-
ένα τελευταίο σχόλιο όσον αφορά την απόδοση των Bridgestone τα οποία σε αυτόν τον αγώνα έδειξαν να είναι πολύ γρήγορα στους 1ους γύρους και αυτό φάνηκε όταν ο ΜΣ έβγαινε στη πίστα μετά τον ανεφοδιασμό, η διαφορά από τον Αλόνσο δεν αύξανε - αντιθέτως υπήρχε μείωση γύρο με το γύρο.... ωστόσο αυτό δεν αρκεί. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε σε ακόμα πιο υψηλές θερμοκρασίες, πια ελαστικά πάνε καλύτερα (1η εντύπωση νομίζω τα michelin).
-
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Μά χαίρεστε με τις θέσεις 3-5? Παράξενο αλλά γούστα είναι αυτάρε Theo....
Αυτο το σχολιάκι τι χρειαζόταν??
Να σου απαντησω τα προφανη?? Ναι χαιρόμαστε με τις θέσεις 3 κ 5. Ο Κιμι απο τελευταιος 3ος, αψογος και χωρις λάθη, και με εξοχη στρατηγικη απο μεριας ομαδας.
Ο Μοντυ κρατησε την θεση του και ήταν μια χαρα από ολες τις απόψεις.
Η ομάδα χωρις προβλημα (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ) και με καλη στρατηγική που της βγήκε!!
Για όλα αυτα ναι χαιρόμαστε!! Problem???
-
Ο χρήστης mschumacher έγραψε:
ένα τελευταίο σχόλιο όσον αφορά την απόδοση των Bridgestone τα οποία σε αυτόν τον αγώνα έδειξαν να είναι πολύ γρήγορα στους 1ους γύρους και αυτό φάνηκε όταν ο ΜΣ έβγαινε στη πίστα μετά τον ανεφοδιασμό, η διαφορά από τον Αλόνσο δεν αύξανε - αντιθέτως υπήρχε μείωση γύρο με το γύρο.... ωστόσο αυτό δεν αρκεί. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε σε ακόμα πιο υψηλές θερμοκρασίες, πια ελαστικά πάνε καλύτερα (1η εντύπωση νομίζω τα michelin).Πιστεύω φίλε μου ότι δεν ήταν τόσο αυτό το θέμα, όσο η σταθερότητά τους στον αγώνα.
Φυσικά η Ferrari φέτος ευνοείται από τις αλλαγές (έχουν βελτιωθεί βέβαια και τα BS), αλλά τα Michelin δείχνουν να αντέχουν περισσότερο στο χρόνο, δίνοντας καλούς γύρους πριν κάνει κανείς pit.Του χρόνου θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα συμβεί, που όλοι θα τρέχουν με BS, άρα θα υπάρχει κάποιο μέτρο σύγκρισης μεταξύ των μονοθεσίων και της καλής χρήσης των ελαστικών που κάνει το κάθε ένα.
Να προσθέσω και κάτι παραπάνω, για όσους εξεπλάγησαν με την απόδοση του Cosworth V8: έχουμε να κάνουμε με τον πιο πετυχημένο κατασκευαστή v8 κινητήρα στην ιστορία του αθλήματος, έχουν τις περισσότερες νίκες (είτε με το όνομα Ford - 13 πρωταθλήματα παρακαλώ - είτε ως Ford-Cosworth). Σαφώς θα εξελιχθούν και οι υπόλοιποι, αλλά μόνο τυχαία εταιρία δεν είναι αυτή που προμηθεύει κινητήρα στην Williams (ο Nico Rosberg στο τέλος του αγώνα είχε πάνω από 19500 στροφές, αν αυτό λέει κάτι).
-
βλέποντας που ήταν η Τογιότα πέρσι και που είναι φέτος με BS σε σύγκριση με Φεράρι....τότε πιστεύω το 2007 θα είναι περίπατος για τη Φεράρι....αλλά είναι λίγο νωρίς να συζητάμε για το 2007
-
πέρα από την άδικη κατά την άποψή μου θέση του Fanis στα παραπάνω περιμένω να δω δηλώσεις από τη Φεράρι εξηγώντας για πιο λόγο δε μπορούσαν στο με το 2ο σετ ελαστικών να κρατήσουν τη διαφορά στα 4+ δευτ. που είχαν μετά το 1ο ανεφοδιασμό. Ελπίζω να αναφερθούν σε αυτό το θέμα.Και να μας πουν αν το τετακέ του 'τρελού αγοριού' ( ) οφείλεται σε λάθος του ή ήταν κάποια τεχνική βλάβη.
