-
Απο το καλοκαίρι που έβαλα τα πιό άγρια ελαστικά είχα ξεφύγει λίγο στην κατανάλωση γυρω στο 0,3 λ/100 χιλ !!! Το γύρισα όμως το τριπ γραφει 6 και έβαλα 55.66 λίτρα και έκανα 851 χιλιόμετρα άρα 6,54 !!!!!!
Επόμενος εφικτός στοχος είναι να κάνω με ένα τεπόζιτο πάνω από 900 χιλιόμετρα !!!!!!
Εχει τρελλαθεί ο βενζινάς μου , δε με πιστεύει , μου λέει ότι βαζω και αλλού βενζίνη -
-
πουλα το.
να ερθω για φωτογραφιες;
-
...και μιλαμε για? (τι αμαξι)
-
Ο χρήστης Xainhs έγραψε:
Εθνική οδός Χανιά-Ρέθυμνο αργά το βράδυ γύρω στα 90-100 συνέχεια(άδειος δρόμος) δυο ατομα ,ανοιχτό a/c σχεδόν συνέχεια (θάμπωναν τα τζάμια).Καταναλωση:5,2l/100km.
Kia ceed 1.4 105hp. -
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
...και μιλαμε για? (τι αμαξι)κανά β-τεκ ?
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
πουλα το.να ερθω για φωτογραφιες;
Μαζί το πήραμε
Grand Cherokee diesel 2009.
Το βενζινοκίνητο τι θα έκαιγε;;;; -
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
πουλα το.να ερθω για φωτογραφιες;
Μαζί το πήραμε
Grand Cherokee diesel 2009.
Το βενζινοκίνητο τι θα έκαιγε;;;; -
Λογω ειδικων συνθηκων ετυχε να κανω 200 χιλιομετρα, ΟΛΑ μεσα στην πολη σε διαστημα δυο εβδομαδων.
Οχι καμια σημαντικη κινηση, αλλα πολη.Η καταναλωση, ευχαριστη εκπληξη (8,4 λιτ/100),
περιμενα 9 με 10 άσχετα τι λεει το τριπ (σε συνθηκες πολης δεν ειναι καθολου αξιοπιστο)
http://prntscr.com/34m13x -
με βαση την διαφημιση της ΕΚΟ για τα ρεκορ Γκινες...
υπαρχει καπου πως εγιναν οι πραγματικες συνθηκες οδηγησης;;
πχ με τι φορτιο, ταχυτητες, λαστιχα κτλ..οχι τιποτα αλλο, αλλα 3.5 λτρα τα 100χλμ στον 1.4 ειναι πιο κατω απο οτι δινει ο ιδιος ο κατασκευαστης..
-
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
πχ με τι φορτιο, ταχυτητες, λαστιχα κτλ..οχι τιποτα αλλο, αλλα 3.5 λτρα τα 100χλμ στον 1.4 ειναι πιο κατω απο οτι δινει ο ιδιος ο κατασκευαστης..
http://www.iefimerida.gr/news/128770/%C ... rivning-ac
-
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
2,96 lt/100 ;;;;
το Volkswagen Polo 1.2 TDI BlueMotion κάλυψε την απόσταση των 1.577 χιλιομέτρων με συνολική κατανάλωση diesel 46,75lt, που αντιστοιχεί σε μέση κατανάλωση 2,96 lt/100 km.
-
Σιγουρα θα πηγαιναν μεχρι 90χλμ max η και πιο κατω.
Ετσι τετοιες καταναλωσεις ειναι εφικτες.Εχω γραψει με το Fiesta 1.2 που ειχα Ξανθη-Θεσνικη 4.8lt/100km ταξιδευοντας σταθερα με 100χλμ/ωρα και με ενα μοτερ που δεν ηταν υποδειγμα ροπης χαμηλα η με θεομακρο σαζμαν. -
Ο χρήστης antonisczt έγραψε:
Ετσι τετοιες καταναλωσεις ειναι εφικτες.Εχω γραψει με το Fiesta 1.2 που ειχα Ξανθη-Θεσνικη 4.8lt/100km ταξιδευοντας σταθερα με 100χλμ/ωρα και με ενα μοτερ που δεν ηταν υποδειγμα ροπης χαμηλα η με θεομακρο σαζμαν.Κοιτα να δεις που τελικα τα κυβικα μπορει να παιζουν καποιο ρολο... Πριν 2 χρονια ειχα κανει το Κομοτηνη- Αθηνα και σ ολο το ταξιδι δεν περασαμε τα 105 χλμ. Αποτελεσμα?? Το tc εδειξε 5,2 λτ (και αν δεν φορουσα χειμερινα λαστιχα το νουμερο μπορει να ταν 0,2 λιγοτερο).
