-
οχι μηδεν δεν θα εκαιγε.Θα εκαιγε ομως λιγοτερο απο το να ησουν με νεκρα.
-
Κατηφόρα 100 χλμ ικανή να διατηρήσει το αυτοκίνητο σε κίνηση με ταχύτητα συμπλεκταρισμένη->κατανάλωση μηδέν.
Mind->Mplown.
Edit: dim8, γιατί όχι μηδέν, εφόσον δεν πατούσες καθόλου γκάζι;
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
wantone μην παιρνεις σαν μπουσουλα τι λεει η πορσε .Ισως το pdk και το direct injection να εχουν καποια διαφοροποιηση?ή απλα να θελει να υποστηριξει με αυτο τον τροπο την ιδιαιτεροτητα του pdk?
Στο δικο μου το αυτοκινητο(και οχι μονο) που εχω περασει ατελειωτες ωρες μπριζωμενος με τον προγραμματιστη μου καθως και με σοβαρο οργανο μετρησης afr ,ειναι ακριβως το αντιθετο με αυτο που λεει η πορσε και εσυ.
Η μικροτερη καταναλωση γινεται οταν φρεναρεις με το μοτερ με σχεση μεσα.Στο ρελαντι σαφως καιει περισσοτερο.http://metronews.ca/drive/40806/even-po ... ving-fuel/
Βρηκα και το παραπανω λινκ. Εσεις μιλατε για στιγμιαιο ωφελος. Η κινητικη ενεργεια θα χαθει απο το φρενο του κινητηρα ενω με νεκρα θα διατηρηθει. Αυτο λεει και το λινκ.
μιλαω για την περιπτωση που βλεπω κοκκινο φαναρι μπροστα μου,και ειμαι με 80-100χλμ/ωρα 200 μετρα πριν.
δεν με ενδιαφερει η κινητικη ενεργεια εαν χαθει γιατι θελω να σταματησω στο κοκκινο.Με την νεκρα θα καψω παραπανω,και θα φθειρω παραπανω τα φρενα μου.Αν αφησω ταχυτητα μεσα μετα απο 1 χμ θα πεσει η ταχυτητα και θα πρεπει να πατησω γκαζι αλλοιως θα με χτυπησουν οι απο πισω. Αν βαλω νεκρα αντιθετα θα αναπτυξω ταχυτητα στην κατηφορα και θα φτασω μακρυτερα. Θα δοκιμασω να συμπλεξω οταν αναπτυσω υπερβολικη ταχυτητα για να ελεγξω καλυτερα το αυτοκινητο.
Η περιπτωση που περιγραφω ειναι οταν κατεβαινεις καποιο κατηφορικο δρομο με φαναρια για 3-4 χμ (οπως η Κηφισιας), τι ειναι πιο οικονομικο.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
γιατι ο κινητηρας ειναι σε λειτουργια
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Contradicting yourself...
Sent from a mobile device
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Τωρα λιγο μπερδευτηκα. Δεν ειναι με αυτο που λενε οι αλλοι.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Αν αφησω ταχυτητα μεσα μετα απο 1 χμ θα πεσει η ταχυτητα και θα πρεπει να πατησω γκαζι αλλοιως θα με χτυπησουν οι απο πισω..
μιλας για την περιπτωση που ΔΕΝ ΘΕΣ να σταματησεις.Αυτο το σεναριο ειναι πολυ δυσκολο να το πετυχεις ειδικα μεσα σε Αθηνα.Οι συντριπτικα περισσοτερες περιπτωσεις που θα τυχουν ομως, ειναι να φρεναρεις/επιβραδυνεις ειτε για να στριψεις σε στενο-διασταυρωση,ειτε για κοκκινο,ειτε γιατι κινουνται αργοτερα μπροστα σου.
Αν βαλω νεκρα αντιθετα θα αναπτυξω ταχυτητα στην κατηφορα και θα φτασω μακρυτερα. Θα δοκιμασω να συμπλεξω οταν αναπτυσω υπερβολικη ταχυτητα για να ελεγξω καλυτερα το αυτοκινητο.
