-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δηλαδη εχεις οδηγησει 1.6 πετρελαικινητο και το βρηκες αργο?
...και μιλαω για εναν καθημερινο οδηγο που θα κανει το ταξιδι του, θα το δουλεψει μεσα στην πολη....Εγω παντως με τα 105 αλογα του Clio μου ειμαι απολυτα ευχαριστημενος... ειδικα στα ταξιδια!!!! Πλεον τα βενζινοκινητα τα θεωρω κουραστικα... γιατι ναι μεν μπορεις σε καποιες περιπτωσεις μπορεις να κινηθεις πιο γρηρορα (για τουρμπο βενζινη μιλαω) αλλα προσπαθεις να προσεχεις για να μην χρειαζεσε ανεφοδιασμο καθε 400χλμ.... ενω με το πετρελαιοκινητο δεν σε νοιαζει!!!
Αργό δεν είναι, αμάξι με 105 άλογα είναι.
Και ξανα ρωταω.... εχεις οδηγησει πετρελαικινητο στα 1.6?
Και οσο αφορα τα βουνα... μια χαρα τα παει και το δικο μου με τα 1461cc τα 105 αλογα και τα 24 κιλα ροπης... μπορει να κανω 2 αλλαγες παραπανω αλλα και με ατμοσφαιρικο να ημουν (με κυβικα και αλογα) παλι με τον λεβγιε στο χερι εισαι γιατι εισαι σιγουρο πως δεν θες να βγεις 'κρεμασμενος' απο στροφη....
Οσο αφορα τα γουστα.... Πιστεψε με μπορει να μου αρεσει το πετρελαικινητο αλλα οχι λογο μοδας μιας και το εχω παρει πριν ακομα ελευθερωθει... αλλα γιατι το αμαξι μου κανει ολα τα καθημερινα μου γουστα με ασφαλεια και οικονομια!!!
Αν ειχα την επιλογη για ενα δευτερο σιγουρα θα ηταν Γαλλικης σχολης ατμοσφαιρα και κυβικα.... -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Σε τέτοιες συνθήκες να μετρήσεις κατανάλωση ντίζελ.
Να βλέπεις Χ5 ντίζελ να βγάζει συνεχώς συννεφάκια καπνού από την εξάτμιση (σε κάθε αλλαγή ταχύτητας) προσπαθώντας να μείνει μπροστά.
Συνεχίζει να καίει πιο λίγο από το πιο δυνατό βενζινοκίνητο που κι αυτό είχε αυξημένη κατανάλωση αλλά όχι θεαματική αύξηση γιατί ακολουθούσε τον (συγκρατημένο) ρυθμό του πετρελαιοκίνητου.Στο topgear βάλανε ένα Prius σε πίστα με μια Μ3 πίσω του και η Μ3 έκαψε λιγότερο. Άρα?
Επίσης στο παράδειγμά σου έβαλες μια Χ5 2,5 τόνων που ανέβαινε βουνό. Πες μας ποιο είναι και το πιο δυνατό βενζινοκίνητο από το οποίο έκαψε λιγότερο.
-
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
...και μιλαω για εναν καθημερινο οδηγο που θα κανει το ταξιδι του, θα το δουλεψει μεσα στην πολη....Εγω παντως με τα 105 αλογα του Clio μου ειμαι απολυτα ευχαριστημενος... ειδικα στα ταξιδια!!!! Πλεον τα βενζινοκινητα τα θεωρω κουραστικα... γιατι ναι μεν μπορεις σε καποιες περιπτωσεις μπορεις να κινηθεις πιο γρηρορα (για τουρμπο βενζινη μιλαω) αλλα προσπαθεις να προσεχεις για να μην χρειαζεσε ανεφοδιασμο καθε 400χλμ.... ενω με το πετρελαιοκινητο δεν σε νοιαζει!!!
