-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Με το focus, έκανα το καλοκαίρι 2150χλμ (τα περισσότερα αστικα). Η μέση κατανάλωση μου σύμφωνα με το torque, ήταν 8.5λ/100χλμ. Στις κατηφόρες του έβαζα 4η-5η και πήγαινα, και στις αναφορές το στροφαρα μέχρι τις 3000, και το κράταγα εκεί συνήθως με 3η. Το torque μου έμαθε γενικώς πολλά για τον τρόπο οδήγησης μου, και ότι έμαθα να στροφαρω λίγο το αμάξι και να το κρατάω με απαλό Γκάζι και να ανεβαίνω ανηφόρες οικονομικά! Επίσης ένα βράδυ που πήγαινα Πάτρα, πέτυχα 5λ/100χλμ με a/c ανοιχτό! Πραγματικά μια must εφαρμογή για όσους δεν έχουν trip computer!Στάλθηκε από το LG-E975 μου
στις αναφόρες 'στρόφαρες' μέχρι τις 3000 με 3τη? κόντρες με 50αρια στρογγυλοφάναρα?
-
Καλα τωρα πιανεσαι και συ για μαλακιες ετσι;
Ανηφορα = σχετικο. Υπαρχουν και οι παρατεταμενες 5% για καμποσα χιλιομετρα που απλα ξεγελουν ... υπαρχουν και 20% για καμια 50αρια μετρα που τρομαζεις.
Τα στοιχεια που εδωσε ηταν στο φλου ... δεν χρηζει συζητησης οπως και να 'χει!
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
...
μετά τα διόδια της ελευσίνας είναι που ξεχωρίζουν τα άλογα από τα πόνυ
Στην Ελευσινα αναφερομαι εντωμεταξυ, ανηφορικα ειτε προς Αθηνα ειτε προς Πατρα..! Τωρα πονυ,αλογα οτι μπορουνε κανουνε..
-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Καλα τωρα πιανεσαι και συ για μαλακιες ετσι;Ανηφορα = σχετικο. Υπαρχουν και οι παρατεταμενες 5% για καμποσα χιλιομετρα που απλα ξεγελουν ... υπαρχουν και 20% για καμια 50αρια μετρα που τρομαζεις.
Τα στοιχεια που εδωσε ηταν στο φλου ... δεν χρηζει συζητησης οπως και να 'χει!
απλά τον τρολλάρω ρε
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
...
μετά τα διόδια της ελευσίνας είναι που ξεχωρίζουν τα άλογα από τα πόνυ
Στην Ελευσινα αναφερομαι εντωμεταξυ, ανηφορικα ειτε προς Αθηνα ειτε προς Πατρα..! Τωρα πονυ,αλογα οτι μπορουνε κανουνε..
το κατάλαβα, όλοι εκεί πατάνε
-
Παντως προς Αθηνα το μικρο ,ξεκινωντας μαλλιοκουβαρα με το που πληρωσεις κραταει κοντερ 160 μεχρι να τελειωσει η ανηφορα με πορτμπαγκαζ και συνοδηγο.. μονο στο πολυ τελος το βλεπεις ν αρχιζει να τα χανει..
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Παντως προς Αθηνα το μικρο ,ξεκινωντας μαλλιοκουβαρα με το που πληρωσεις κραταει κοντερ 160 μεχρι να τελειωσει η ανηφορα με πορτμπαγκαζ και συνοδηγο.. μονο στο πολυ τελος το βλεπεις ν αρχιζει να τα χανει..προς αθήνα στο ρεύμα για ΑΟ λες? γιατί προς ελευσίνα έχει κατηφόρα
το ρεύμα προς Πελοπόννησο έχει όλο το ζουμί που έχει σοβαρή ανηφόρα... εκεί θέλεις κυβικά και άτια
-
Σιγα μη θες και πυραυλο!
Μπορεις καλλιστα να πας και με 100 κανοντας λιγη υπομονη αντι να φτυνεις 50ευρα για να πας με 20-30χλμ περισσοτερα!
-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Σιγα μη θες και πυραυλο!Μπορεις καλλιστα να πας και με 100 κανοντας λιγη υπομονη αντι να φτυνεις 50ευρα για να πας με 20-30χλμ περισσοτερα!
τι να σε πω, έχω ελαφρύ σεσουαράτο δεν χρειάζομαι υπομονή
-
Παντως προς Αθηνα το μικρο ,ξεκινωντας μαλλιοκουβαρα με το που πληρωσεις κραταει κοντερ 160 μεχρι να τελειωσει η ανηφορα με πορτμπαγκαζ και συνοδηγο.. μονο στο πολυ τελος το βλεπεις ν αρχιζει να τα χανει..
προς αθήνα στο ρεύμα για ΑΟ λες? γιατί προς ελευσίνα έχει κατηφόρα
το ρεύμα προς Πελοπόννησο έχει όλο το ζουμί που έχει σοβαρή ανηφόρα... εκεί θέλεις κυβικά και άτια
Σωστος.
