-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
χρωστουσα μια καλυτερη μετρηση για την Brera TBi του φιλου μου.λοιπον, πλεον με 2000χλμ στο κοντερ, η μεση καταναλωση ειναι στα 14/100 (απο την αρχη που αγορασε το αυτοκινητο), με τα μισα χλμ να ειναι εντος πολης.
ο ιδιος λεει οτι εντος πολης πρεπει να οδηγει παρα πολυ συντηρητικα (εως σπαστικα αργα) για να δει κατω απο 14.
θα επανελθω οταν θα εχει περισσοτερα χλμ.
μηπως τελικα ειναι μεγαλη ρουφηχτρα, ή δεν εχει στρωσει το μοτερ...?
γιατι φανταζομαι οτι τοσο καινουριο δε θα το τρεχει κιολας -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
χρωστουσα μια καλυτερη μετρηση για την Brera TBi του φιλου μου.
λοιπον, πλεον με 2000χλμ στο κοντερ, η μεση καταναλωση ειναι στα 14/100 (απο την αρχη που αγορασε το αυτοκινητο), με τα μισα χλμ να ειναι εντος πολης.
ο ιδιος λεει οτι εντος πολης πρεπει να οδηγει παρα πολυ συντηρητικα (εως σπαστικα αργα) για να δει κατω απο 14.
γιατι φανταζομαι οτι τοσο καινουριο δε θα το τρεχει κιολαςεπειδη τον ειδα πως οδηγει, θα ελεγα οτι δεν εκμεταλλευεται τη μεγαλη ροπη στις χαμηλες στροφες, σε πολλες περιπτωσεις δλδ παει με 'μια κατω'. Λογικο για καποιον που οδηγουσε επι χρονια μονο ατμοσφαιρικα. Καταλαβε το λαθος του και το διορθωνει σιγα σιγα. Γενικα δε το τρεχει, αλλα δε το λυπαται εαν χρειαστει. Για μεσα στη πολη χρησιμοποιει κυριως μια μηχανη που εχει, ειδικα απο τοτε που καταλαβε οτι τα 14/100 τα εχει για πλακα εντος πολης.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
χρωστουσα μια καλυτερη μετρηση για την Brera TBi του φιλου μου.
λοιπον, πλεον με 2000χλμ στο κοντερ, η μεση καταναλωση ειναι στα 14/100 (απο την αρχη που αγορασε το αυτοκινητο), με τα μισα χλμ να ειναι εντος πολης.
γιατι φανταζομαι οτι τοσο καινουριο δε θα το τρεχει κιολαςεπειδη τον ειδα πως οδηγει, θα ελεγα οτι δεν εκμεταλλευεται τη μεγαλη ροπη στις χαμηλες στροφες, σε πολλες περιπτωσεις δλδ παει με 'μια κατω'. Λογικο για καποιον που οδηγουσε επι χρονια μονο ατμοσφαιρικα. Καταλαβε το λαθος του και το διορθωνει σιγα σιγα. Γενικα δε το τρεχει, αλλα δε το λυπαται εαν χρειαστει. Για μεσα στη πολη χρησιμοποιει κυριως μια μηχανη που εχει, ειδικα απο τοτε που καταλαβε οτι τα 14/100 τα εχει για πλακα εντος πολης.
Το θέμα είναι το πως διαχειρίζεται το γκάζι. Αν για αυτόν το γκάζι έχει μόνον δύο θέσεις τότε τα 14 λίτρα είναι πολύ καλή τιμή. Το μυστικό στην οικονομική οδήγηση είναι το να είσαι στρωτός.
Πάντως στο spritmonitor ο φίλος σου θα ήταν με τα 14 με διαφορά πρώτος στην κατανάλωση (από την κακή έννοια πάντα.... ).
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Πάντως στο spritmonitor ο φίλος σου θα ήταν με τα 14 με διαφορά πρώτος στην κατανάλωση (από την κακή έννοια πάντα.... ).Καλά, οι τιμές του spritmonitor για κάποιον που οδηγεί νορμάλ και όχι με φτερό στο πόδι συνήθως είναι άπιαστες. Πρέπει να αφορούν εντελώς διαφορετικές συνθήκες κίνησης. Μόνο ως συγκριτικό μεταξύ δύο αυτοκινήτων μπορεί να ληφθούν υπόψιν και όχι ως απόλυτη τιμή.
-
ειπαμε, τωρα μαθαινει πως να χειριζεται το μοτερ
οχι τιποτε αλλο, αλλα με τα 19αρια που ειχε δει στην αρχη τον ειχε λουσει κρυος ιδρωτας
ο ιδιος λεει οτι το μυστικο για να μειωθει η καταναλωση ειναι να μην το κινει εντος Αθηνας
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Πάντως στο spritmonitor ο φίλος σου θα ήταν με τα 14 με διαφορά πρώτος στην κατανάλωση (από την κακή έννοια πάντα.... ).