Αργό δεν είναι, αλλά δεν είναι και γρήγορο. Μπορεί το μία ταχύτητα πάνω να ικανοποιεί τον ταρίφα που κρύβουμε όλοι μέσα μας αλλά μέχρις εκεί. Αν συγκρίνεις τούρμπο βενζίνης με τούρμπο πετρέλαιο είναι σαφές ότι ακόμα και τα 1.4 βενζίνης είναι τάξεις μεγέθους ταχύτερα από τα 1.6 πετρελαίου.
Τα αγοράζεις συνειδητοποιημένα γνωρίζοντας ότι θα κοστίσει σε χρήση πολύ λιγότερο από οτιδήποτε καίει βενζίνη, αλλά κάνεις συμβιβασμό σε NVH , βάρος, επιδόσεις, τιμή αγοράς.
-
**Audi A4 2.7 TDI Multitronic -07 (140 kW)
**Η καλύτερη καμπύλη είναι το τραπέζι. Θες να έχεις σταθερά τη μαξ ροπή (για να μην είσαι κρεμασμένος) και στο τέλος να κρατάει τη μαξ ισχύ όσο περισσότερο (ιδανικά όλο το γέμισμα της ταχύτητας να γίνεται σε στροφές μέγιστης ισχύος).
Συγκρίνετέ το με το μοτέρ της 330 που σου δίνει τη μαξ ισχύ της μόνο στο τέλος.
[spoiler=:194q1i4b]ΥΓ. Σε ένα αγωνιστικό μοτέρ, εφόσον υπάρχει όριο ιπποδύναμης, ιδανικά θες να έχεις πολύ ψηλά τον κόφτη, ακόμα και αν δεν αποδίδει εκεί το μοτέρ, ώστε να μην 'χτυπάς κόφτη' σε μικρές ευθείες που δε θες να ανεβάσεις σχέση.[/spoiler:194q1i4b]
-
Και πολυ καλα κανει η 330. Ετσι ακριβως λειτουργουν τα σπορ αυτοκινητα.
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
-
lol. Θέμα οπτικής είναι όλα.
Εγώ δε θα έλεγα ότι κρατάει τη μαξ ισχύ ο tdi. Θα έλεγα ότι δε μπορεί να κρατήσει τη μαξ ροπή λόγω συμβιβασμών στη γεωμετρία της τουρμπίνας ( Δύναμη ψηλά = lag χαμηλά) οπότε πιάνει τη μέγιστη ισχύ αρκετά πριν τον κόφτη.
Και η 330 στις 4500 σαλ έχει ισχύ ίση την μέγιστη ισχύ του TDI.
Θες να μου πεις ότι θα είχε καλύτερη καμπυλη ροπής αν την ρύθμιζαν να βουτάει από εκεί και μετά για να κρατήσει την ισχύ σταθερή, αντί για τώρα που δίνει δύναμη άκοπα μέχρι τον κόφτη και ανεβάζει άλλα 30 -40 άλογα;Οι επιλογές του κάθε ενός είναι απολύτως σεβαστές και τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα είναι πάνω από όλα εργαλεία. Δε νομίζω να διαφωνεί κανείς σε αυτό. Αλλά μην κάνουμε το άσπρο μαύρο.
-
Πάντως επειδή η συζήτηση έφτασε στην 330, σας λέω πως έχει πολλή δύναμη και ροπή από το ρελαντί, μέχρι και τον κόφτη που γίνεται πανζουρλισμός!!!
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
**Audi A4 2.7 TDI Multitronic -07 (140 kW)
**Η καλύτερη καμπύλη είναι το τραπέζι. Θες να έχεις σταθερά τη μαξ ροπή (για να μην είσαι κρεμασμένος) και στο τέλος να κρατάει τη μαξ ισχύ όσο περισσότερο (ιδανικά όλο το γέμισμα της ταχύτητας να γίνεται σε στροφές μέγιστης ισχύος).
Συγκρίνετέ το με το μοτέρ της 330 που σου δίνει τη μαξ ισχύ της μόνο στο τέλος.