Της Κορινθου ειχα στο μυαλο μου προς Αθηνα παντα και με τη zx σ αυτο που εγραψα παραπανω.
Και ναι της Ελευσινας προς Πελοποννησο ειναι ζορικα -
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Υπολογισα με τις αποδειξεις βενζίνης και τα χιλιόμετρα που εγραψε το ταξιδι ηταν γυρω στο 6.2 λιτρα /100 χμ ισως λιγο παραπανω γιατι χρησιμοποιησα 2-3 εξτρα λιτρα από την ρεζερβα (το ταξιδι ηταν 975 χμ).
Σε παρομοιο νέο ταξιδι 650χμ με έναν επιβατη και γεματο χωρο αποσκευών, μεγαλύτερες ταχύτητες από το προηγουμενο και στο 60% a/c (από 30%) είμαι στα 7.57 lt/100 (από 6.2/6.3).
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Υπολογισα με τις αποδειξεις βενζίνης και τα χιλιόμετρα που εγραψε το ταξιδι ηταν γυρω στο 6.2 λιτρα /100 χμ ισως λιγο παραπανω γιατι χρησιμοποιησα 2-3 εξτρα λιτρα από την ρεζερβα (το ταξιδι ηταν 975 χμ).
Σε παρομοιο νέο ταξιδι 650χμ με έναν επιβατη και γεματο χωρο αποσκευών, μεγαλύτερες ταχύτητες από το προηγουμενο και στο 60% a/c (από 30%) είμαι στα 7.57 lt/100 (από 6.2/6.3).
είναι φανερό, οτι κάτι κάνεις λάθος...
-
Διορθωνω, το 6.2 αφορα συγκεκριμενη διαδρομή (Αθηνα-Ερμιονη-Πορτο Χελη-Ναυπλιο).
Συνολικα στο προηγουμενο ταξιδι ειχα 6,88 λτ/100 χμ. Οποτε το 7,57 (που επισης αφορα συνολικα στο τελευταιο ταξιδι) συγκρινεται με το 6,88.
-
μετά τα διόδια της **Τραγανας **είναι που ξεχωρίζουν τα άλογα από τα πόνυfixed
-
Με το focus, έκανα το καλοκαίρι 2150χλμ (τα περισσότερα αστικα). Η μέση κατανάλωση μου σύμφωνα με το torque, ήταν 8.5λ/100χλμ. Στις κατηφόρες του έβαζα 4η-5η και πήγαινα, και στις αναφορές το στροφαρα μέχρι τις 3000, και το κράταγα εκεί συνήθως με 3η. Το torque μου έμαθε γενικώς πολλά για τον τρόπο οδήγησης μου, και ότι έμαθα να στροφαρω λίγο το αμάξι και να το κρατάω με απαλό Γκάζι και να ανεβαίνω ανηφόρες οικονομικά! Επίσης ένα βράδυ που πήγαινα Πάτρα, πέτυχα 5λ/100χλμ με a/c ανοιχτό! Πραγματικά μια must εφαρμογή για όσους δεν έχουν trip computer!
Στάλθηκε από το LG-E975 μου
στις αναφόρες 'στρόφαρες' μέχρι τις 3000 με 3τη? κόντρες με 50αρια στρογγυλοφάναρα?
Μα δε γινεται να οδηγησεις πανω απο 50χλμ μεσα στο Αιγιο, επειδη ολοι πατανε το γκαζι οπως τους κ@υλωσει... Βλεπεις τον αλλον να ερχεται καταος απο τον πισω καθρεπτη, και τον αλλον να σε πηγαινει καροτσα με 20χλμ.
-
Μηπως θες να σου δωσω υψομετρικα και κλισεις? Ελα και μετρα τα ρε.
-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Πρέπει να σας βάλω στη Νίτσα και να μετρήσουμε κατανάλωση στην πόλη...
Θα εκστασιαστείτε με τα 15άρια που θα δείτε...
Σε κοντραρω με τη νεκροφορα!
Σας έχω όλους, 9,5 mpg (29.73 L/100km) με το Sprinter 313CDI αυτόματο.
-
Mercedes E190 2.6
230χλμ με60 ευρώ μπενζίνα, ταχύτητες σταθερά 100-110 και με κλειστό ερκοντίσιονα.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Πρέπει να σας βάλω στη Νίτσα και να μετρήσουμε κατανάλωση στην πόλη...
Θα εκστασιαστείτε με τα 15άρια που θα δείτε...
Σε κοντραρω με τη νεκροφορα!
Σας έχω όλους, 9,5 mpg (29.73 L/100km) με το Sprinter 313CDI αυτόματο.
Για τι αμαξωμα μιλας? Και τι συνθηκες?
Στάλθηκε από το SM-T320 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Πρόβλημα μαθηματικών.
Πήρα το αμάξι με λαμπάκι*
Του έβαλα 60€ βενζίνη, δλδ 36,6 λίτρα με τιμη λίτρου 1.637.
Έρευνα Κατανάλωσης