-
Ο χρήστης Lord_Rutherford έγραψε:
Όποιος απαλλαγεί απο τα κόμπλεξ και τα κολλήματα του μπορεί να δεί ποιος/οι είναι ο πιο καλός οδηγός, το καλύτερο αμάξι, τα καλύτερα λάστιχα.Δεν χρειάζεται. Αρκεί που τα βλέπτε εσείς οι ξεκόλλητοι, οι ακομπλεξάριστοι.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Όποιος απαλλαγεί απο τα κόμπλεξ και τα κολλήματα του μπορεί να δεί ποιος/οι είναι ο πιο καλός οδηγός, το καλύτερο αμάξι, τα καλύτερα λάστιχα.
Δεν χρειάζεται. Αρκεί που τα βλέπτε εσείς οι ξεκόλλητοι, οι ακομπλεξάριστοι.
Δεν είμαι τέτοιος απλά προσπαθώ να απαλλαγώ και τουλάχιστον δεν πετάω ανοησίες.
-
“It’s a pity about that qualifying lap that wasn’t acknowledged this morning because of the 110% rule, because maybe that bit of extra fuel would have been enough to stay ahead. However we say this with hindsight and it’s the sort of thing that is a typical part of racing and we have to accept it
τι 'έχασα' ρε παιδιά? Δήλωση από την ομάδα της Φεράρι για τον ΜΣ νομίζω... τι παίζει με το 110% ?
-
Lord_Rutherford
Το διαπίστωσα!mschumacher
Για το 110% γνωρίζω ότι επανήλθε (με κάποιο τρόπο) ως κανονισμός. Για τη σχέση του με τα κάυσιμα όμως δεν γνωρίζω. Γενικώς, έχω μπλεχτεί αρκετά με τους νέους κανονισμούς. ΑΓώνα με αγώνα θα τους εμπεδώσουμε πιστεύω. -
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
snipΤα flaps είναι το σημαντικότερο κριτήριο της απόλυτης ταχύτητας που μπορεί να επιτευχθεί από ένα μονοθέσιο σε συνθήκες αγώνα, στον εκάστοτε αγώνα (το γυρολόγιο δεν δείχνει πρωτίστως την απόλυτη ταχύτητα μονοθεσίου, αλλά την διάρκεια στην (αν)ικανότητα του οδηγού να γυρίζει στο όριο).
Από τη στιγμή που ΟΛΟΣ ο άμεσος ανατγωνισμός μας (πλην του Φισικέλα, που καλά-καλά δεν πρόλαβε να συμπληρώσει 20 γύρους και του Μπαρικέλο, δλδ οι 6 στους 8... Ρενο, Φεράρι το ξέραμε, Χόντα και Κόσγουορθ μας προέκυψαν ξαφνικά) πέτυχε ταχύτερους γύρους από μας, ΔΕΝ ειμαι ικανοποιημένος από την ταχύτητά μας.
As simple as that!
Σιγουρα οι ταχυτεροι γυροι αντιπροσωπευουν ολα οσα παρανω λες ομως ξεχνας οτι ο Μοντογια σερνοταν ολο το 3-ημερο (αρχιζω να αναρωτιεμαι αν οντως κατι δεν πηγαινε καλα με τον κινητηρα του και αν αναγκαστηκαν να τον φιμωσουν ουτως ωστε να παρουν κανενα ποντο και να μην γινουν και ρεζιλι ή απλα ο Κολομβιανος ηταν τοσο κακος σημερα). Ολα αυτα σε σχεση με αυτα που ειδα οτι εκανε το μονοθεσιο στα χερια του Ραικοννεν.
Οσο για τον Ραικοννεν οπως εξηγησα με την στρατηγικη που ακολουθουσε ηταν απλα αδυνατο να κανει εστω και ενα ταχυτερο γυρο στο 1.32.4.
Τωρα που το ξανακοιταω ο Ραικοννεν εκανε 1.32.8 ενα γυρο πριν μπει στα πιτ, που ειναι μολις 0.4 πισω απο τον ταχυτερο γυρο του αγωνα.
Και ρωτω λοιπον ποσους γυρους ειχαν τα λαστιχα του Φιλανδου τοτε?
29
Ποσους γυρους ειχα τα λαστιχα του Ροζμπερκ, Σουμαχερ και Αλονσο οταν σημειωναν αντιστοιχα τους ταχυτερους γυρους?
