-
Η χρησιμότητα ενός αυτοκινήτου πως καθορίζεται κατά την γνώμη σου?
-
Νομίζω οτι για το κοινό στο οποίο απευθύνεται (προσιτό οικογενειακό σεντάν με συντηρητικό χαρακτήρα προσανατολισμένο στην άνεση και την αξιοπιστία) το τωρινό Avensis ειναι μια χαρά.
-
Ο χρήστης (Α)θανάσης έγραψε:
Η χρησιμότητα ενός αυτοκινήτου πως καθορίζεται κατά την γνώμη σου?ενα αυτοκινητο θα πρεπει να εχει μια υποτυπωδης σχεδιαση στην αναρτηση.... δεν ειναι λογικο με μολις 130 αλογα να χαζοσπινιαρει με το παραμικρο, δεν ειναι λογικο να μην φρεναρει, δεν ειναι λογικο να σε κουραζει σε καθε διαδρομη, δεν ειναι λογικο να βρισκεται συνεχεια το αυτοκινητο στον ΑΕΡΑ...
και το τελειωτικο χτύπημα? ειναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ
-
To πόπολο όμως popol@rε μου, δεν ενδιαφέρεται για τέτοιες...λεπτομέρεις, όταν αγοράζει αυτοκίνητο σ'αυτή την κατηγορία... Να πάει από το Α στο Β και να μην χαλάει.-
Είμαι σίγουρος πως και το νέο Avensis, ειδικά στην Ελλάδα θα κάνει λαμπρή καριέρα, ανεξάρτητα με το αν βλέπεται ή όχι, ή αν πάει καλά στο δρόμο ή όχι. Δείτε και το γκιAuris, παρόλη την ασχήμια του, σκίζει.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
To πόπολο όμως popol@rε μου, δεν ενδιαφέρεται για τέτοιες...λεπτομέρεις, όταν αγοράζει αυτοκίνητο σ'αυτή την κατηγορία... Να πάει από το Α στο Β και να μην χαλάει.-Είμαι σίγουρος πως και το νέο Avensis, ειδικά στην Ελλάδα θα κάνει λαμπρή καριέρα, ανεξάρτητα με το αν βλέπεται ή όχι, ή αν πάει καλά στο δρόμο ή όχι. Δείτε και το γκιAuris, παρόλη την ασχήμια του, σκίζει.
παντα θα υπαρχουν θυματα....
-
Δεν βρίσκεται το αυτοκίνητο στον αέρα και μάλιστα συνέχεια, οποιοδήποτε κι' αν είναι αυτό. Το βάζει εκεί ο οδηγός του.
Επίσης κάποιοι (πάρα πολλοί) δεν πάνε τέζα το αυτοκίνητό τους. Είτε έχουν πολύ καιρό να το κάνουν αυτό, είτε δεν το έκαναν ποτέ γιατί διασκεδάζουν με άλλο τρόπο, είτε έχουν άλλα αυτοκίνητα γι' αυτό το σκοπό.
Επίσης πάρα πολλοί δεν πάνε να 'βγάλουν γκόμενα' με το αυτοκίνητό τους. Είτε δεν ενδιαφέρονται, είτε την έχουν 'βγάλει'' αλλιώς.
Θέλουν απλώς και μόνο να κάνουν τη δουλειά τους, και παράλληλα δεν θέλουν εκπλήξεις από τα προιόντα που αγοράζουν για να ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ. Μάλιστα πολλοί εξ' αυτών είναι αρκετά σοβαροί και στις επαγγελματικές και στις οικογενειακές και στις προσωπικές τους υποχρεώσεις ταυτόχρονα.Γιατί λοιπόν θύματα οι κάτοχοι ή υποψήφιοι αγοραστές Avensis/Auris της αρκετά σοβαρής και μεθοδικής ΤΟΥΟΤΑ?
-
Ουδέποτε το Αβένσις/Καρίνα βασίστηκε σε κάποια προχωρημένη σχεδίαση. Τα υπέρ ήταν η αξιοποστία οι καλοί κινητήρες, η πολύ καλή ποιότητα καασκευής, οι χώροι επιβατών/αποσκεύων και τα καλά επίπεδα εξοπλησμού.