[spoiler=:2ohl4thn]ΥΓ. Σε ένα αγωνιστικό μοτέρ, εφόσον υπάρχει όριο ιπποδύναμης, ιδανικά θες να έχεις πολύ ψηλά τον κόφτη, ακόμα και αν δεν αποδίδει εκεί το μοτέρ, ώστε να μην 'χτυπάς κόφτη' σε μικρές ευθείες που δε θες να ανεβάσεις σχέση.[/spoiler:2ohl4thn]
Αν η BMW είχε κόφτη 1000-1500 στροφές παραπάνω τότε η καμπύλη θα ήταν ακριβώς ίδια σαν σχήμα με του Audi, με τη διαφορά οτι το εύρος στροφών στη BMW είναι σχεδόν το διπλάσιο με ότι συνεπάγεται αυτό.
-
Nα παίδες ένα ΜΗ ΣΠΟΡ αμαξάκι.
-
Είμαι βέβαιος πως το γεγονός πως η οικονομία μετράει στους αγώνες αντοχής, δεν έχει καμία σχέση με το ότι το R18 είναι ντίζελ!!!
-
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
Αργό δεν είναι, αμάξι με 105 άλογα είναι.
Και ξανα ρωταω.... εχεις οδηγησει πετρελαικινητο στα 1.6?
Και οσο αφορα τα βουνα... μια χαρα τα παει και το δικο μου με τα 1461cc τα 105 αλογα και τα 24 κιλα ροπης... μπορει να κανω 2 αλλαγες παραπανω αλλα και με ατμοσφαιρικο να ημουν (με κυβικα και αλογα) παλι με τον λεβγιε στο χερι εισαι γιατι εισαι σιγουρο πως δεν θες να βγεις 'κρεμασμενος' απο στροφη....
Οσο αφορα τα γουστα.... Πιστεψε με μπορει να μου αρεσει το πετρελαικινητο αλλα οχι λογο μοδας μιας και το εχω παρει πριν ακομα ελευθερωθει... αλλα γιατι το αμαξι μου κανει ολα τα καθημερινα μου γουστα με ασφαλεια και οικονομια!!!
Αν ειχα την επιλογη για ενα δευτερο σιγουρα θα ηταν Γαλλικης σχολης ατμοσφαιρα και κυβικα....Το δικό σου μπορεί να πηγαίνει μια χαρά γιατί είναι ελαφρύ. Δοκίμασε να οδηγήσεις μικρομεσαίο των 1400 κιλών με τα 105 άλογα και το ξανασυζητάταμε.
Όσο και να το συζητάμε βέβαια, το βενζινοκίνητα (και μιλάμε πάντα για turbo βενζινοκίνητα) έτσι όπως το λέω εγώ, σε στεναχωρούν όταν πάς στο βενζινάδικο αλλά σε χαροποιούν όταν τα οδηγείς. Με τα ντιζελ απλά συμβαίνει ... το αντίθετο. Άρα τελικά είναι θέμα επιλογής. Αν πας να πάρεις ένα ντιζελ για να ευχαριστιέσαι οδήγηση έχεις κάνει μάλλον μια λάθος επλογή. Μιλάμε βέβαια (γιατί η συζήτηση βλέπω ότι έχει ξεφύγει σε κάτι 330 και κάτι τέτοια) για κινητήρες που 'χωράνε' στην ελληνική πραγματικότητα. Και εκεί το 1600άρι ντίζελ όπως και να το κάνουμε χάνει σε επιδόσεις κατα κράτος από ένα καλό 1600άρι βενζινοκίνητο, ακόμα και από 1400άρι (για να μη συζητήσουμε για καλούς 1800άρηδες τουρμποβενζίνη). Δεν ξέρω τι συμβαίνει με ντιζελ μεγαλύτερου κυβισμού. Εκεί πιθανότατα - πάνω από τα 2000 κυβικά - μπορεί να είναι λίγο διαφορετική η εικόνα, αφού και πολλά άλογα βγάζουν και η ροπή είναι στο θεό αλλά ο τρόπος λειτουργίας δεν αλλάζει ...
Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει από την άλλη την τρομερή οικονομία τους. Η οποία ωστόσο οικονομία προκύπτει και από τον τρόπο λειτουργίας τους αφού είναι τέτοιος που να σε 'αναγκάζει' να κινείσαι σε πιο ράθυμους ρυθμούς ...
-
Εποχη 2005 εχω νοικιασει σε Γερμανια Γκολφ... TDI 1.8με DSG (ισως ειχε 140 αλογα) για 10 μερες περιοχη φρανκφουρτης. για τους γερμανικους αυτοκινητοδρομους μια χαρα μας πηγε 3 ατομα... επιταχυνσεις, οικονομια, προσπερασεις κ.λ.π. τωρα σε δικους μας ορεινους δρομους π.χ. αναβαση Παρνηθας... δεν θα με ενθουσιαζε πιστευω.
-
στο Ακροπολις φετος πηγαμε και τις 2 μερες με ενα volvo s60 diesel των 115 ιππων και 27,5κιλων ροπης.Εμπειρια απο ντιζελ δεν εχω μεγαλη,το οδηγουσα εγω και τις 2 μερες,καναμε γυρω στα 600χλμ σε εθνικη και επαρχιακους δρομους,και τις περισσοτερες φορες κατω απο πιεση χρονου.
Να πω την αληθεια το περιμενα πιο δυνατο για τις προδιαγαφες του.Εντυπωσιαζει η ροπη στα χαμηλα,τραβαει δυνατα ακομα και σε ανηφορα με 4 ατομα,αλλα τελειωνει πολυ νωρις.Δεν εχω ψαξει να δω σχεδιαγραμμα ροπης απο το συγκεκριμενο μοτερ,αλλα για να πας σβελτα οντως πρεπει να ασχολεισε με το σαζμαν συνεχεια ανεβαζωντας ταχυτητες για να παραμενεις μεσα στην ωφελιμη περιοχη που ειναι μικρη.
Απο καταναλωση ηταν εντυπωσιακο παντως,παροτι μονο στην εθνικη πηγε οικονομικα,δεν εκαψε πολλα.
Στην εθνικη δεν αντιμετωπιζεις κανενα προβλημα με ταχυτητες 120-150 χλμ/ωρα,το ζορι ειναι οταν πας να κινηθεις γρηγορα σε επαρχιακο δρομο.
Εαν η επιλογη ειναι συνειδητη,με γνωμονα το κοστος καυσιμων ειναι μια χαρα.Για οδηγικες ανησυχιες δεν κανει κλικ καθολου.Τουλαχιστον σε εμενα. -
Αυτό ακριβώς ήθελα να πω και εγώ. Και επειδή δόξα το θεό η Ελλαδίτσα μας από βουνά και διαδρομές έχει να φανε και οι κότες και επειδή κάποιοι προτιμούμε τις στροφές και τα βουνά από τις ευθείες και τις εθνικές, χαλάλι και τα παραπάνω λεφτά.
Στο μεταξύ και επειδή πρόσφατα αγόρασα αυτοκίνητο, στις αναπόφευκτες συζητήσεις με φίλους και συναδέλφους οι οποίοι με ρωτάνε με απορία 'γιατί δεν πήρα ντιζελ' μετα βίας κρατιέμαι να σχολιάσω πχ το τσιγάρο το οποίο κρατάνε εκείνη την ώρα στα χέρια και το οποίο τους κοστίζει πάνω από 100 με 150 ευρώ το μήνα ... την ίδια ώρα που μου μιλάνε για οικονομία
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
στο Ακροπολις φετος πηγαμε και τις 2 μερες με ενα volvo s60 diesel των 115 ιππων και 27,5κιλων ροπης.Εμπειρια απο ντιζελ δεν εχω μεγαλη,το οδηγουσα εγω και τις 2 μερες,καναμε γυρω στα 600χλμ σε εθνικη και επαρχιακους δρομους,και τις περισσοτερες φορες κατω απο πιεση χρονου.