Γενικά μετά τα του 2005, είμαι ευχαριστημένος με την εμφανισή μας αφού είχαμε μία σταθερή καλή απόδοση σε όλη την διάρκεια του αγώνα (εκτός από εκεί που αναφέρεται ο mschumacher) και χάσαμε την νίκή για μία ανάσα. Είμαστε σε καλό δρόμο με τον Σούμι ορεξάτο για πολλές νίκες ακόμα
Το θετικό είναι ότι σήμερα είχαμε πλούσιο θέαμα με πολλές μάχες για διαφορετικές θέσεις
Επίσης με κέρδισε ο Nico Rosberg, θεαματικός και με ουσία -
Δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να φέρνεις παραδείγματα διότι δε πρόκειται με αυτά να μου αλλάξεις γνώμη
ΥΓ: ωστόσο καλά κάνεις και εξηγείς με αυτό το τρόπο το λόγο για τον οποίο πιστεύεις τα όσα είπες.
-
ναι συμφωνώ μαζί σου ότι έχουμε σημάδια βελτίωσης αλλά μεγάλο ζήτημα παραμένει και φέτος η καμπύλη απόδοσης των ελαστικών που στο 1ο αγώνα γέρνει προς τη πλευρά της michelin
-
Λοιπον μια γρηγορη ματια πως ειδα τα πραγματα μετα τον πρωτο αγωνα χωρις να εχω διαβασει ουτε προηγουμενα ποστ αλλα ουτε δηλωσεις αντιδρασεις από επισημα χειλη:
-Ρενω ελαχιστα μπροστα απ’τους αλλους
Μακλαρεν πολύ κοντα αν όχι στα ιδια με την Ρενω
Η Φερραρι νομιζω μισο κλικ πιο πισω κρινοτας και από την επιδοση της Γουιλιαμς
(Η Μριτζεστοον κερδισμενη από τον σημερινο αγωνα- χαμηλοτερες θερμοκρασιες αλλα και από το τελειο σετ απ που φαινεται ότι ειχαν λογω των πολλων δοκιμων οι Φερραρι) και από τον Μασα που ενώ επεσε πισω δεν μπορεσε ποτε να ξανανεβει με την ιδια ευκολια που ανεβηκε ο Ραικοννεν. Αναγνωριζω ωστοσο ότι ο Ραικοννεν ειχε την καταλληλη στρατηγικη για ανακαμψη από τις πισω θεσεις.-Ο superΡαικονεν είναι δυο κλασεις πανω από τον Μοντογια..
Αν ο Φιλανδος ειχε ξεκινησει τον αγωνα από την θεση του Μοντογια θα ειχε κερδισει (παντα ΙΜΟ)
Ένα ακομα που με εντυπωσιασε στον Φιλανδοειναι οτι με ιδιο φορτιο καυσιμων αλλα σαφως χειροτερα (σε κατασταση) λαστιχα από τον Μπατον τον κρατησε με ανεση πισω κατι που δεν καταφερε να κανει δυο φορες ο Μοντογια !! (την μια δεν την ειδαμε γιατι ειχε διαφιμισεις) κρατοντας εντωμεταξυ σταθερη την διαφορα του με τους δυο πρωτους Αλονσο-Σουμαχερ.-Η Μακλαρεν επελεξε λαθος στρατηγικη για τον Μοντογια (ξεκινωντας βαρυτερος κατά 7 γυρους από τον Σουμαχερ όπως ειχα προβλεψει χθες αλλα όχι σε στρατηγικη τελικα ενός στοπ λιγοτερου) αλλα και αυτος δεν εκανε τιποτα να την υποστηριξει.
Επρεπε να βρισκετε μπροστα από τον Μπατον τουλαχιστο (ισως και τον Ραικοννεν)
Προσεξτε πως μετα το 2 πιτ στοπ του και βγαινοντας 6 δυτερολεπτα πισω από τον Μπατον κατελειξε 20 δυτερολεπτα πισω του στον τερματισμο, και όχι δεν εκοψε για να προστατεψει τον κινητηρα του. Χρονο εχανε παντα στο μεσαιο χρονομετρημενο κομματι της πιστας που είναι και το πιο αργο και οχι στα δυο πρωτα που ειναι επιβαρυντικα για τον κινηρα.-Με εξεπληξε ευχαριστα η αξιοπιστια των Μακλαρεν.
