχθρός σου.
-
Κι έχω κλείσει ήδη τον δάσκαλο που θα κάνει μαθήματα της κόρης μου, όταν του χρόνου κλείσει τα 18.Tόσο νέος, τόσο μεγάλη κόρη;!
Να σου ζήσει.
HF κάτω τα ξερά σου! :twisted:
-
Την δ/νσή σου στείλε μου με πμ, να σου στείλω λουλούδια.
-
νταξ, δεν είανι και τόσο νέος ο ιλιλιας
-
Και δυστυχώς θα πρέπει να καταβάλω διπλή προσπάθεια ώστε το Λιμενικό να έχει δυο σημερινά 15χρονα συμμάχους αντί αντιπάλους...Ηλία,
απ' το τι γράφεις για το ψαροντούφεκο καταλαβαίνω ότι είσαι άσχετος με το σπορ - δεν είναι κακό αυτό - και γι' αυτό αν μου επιτρέπεις θα σε προτρέψω να ακούσεις ένα πείραμα που κάναμε εγώ και οι μλκς οι φίλοι μου: πήραμε το όπλο, το οπλίσαμε στην ξηρά και ρίξαμε μια απέναντι να δούμε πόσο μακριά φτάνει. Μετά από 70 μέτρα (!!!) καρφώθηκε σε μια ελιά τόσο δυνατά που λύγισε η βέργα από τις ταλαντώσεις! Αυτό που έκαναν τα παιδιά ήταν πολύ επικίνδυνο και πολύς κόσμος τραυματίζεται - ενίοτε θανάσιμα - από ψαροντούφεκο.
Θα συμφωνήσω ότι ο λιμενικός μλκστκε αν και δεν ήμουν μπροστά οπότε δεν έχω και αξιόπιστη γνώμη.
Το λιμενικό δε χρειάζεται συμμάχους. Εμείς το χρειαζόμαστε. Αυτά είναι δικαιολογίες για ψευτόμαγκες, αναρχικούς.
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Κι έχω κλείσει ήδη τον δάσκαλο που θα κάνει μαθήματα της κόρης μου, όταν του χρόνου κλείσει τα 18.
Tόσο νέος, τόσο μεγάλη κόρη;!
Να σου ζήσει.
HF κάτω τα ξερά σου!
Εγώ αν χρειαστεί θα ρίξω τα δίχτυα μου στην αδελφή του drifter που είναι και κοντά, πού να τρέχεις τώρα μέχρι εκεί κάτου!
Άμα έρθει κι αυτή Αθήνα, το βλέπουμε...
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Ηλία,
απ' το τι γράφεις για το ψαροντούφεκο καταλαβαίνω ότι είσαι άσχετος με το σπορ - δεν είναι κακό αυτό - και γι' αυτό αν μου επιτρέπεις θα σε προτρέψω να ακούσεις ένα πείραμα που κάναμε εγώ και οι μλκς οι φίλοι μου: πήραμε το όπλο, το οπλίσαμε στην ξηρά και ρίξαμε μια απέναντι να δούμε πόσο μακριά φτάνει. Μετά από 70 μέτρα (!!!) καρφώθηκε σε μια ελιά τόσο δυνατά που λύγισε η βέργα από τις ταλαντώσεις!Δεν φαντάζομαι να φαντάζεσαι ότι έδωσα τέτοιο ψαροντούφεκο σε ανήλικο?
Έκανα κι εγώ την δοκιμή έξω απ' το νερό, με το ζόρι βγήκε όλο το καμάκι. Το σκοινί που το κρατάει στο ψαροντούφεκο έχει μήκος 1 μέτρο και είναι υπέρ αρκετό!
Αυτά είναι λίγο άσχετα από το δικό μου 'θέμα'. Αλλά κατ' εσέ, αν πάρει το ψαροντούφεκο κι ορμήσει σε 4 μήνες που θα κλείσει τα 16, θ' αλλάξει τπτ? Κ αν, δλδ, του έδινα ένα ψαροντούφεκο σαν αυτό που περιγράφεις 4 μήνες αργότερα και αφού είχε βγάλει την άδεια των 30 Ε, δεν θα ήταν επικίνδυνος γιατί θα είχε κλείσει τα 16 κ θα είχε άδεια? -
Ηλία,
απ' το τι γράφεις για το ψαροντούφεκο καταλαβαίνω ότι είσαι άσχετος με το σπορ - δεν είναι κακό αυτό - και γι' αυτό αν μου επιτρέπεις θα σε προτρέψω να ακούσεις ένα πείραμα που κάναμε εγώ και οι μλκς οι φίλοι μου: πήραμε το όπλο, το οπλίσαμε στην ξηρά και ρίξαμε μια απέναντι να δούμε πόσο μακριά φτάνει. Μετά από 70 μέτρα (!!!) καρφώθηκε σε μια ελιά τόσο δυνατά που λύγισε η βέργα από τις ταλαντώσεις!Δεν φαντάζομαι να φαντάζεσαι ότι έδωσα τέτοιο ψαροντούφεκο σε ανήλικο?
Έκανα κι εγώ την δοκιμή έξω απ' το νερό, με το ζόρι βγήκε όλο το καμάκι. Το σκοινί που το κρατάει στο ψαροντούφεκο έχει μήκος 1 μέτρο και είναι υπέρ αρκετό!
