-
Εγώ δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν θα έπρεπε να τον υποστηρίξω ή όχι. Από την μία είναι ανήθικο να χαθούν αθώες ζωές, όσες είναι αυτές, απο την άλλη όμως δε γίνεται να αφήσεις κάποιον που μισεί τις ΗΠΑ το Ισραήλ και την Ευρώπη να φτιάξει πυρηνικές βόμβες...Ποιά είναι η άποψή σας και τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει;
-
Πιστεύω ότι αν δεν πίεζαν το Ιράν με δηλώσεις περί 'κακών' και με απειλές, δεν θα είχε λόγο να φτιάξει πυρηνικά. Τώρα λουζόμαστε τις συνέπειες των ενεργειών των καθυστερημένων της Ουάσιγκτον.
-
OXI!! ME TIΠOTA!!!! FKUC USA!!
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Εγώ δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν θα έπρεπε να τον υποστηρίξω ή όχι. Από την μία είναι ανήθικο να χαθούν αθώες ζωές, όσες είναι αυτές, απο την άλλη όμως δε γίνεται να αφήσεις κάποιον που μισεί τις ΗΠΑ το Ισραήλ και την Ευρώπη να φτιάξει πυρηνικές βόμβες...Ποιά είναι η άποψή σας και τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει;Δε γίνεται να αφήσεις κάποιον που μισεί τις ΗΠΑ και το Ισραήλ και την Ευρώπη (δικό σου συμπέρασμα το τελευταίο) να φτιάξει πυρηνικές βόμβες;;;Says who???George W Bush???...Is that you???
-
Υπάρχει κάποιος που υποστηρίζει τον πόλεμο;
Ακόμα και αν φτιάχνουν οι Ιρανοί πυρηνικά, άμα τους αφήσεις στην ησυχία τους δεν θα τα χρησιμοποιοήσουν! Πρέπει να είναι καλά-καλά άρρωστος κάποιος για να κάνει επίθεση με πυρηνικά! Μόνο στον James Bond γίνονται αυτά!
Προπαγάνδα των Αμερικάνων για μία ακόμα φορά είναι!
Γνώμη μου πάντα!
-
Εννοείται ΟΧΙ!
-
Μα τώρα είναι ερώτηση αυτή;
Ρε που καταντήσαμε.
-
Ρε παιδιά, υφίσταται τέτοιο ερώτημα;;;
-
Εχει ανοίξει ο 'Tiger' ακριβώς το ίδιο θέμα, πριν κανά 2μηνο
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... 22&start=0
-
Ναι, αλλά σήμερα ο Bush απάντησε ότι 'όλα τα ενδεχόμενα είναι στο τραπέζι' σε ερώτηση που του τέθηκε αν θα χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα από την πλευρά των ΗΠΑ...
ΕΛΕΟΣ!!! ΕΛΕΟΣ!!!!
-
χμμ βρήκα μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, υπάρχουν και οι δύο απόψεις..
http://www.supercars.net/PitLane?viewTh ... 5&bottom=0
-
Τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά και μην τα παίρνετε ορισμένοι τόσο αψήφιστα. Θέλουμε τη διασπορά των πυρηνικών και μάλιστα σε κράτη που δεν έχουν και τις ποιο αξιόπιστες κυβερνήσεις του κόσμου; Δεν νομίζω κανείς νοήμον άνθρωπος να απαντά ναι!!!!
Πιστεύετε ότι το Ιράν κάνει ότι κάνει γιατί έχει ελλειμματικό ενεργειακό ισοζύγιο με τόσο τεράστιες ποσότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου στο έδαφός του; Πάλι δεν νομίζω κανείς να λέει ότι το πιστεύει.
Αρκεί η όποια αντίθεση μας στις ΗΠΑ και στον τρόπο που λειτουργούν ως παγκόσμιοι σερίφηδες να μας οδηγήσει στην ανοχή πρακτικών όπως του Ιράν; Ελπίζω ξανά να λέμε όλοι όχι.
Μια στρατιωτική επιχείρηση δεν εξασφαλίζει καμία επιτυχία καθώς οι στόχοι που πρέπει να πληγούν για να τερματιστεί το πυρηνικό πρόγραμμα είναι εκατοντάδες. Ποιο πιθανό είναι επιλεγμένα χτυπήματα απλά για να καθυστερήσουν ή να επιβραδύνουν αυτό το πυρηνικό πρόγραμμα.
Το σίγουρο για μένα είναι ότι μια σύγκρουση με την ομπρέλα ή όχι του ΟΗΕ είναι σχεδόν σίγουρη και σε μικρό σχετικά χρόνο. Το ποιο πιθανό είναι φυσικά να ξυπνήσουμε ένα πρωί και να μάθουμε ότι έγινε επίθεση στο Ιράν χωρίς πολλές πολλές τυμπανοκρουσίες. Πιστεύω μάλιστα ότι όλα θα γίνουν πριν εκπνεύσει η θητεία Μπους.