(Θελω να πιστευω ότι πρεπει μην ειχαν δωσει ολες τις στροφες στον κινητηρα εχοντας στο μυαλο το περσινο παθημα (ελαχιστοι βαθμοι στους 4 πρωτους αγωνες) και ποσο πολύ τους κοστισε στην πορεια.)
Προσοχη. Με το παρανω δεν υποννοω ότι ετρεχαν με κρατημενο κινητηρα απλως ότι ο κινητηρας εχει κατι να δωσει ακομα.
Αν είναι οντως ετσι τοτε η Μακλαρεν είναι μπροστα. Αλλα με τα αν ως γνωστο δεν γινεται τιποτα.-
Γουιλιαμς και Κλην ένα μεγαλο μπραβο
-
Ροζμπερκ νομιζω χαλαρα παει για ρουκυ της χρονιας . Κριμα που η στρατηγικη της ομαδας δεν τον βοηθησε.
All in all ο πρωτος αγωνας μου αφησε μια ευχαριστη γευση τοσο ως προς το θεαμα (εγιναν πολλα προσπερασματα και υπηρξε αγωνια – μαχη για την πρωτη θεση και όχι μονο)
Αλλα και ως προς την προοπτικη που υπαρχει στο να δουμε ένα σπουδαιο πρωταθλημα!Σημερα ειδαμε ότι 3-4 ομαδες τουλαχιστον θα παλεψουν για τις νικες σε μονιμη βαση χωρις να αποκλειονται και καποιες εκπληξεις (Γουιλιαμς? )
-
-
Ενθαρρυντικότατος ο 1ος αγώνας της σαιζόν αναφορικά με το θέαμα που περιμένουμε να έχουμε από το σπορ.
Σταρ του αγώνα για μένα ο Ρόσμπεργκ, για τον ταχύτερο γύρο του και την 7η θέση. Ντεμπούτο στη Φ1 με flap και 2 βαθμούς δεν γίνεται κάθε μέρα.
Αμέσως μετά, ο Κίμι που για μια ακόμα φορά έκλεισε στόματα (σε πείσμα του αμετανόητου greo )
Τέλος, Νάντο και Σούμι,
Ο Μοντόγια άοσμος, άγευστος και άχρωμος!
Σε ότι αφορά την ομάδα μου, εγώ ΔΕΝ έμεινα ικανοποιημένος, παρά τους 10 βαθμούς στο Κατασκευαστών. Και στον αγώνα φανήκαμε όντως αργότεροι και από Ρενό και από Φεράρι και σχεδόν ίδιοι με Χόντα. Ευτυχώς ήμασταν αξιόπιστοι (και λιγότερο άσχημοι από ότι εχθές )
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Μά χαίρεστε με τις θέσεις 3-5? Παράξενο αλλά γούστα είναι αυτά
ρε Theo....
Αυτο το σχολιάκι τι χρειαζόταν??
Να σου απαντησω τα προφανη?? Ναι χαιρόμαστε με τις θέσεις 3 κ 5. Ο Κιμι απο τελευταιος 3ος, αψογος και χωρις λάθη, και με εξοχη στρατηγικη απο μεριας ομαδας.
Ο Μοντυ κρατησε την θεση του και ήταν μια χαρα από ολες τις απόψεις.
Η ομάδα χωρις προβλημα (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ) και με καλη στρατηγική που της βγήκε!!
Για όλα αυτα ναι χαιρόμαστε!! Problem???
Εγώ το βλέπω από άλλη οπτική γωνία το θέμα. Ο Κίμης είχε φοβερή απόδοση αλλά χωρίς αντίκρισμα από την στιγμή που δεν μπορούσε να εκκινήσει από τις μπροστά θέσεις. Προσωπικά, κρίνω την απόδοση μιας ομάδας όλο το 3ημερο και όχι μόνο στον αγώνα. Δηλαδή δεν βρίσκω κάτι το σπουδαίο να ξεκινάς τελευταίος και να τερματίζεις 3ος. Απλά δεν έχει νόημα για εμένα. Κερδίζεις εντυπώσεις αλλά όχι την νίκη.
Για να μην παρεξηγηθούμε, εγώ την άποψή μου λέω. Δεν υποστηρίζω ότι αυτά που λέτε είναι λάθος. Ο καθένας εδώ καταθέτει την γνώμη του. -
Ολος ο αγωνας σημερα ηταν ενας οδηγος.