Η περιπτωση που περιγραφω ειναι οταν κατεβαινεις καποιο κατηφορικο δρομο με φαναρια για 3-4 χμ (οπως η Κηφισιας), τι ειναι πιο οικονομικο.
αυτο προυποθετει να μην σε πιασει κανενα κοκκινο φαναρι.Και παλι ομως ετσι,εαν εχεις μια μεγαλη σχεση που θα μπορεις να διατηρεις ευκολα τα πχ 80 χλμ/ωρα θα πας πιο οικονομικα μιας και στο μεγαλυτερο μερος της διαδρομης θα φρεναρεις με τον κινητηρα.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Τωρα λιγο μπερδευτηκα. Δεν ειναι με αυτο που λενε οι αλλοι.
εννοεις την μηδεν καταναλωση? Εαν ναι,σαφως και δεν ειναι μηδεν.Ειναι ομως λιγοτερη απο το ρελαντι.
-
Εάν είσαι εντός της cut-off strategy, τότε κατανάλωση->μηδέν.
-
Μου εχει κατσει μερικες φορες να ειναι ολα πρασινα. Το προβλημα με την σχεση στο κιβωτιο ειναι οτι πεφτει η ταχυτητα και το κερδος θα πρεπει να το δωσεις πισω αφου οταν θα πατησω το γκαζι θα καψω περισσοτερο απο το ρελαντι. Εκει που θα πρεπει να πατησω γκαζι θα ειναι 2-3 χμ πιο πριν απο το να το αφησω να κυλησει με νεκρα (αν τα φαναρια ειναι ολα πρασινα). Η διαφορα ειναι μεγαλη.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εάν είσαι εντός της cut-off strategy, τότε κατανάλωση->μηδέν.Still εισαι drdino vs porsche. Οταν εισαι στα 60 μιλια και αφηνεις το γκαζι για να κατεβεις στα 50 τοτε λογικα δεν εισαι στο cut off?
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Αν αφησω ταχυτητα μεσα μετα απο 1 χμ θα πεσει η ταχυτητα και θα πρεπει να πατησω γκαζι αλλοιως θα με χτυπησουν οι απο πισω..
μιλας για την περιπτωση που ΔΕΝ ΘΕΣ να σταματησεις.Αυτο το σεναριο ειναι πολυ δυσκολο να το πετυχεις ειδικα μεσα σε Αθηνα.Οι συντριπτικα περισσοτερες περιπτωσεις που θα τυχουν ομως, ειναι να φρεναρεις/επιβραδυνεις ειτε για να στριψεις σε στενο-διασταυρωση,ειτε για κοκκινο,ειτε γιατι κινουνται αργοτερα μπροστα σου.
Αν βαλω νεκρα αντιθετα θα αναπτυξω ταχυτητα στην κατηφορα και θα φτασω μακρυτερα. Θα δοκιμασω να συμπλεξω οταν αναπτυσω υπερβολικη ταχυτητα για να ελεγξω καλυτερα το αυτοκινητο.
αυτο προυποθετει να μην σε πιασει κανενα κοκκινο φαναρι.Και παλι ομως ετσι,εαν εχεις μια μεγαλη σχεση που θα μπορεις να διατηρεις ευκολα τα πχ 80 χλμ/ωρα θα πας πιο οικονομικα μιας και στο μεγαλυτερο μερος της διαδρομης θα φρεναρεις με τον κινητηρα.
Κολοσουρτης.Απο την βρυση στο 23 χλμ και μεχρι την διασταυρωση για Αστρος την κάνω χωρίς ταχύτητα στο σασμάν.Αν έχω ταχύτητα μέσα θα πρέπει να τις αλλάζω καθώς στις φουρκέτες κόβεις αρκετά.(στο γεφυράκι στο Καλαμάκι μπαίνω με περίπου 80 χλμ) . 17 χλμ στο ρελαντί.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εάν είσαι εντός της cut-off strategy, τότε κατανάλωση->μηδέν.Ντινο δεν νομιζω να ειναι μηδεν,σε τετοιες περιπτωσεις θυμαμαι να εβλεπα πολυ φτωχο μειγμα με το χαλμιτερ συνδεδεμενο.
