-
Πως μου μοιάζεις....
-
Με 102 μέση σ' εκείνη τη διαδρομή, μόνο ελάχιστη κατανάλωση δεν μετράς.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Με 102 μέση σ' εκείνη τη διαδρομή, μόνο ελάχιστη κατανάλωση δεν μετράς.Κάνω το συγκεκριμένο ταξίδι σχετικά συχνά με την σύζυγο (=σχετικά ήρεμα! )
Συνήθως χωρίζω το δρόμο σε τρία μέρη
Αθήνα - Κόρινθος (στον αυτοκινητόδρομο 130 - 150 σταθερά)
Κόρινθος - Πάτρα (Εκεί έχω την μέγιστη κατανάλωση λόγω φορτηγών) ανάλογα με το σημείο μέχρι 120-130
Πάτρα - Πύργος συνήθως κοντά στα 100 (από 90 μέχρι και 110)
Τα παραπάνω φυσικά προσαρμόζονται ανάλογα με την κίνηση, διάθεση, καιρό κλπ...Ας πούμε την περασμένη Κυριακή κατά τις 9:30 που ξεκίνησα από Πύργο είχε υπέροχη μέρα, λίγη κίνηση μέχρι την Πάτρα, ακόμα λιγότερη μέχρι την Κόρινθο και αρκετή από εκεί και μετά (με σταθερή όμως ταχύτητα πάνω από 110) Οπότε έγραψε σχετικά εύκολα το 8,7 l/100 km και το 102 km/h.
Την Παρασκευή το απόγευμα που είχε πολύ παραπάνω κίνηση μέχρι την Πάτρα δεν επιβαρύνθηκε τόσο ο χρόνος (98 km/h) όσο η κατανάλωση (αν θυμάμαι καλά ήταν από 9,5 εως 10) -
Ειναι δυνατον αλλαγη στο ιξωδες λαδιου να δωσει διαφορα καταναλωσης 1-1,5L/100 ?
Συμφωνα με το trip computer:
Ημισυνθετικο 10W-40 = 9,5 - 10 L/100
Συνθετικο 5W-40 = 8 - 8,5 L/100Ιδιες συνθηκες οδηγησης (πολη, κινηση κτλ), ιδιος τροπος οδηγησης, ιδια βενζινη...
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Ειναι δυνατον αλλαγη στο ιξωδες λαδιου να δωσει διαφορα καταναλωσης 1-1,5L/100 ?Συμφωνα με το trip computer:
Συνθετικο 5W-40 = 8 - 8,5 L/100Ιδιες συνθηκες οδηγησης (πολη, κινηση κτλ), ιδιος τροπος οδηγησης, ιδια βενζινη...
Πρώτον τόσο μεγάλη διαφορά όχι δεν μπορεί να είναι τα λιπαντικά. Μία τιμή στο 5% συνήθως είναι φυσιολογικό για πιο λεπτόρευστο λάδι.
Εδώ όμως μιλάς για το ίδιο πρακτικά λάδι (δεν έχεις κατέβει σε 30άρι πχ και το ιξώδες είναι το ίδιο και για τα δύο λάδια) και οι τιμές αυτές είναι εντελώς αδικαιολόγητες.
Το πρώτο συνθετικό (5W ή 10W) δεν σχετίζεται με το πόσο λεπτόρευστο ή παχύρεστο είναι το λάδι (άλλωστε αυτό μετράται στους 100 βαθμούς και είναι το 2ο νούμερο και στις 2 περιπτώσεις είναι 40 που είναι ένα σχετικά παχύρευστο λάδι για τα σημερινά δεδομένα) αλλά τό πόσο δύσκολο είναι να γίνει πιο παχύρεστο όσο χαμηλώνει η θερμοκρασία (που συμβαίνει πάντα αλλά αναλόγως των πρόσθετων έχουμε μικρότερη αναλογικά μείωση της ρευστότητας όσο κατεβαίνει η θερμοκρασία).
