Λοιπον μια γρηγορη ματια πως ειδα τα πραγματα μετα τον πρωτο αγωνα χωρις να εχω διαβασει ουτε προηγουμενα ποστ αλλα ουτε δηλωσεις αντιδρασεις από επισημα χειλη:
-Ρενω ελαχιστα μπροστα απ’τους αλλους
Μακλαρεν πολύ κοντα αν όχι στα ιδια με την Ρενω
Η Φερραρι νομιζω μισο κλικ πιο πισω κρινοτας και από την επιδοση της Γουιλιαμς
(Η Μριτζεστοον κερδισμενη από τον σημερινο αγωνα- χαμηλοτερες θερμοκρασιες αλλα και από το τελειο σετ απ που φαινεται ότι ειχαν λογω των πολλων δοκιμων οι Φερραρι) και από τον Μασα που ενώ επεσε πισω δεν μπορεσε ποτε να ξανανεβει με την ιδια ευκολια που ανεβηκε ο Ραικοννεν. Αναγνωριζω ωστοσο ότι ο Ραικοννεν ειχε την καταλληλη στρατηγικη για ανακαμψη από τις πισω θεσεις.
-Ο superΡαικονεν είναι δυο κλασεις πανω από τον Μοντογια..
Αν ο Φιλανδος ειχε ξεκινησει τον αγωνα από την θεση του Μοντογια θα ειχε κερδισει (παντα ΙΜΟ)
Ένα ακομα που με εντυπωσιασε στον Φιλανδοειναι οτι με ιδιο φορτιο καυσιμων αλλα σαφως χειροτερα (σε κατασταση) λαστιχα από τον Μπατον τον κρατησε με ανεση πισω κατι που δεν καταφερε να κανει δυο φορες ο Μοντογια !! (την μια δεν την ειδαμε γιατι ειχε διαφιμισεις) κρατοντας εντωμεταξυ σταθερη την διαφορα του με τους δυο πρωτους Αλονσο-Σουμαχερ.
-Η Μακλαρεν επελεξε λαθος στρατηγικη για τον Μοντογια (ξεκινωντας βαρυτερος κατά 7 γυρους από τον Σουμαχερ όπως ειχα προβλεψει χθες αλλα όχι σε στρατηγικη τελικα ενός στοπ λιγοτερου) αλλα και αυτος δεν εκανε τιποτα να την υποστηριξει.
Επρεπε να βρισκετε μπροστα από τον Μπατον τουλαχιστο (ισως και τον Ραικοννεν)
Προσεξτε πως μετα το 2 πιτ στοπ του και βγαινοντας 6 δυτερολεπτα πισω από τον Μπατον κατελειξε 20 δυτερολεπτα πισω του στον τερματισμο, και όχι δεν εκοψε για να προστατεψει τον κινητηρα του. Χρονο εχανε παντα στο μεσαιο χρονομετρημενο κομματι της πιστας που είναι και το πιο αργο και οχι στα δυο πρωτα που ειναι επιβαρυντικα για τον κινηρα.
-Με εξεπληξε ευχαριστα η αξιοπιστια των Μακλαρεν.
(Θελω να πιστευω ότι πρεπει μην ειχαν δωσει ολες τις στροφες στον κινητηρα εχοντας στο μυαλο το περσινο παθημα (ελαχιστοι βαθμοι στους 4 πρωτους αγωνες) και ποσο πολύ τους κοστισε στην πορεια.)
Προσοχη. Με το παρανω δεν υποννοω ότι ετρεχαν με κρατημενο κινητηρα απλως ότι ο κινητηρας εχει κατι να δωσει ακομα.
Αν είναι οντως ετσι τοτε η Μακλαρεν είναι μπροστα. Αλλα με τα αν ως γνωστο δεν γινεται τιποτα.
All in all ο πρωτος αγωνας μου αφησε μια ευχαριστη γευση τοσο ως προς το θεαμα (εγιναν πολλα προσπερασματα και υπηρξε αγωνια – μαχη για την πρωτη θεση και όχι μονο)
Αλλα και ως προς την προοπτικη που υπαρχει στο να δουμε ένα σπουδαιο πρωταθλημα!
Σημερα ειδαμε ότι 3-4 ομαδες τουλαχιστον θα παλεψουν για τις νικες σε μονιμη βαση χωρις να αποκλειονται και καποιες εκπληξεις (Γουιλιαμς? )