Νικο Ροζμπεργκ κυριοι, το εντυπωσιακοτερο ντεμπουτο μετα το Βιλνεβ, ισως εντυπωσιακοτερο και απο εκεινο του Καναδου.Μολις βγαλετε τα χρωμιωμενα γυαλια, θα δειτε οτι ο Ροζμπεργκ δεν εμεινε τελευταιος. Εμεινε μισο γυρο πισω απο τον τελευταιο, ΧΩΡΙΣ να εχει στρατηγικη για τετοια κατασταση και ουτε το αμαξι που θα του επετρεπε σκαρφαλωμα. Στοιχεια που λενε οτι η Κοσγουερθ ειχε παρει με V8 πρωταθλημα και με τον Εμμο μαλλον αφαιρουν παρα προσθετουν στα επιχειρηματα. Κοινως, με τη πρωτη του εμφανιση εγινε ηδη το πιο χοτ ονομα της πιατσας.
Ολα τα αλλα ειναι απολυτως φυσιολογικα, εκτος ισως απο την αποδοση του Μοντόγια, χωρις ομως να ξερουμε ποσο επηρεασε ο κινητηρ.
Μαλλον η Ρενω δειχνει και παλι ελεφρα γρηγοροτερη, αλλα αν εβαζα 1 ευρω θα το εβαζα στο Σουμ.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Ολος ο αγωνας σημερα ηταν ενας οδηγος.
Νικο Ροζμπεργκ κυριοι, το εντυπωσιακοτερο ντεμπουτο μετα το Βιλνεβ, ισως εντυπωσιακοτερο και απο εκεινο του Καναδου.
[snip]Μόλις γκερμίστηκε ένας φούρνος δυο τετράγωνα παρακάτω. Συμφωνήσαμε σε κάτι φίλε greo (από τις σπάνιες φορές )
ΥΓ. Αφού έχεις επαφή με το άθλημα, γιατί επιμένεις να σνομπάρεις τον Κίμι;
-
Ο πρώτος αγώνας άφησε πολλές υποσχέσεις για το υπόλοιπο της σεζόν. 4 ομάδες που είναι ικανές να διεκδικήσουν νίκες, παρουσιάζοντας σύνολα που είναι πολύ κοντά σε δυναμικότητα. Μιλάω για Renault, Ferrari, McLaren και Honda. Μεγάλη έκπληξη ο δαιμονιώδης ρυθμός του μικρού Rosberg στο τέλος του αγώνα (με ταχύτερο γύρο) οδηγώντας Williams-Cosworth με Bridgestone. Eπιτέλους μια χρονιά που φαίνεται να είναι βγαλμένη από τα παλιά!
-
Ο χρήστης Frontier έγραψε:
ένα τελευταίο σχόλιο όσον αφορά την απόδοση των Bridgestone τα οποία σε αυτόν τον αγώνα έδειξαν να είναι πολύ γρήγορα στους 1ους γύρους και αυτό φάνηκε όταν ο ΜΣ έβγαινε στη πίστα μετά τον ανεφοδιασμό, η διαφορά από τον Αλόνσο δεν αύξανε - αντιθέτως υπήρχε μείωση γύρο με το γύρο.... ωστόσο αυτό δεν αρκεί. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε σε ακόμα πιο υψηλές θερμοκρασίες, πια ελαστικά πάνε καλύτερα (1η εντύπωση νομίζω τα michelin).
Πιστεύω φίλε μου ότι δεν ήταν τόσο αυτό το θέμα, όσο η σταθερότητά τους στον αγώνα.
Φυσικά η Ferrari φέτος ευνοείται από τις αλλαγές (έχουν βελτιωθεί βέβαια και τα BS), αλλά τα Michelin δείχνουν να αντέχουν περισσότερο στο χρόνο, δίνοντας καλούς γύρους πριν κάνει κανείς pit.Του χρόνου θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα συμβεί, που όλοι θα τρέχουν με BS, άρα θα υπάρχει κάποιο μέτρο σύγκρισης μεταξύ των μονοθεσίων και της καλής χρήσης των ελαστικών που κάνει το κάθε ένα.
Alonso:'I drove the final stint quite conservative because at the beginning the Michelin tyres are maybe a bit better and Michael's Bridgestones might be better in the last part of the stint, so I wanted to conserve the tyres to the end.'