Αυτά είναι λίγο άσχετα από το δικό μου 'θέμα'. Αλλά κατ' εσέ, αν πάρει το ψαροντούφεκο κι ορμήσει σε 4 μήνες που θα κλείσει τα 16, θ' αλλάξει τπτ? Κ αν, δλδ, του έδινα ένα ψαροντούφεκο σαν αυτό που περιγράφεις 4 μήνες αργότερα και αφού είχε βγάλει την άδεια των 30 Ε, δεν θα ήταν επικίνδυνος γιατί θα είχε κλείσει τα 16 κ θα είχε άδεια?Καταρχην σε αυτη την ηλικια καθε μηνας παιζει ρολο,αλλα ειπαμε,ο νομος αναγκαστικα διαλεξε ενα νουμερο,δεν υπηρχε αλλος τροπος.Για να αντιστρεψω το ερωτημα σου,αν του εδινες το ψαροντούφεκο οχι τώρα αλλα σε 4 μήνες, τι θα ηταν αυτο που θα στερούσασταν ως οικογένεια σε αυτο το χρονικο διαστημα;Περιμενατε να τραφείτε απο αυτό;
Κατα δευτερον αυτο που σιγουρα θα αλλαζε σε 4 μηνες,θα ηταν ο βαθμος νομικής ευθυνης σου που θα ηταν πλεον μηδενικος. -
Ηλία,
Αυτά είναι λίγο άσχετα από το δικό μου 'θέμα'. Αλλά κατ' εσέ, αν πάρει το ψαροντούφεκο κι ορμήσει σε 4 μήνες που θα κλείσει τα 16, θ' αλλάξει τπτ? Κ αν, δλδ, του έδινα ένα ψαροντούφεκο σαν αυτό που περιγράφεις 4 μήνες αργότερα και αφού είχε βγάλει την άδεια των 30 Ε, δεν θα ήταν επικίνδυνος γιατί θα είχε κλείσει τα 16 κ θα είχε άδεια?Το ψαροντούφεκο που κάναμε εμείς τη δοκιμή ήταν ένα balco 75, το οποίο νομίζω ότι είναι το πιο μικρό λαστιχοβόλο που μπορείς να προμηθευτείς. Αεροβόλα υπάρχουν πιο μικρά αλλά από τα συμφραζόμενα κατάλαβα ότι δεν του πήρες αεροβόλο.
Εννοείτε ότι και σε 4 μήνες είναι κάτι πολύ επικίνδυνο που σαν πατεράδες πρέπει να το σκεφτούμε πριν το δώσουμε στο παιδί μας. Κυρίως όσον αφορά τη 'μπουνταλοσύνη' του και την ώριμη σκέψη του και όχι τόσο την ηλικία.
-
Τίγρη,
Στα 16 είμαι ακόμα υπεύθυνος, απλά έχει άδεια. Ανήλικος θα είναι ακόμα.
Μην το τραβάμε πολύ, είπαμε ο Νόμος λέει μην ψαρεύεις, δεν λέει μην κρατάς ψαροντούφεκο. Ε, όλοι ξέρουμε ότι αν ο τροχαίος θέλει να σε γράψει θα σε γράψει (αποκλείεται να μην πατήσεις διπλή γραμμή, γραμμή ΛΕΑ, να περάσεις από όλες τις διασταυρώσεις με 50 ή 60, να έχεις σωστό πυροσβεστήρα και φαρμακείο και όλα αυτά να γίνονται κάθε μέρα). Όλα έχουν να κάνουν με την ερμηνεία που δίνει το όργανο σ' αυτό που κάνεις και το συγκεκριμένο όργανο είδε ότι το πρόβλημα φέτος το καλοκαίρι στον Ν. Ηλείας ήταν τα 2 15χρονα. Τι να κάνω τώρα, να σταυρωθώ και να τα σταυρώσω? Δεν τα βρηκε με στολή στα 15 μέτρα, τα βρήκε με μάσκες στους 80 πόντους. Μη με πηδάτε με προσωπείο πολίτικαλι κορέκτ, βάλτε κανένα άλλο.
Τι θα έχανε η οικογένειά μου? Γιατί, είπε κανείς ότι κερδίσαμε τπτ? 2 παιδιά που το καλό μας σύστημα έχει βάλει να κάνουν φροντιστήρια μέχρι τέλη Ιούλη κ να ξαναρχίζουν αρχές Σεπτέμβρη θα έχαναν 10 λεπτά διασκέδαση στη θάλασσα κι αυτό δεν μου άρεσε. Θα μου πεις να τα αποτελέσματα. Ε, δε γ@μιέται, από το να έπιναν φραπόγαλα αραχτοί στην καντίνα, το προτιμώ. Έμαθαν και τι σημαίνει 'όργανο της τάξης', θα βρεθούν και κατηγορούμενοι στο δικαστήριο, θα μάθουν και τι σημαίνει 'σύστημα απονομής δικαιοσύνης'. -
Ειναι σαφες οτι τα οργανα επεδειξαν υπερβολικη αυστηροτητα,αυτο δεν το συζηταμε,θα μπορουσαν να ειχαν πραξει οπως ακριβως περιεγραψες στην αρχη.
Ομως το να εθισεις το παιδι σου στην επιλεκτικη παραβατικοτητα (γιατι τα ιδια κανεις με το αυτοκινητο απο οτι φαινεται) εγκυμονει κινδυνους γενικότερα.Ισως τα παιδια σου μεγαλωσουν σε μια Ελλαδα λιγο διαφορετικη απο αυτη που ξεραμε εμεις (ατιμωρησια,κουμπαριες στο αστυνομικο τμημα,δημαρχος που 'καθαρίζει')
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...