Καλά, οι τιμές του spritmonitor για κάποιον που οδηγεί νορμάλ και όχι με φτερό στο πόδι συνήθως είναι άπιαστες. Πρέπει να αφορούν εντελώς διαφορετικές συνθήκες κίνησης. Μόνο ως συγκριτικό μεταξύ δύο αυτοκινήτων μπορεί να ληφθούν υπόψιν και όχι ως απόλυτη τιμή.
Συμφωνώ σε όλα με μόνη εξαίρεση 'το φτερό στο πόδι'. Πίστεψε με το καλοκαίρι δεν οδηγώ με το φτερό στο πόδι και οι καταναλώσεις μειώνονται σημαντικά. Οδηγούν στρωτά πετυχαίνοντας υψηλές μέσες ταχύτητες χωρίς πολλά πολλά με το φρένο. Με τον κινητήρα να βρίσκεται στη βέλτιστη κατάσταση λειτουργίας για τη συντριπτική πλειοψηφία του χρόνου λειτουργίας όλα τα υπόλοιπα έρχονται φυσιολογικά.
Στην Ιταλία είχα κάνει 60,000 χιλιόμετρα χωρίς να αλλάξω τακάκια ενώ στην Αθήνα πρακτικά κάθε 15,000 χιλιάδες τα τακάκια είχαν γίνει λιώμα. Από εκεί που είχε μέση με το TIPO στα 7.2~7.3 πέρασα στα 11.5 χωρίς να το καταλάβω.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
......μετρηση για την Brera TBi του φιλου μου.............η μεση καταναλωση ειναι στα 14/100 (απο την αρχη που αγορασε το αυτοκινητο), με τα μισα χλμ να ειναι εντος πολης......
......
.....
γιατι φανταζομαι οτι τοσο καινουριο δε θα το τρεχει κιολας.......Για μεσα στη πολη χρησιμοποιει κυριως μια μηχανη που εχει, ειδικα απο τοτε που καταλαβε οτι τα 14/100 τα εχει για πλακα εντος πολης....
ΥΓ: Εκτός πόλης (επαρχιακός + αυτ/δρομος) το δοκίμασε με νορμάλ ταχύτητες (60-90 & 130-150 αντίστοιχα) για να δει καταναλώσεις??
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
ΥΓ: Εκτός πόλης (επαρχιακός + αυτ/δρομος) το δοκίμασε με νορμάλ ταχύτητες (60-90 & 130-150 αντίστοιχα) για να δει καταναλώσεις??
δεν ειναι τοσο ψειρας, αλλα θα τον βαλω στη πριζα
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Με κίνηση αποκλειστικά σε πόλη δεν βγάζεις αξιόπιστα συμπεράσματα, πες του να δοκιμάσει τις 3 - κατ'εμέ - κύριες συνθήκες οδήγησης (εγώ έχω και 4η φυσικά, το pedal to the metal) με ισόποσα ΚΜ (πχ. 35ΚΜ σε κάθε μία) και μετά από πάνω από 100ΚΜ χρήσης του αυτ/του, θα μπορεί να βγάλει ένα Μ.Ο.....ενδεικτικό βέβαια.
ΥΓ: Όταν αγόρασε το αυτ/το αυτό, δεν ήξερε πως θα καίει 'τα άντερά του' στην πόλη?
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Με κίνηση αποκλειστικά σε πόλη δεν βγάζεις αξιόπιστα συμπεράσματα, πες του να δοκιμάσει τις 3 - κατ'εμέ - κύριες συνθήκες οδήγησης (εγώ έχω και 4η φυσικά, το pedal to the metal) με ισόποσα ΚΜ (πχ. 35ΚΜ σε κάθε μία) και μετά από πάνω από 100ΚΜ χρήσης του αυτ/του, θα μπορεί να βγάλει ένα Μ.Ο.....ενδεικτικό βέβαια.
ΥΓ: Όταν αγόρασε το αυτ/το αυτό, δεν ήξερε πως θα καίει 'τα άντερά του' στην πόλη?
εγραψα οτι το 14 ειναι η μεση καταναλωση, με τα μισα χλμ να εχουν γινει εκτος πολης σε ΕΟ.
δεν περιμενε οτι θα καιει τοσο πολυ, του ειχα πει να περιμενει 11+ αλλα ουτε εγω μπορουσα να σκεφτω τα 14.
θα εχουμε περισσοτερα στοιχεια αργοτερα, μαλλον θα κανω και γω ενα ταξιδι ( ) οποτε θα εχω περισσοτερα να πω.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
....εγραψα οτι το 14 ειναι η μεση καταναλωση, με τα μισα χλμ να εχουν γινει εκτος πολης σε ΕΟ.δεν περιμενε οτι θα καιει τοσο πολυ, του ειχα πει να περιμενει 11+ αλλα ουτε εγω μπορουσα να σκεφτω τα 14.
θα εχουμε περισσοτερα στοιχεια αργοτερα, μαλλον θα κανω και γω ενα ταξιδι ( ) οποτε θα εχω περισσοτερα να πω.