Θα ρωτησω ξανα για επιβεβαιωση τον προγραμματιστη μου αυριο. -
δεν ξερω αν παιζει ρολο το καυσιμο, ή ο προγραμματισμος που εχει κανει η Σουμπαρου στο τριπ, αλλα στο δικο μου οταν ρολαρει με ταχυτητα μεσα δινει καταναλωση 0,2 λιτ/100. (ντιζελ κινητηρας)
Τωρα μου δημιουργηθηκε η απορια, θα το αφησω να τσουλαει με 'νεκρα' να δω αν θα δειχνει 0,2 ή παραπανω...
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
δεν ξερω αν παιζει ρολο το καυσιμο, ή ο προγραμματισμος που εχει κανει η Σουμπαρου στο τριπ, αλλα στο δικο μου οταν ρολαρει με ταχυτητα μεσα δινει καταναλωση 0,2 λιτ/100. (ντιζελ κινητηρας)Τωρα μου δημιουργηθηκε η απορια, θα το αφησω να τσουλαει με 'νεκρα' να δω αν θα δειχνει 0,2 ή παραπανω...
νομίζω οτι αφου ειναι ντίζελ ειναι φυσιολογικό καθώς ως γνωστόν τα ντιζελ δεν εχουν πεταλούδα για να κλίνει τον αερα και ριχνει καυσιμο για να μην σβισει(δλδ ειναι τροπου λειτουργιας των ντιζελ μοτερ)..κατι τετοιο ειχε αναφερθεί σε αλλο τοπικο..δεν ξερω αν το μεταφέρω σωστα
-
ίσως είναι απλό glitch.
Στο φιατάκι panda μκ2 69 άλογα δείχνει ως ελάχιστη 2.0 Ποτέ 0.0 π.χ.
-
^ ισως γιατί και στο δικό μου FIAT G.Punto 1,3 diesel, δεν δείχνει ποτέ 0, το ελάχιστο που δείχνει είναι 2,0
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Εάν είσαι εντός της cut-off strategy, τότε κατανάλωση->μηδέν.
Ντινο δεν νομιζω να ειναι μηδεν,σε τετοιες περιπτωσεις θυμαμαι να εβλεπα πολυ φτωχο μειγμα με το χαλμιτερ συνδεδεμενο.
Θα ρωτησω ξανα για επιβεβαιωση τον προγραμματιστη μου αυριο.Οπως το λεει ο Ντινος ειναι.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
τελικα ειχε δικιο ο Ντινος οτι δεν ψεκαζει καθολου.
Στα εβο μετα απο 4-5 δευτερολεπτα συμβαινει αυτο(ενω φρεναρεις με ταχυτητα στο κιβωτιο),και θα κοψει τελειως το καυσιμο.
Σε ερωτηση μου γιατι αφου δεν ψεκαζει συνεχιζουμε να βλεπουμε φτωχο μειγμα στο χαλμιτερ,μου ειπε οτι βλεπεις παντα την μαξιμουμ ενδειξη που μπορει το οργανο να μετρησει(17 αφρ πχ) και σε καποια σβηνει τελειως,δεν δειχνει κατι γιατι δεν μπορει να μετρησει.Στο θεμα φαναριου με ταχυτητα μεσα vs ρελαντι ειναι πιο οικονομικο με τον κινητηρα να φρεναρει.
-
Παρατήρηση σήμερα το πρωί ... Κατεχάκη κατηφόρα με 80 και 6η κατανάλωση 0.0, με 80 και νεκρά κατανάλωση μεταξύ 0.5 και 0.9. Κηφισίας μετά από λίγο, σε ελαφρά κατηφορικό κομμάτι, με 30 και με 3η, κατανάλωση πάλι 0.0 ...
Έρευνα Κατανάλωσης