-
πέρα από την άδικη κατά την άποψή μου θέση του Fanis στα παραπάνω περιμένω να δω δηλώσεις από τη Φεράρι εξηγώντας για πιο λόγο δε μπορούσαν στο με το 2ο σετ ελαστικών να κρατήσουν τη διαφορά στα 4+ δευτ. που είχαν μετά το 1ο ανεφοδιασμό. Ελπίζω να αναφερθούν σε αυτό το θέμα.Μα ο Σουμαχερ ηταν +4 μπροστα διοτι οπως ειδαμε ηταν ελαφρυτερος στο πρωτο κομματι απο τον Αλονσο. Μετα το πιτ στοπ κατι τετοιο πλεον δεν ισχυε οποτε και η διαφορα ποτε δεν ξεπερασε τα 1 με 2 δευτερολεπτα
-
Για όσους ομοϊδεάτες νομίζουν ότι είμαστε γρήγοροι: fastest laps
Κάτω και από τη Cosworth -
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Ο πρώτος αγώνας άφησε πολλές υποσχέσεις για το υπόλοιπο της σεζόν. 4 ομάδες που είναι ικανές να διεκδικήσουν νίκες, παρουσιάζοντας σύνολα που είναι πολύ κοντά σε δυναμικότητα. Μιλάω για Renault, Ferrari, McLaren και Honda. Μεγάλη έκπληξη ο δαιμονιώδης ρυθμός του μικρού Rosberg στο τέλος του αγώνα (με ταχύτερο γύρο) οδηγώντας Williams-Cosworth με Bridgestone. Eπιτέλους μια χρονιά που φαίνεται να είναι βγαλμένη από τα παλιά!Χμμμμμμ λες Μανο; Εγω παλι νομιζω οτι Ferrari και Honda κολακευτηκαν απο το τεστ. Παντως ειναι φανερο οτι σε επιπεδο σταθεροτητας η Renault εχει προβαδισμα, ενω η Mercedes αδικει την McLaren στεροντας της κυριως αυτοπεποιθεση. Νομιζω οτι το θεμα ειναι περισσοτερο ψυχολογικο, ισως απο τον επομενο αγωνα οι πρωην ασημοι και νυν μινιοι (σωστα greo? ) θα ειναι εκει.
Rosberg σουπερ και αυτο που φαινεται ολοκαθαρα ειναι οτι το φανταστικο πρωταθλημα της GP2 με τα πολλα προσπερασματα τον εκπαιδευσε σωστα. Παλιοτερα ο Niko δεν ηταν καθολου, μα καθολου ετσι.
Α και κατι που δεν ειναι ευρεως γνωστο: για να εξασφαλισει περυσι ο Niko μια θεση στην ART που ανηκει κατα 50% στον υιο Todt, προσεφερε option στην Ferrari για φετος. Τελικα οι κοκκινοι προτιμησαν τον Massa, σωστοι?
-
Aπογοητευσε ο Barichello, κατα ΠΟΛΥ αργότερος του ομόσταυλου. Απογοήτευσε η ΤΟΥΟΤΑ.
Για τον Massa: Δεν θα έλεγα ότι τα πηγε τόσο άσχημα όσο λέτε. 70 secs πίσω από τον πρώτο με το (παιδιάστικο) λάθος που έκανε και το ακόμα πιο απαράδεκτο πιτ-στοπ να του στοιχίζουν πολλά seconds (καμιά 50αριά ???). Θα μπορούσε να βρίσκετε μέσα στην πρώτη πεντάδα.
Rossberg Θέλω να βλέπω 2-3 τέτοιους ακόμα στο grid.
Επίσης έχω την υποψία ότι αν ο Μιχαλάκης ήταν σήμερα στην κατάσταση που ήταν πριν ακριβώς 2 χρόνια τότε ΔΕΝ θα πανιγύριζε ο Αλόνσο.
-
Ο χρήστης tifozif1 έγραψε:
Θέλω να βλέπω 2-3 τέτοιους ακόμα στο grid.Υπομονη ως το 2007, ερχονται Kovalainen και Hamilton
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Για όσους ομοϊδεάτες νομίζουν ότι είμαστε γρήγοροι: fastest laps
Κάτω και από τη CosworthΟ Montogia φάνηκε να είναι 'αλλού'. Ο Ραικονεν χρησιμοποίησε 2 σετ ελαστικών αντί για 3 όπως οι υπόλοιποι. Δεν λεει και πολλά για την ΜcLaren o πίνακας αυτός.
Επισημο thread:GP Bahrain-Sakhir