Προφανως πολυ λιγοτερους.Ο Μοντογια με ιδια στρατηγικη οπως οι προτωποροι εκανε 1.32.7 δηλαδη μολις 0.1 πιο γρηγορο απο τον Ραικοννεν.
Και ερωτω: Μονο τοσο αξιζει σε χρονο ενα λαστιχο με τουλαχιστον 10 γυρους λιγοτερους στο ενεργητικο του?
Προφανως και οχι. Πραγμα που με κανει να πιστευω οτι αν ο Ραικοννεν ειχε σταρτηγικη οπως ολοι, ο ταχυτερος γυρος που θα σημειωνε θα ηταν τουλαχιστον μαζι με τους προαναφερομενους.Με ολα τα παρανω δεν θελω σωνει και καλα να σου επιβαλω την γνωμη μου απλα να σου πω οτι παραθετοντας απλα καποιους ξερους χρονους δεν λεει τιποτα αν δεν εχεις στο μυαλο σου και το πως εξελιχτηκε ο αγωνας και τι στρατηγικες ακολουθησε ο καθε πιλοτος.
-
ωραιος αγωνας ο σημερινος...
η ομαδα μου δε τα πηγε αρκετα καλα αφου το ενα μονοθεσιο του φιζικο εγκατελειψε αλλα ο ισπανος ξιπασμενος νεοτερος πρωταθλητης της φορμουλα 1 φροντισε να μας κανει δωρο σημερα τη πρωτη νικη στο πρωταθλημα...δαγκωσε τον μασα στην αρχη οπως προεβλεψα και συνεχισε ακαθεκτος...that was a champion's drive! κακε ναντο γιατι κερδισες????????
η φερραρι τα πηγε πολυ καλα, ο μασα θελει χρονο, ο μικαελ τα πηγε καλα οπως παντα οταν εχει καλο μονοθεσιο...ειναι ευχαριστο που φαινεται να γυρναει η φερραρι στο προσκηνιο γιατι θα ηταν βαρετα φετος χωρις αυτην...
μπραβο στον αγαπημενο οδηγο της funis για το ντεμαραζ που εκανε και βρεθηκε στο βαθρο! ηταν μια εξαιρετικη προσπαθεια και ειναι νικητης στις καρδιες ολων μας! χωρις πλακα, ελπιζω να του δοθει και κανα μονοθεσιο της προκοπης...ο μοντογια παντα μεταξυ σοβαρου και αστειου!
way to go για τον ροζμπεργκ, fl και βαθμοι αξιζουν συγχαρητηρια...δε γουσταρω τη φατσα του ομως, δε ξερω γιατι....
ζαουμπερ και τογιοτα....
-
Ο χρήστης mschumacher έγραψε:
“It’s a pity about that qualifying lap that wasn’t acknowledged this morning because of the 110% rule, because maybe that bit of extra fuel would have been enough to stay ahead. However we say this with hindsight and it’s the sort of thing that is a typical part of racing and we have to accept itτι 'έχασα' ρε παιδιά? Δήλωση από την ομάδα της Φεράρι για τον ΜΣ νομίζω... τι παίζει με το 110% ?
Αν εχω καταλαβει καλα...
Προφανως απο την Φερραρι εννουν οτι στο τελευταιο χθεσινο 20-λεπτο ο Σουμαχερ εκανε καποιο γυρο που ηταν εξω απο το 110% του ταχυτερου γυρου του με αποτελεσμα αντι να παρει πισω τα καυσιμα για 12 γυρους πηρε για 11 απο την ΦΙΑ. ( Η ΦΙΑ λεει οτι οποιος γυρος σου ειναι εξω απο το 110 του ταχυτερου σου τοτε γι'αυτον τον γυρο δεν παιρνεις πισω τα καυσιμα)Ετσι στον αγωνα θα μπορουσε να μεινει εξω για εναν ακομη γυρο πραγμα που οπως λεγεται παρανω να αλλαζε το αποτελεσμα του αγωνα.
-
γι'αυτο στη σημερινή κάρτα έδειχνε τον ΜΣ παρόλο που έκανε ίδιους γύρους με Μάσα να παίρνει λιγότερο καύσιμο από τον Βραζιλιάνο.... Ενδιαφέρον έχει αν η Pole position ήταν η αιτία για αυτό το πράγμα !