Συγνώμη δεν το πρόσεξα, τότε ας συμπεριλάβει και επαρχιακό και να προσπαθήσει να οδηγεί με το ίδιο στυλ, όχι χαλαρά στην πόλη, σβέλτα στον επαρχιακό και τσαρούχωμα στην Ε.Ο. Ας δοκιμάσει με νορμάλ οδήγηση βρε, όχι σαν κότα, όχι τσίτα, μια μέση κατάσταση και τότε θα βγάλει ένα νούμερο........μετά, πόσταρέ το εδώ να το δούμε κι εμείς, αν και φαντάζομαι ποιό θα είναι....
ΥΓ: ...κι ας διαρρηγνύουν κάποιοι τα ιμάτιά τους για κάτι 11άρια μόνο στο συγκεκριμένο μοτέρ....
-
ένα πουλάκι μου είπε για 11-12 χωρίς να οδηγάει μετρώντας τα ευρώ
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
ένα πουλάκι μου είπε για 11-12 χωρίς να οδηγάει μετρώντας τα ευρώΜεθυσμένο μάλλον ήταν το πουλάκι αυτό.....ευσεβείς πόθοι....
ΥΓ; Βασικά τα χουβαρνταλίκια ορισμένων φαίνονται όταν ενώ παίρνουν βενζινορουφήχτρες, τα βγάζουν για βόλτα μόνο το Σαβ/κο και εκείνο εκτός πόλεων....διότι κάνουν τζιζ εντός πόλης....κατά τα άλλα, είπαμε, χουβαρντάδες θέλουν να δείχνουν αλλά κρυφο-σκρούτζ είναι....
....ενώ εγώ φανερός....
-
το προηγουμενο σ/κ , εκανα ενα ταξιδι μεχρι την Καρδιτσα (βασικα ενα χωριο εξω απο την Καρδιτσα)
Αποφευγοντας τον δομοκο , και πηγαινοντας απο την Λιμνη του Σμοκοβου, που ειναι και εκπληκτικη η φυση( ψιλο εβρεχε κιολας ) και δεν κυκλοφορει και ψυχη, με ενα ρεζερβουαρ εβγαλα καμια 660αρα χιλιομετρα ,και αυτο γιατι το 1/3 της διαδρομης ηταν επαρχιακο οδικο δικτυο, διαφορετικα μου εδινε αυτονομια (στο πηγαινε) στην λαμια της ταξης των 540 χιλιομετρων. Tελικα πηγα γυρισα και εβγαλα και μερικα χιλιομετρα μεσα στην αθηνα. H μεση καταναλωση βγηκε περιπου στο 8, με ταχυτητες μεταξυ 140-160 στην εθνικη με cc (αντε και κανα δυο φορες μεχρι τα 180), με 3 ατομα και δυο κανονικες βαλιτσες . Οταν αρχισαν οι στροφες αυξηθηκε και η καταναλωση .
Ευχαριστημενος after all -
pierce21 το 122 είναι το δικό σου;
-
yup
-
Ο χρήστης pierce21 έγραψε:
το προηγουμενο σ/κ , εκανα ενα ταξιδι μεχρι την Καρδιτσα (βασικα ενα χωριο εξω απο την Καρδιτσα)
Αποφευγοντας τον δομοκο , και πηγαινοντας απο την Λιμνη του Σμοκοβου, που ειναι και εκπληκτικη η φυση( ψιλο εβρεχε κιολας ) και δεν κυκλοφορει και ψυχη, με ενα ρεζερβουαρ εβγαλα καμια 660αρα χιλιομετρα ,και αυτο γιατι το 1/3 της διαδρομης ηταν επαρχιακο οδικο δικτυο, διαφορετικα μου εδινε αυτονομια (στο πηγαινε) στην λαμια της ταξης των 540 χιλιομετρων. Tελικα πηγα γυρισα και εβγαλα και μερικα χιλιομετρα μεσα στην αθηνα. H μεση καταναλωση βγηκε περιπου στο 8, με ταχυτητες μεταξυ 140-160 στην εθνικη με cc (αντε και κανα δυο φορες μεχρι τα 180), με 3 ατομα και δυο κανονικες βαλιτσες . Οταν αρχισαν οι στροφες αυξηθηκε και η καταναλωση .
Ευχαριστημενος after allστο cc στις μεγάλες τι σου γράφει? 150 κμ για παράδειγμα
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Ευχαριστημενος after allστο cc στις μεγάλες τι σου γράφει? 150 κμ για παράδειγμα
στιγμιαια εννοεις; Αν ειναι επιπεδος ο δρομος τελειως και απλα χρειαζεται να κραταει σταθερη την ταχυτητα στα 150, 7 με 7.5 λιτρα το πολυ , η 7η στο dsg κανει θαυματα
-
αυτό εννοώ.. να το βλέπεις για ώρα όμως να μην παίζει...
Ισως μία μέση τω 5 ΚΜ να είναι ενδεικτική του τι κάνει το cc -
ναι, το ιδιο λεμε το ευρος που παιζει ειναι το 7-7.5
Έρευνα Κατανάλωσης