Υ.Σ. ΑΝ οδηγείς σε πολύ κρύο καιρό και οι διαδρομές σου δεν είναι μεγάλες ώστε να προλάβει ο κινητήρας να δουλέψει σε καλές θερμοκρασίες τότε ναί να δεχτώ ότι πιθανά να έχεις λίγο καλύτερη κατανάλωση με ένα λάδι που κρύο είναι πιο λεπτόρευστο συγκριτικά με ένα άλλο και λιπαίνει και καλύτερα τον κινητήρα. Αλλιώς αυτό που λες δεν γίνεται και κάτι άλλο συμβαίνει....
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Υ.Σ. ΑΝ οδηγείς σε πολύ κρύο καιρό και οι διαδρομές σου δεν είναι μεγάλες ώστε να προλάβει ο κινητήρας να δουλέψει σε καλές θερμοκρασίες τότε ναί να δεχτώ ότι πιθανά να έχεις λίγο καλύτερη κατανάλωση με ένα λάδι που κρύο είναι πιο λεπτόρευστο συγκριτικά με ένα άλλο και λιπαίνει και καλύτερα τον κινητήρα. Αλλιώς αυτό που λες δεν γίνεται και κάτι άλλο συμβαίνει....
Aυτο ακριβως γινεται...Αυτος ειναι και ο λογος που εβαλα 5W-40. (πρωινα ξεκινηματα, μικρες αποστασεις κτλ)
Τα υπολοιπα που γραφεις ειναι γνωστα και γι'αυτο μου φανηκε περιεργη η τοση διαφορα...
Θα δουμε μεσα στη βδομαδα τι γινεται και σε ταξιδι...
-
...
Aυτο ακριβως γινεται...Αυτος ειναι και ο λογος που εβαλα 5W-40. (πρωινα ξεκινηματα, μικρες αποστασεις κτλ)
Τα υπολοιπα που γραφεις ειναι γνωστα και γι'αυτο μου φανηκε περιεργη η τοση διαφορα...
Θα δουμε μεσα στη βδομαδα τι γινεται και σε ταξιδι...
ποιό οχήμα αν επιτρέπεται.... ??? Δεν σου επιτρέπει να κατέβεις στα 30άρια.... ???
-
christos.dimou
Punto MK2. 90.000χλμ
Tα προτεινομενα λαδια ειναι 5W-30 5W-40 10W-40. Η αληθεια ειναι οτι φοβαμαι να παω σε λεπτοτερο...
Δεν καταναλωνει καθολου λαδι, αλλα εχω τις αμφιβολιες μου. -
Αν δεν καταναλώνει, κατέβα σε 30άρι και πρόσεχε τον πρώτο καιρό να το προλάβεις αν δεις κατανάλωση.
Στο δικό μου, πολλοί παράγοντες έχουν συμβάλλει στην αύξηση της κατανάλωσης: χρήση 10W40 (full synth πάντα), ξεκίνημα με κρύο όλο το χειμώνα και τέλος το πόδι μου που όσο πάει και βαραίνει...
-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Αν δεν καταναλώνει, κατέβα σε 30άρι και πρόσεχε τον πρώτο καιρό να το προλάβεις αν δεις κατανάλωση.+1
-
Θα δω αν θα καψει τωρα με το 5W-40 και στην επομενη αλλαγη ισως το δοκιμασω...
-
Εμένα τώρα αν πω ότι η κατανάλωση αυξήθηκε περνώντας από τα ημισυνθετικά 15W-50 σε πλήρως συνθετικά 5W-40 θα με πάρετε με τις πέτρες;
-
Όχι, καθόλου. Έχε το νου σου στο στροφάρισμα, ίσως έρχεται πιο εύκολα και πιο αθόρυβα. Αλλά μπορεί να συντρέχουν άλλοι παράγοντες, πχ. αν θα είχες την ίδια κατανάλωση υπό ίδιες συνθήκες, λόγω χειμώνα αυξήθηκε και το ρίχνουμε στα λάδια. Εγώ τουλάχιστον την έχω πατήσει έτσι μια φορά.