-
Ο χρήστης ladaman11 έγραψε:
Σιγουρα οι ταχυτεροι γυροι αντιπροσωπευουν ολα οσα παρανω λες ομως ξεχνας οτι ο Μοντογια σερνοταν ολο το 3-ημερο (αρχιζω να αναρωτιεμαι αν οντως κατι δεν πηγαινε καλα με τον κινητηρα του και αν αναγκαστηκαν να τον φιμωσουν ουτως ωστε να παρουν κανενα ποντο και να μην γινουν και ρεζιλι ή απλα ο Κολομβιανος ηταν τοσο κακος σημερα). Ολα αυτα σε σχεση με αυτα που ειδα οτι εκανε το μονοθεσιο στα χερια του Ραικοννεν.
Οσο για τον Ραικοννεν οπως εξηγησα με την στρατηγικη που ακολουθουσε ηταν απλα αδυνατο να κανει εστω και ενα ταχυτερο γυρο στο 1.32.4.
Τωρα που το ξανακοιταω ο Ραικοννεν εκανε 1.32.8 ενα γυρο πριν μπει στα πιτ, που ειναι μολις 0.4 πισω απο τον ταχυτερο γυρο του αγωνα.
Και ρωτω λοιπον ποσους γυρους ειχαν τα λαστιχα του Φιλανδου τοτε?
29
Ποσους γυρους ειχα τα λαστιχα του Ροζμπερκ, Σουμαχερ και Αλονσο οταν σημειωναν αντιστοιχα τους ταχυτερους γυρους?
Προφανως πολυ λιγοτερους.Κανείς από μας δεν μπορεί να γνωρίζει πόσους γύρους είχαν ακόμα τα λάστιχα του οποιουδήποτε οδηγού, διότι ο καθένας τους επιλέγει μαλακότητα ελαστικών α) βάσει του aero-pack του μονοθεσίου, β) βάσει της στρατηγικής του γ) βάσει του οδηγικού του στυλ και ότι άλλο μου διαφεύγει.
Το σκληρότερο ελαστικό που εσύ το παίρνεις ως ντε-φάκτο μεινέκτημα για τον Κίμι, μπορεί κάλλιστα να αποδειχτεί πλεονέκτημα γιατί μπορεί π.χ. στην πράξη η ανάρτηση να φορτίζει τα ελαστικά περισσότερο από ότι υπολόγιζαν στη θεωρία. Τυχαίο παράδειγμα!
Η μπορεί κάλλιστα το οδηγικό στυλ του ενός οδηγού να καταπονεί περισσότερο τα ελαστικά από το οδηγικό στυλ του άλλου. Δεν βγαίνουν ασφαλή συμπεράσματα με τέτοιες απλοποιήσεις.Η ουσία είναι πως τα flaps γίνονται με άδεια ρεζερβουάρ και τελειωμένα λάστιχα από όλους. Όταν όλος ο ανταγωνισμός κινείται ταχύτερα από κι από τους δυο οδηγούς σου (και δεν είναι 1, 2 ή 3 πιλότοι... 6 είναι) παρόλο που εσύ έχεις τον ένα οδηγό σε στρατηγική Α και τον άλλον σε στρατηγική Β, ε τότε μάλον εθελοτυφλείς αν πιστεύεις ότι είσαι γρήγορος (δεν αναφέρομαι σε σένα προσωπικά, γενικά το λέω).
[snip]
Με ολα τα παρανω δεν θελω σωνει και καλα να σου επιβαλω την γνωμη μου απλα να σου πω οτι παραθετοντας απλα καποιους ξερους χρονους δεν λεει τιποτα αν δεν εχεις στο μυαλο σου και το πως εξελιχτηκε ο αγωνας και τι στρατηγικες ακολουθησε ο καθε πιλοτος.
Οι χρόνοι αναφέρθηκαν υποστηρηκτικά στην κουβέντα, όχι ξερά όπως γράφεις. Είδες πουθενά είτε τον Μόντυ είτε τον Κίμι να εντυπωσιάζουν με την ταχύτητά τους σε οποιοδήποτε σημείο του αγώνα σήμερα; Γιατί εγώ δεν είδα!
Over and out από μένα...
-
με τη σειρα μου και εγω να σταθω στο καλο ξεκινημα του Ροζμπεργκ
(ο μικρος εχει αποφοιτησει απο σχολη αεροναυπηγικης και ξερει πως να στησει ενα οχημα θα δειτε που σε 3 χρονια θα ειναι σε επιπεδο Κιμι...μου αρεσε και η επιθετικοτητα του...)