Να πω την αληθεια το περιμενα πιο δυνατο για τις προδιαγαφες του.Εντυπωσιαζει η ροπη στα χαμηλα,τραβαει δυνατα ακομα και σε ανηφορα με 4 ατομα,αλλα τελειωνει πολυ νωρις.Με 115 μουλαράκια για 1500 κιλά απόβαρο συν 4 άτομα, τι περίμενες δηλαδή;
Στο μεταξύ και επειδή πρόσφατα αγόρασα αυτοκίνητο, στις αναπόφευκτες συζητήσεις με φίλους και συναδέλφους οι οποίοι με ρωτάνε με απορία 'γιατί δεν πήρα ντιζελ'
Εγώ θα τους απαντούσα ως εξής: Επειδή δεν είμαι ταρίφας...
-
Κανείς προφανώς δεν θα ψωνίσει diesel για να πηγαίνει Ριτσώνα κάθε ΣΚ, για το Θεό. Όμως τα σύγχρονα μεσαία diesel (που αφορούν περισσότερο την ελληνική πραγματικότητα) προσφέρουν πολύ καλή ενεργητική ασφάλεια με εντυπωσιακή οικονομία. Μέχρι πριν 3-4 χρόνια που τα turbo δεν ήταν της μοδός οι περισσότεροι έλληνες οδηγούσαν ατμοσφαρικά αυτοκίνητα μέχρι 1800 κυβικά και μια χαρά την πάλευαν με τα βουνά, τα λαγκάδια και τους δρόμους της Ελλάδας. Ένας καλός 1600αρις diesel έχει σαφώς καλύτερες ρεπρίζ από τα προαναφερθέντα και κινείται το ίδιο άνετα με έναν αντίστοιχης ιπποδύναμης turbo βενζίνης αλλά καίγοντας σαφώς λιγότερο. Το ότι χρειάζεται ανακάτεμα ο λεβιές ταχυτήτων ισχύει τόσο για τα ατμοσφαιρικά όσο και για κάποια turbo βενζινοκίνητα, πχ o 1.4 tsi του vag με τα 125 άλογα ψοφάει μετά τις 5000 στροφές όπως και ο 1.2 tsi ή ο 1.4 ΤΒ της alfa romeo με τα 120 άλογα. Όλα σχετικά είναι λοιπόν και καλό είναι να μην γράφονται ανακρίβειες του τύπου οι 1600ρηδες diesel είναι τάφοι. Είναι αργοί αν τους συγκρίνεις με turbo βενζινοκινητήρες 140-180 άλογα αλλά ήμαρτον... Η πράξη δείχνει ότι οι περισσότεροι κάτοχοι δυνατών 1.4-1.6-1.8 turbo βενζίνης οδηγάνε χειρότερα από ταρίφες και έχουν πάθει αγκύλωση στο δεξί πόδι μπας και καταφέρουν να δουν στο trip νούμερα κοντά στο 8 (και είναι και ευχαριστημένοι). Στην εθνική που κινούμαι συχνά οι περισσότεροι και καλά γρήγοροι πιάνουν μεσαία ή δεξιά λωρίδα και πηγαίνουν 100-120 max. Τι να τα κάνεις τα άλογα αν δεν έχεις σανό να τα ταίσεις ώστε μετά να τα τρέξεις?