-
Ειναι δυνατον αλλαγη στο ιξωδες λαδιου να δωσει διαφορα καταναλωσης 1-1,5L/100 ?Συμφωνα με το trip computer:
Από 15W50 -> 5W40 είδα 0,5-0,7 λτρ/100χλμ μείωση στη κατανάλωση, χειμώνα με παγωνιές. Με ζέστη δεν ξέρω τι θα κάνει.
-
Λοιπον αρχιζω με τις πρωτες αναφορες απο το ταξιδι,Πραγα -Πατρα μεσω ανκονας.
Υπενθυμιζω οτι μιλαμε για mini cooper 1,6 (2003).Φορτωμενο ,με χειμερινα λαστιχα.
Πρωτος ανεφοδιασμος εγινε πριν απο το Μοναχο .Ξεκινησα γεματος απο την Πραγα.Σε αυτο το κομματι της διαδρομης πηγαινα με 150- 160 χαω αλλα πολλες φορες εφτασα και τα 180-190...ειδικα μεσα στη Γερμανια που ημουνα και νομιμος.Ειχα λιγο αγχος τα λαστιχα αλλα δε μπορουσα να κρατηθω.
Καταναλωση 9,7 λιτρα ανα 100 χμ.Επομενος ανεφοδιασμος εγινε μετα απο 450 χμ στην Ιταλια πλεον.Ειχα κατεβασει την ταχυτητα μου στα 130 με 140,αρκετα και με 120χαω., λογω των πολλων αυστριακων ρανταρ,αλλα και τις κινησης στις γεφυρες των Αλπεων.Επισης ενιωσα μειωση της αποδοσης του κινητηρα στις Αλπεις.Το GPS εδειχνε 1400 μετρα υψομετρο.Λετε να ηταν η ιδεα μου??:hmmm:
Η μεση καταναλωση επεσε στα 7,62 λ/100χμ.Τριτος ανεφοδιασμος μετα τον Αγιο Μαρινο και μετα απο 432χμ.
Πολυ κινηση στην autostrada,καταρακτωδης βροχη,και κινηση μεσα στον Αγιο Μαρινο με χιονι.Ταχυτητες στην autostrada 120 με 140-150 χαω.
Μεση καταναλωση 7.23 λ/100χμ.Το τελευταιο σκελος απο πριν την Ανκονα μεχρι την Αθηνα δεν το εχω μετρησει ακομα..Οταν γεμισω θα το συμπληρωσω!
Για το πολιτισμικο σοκ που παθαμε στην Εθνικη Αθηνων -Πατρων θα τα γραψω αλλου,στα ΖΩΑ μαλλον... -
Τί ραντάρ είχε στην αυστρία? Laser gun? sorry για το ΟΤ
-
Δε ξερω ..Μαλλον εχει απ' ολα.Και σταθερα και κινητα...
Επισης αν πιασουν καποιον με ξενες πινακιδες πολλες φορες τον αναγκαζουν να πληρωσει αμεσα το προστιμο.. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Δε ξερω ..Μαλλον εχει απ' ολα.Και σταθερα και κινητα...
Επισης αν πιασουν καποιον με ξενες πινακιδες πολλες φορες τον αναγκαζουν να πληρωσει αμεσα το προστιμο..Στην Ελβετία αυτό ισχύει αποδεδειγμένα και αν δεν πληρώσεις επιτόπου σε πάνε στο τμήμα
-
Τη βδομαδα που περασε πηγα εκδρομουλα στη Β. Ευβοια, συγκεκριμενα στην Αιδηψο... 1000χλμ συνολο μικτης διαδρομης (εθνικη,επαρχιακοι δρομοι, βουνα και λαγκαδια κτλ) με αρκετα γρηγορους ρυθμους.
Καταναλωση: 6,14L/100Km
-
Μήπως δεν δουλεύουν τα 2 μπεκ σου;
Έρευνα Κατανάλωσης