επισης ο Κιμι οπου υποστηριζω εδειξε οτι ειναι ενα κλικ σε ταχυτητα πιο πανω απο ΟΛΟΥΣ αλλα μενει να το κανει και να τερματιζει(ΑΜΗΝ) πρωτος...
κατα τα αλλα ο αγωνας εδειξε οτι παμε για καλο πρωταθλημα....
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Η ουσία είναι πως τα flaps γίνονται με άδεια ρεζερβουάρ και τελειωμένα λάστιχα από όλους.
με μια γρήγορη ματιά τόσο ο Αλόνσο όσο και ο ΜΣ έκαναν ταχύτερο γύρο 1 γύρο μετά τον ανεφοδιασμό τους.....φρέσκα ελαστικά και γεμάτο ρεζερβουάρ
edit: ίδιο και ο webber... βαριέμαι να ψάξω για άλλους.
-
αυτό με τα fplaps (αμέσως μετά τον ανεφοδιασμό) ειδικά για τη φεράρι δε είναι κάτι που συμβαίνει για 1η φορά.....
-
Η ουσία είναι πως τα flaps γίνονται με άδεια ρεζερβουάρ και τελειωμένα λάστιχα από όλους.
με μια γρήγορη ματιά τόσο ο Αλόνσο όσο και ο ΜΣ έκαναν ταχύτερο γύρο 1 γύρο μετά τον ανεφοδιασμό τους.....φρέσκα ελαστικά και γεμάτο ρεζερβουάρ
Ακόμα χειρότερα για μας
(πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις)ΥΓ. Ρόζμπεργκ, Μπάτον, Μάσα, Μοντόγια, Κίμι τα έκαναν πριν τα πιτ-στοπ τους,
-
αυτό με τα fplaps (αμέσως μετά τον ανεφοδιασμό) ειδικά για τη φεράρι δε είναι κάτι που συμβαίνει για 1η φορά.....Και με άλλους έχει συμβεί ΄(είπαμε παίζουν ρόλο πολλά πράγματα, κατάσταση πίστας, αέρα, ζύγισμα μονοθεσίου, οδηγικό στυλ, κλπ, κλπ)
Ο κανόνας όμως είναι να γίνονται με άδεια ρεζερβουάρ και τελειωμένα λάστιχα.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
snip
Το σκληρότερο ελαστικό που εσύ το παίρνεις ως ντε-φάκτο μεινέκτημα για τον Κίμι, μπορεί κάλλιστα να αποδειχτεί πλεονέκτημα γιατί μπορεί π.χ. στην πράξη η ανάρτηση να φορτίζει τα ελαστικά περισσότερο από ότι υπολόγιζαν στη θεωρία.
snipΔεν ειπα πουθενα οτι ο Κιμι χρησιμοποιουσε τη σκληροτερη γομα.
Που το ξερεις οτι χρησιμοποιουσε σκληροτερη γομα?
Ειχε κανει την επιλογη οταν επαθε το ατυχημα στα δοκιμαστηκα και επρεπε να ξεκινησει τελευταιος.
Δεν νομιζω οτι επελεξε σκληροτερη γομα γιατι τοτε δεν ηξερε οτι θα εκανε 1 πτι στοπ, ασε που η Μακλαρεν δεν ειναι γνωστη οτι τρωει λαστιχα (το αντιθρτο μαλιστα) οποτε γιατι να ειχε επιλεξει σκληρη γομα?Αρα για ερθω και στο θεμα τα λαστιχα του Κιμι ηταν τα ιδια οπως του αλονσο (κατα 99%) οποτε οταν ηταν και οι δυο αδειοι και εκαναν τους ταχυτερους χρονους τους τα λαστιχα του Κιμι ηταν πιο φθαρμενα αρα μια διαφορα 0.4 του δευτερολεπτου ειναι απολυτα φυσιολογικη.
Γι'αυτο λεω οτι δεν υστερουμε σε ταχυτητα σε σχεση με τους αλλους.
Η ουσία είναι πως τα flaps γίνονται με άδεια ρεζερβουάρ και τελειωμένα λάστιχα από όλους. Όταν όλος ο ανταγωνισμός κινείται ταχύτερα από κι από τους δυο οδηγούς σου (και δεν είναι 1, 2 ή 3 πιλότοι... 6 είναι) παρόλο που εσύ έχεις τον ένα οδηγό σε στρατηγική Α και τον άλλον σε στρατηγική Β, ε τότε μάλον εθελοτυφλείς αν πιστεύεις ότι είσαι γρήγορος (δεν αναφέρομαι σε σένα προσωπικά, γενικά το λέω).