Αν το νέο μοντέλο έχει βελτιωθεί και στο τομέα της οδικής συμπεριφοράς και σε συνδυασμό με τον κινητήρα των 1.6/132hp θα έχει σίγουρα μεγάλο μερίδιο στην ελληνική αγορά.
Πάντως κάνει εντύπωση το θέμα των ιπποδυνάμεων στους 1.8CC και 2.0CC. 147hp και 152 hp αντίστοιχα δεν είναι μια μεγάλη διαφορά απο τον 1.6 και δεν σε ενθουσιάζουν για να κάνεις μια επιλογή των 2 μεγαλυτέρων κινητήρων.
-
Ο χρήστης ΔΝΤΖ έγραψε:
Πάντως κάνει εντύπωση το θέμα των ιπποδυνάμεων στους 1.8CC και 2.0CC. 147hp και 152 hp αντίστοιχα δεν είναι μια μεγάλη διαφορά απο τον 1.6 και δεν σε ενθουσιάζουν για να κάνεις μια επιλογή των 2 μεγαλυτέρων κινητήρων.Την ροπή σε πρώτο πλάνο και σε 2ο πιθανότατα τα χαρακτηριστικά λειτουργίας να είναι λίγο καλύτερα,αυτό φαίνεται μόνο στην πράξη.
-
Τα 132 άλογα σημαίνουν 82,5 άλογα στο λίτρο ενώ τα 152 76 άλογα στο λίτρο ενώ ο 1.8 με 147 άλογα είναι στα 81.6 άλογα στο λίτρο. Θα μπορούσε και 160 άλογα ο δίλιτρος αλλά σε σχέση με τον 1.8 η διαφορά θα είναι χαμηλά.
-
Πάντως και η ροπή στο 1.6 είναι μια χαρά, αν δεν απατώμαι, και valvematic, αν δεν απατώμαι, και γενικώς είναι αξιόλογος παίκτης. Ναι, η φάτσα είναι όντως περίεργη, αλλά το κοινό του, όπως προειπώθηκε, δεν πτοείται από κάτι τέτοιες λεπτομέρειες. Και το VSC θα είναι αυτό με το 'παρεμβατικό τιμόνι'...
Σε καμμιά βδομάδα στις εκθέσεις. Ας μεταφερθεί το thread στους Κατασκευαστές... -
Πιο αναλυτικά, οι τιμές πώλησης του νέου Τoyota Avensis στην Ελλάδα είναι οι εξής:
1.6 Classic: 19.600 €
1.6 Elegant: 21.700 €
1.6 Classic VSC/TRC: 20.300 €
1.6 Elegant & Navi: 23.000 €
1.8 Εlegant: 23.900 €
1.8 Prestige: 25.450 €
1.8 Elegant CVT: 25.700 €
1.8 Prestige CVT: 27.250 €
1.8 Elegant & Navi: 25.200 €
1.8 Prestige & Navi: 28.250 €
1.8 Elegant & Navi CVT: 27.000 €
1.8 Prestige & Navi CVT: 30.050 €Επίπεδα εξοπλισμού
Classic: 9 αερόσακοι, Air Condition, 2 ηλεκτρικά παράθυρα, radio-CD & mp3, ηλεκτρικές κλειδαριές, ηλεκτρικοί καθρέφτες, trip computer
Elegant (επιπλέον της Classic): ηλεκτρονικός κλιματισμός δύο σταδίων, πίσω ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέφτες, δερμάτινο τιμόνι και δερμάτινος λεβιές ταχυτήτων, προβολείς ομίχλης, αισθητήρες βροχής και φώτων, ηλεκτροχρωματικός εσωτερικός καθρέφτης, ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας, ζάντες αλουμινίου
Prestige (επιπλέον της Elegant): Cruise Control, Bluetooth, Smart Entry
Μοιάζει η έκδοση των 1800 κ.εκ να είναι λίγο ακριβή η απλά λάθος αίσθηση;
Νομίζω ότι το Ισίγκνία στα 1800 και σε καλή έκδοση είναι γύρω στα 22000€ έστω και αν εδώ έχουμε 7 άλογα παραπάνω.