Αλλα δεν παλευονται τετοιες ταχυτητες... Γι'αυτο προτιμοτερο να εχω ενα λιτρο παραπανω καταναλωση παρα να πηγαινω τα ζα μου αργα.
Μεθαυριο που κατεβαινω και θα παρω μαζι μου και αρκετα πραγματα θα το ξανακανω επαγγελματικο!! Εχω περιεργεια ποσο θα γραψει!
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Ετσι τετοιες καταναλωσεις ειναι εφικτες.Εχω γραψει με το Fiesta 1.2 που ειχα Ξανθη-Θεσνικη 4.8lt/100km ταξιδευοντας σταθερα με 100χλμ/ωρα και με ενα μοτερ που δεν ηταν υποδειγμα ροπης χαμηλα η με θεομακρο σαζμαν.Κοιτα να δεις που τελικα τα κυβικα μπορει να παιζουν καποιο ρολο...** Πριν 2 χρονια ειχα κανει το Κομοτηνη- Αθηνα και σ ολο το ταξιδι δεν περασαμε τα 105 χλμ**. Αποτελεσμα?? Το tc εδειξε 5,2 λτ (και αν δεν φορουσα χειμερινα λαστιχα το νουμερο μπορει να ταν 0,2 λιγοτερο).
Αλλα δεν παλευονται τετοιες ταχυτητες... Γι'αυτο προτιμοτερο να εχω ενα λιτρο παραπανω καταναλωση παρα να πηγαινω τα ζα μου αργα.
Μεθαυριο που κατεβαινω και θα παρω μαζι μου και αρκετα πραγματα θα το ξανακανω επαγγελματικο!! Εχω περιεργεια ποσο θα γραψει!
ο μεγαλος γκουρου του ΖΕΝ εισαι;;
εφικτο μεν αλλα.... ..οταν σε τρωει το ποδαρι...βρισκει αναπαυση μονο στο πατωμα!!.. -
Ετσι τετοιες καταναλωσεις ειναι εφικτες.Εχω γραψει με το Fiesta 1.2 που ειχα Ξανθη-Θεσνικη 4.8lt/100km ταξιδευοντας σταθερα με 100χλμ/ωρα και με ενα μοτερ που δεν ηταν υποδειγμα ροπης χαμηλα η με θεομακρο σαζμαν.Κοιτα να δεις που τελικα τα κυβικα μπορει να παιζουν καποιο ρολο... Πριν 2 χρονια ειχα κανει το Κομοτηνη- Αθηνα και σ ολο το ταξιδι δεν περασαμε τα 105 χλμ. Αποτελεσμα?? Το tc εδειξε 5,2 λτ (και αν δεν φορουσα χειμερινα λαστιχα το νουμερο μπορει να ταν 0,2 λιγοτερο).
Με πολύ cc είσαι άρχοντας, απλά απασχολείσαι με άλλα πράγματα.
-
+1 για τις ταχυτητες.
Το ξανακανα σημερα με το Kia(υπηρχε λογος) και απο την Μουσθενη κ μετα....
Θωμα δεν εχω cruise control -
Ο χρήστης antonisczt έγραψε:
Ετσι τετοιες καταναλωσεις ειναι εφικτες.Εχω γραψει με το Fiesta 1.2 που ειχα Ξανθη-Θεσνικη 4.8lt/100km ταξιδευοντας σταθερα με 100χλμ/ωρα και με ενα μοτερ που δεν ηταν υποδειγμα ροπης χαμηλα η με θεομακρο σαζμαν.ναι, αλλα εκαναν σχεδον 1500 χιλιομετρα.