Τρέμω και μόνο στην ιδέα που θα φτάσει η τιμή του πετρελαίου όταν γίνει αυτό το χτύπημα. Μάλλον θα κλαίμε το ίδιο με τους Ιρανούς όλοι μας μόλις φτάνουμε στο βενζινάδικο!!!
Επίσης μην ξεχνάτε ότι το Ιράν συνορεύει με την Τουρκία. Αν γίνει πυρηνική δύναμη πως θα αντιδράσει η Τουρκία; Μπορεί να λέει πολλά όλα αυτά τα χρόνια αλλά ποιο πολύ σαν μπαμπούλας είναι παρά σαν πραγματική προσπάθεια απόκτησης πυρηνικών αντιδραστήρων.
Εμείς τι θα κάνουμε απέναντι σε μια πυρηνική Τουρκία;
Το πρόβλημα είναι πολυδιάστατο και μας ακουμπά περισσότερο από ότι αρχικά φαίνεται. -
Ο χρήστης balo έγραψε:
Εγώ δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν θα έπρεπε να τον υποστηρίξω ή όχι. Από την μία είναι ανήθικο να χαθούν αθώες ζωές, όσες είναι αυτές, απο την άλλη όμως δε γίνεται να αφήσεις κάποιον που μισεί τις ΗΠΑ το Ισραήλ και την Ευρώπη να φτιάξει πυρηνικές βόμβες...Ποιά είναι η άποψή σας και τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει;
Δε γίνεται να αφήσεις κάποιον που μισεί τις ΗΠΑ και το Ισραήλ και την Ευρώπη (δικό σου συμπέρασμα το τελευταίο) να φτιάξει πυρηνικές βόμβες;;;Says who???George W Bush???...Is that you???
Και την Ευρώπη απειλεί μιας και την θεωρεί ένοχη που φτιάχτηκε το Ισραήλ. Επίσης είχε κάνει λόγο τις προάλλες ότι το όλοκαύτομα είναι ένας μύθος. Έλεος δλδ εσύ τι προτείνεις; Ένας δικτάτορας, υποστιρικτής της Αλ Κάιντα να αφεθεί ελεύθερος να φτιάξει το πυρηνικό του εργοστάσιο και μάζι και κανα δυο βομβουλες; Έλεος εδώ δεν είναι πόλεμος του Ιρακ που όλα είναι θολά, το'χει ξεκαθαρίσει ο πρόεδρος του Ιραν ότι έχει κακές διαθέσεις ενάντιον Ευρώπης, Ισραήλ και Αμερικής.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά και μην τα παίρνετε ορισμένοι τόσο αψήφιστα. Θέλουμε τη διασπορά των πυρηνικών και μάλιστα σε κράτη που δεν έχουν και τις ποιο αξιόπιστες κυβερνήσεις του κόσμου; Δεν νομίζω κανείς νοήμον άνθρωπος να απαντά ναι!!!!
Πιστεύετε ότι το Ιράν κάνει ότι κάνει γιατί έχει ελλειμματικό ενεργειακό ισοζύγιο με τόσο τεράστιες ποσότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου στο έδαφός του; Πάλι δεν νομίζω κανείς να λέει ότι το πιστεύει.
Αρκεί η όποια αντίθεση μας στις ΗΠΑ και στον τρόπο που λειτουργούν ως παγκόσμιοι σερίφηδες να μας οδηγήσει στην ανοχή πρακτικών όπως του Ιράν; Ελπίζω ξανά να λέμε όλοι όχι.
Μια στρατιωτική επιχείρηση δεν εξασφαλίζει καμία επιτυχία καθώς οι στόχοι που πρέπει να πληγούν για να τερματιστεί το πυρηνικό πρόγραμμα είναι εκατοντάδες. Ποιο πιθανό είναι επιλεγμένα χτυπήματα απλά για να καθυστερήσουν ή να επιβραδύνουν αυτό το πυρηνικό πρόγραμμα.
Το σίγουρο για μένα είναι ότι μια σύγκρουση με την ομπρέλα ή όχι του ΟΗΕ είναι σχεδόν σίγουρη και σε μικρό σχετικά χρόνο. Το ποιο πιθανό είναι φυσικά να ξυπνήσουμε ένα πρωί και να μάθουμε ότι έγινε επίθεση στο Ιράν χωρίς πολλές πολλές τυμπανοκρουσίες. Πιστεύω μάλιστα ότι όλα θα γίνουν πριν εκπνεύσει η θητεία Μπους.
