Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ας δούμε τα πράγματα όπως ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ έχουν.
1ον: το Ιράν δεν θα είχε λόγο να χρησιμοποιήσει πυρηνικά, ακόμα κι αν τα διέθετε, εφόσον δεν δεχόταν επίθεση. Διότι θα γνώριζε πολύ καλά ότι θα ισοπεδωνόταν από πολλαπλές πυρηνικές επιθέσεις.
Αληθεια? Εδω ξερει οτι θα 'ισωπεδωθει' (το καθεστως τουλαχιστον) εαν συνεχισει το πυρηνικο προγραμα και δεν σταματαει. Επισης ξερει οτι ειναι αμεση απειλη για το Ισραηλ οταν λεει οτι 'θα αφανιστει απο μια καταιγιδα'
Για τους ίδιους λόγους δεν χρησιμοποιήθηκαν τέτοια όπλα από το Ισραήλ, το Πακιστάν και την Ινδία. Ειδικά τα δύο τελευταία κράτη έχουν έρθει σε ΠΟΛΕΜΙΚΗ σύρραξη μεταξύ τους και τα χαρακτηρίζει τεράστια έχθρα, ενώ ο φανατισμός, θρησκευτικός και εθνικός, περισσεύει και στις δύο πλευρές.
Μα ενα πυρηνικο Ιραν ειναι ασταθεια για την περιοχη, αντιθετα με το θεμα Ινδια-Πακισταν. Αυτοματα ασταθειες προκαλουν χαος. Εχει αποδηχθει πολακις στο παρελθον.
2ον: η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη, αφενός επειδή ανήκει στο ΝΑΤΟ, αφετέρου επειδή είναι αδύναμη χώρα σε σχέση με τις υπερδυνάμεις και αφετέρου γιατί η Τουρκία καραδοκεί να καρπωθεί από άρνησή της πολλά και διάφορα, να συναινέσει στη χρήση της Σούδας. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι ΗΠΑ έχουν δίκιο και η Ελλάδα το αναγνωρίζει.
Αλλα τι σημενει ακριβως?
Και μιλουσατε για υποκριτες πιο πανω... LOL.
3ον: είσαι ΗΠΑμερικάνος και θες να έχεις τον απόλυτο έλεγχο των πετρελαϊκών κοιτασμάτων, διότι από αυτό εξαρτάται η καλοπέρασή σου.
Το παρπαανω οχι μονο ειναι λαθος, αλλα και αστειο, οπως και αδυνατον. Για να εχει 100% ελενχο οι ΗΠΑ των κυτασματων πετρελαιου πρεπει να κανει εισβολη σε ολα τα κρατη που εχουν αυτα και να τα κανει μερος του εθνους ΗΠΑ. Αυτο λες με το παραπανω. Οι ΗΠΑ εχουν ελενχο των πετρελαιοπηγων των ΗΠΑ και μονο. Κανενος αλλων.
Κάνε το αφού το θες, αλλά pleeeeeeeeease μη μας λες ότι όλα γίνονται για το καλό της ανθρωπότητας, είναι τουλάχιστον γελοίο.
Στο λεω γιατι ετσι ειναι. Εαν δεν θες να το δεχθεις, αστο. Προσπερασετο.
4ον: αν θες να σκοτώσεις κάποιον ακόμα κι αν σου έχει κάνει μεγάλο κακό και δικαιολογημένα τον μισείς, δεν έχεις το δικαίωμα να το πράξεις. Αν το πράξεις είσαι κατακριτέος και τιμωρητέος βάσει οποιουδήποτε δικαίου (και του ΗΠΑμερικανικού ασφαλώς). Αν τώρα το κάνεις ρίχνοντας μια βόμβα στο σπίτι του και μαζί εξοντώσεις τη γυναίκα του, τα παιδιά του και μερικούς φίλους του, τότε τί ακριβώς είσαι; Κάποιος θα έλεγε 'τέρας'. Εσύ τί λες;
Εισαι στρατιωτης σε εμπολεμη κατασταση.
5ον: η χάρτα των Ηνωμένων Εθνών λέει ότι επιτρέπεται μόνο ο αμυντικός πόλεμος. Χωρίς περαιτέρω σχόλια.
