Apr 28, 2006, 5:33 PM

Ο χρήστης kouk έγραψε:

Διάλογος Αθηναίων και Μηλίων με ιστορική ανάλυση, Θουκυδίδης. (σε μορφή .doc). Το κείμενο βρίσκεται στις σελίδες 3-9).

Edit: Πρόκειται ουσιαστικά για ανάπτυξη του μύθου με τον λύκο και το πρόβατο. Όσο δίκιο και να έχεις, όσα επιχειρήματα και να εκθέσεις, ο ισχυρός θα σου δώσει μια και θα σε ξεκάνει απλώς επειδή μπορεί.
Το θέμα είναι ότι οι Αθηναίοι ήταν ντόμπροι και έλεγαν τα σύκα - σύκα, οι ΗΠΑμερικάνοι μας έχουν ταράξει στη μπούρδα για να δικαιολογήσουν εγκλημάτικές πράξεις κατά λαών. 2.500 χρόνια πριν δεν υπήρχε ούτε διεθνές δίκαιο, ούτε διεθνείς συνθήκες, ούτε ανθρώπινα δικαιώματα, ούτε πληροφόρηση. Σήμερα που υπάρχουν όλα αυτά, οι ΗΠΑ και ο καθένας που φέρεται σαν τις ΗΠΑ μένει τελείως έκθετος.

ΥΓ: Το συγκλονιστικότερο τμήμα του διαλόγου είναι το ακόλουθο:
'ΜΗΛ. Ώστε δε θα δεχθείτε, μένοντας εμείς ήσυχοι, να είμαστε φίλοι αντί εχθροί, σύμμαχοι όμως κανενός από τους δυο σας;
ΑΘ. Όχι, γιατί δε μας βλάφτει τόσο ή έχθρα σας όσο η φιλία σας. Η φιλία σας, στα μάτια των υπηκόων μας, θα ήταν απόδειξη αδυναμίας μας, ενώ το μίσος σας απόδειξη της δύναμής μας.'

Μπράβο ρε Μάνο! Το έψαχνα!
Διάβασε Γαβριήλ! Θα μάθεις σίγουρα πολλά. Είτε το παραδεχθείς είτε οχι!

Και όντως, τουλάχιστον ήταν ντόμπροι οι τότε σεριφηδες!

ΟΚ τωρα βοηθησε με να καταλαβω τι σχεση εχουν τα παραπανω με το τι συμβαινει σημερα με το Ιραν?