Η έκδοση 'έλεγκαντ' πάντως φαίνεται η πιο ισορροπημένη σε σχέση αξίας-τιμής.
-
Elegant στα 1.8 λίτρα. Πανάκριβο το CVT! 1800 ευρώ!! Τόσες να είναι οι ώρες τους στο κρεβάτι του οδοντίατρου. Αντίστοιχα οι τιμές του Prestige είναι εξωφρενικά ακριβές για ένα CC (μήπως είναι adaptive??).
-
http://www.toyota.gr/cars/coming_soon/a ... index.aspx
-
το είδα στην έκθεση της Toyota στο Ν.Ηράκλειο.
-
Πώς σου φάνηκε από κοντά?
-
πέρασα απ έξω .... οδηγώντας (την corolla του πατέρα μου) χαχαχα !!
καλύτερο από τις pics, θα πάω να τω δω αύριο κι από κοντά ....
-
Και αν σου αρέσει .....πολύ?
-
το πολύ πολύ, να χάσω τα 1.000€ που
έχω δώσει προκαταβολή για το Volvo V50.
Αυτό που θα μου αρέσει στο Toyota θα είναι το μοτέρ
του.... για να δούμε θα έχουν test drive με CVT ...?αν και ΑΠΙΘΑΝΟ να μην πάρω τελικά το V50 ...
χαχαχα !!!!
-
ειδα και εγώ μερικά φορτωμένα σε νταλίκα που ερχοταν για τις εκθέσεις.
καλούτσικο φάνηκε, αλλά θα ήθελα να το δω κ μέρα κ απο κοντά. -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Elegant στα 1.8 λίτρα. Πανάκριβο το CVT! 1800 ευρώ!! Τόσες να είναι οι ώρες τους στο κρεβάτι του οδοντίατρου.Είναι πράγματι ακριβό, αλλά εκεί παίζουν οι τιμές γενικώς για αυτόματα/DSG/CVT κιβώτια στην πιάτσα. Τόσο ΑΚΡΙΒΩΣ χρεώνει η VW το DSG στο Golf ας πούμε.
Το δίλιτρο δε θα είχε καμία ελπίδα στη χώρα μας. Τα πρώτα Avensis πινακιδώθηκαν και μας δόθηκαν χθες Παρασκευή. Ο 1800άρης έχει πολλή δύναμη, αν και είναι σφιχτός προς το παρόν, όπως όλα τα Toyota. Η αίσθησή μου είναι ότι στα 10k χιλιόμετρα θα σκοτώνει το μοτεράκι. Στα υπόλοιπα, από τα πρώτα χιλιόμετρα φαίνεται ότι το αυτοκίνητο κάνει άριστα αυτά που θα ζητήσει το κοινό του: άνετη ανάρτηση, ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ καλή ποιότητα κύλισης, χώροι και καλή ποιότητα. Θα έχουμε πολύ περισσότερα να πούμε στους 4Τ Ιανουαρίου.
Το CVT δεν το γουστάρω στην αυτόματη λειτουργία, αλλά στη χειροκίνητη είναι ΠΟΛΥ σοφά διαλεγμένες οι σχέσεις: 1η μακρυά, 2η-6η κοντές και σφιχτά κλιμακωμένες, 7η μακρυά και ταξιδιάρα (δεν τη βάζεις κάτω από τα 140). Σε πλήρη επιτάχυνση από στάση, η αίσθηση των αλλαγών είναι (τηρουμένων των αναλογιών) σαν σε μηχανάκι: γεμίζεις την μεγάλη 1η, και οι υπόλοιπες έρχονται η μια πάνω στην άλλη, γρήγορα και ομαλά.
Καλό: Στα κατεβάσματα συγχρονίζει στροφές, και ΔΕΝ κάνει kickdown στη χειροκίνητη λειτουργία
Το θέμα πάει κατασκευαστές.
Toyota Avensis 2009