Θα ειχε καποια ξεκινηματα, καποια σταματηματα, επιταχυνσεις επιβραδυνσεις...
διεσχισαν ολη την Ελλαδα χρησιμοποιωντας ολων των ειδων τους δρομους.Αντιστοιχα και τα 3,5λιτρα/100 για το Γκολφ ειναι φοβερο επιτευγμα
-
Το ρεκόρ στα πετρέλαια το έχει αυτός εδώ στην Αγγλία από το 2002 με 2,22 λ/100 χλμ με ένα Γιάρις, τον έχω ξαναποστάρει.
http://www.carpages.co.uk/toyota/toyota_two_world_records_21_10_02.asp
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Ετσι τετοιες καταναλωσεις ειναι εφικτες.Εχω γραψει με το Fiesta 1.2 που ειχα Ξανθη-Θεσνικη 4.8lt/100km ταξιδευοντας σταθερα με 100χλμ/ωρα και με ενα μοτερ που δεν ηταν υποδειγμα ροπης χαμηλα η με θεομακρο σαζμαν.ναι, αλλα εκαναν σχεδον 1500 χιλιομετρα.
Θα ειχε καποια ξεκινηματα, καποια σταματηματα, επιταχυνσεις επιβραδυνσεις...
διεσχισαν ολη την Ελλαδα χρησιμοποιωντας ολων των ειδων τους δρομους.Αντιστοιχα και τα 3,5λιτρα/100 για το Γκολφ ειναι φοβερο επιτευγμα
Ναι αλλά το θέμα είναι με τι ταχύτητες το έκαναν. Για μένα είναι μια ακόμη χαζή διαφήμιση της Vw και της ΕΚΟ.
Το θέμα είναι τι ΜΩΤ είχαν, σε τι δρόμους κινήθηκαν (πόσα χλμ σε αστικό και πόσα σε ΕΟ;) και τι ανάγλυφο είχαν οι περιοχές; Υπάρχει ΟΛΟΚΛΗΡΟ το βίντεο με εικόνες από μέσα και δρόμου για να δούμε; Και μετά σιγά το επίτευγμα για το polo. Είναι 1.2 tdi που είναι ένα νεκρό μοτέρ. Είναι λογικό όταν το κινείς χωρίς να το πιέζεις, ότι η κατανάλωσή του θα είναι κοντά στα 3λτ/100χλμ. Όπως επίσης, είναι λογικό πως όταν ΔΕΝ τρέχεις ΔΕΝ καις. Ισχύει για όλους σήμερα βενζίνοκινητήρες και ντιζελ.
Απλά είναι αστείοι οι τύποι της VW που επιστρατεύουν κάθε μέσο για να προωθήσουν τα 'κορυφαία' τους αυτοκίνητα. Και προς Θεού, δεν λέω πως είναι αριθμοί μη επιτεύξιμοι, ούτε κατηγορώ τα αμάξια. Είναι επιτεύξιμοι, αλλά όπως είναι και για το υπόλοιπο 90% της αγοράς. Οπότε δεν πρέπει να αποτελεί ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ, γιατί πολύ απλά είναι επιτεύξιμο από αρκετούς, και γίνεσαι περίγελος, όταν εξιδανικεύεις κάτι που έχεις, την στιγμή που το έχουν και όλοι οι άλλοι.
C4 1.6 e-hdi 115ps (1350kg) 175χλμ με ΜΩΤ 60χλμ/ω (cruise στα 80χλμ/ω), επαρχιακό οδικό δίκτυο (διαδρομή πηγαινε-ελα), μέση κατανάλωση 3.5λτ/100χλμ.
Επίσης, Opel Vectra GTS '04 1.8i, 200+χλμ, με ΜΩΤ 70χλμ/ω (ταχύτητες 80-110χλμ max), Χανιά-Ηράκλειο με 3 άτομα, με 5.7λτ/100χλμ. Πολύ καλά για αυτό το αμάξι.
Έρευνα Κατανάλωσης