Πιστευω να απαντησα με τα παρανω λεγομενα μου γιατι η Μακλαρεν ηταν κατα τη γνωμη μου το ιδιο γρηγορες απλα λογω συγκυριων (Μοντογια) και στρατηγικης (Ραικοννεν) αυτο δεν φανηκε στον αγωνα.
Last word και απο'μενα σε αυτο το θεμα.
Το πραγμα θα δειξει στους αλλους αγωνες -
sorry διπλο ποστ
-
Ο χρήστης ladaman11 έγραψε:
snip
Το σκληρότερο ελαστικό που εσύ το παίρνεις ως ντε-φάκτο μεινέκτημα για τον Κίμι, μπορεί κάλλιστα να αποδειχτεί πλεονέκτημα γιατί μπορεί π.χ. στην πράξη η ανάρτηση να φορτίζει τα ελαστικά περισσότερο από ότι υπολόγιζαν στη θεωρία.
snipΔεν ειπα πουθενα οτι ο Κιμι χρησιμοποιουσε τη σκληροτερη γομα.
Που το ξερεις οτι χρησιμοποιουσε σκληροτερη γομα?Ειχε κανει την επιλογη οταν επαθε το ατυχημα στα δοκιμαστηκα και επρεπε να ξεκινησει τελευταιος.
Δεν νομιζω οτι επελεξε σκληροτερη γομα γιατι τοτε δεν ηξερε οτι θα εκανε 1 πτι στοπ, ασε που η Μακλαρεν δεν ειναι γνωστη οτι τρωει λαστιχα (το αντιθρτο μαλιστα) οποτε γιατι να ειχε επιλεξει σκληρη γομα?Σορυ, ο iceman_angel το είπε και νόμιζα πως ήσουν εσύ.
Λογικά πάντως πρέπει όντως να είχε επιλέξει σκληρότερη γόμα (νομίζω λάστιχα, κάυσιμα και στρατηγική αγώνα με τους νέους κανονισμούς επιλέγεις στο τελέυταίο σετ των δοκιμαστικών. Ο Κίμι αποκλείστηκλε στο 1ο, άρα είχε την ευχέρεια να επιλέξει ότι ήθελε, γνωρίζοντας πως θα ξεκινήσει τελευταίος). -
David Coulthard:'I flat spotted early on when I was wheel to wheel with Nick (Heidfeld), which afterwards caused huge vibrations in the car. There’s so much vibration when that occurs, you lose visibility, your eyes are shaking in your head and it feels like you’re sitting on top of a spin drier. You can’t read the pit board nor the displays in the car. The team wanted me to do an oil transfer, but I had to ask them what colour the button was that I needed to press, as you can’t read anything when it’s like that. It’s horrible and rounds off a pretty disappointing weekend.”
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Ακόμα χειρότερα για μας
(πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις)ΥΓ. Ρόζμπεργκ, Μπάτον, Μάσα, Μοντόγια, Κίμι τα έκαναν πριν τα πιτ-στοπ τους,
Αυτο πιστευω ειναι θεμα εταιρειας και το ποτε ενα λαστιχο δινει το peak της αποδοσης του.
Η Φερραρι εκαναν ταχυτερους γυρους μετα τα πιτ στοπ τους με φρεσκα λαστιχα. Οι Michelinn guys πριν.Σημασια εχει πως ειτε πριν (Φερραρι) ειτε μετα (Μichelin) οι ταχυτεροι γυροι ηταν στο 1.32.4 με 1.32.5 για ολους
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Λογικά πάντως πρέπει όντως να είχε επιλέξει σκληρότερη γόμα (νομίζω λάστιχα, κάυσιμα και στρατηγική αγώνα με τους νέους κανονισμούς επιλέγεις στο τελέυταίο σετ των δοκιμαστικών. Ο Κίμι αποκλείστηκλε στο 1ο, άρα είχε την ευχέρεια να επιλέξει ότι ήθελε, γνωρίζοντας πως θα ξεκινήσει τελευταίος).Γόμα επιλέγεις την Παρασκευή, μετά τα τελευταία δοκιμαστικά (νομίζω)
Επισημο thread:GP Bahrain-Sakhir