Αμυντικοι ειναι ολοι οι πολεμοι των ΗΠΑ. Απλως εσεις δεν δεχεσται τους λογους διοτι βλεπετε την ζωη και τον πλανητη απο αλλο πρισμα. Ειπα τοσες φορες, ειναι θεμα τροπου σκεψης.
6ον: ο Γαβριήλ είναι όντως χαρακτηριστικό παράδειγμα φανατικού κάφρου ΟΠΑΔΟΥ. Ό,τι και να του πεις, όσα στοιχεία και αν του δείξεις, δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβει γιατί ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να καταλάβει. Η αθλιότητά του (χύμα τα λέω, ε; ) φτάνει στο σημείο της υποστήριξης βομβαρδισμού πόλεων εξ αποστάσεως και εκ του ασφαλούς.
ΟΚ ειμαι ολα αυτα. Ομως τι κακο υπαρχει με τον 'ασφαλη πολεμο'? Εσυ και οι αλλοι δεν μας κραζεται για τα 'τοσα' θυματα του πολεμου? ΟΚ, εχω καψει βαρελια δολλαρια να φτιαξω εξυπνες βομβες να πηγενουν ακριβως εκει που πρεπει. Αντιθετα με το τι γινοταν μολις 30 χρονια πριν. Το κανω αυτο, με κοστιζει 30πλασσια και ακομη τα ακουω απο πανω.
Τα θυματα πολεμου σημερα οταν συγκρινεις την διασταση του πολεμου, ειναι fraction αυτων που ηταν μολις μερικες δεκαετιες πριν.
Οι φωτογραφίες με διαμελισμένα παιδάκια στο Ιράκ του φαίνονται μάλλον αστείες και διασκεδαστικές, δεν εξηγείται διαφορετικά η μανία του να επιμένει μολονότι η βασική αιτιολογία του πολέμου στο Ιράκ,
Σε εμενα δεν μου φενοντε καθολου αστιες. Και εγω εχω θυματα. Αλλα απορω γιατι νομιζεις οτι οι ΗΠΑ πρεπει να ευαιστητοποιηθουν πρωτα για το παραπανω, αντι το καθεστως της χωρας που βομβαρδιζουμε.
Ειναι ακριβως το ιδιο σκεπτικο που εχετε που λετε οτι 'ελα μωρε, τι φτεει οι Παλαιστινιος αυτο-βομβαρδιστης? Τοσα ξερει τοσα κανει'.
Εαν θελει το Ιραν να μην δει (μερικα) μωρα και γυναικες σκοτωμενες απο βομβαρδισμο των ΗΠΑ, να σταματησει το πυρηνικο τους προγραμμα. Τοσο απλο ειναι. Γιατι σε ΑΥΤΟΥΣ δεν τα λες αυτα τα φιλοσοφικα και ωραια ποιηματα?
Το ιδιο και με το Ιρακ. Εαν ζουσε εδω και παρακολουθουσες ΟΛΑ τα γεγονοτα οπως εγω, θε θυμοσουν οτι ο Προεδρος Μπους τρεις μερες πριν αρχισει το ξυλο ειπε 'Ο Σανταμ και η γιοι του εχουν τρεις μερες να φυγουν απο το Ιρακ'. Μετα ειπε 'εαν ο στρατος του Ιρακ δεν αντισταθει δεν θα πεσει σφαιρα'. Αρα πως αυτο δεν ειναι αμυντικη εισβολη? Δεν παω να κατακτησω, αλλα να σταμτατησω μια χωρα της οποιας πορεια ειναι χαραγμενη για μελλοντικη συγκρουση με μενα και τα συμφεροντα μου μονο που εαν γινει τοτε θα εχει πολυ χειροτερα αρνητικα αποτελεσματα.
Απλα, απλουστατα πραγματα.
Αρα οποιος σηκωσει οπλα θα φαει ξυλο, οπως και τα μερικα αθωα θυματα πολεμου που παντα οι πολεμοι εχουν, ομως κατα ΠΟΛΥ λιγοτερα σημερα.