Τρέμω και μόνο στην ιδέα που θα φτάσει η τιμή του πετρελαίου όταν γίνει αυτό το χτύπημα. Μάλλον θα κλαίμε το ίδιο με τους Ιρανούς όλοι μας μόλις φτάνουμε στο βενζινάδικο!!!
Επίσης μην ξεχνάτε ότι το Ιράν συνορεύει με την Τουρκία. Αν γίνει πυρηνική δύναμη πως θα αντιδράσει η Τουρκία; Μπορεί να λέει πολλά όλα αυτά τα χρόνια αλλά ποιο πολύ σαν μπαμπούλας είναι παρά σαν πραγματική προσπάθεια απόκτησης πυρηνικών αντιδραστήρων.
Εμείς τι θα κάνουμε απέναντι σε μια πυρηνική Τουρκία;
Το πρόβλημα είναι πολυδιάστατο και μας ακουμπά περισσότερο από ότι αρχικά φαίνεται.Συμφωνώ με αυτά που λες αλλά πιστεύω πως η Τουρκία προτημάει να έχει καλές σχέσεις με Ε.Ε. και με Αμερική, άσχετα με το τι πιστεύει ο λαός...
-
Η Τουρκία πολλά θέλει και πολλά καταφέρνει λόγω της σημαντικής γεωπολιτική της θέση. Νομίζεις ότι θα είναι πρώτη της προτεραιότητα η ΕΕ αν δεν την δεχτούμε σαν ισότιμο μέλος; Πόσο μπορεί να εφησυχάζει περιμένοντας εξωτερική βοήθεια απέναντι σε ένα πυρηνικό εχθρό (Ιράν);
Πολλά μπορούν να γίνουν σε μια περιοχή τόσο ασταθή και με τόσα πολλά συσσωρευμένα προβλήματα. Αλήθεια τι λέτε να κάνει η επίσημη Παλαιστινιακή κυβέρνηση (ΧΑΜΑΣ) σε έναν πόλεμο στην περιοχή; Από όσο βλέπουμε αντί να ψάχνει άκρη μάλλον ενισχύει (αφού δεν καταδικάζει) τις επιθέσεις αυτοκτονίας σε ισραηλινούς). -
οπως το Ιραν δε θα επιτεθει ποτε πρωτο στο Ισραηλ ετσι και το Ισραηλ δε θα επιτεθει ποτε πρωτο στο Ιραν, ειδικα αυτη τη στιγμη...
-
Δεν αισθανομαι ασφαλης με εναν τρελο στο τιμονι του Ιραν.
Δεν αισθανομαι ασφαλης με μια και μοναδικη υπερδυναμη (ΗΠΑ) να κανει οτι της κατεβει.
Επισης οι τιμες του πετρελαίου ειναι παρα πολυ ανησυχες,βλεπω να την βγαζουμε με τζάκι και ποδήλατο αν συνεχιστει αυτη η κατασταση,κι ενω ακομα δεν εχει γινει το παραμικρο -
Εγώ πιστεύω ότι ο Πρόεδρος του Ιράν απλά γαυγίζει. Δεν συμφέρει ακόμα και πυρηνικά όπλα να αποκτήσει να αρχίσει έναν πόλεμο...σκεφτείτε ότι όλος ο πλανήτης θα είναι εναντίον του. Θα υπάρξουν αντίποινα. Εγώ δε νομίζω αυτοί που κυβερνούν το Ιράν να θέλουν την καταστροφή της χώρας τους...
Κι ούτε και για τρελός μου φαίνεται ο Ιρανός πρόεδρος. Μεγάλο στόμα έχει, αλλά μου φαίνεται όλο λόγια είναι κι αυτός. -
Δεν είναι δυνατόν , μερικοί νταίδες ,τύπου ΗΠΑ ( ) , να μας το παίζουν τα αφεντικά του κόσμου , πάμε Ιρανοί να τους φάμε !!!!!
Οι αμερικάνοι φοβούνται την νέα δύναμη που λέγεται Ιράν , και με την ωραία πολιτική τους ...... θέλουν να επιτεθούν σε όποιον , ελεύθερο άνθρωπο του πλανήτη ζητά ελευθερία ....La vita est bella (Θυμάστε την ταινία του Μπενίνι , οι Αμερικάνοι θυμίζουν κάθε μέρα όλο και περισσότερο Ναζί....... )
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Δεν αισθανομαι ασφαλης με εναν τρελο στο τιμονι του Ιραν.Δεν αισθανομαι ασφαλης με μια και μοναδικη υπερδυναμη (ΗΠΑ) να κανει οτι της κατεβει.
Μα την υπερδύναμη την κυβερνά κάτι χειρότερο από τρελός. Βλαμένος.
Οπότε η ανησυχία σου μάλλον είναι δικαιολογημένη.
ΗΠΑ εναντιον Ιραν "συννεφα πολεμου"