Και φυσικά όσο τα κυβικά ανεβαίνουν οι diesel γίνονται πάρα πολύ ανταγωνιστικοί σε απόδοση και επιδόσεις. Δεν είναι τυχαίο που οι σύγχρονοι ευρωπαίοι ψωνίζουν κατά κόρον μεγάλα diesel (και μην πείτε ότι κοιτάνε μόνο την οικονομία γιατί άνθρωπος που δίνει 60.000 ευρώ για να αγοράσει αυτοκίνητο μάλλον δεν έχει ιδιαίτερο οικονομικό πρόβλημα). -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Με 115 μουλαράκια για 1500 κιλά απόβαρο συν 4 άτομα, τι περίμενες δηλαδή;
απο τα 27,5 κιλα ροπης περιμενα περισσοτερα Δια.Για το φασμα που τα βγαζει ηταν καλο,ηταν ομως πολυ λιγο.
Πχ με ενα βενζινης με 27,5 κιλα ροπης δεν εχουν σχεση.
Με ενα βενζινοκινητο 1,6 τουρμπο δεν εχει σχεση.
με ενα 1,4 βενζινη τουρμπο δεν εχει σχεση.
εαν θελεις οικονομια δεν υπαρχει θεμα.Απλα διαβαζωντας 27,5 κιλα ροπης ψαρωνεις.
Μου θυμισε παλια v-tec που τα 150 αλογα τα εβλεπες παλι για 1500-2000 στροφες.Και αυτα ψαρωτικα ηταν τα 150 αλογα,αλλα με ενα τουρμπο 120 ιππων ησουν σχεδον παντου γρηγοροτερος,χωρις το κουπι που λεει ο Λεωνιδας.
Ισως ενας πετρελαιοκινητηρας με καποιο dsg να απαλυνει πολυ αυτο το μειονεκτημα.
Τελος παντων,πιστευω οτι ειναι καθαρα θεμα προτεραιοτητων.Σπορτιφ αισθηση παντως με την καμια δεν σου δινουν.
Δεν εχω οδηγησει καποιο μεγαλο ντιζελ με 300-350 αλογα,αλλα και εκει θα εχει να ανταγωνιστει βενζινοκινητηρες που δεν τους λειπει τιποτα.Δυναμη και ροπη απο ρελαντι μεχρι κοφτη. -
Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Κανονικά πρέπει να συγκρίνεις τον 1.6 turbo βενζίνης της volvo με τον 2.0 diesel που βγάζουν παρόμοια άλογα αλλά πολύ περισσότερη ροπή ο diesel. Ο νέος 2.0 diesel της volvo θα είναι απλά αλλού (190 άλογα, 41 κιλά ροπής και CO2 κάτω από 100 στο v40). Το ότι ζούμε στην Ελλάδα που τα κυβικά είναι αμαρτία είναι άλλου παππά...
Ο 1.6 diesel στο s60 θα ήταν άμεσα συγκρίσιμος με κάποιον 1.8 ατμοσφαιρικό (όπως αυτόν που φόραγε το προηγούμενο s40 με 125 άλογα). Εκεί θα έβλεπες ότι ανεξαρτήτως φορτίου ο diesel κινείται σαφώς πιο άνετα την ώρα που με τον 1.8 θα πίεζες και θα στρόφαρες ψηλά για να κινηθείς ανάλογα (καταναλώνοντας αντίστοιχα πολύτιμα λίτρα βενζίνης).
Σε αυτό το αυτοκίνητο ο 1.6 diesel είναι λύση ανάγκης αλλά και πάλι μετακινείσαι με ασφάλεια και οικονομικά. Αυτά τα αμαξώματα ιδανικά κινούνται από 2.0 diesel 160-180 αλόγων που δεν έχουν να ζηλέψουν σχεδόν τίποτα από τα μικρότερου κυβισμού βενζινοκίνητα ξαδέρφια τους -
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Και φυσικά όσο τα κυβικά ανεβαίνουν οι diesel γίνονται πάρα πολύ ανταγωνιστικοί σε απόδοση και επιδόσεις. Δεν είναι τυχαίο που οι σύγχρονοι ευρωπαίοι ψωνίζουν κατά κόρον μεγάλα diesel (και μην πείτε ότι κοιτάνε μόνο την οικονομία γιατί άνθρωπος που δίνει 60.000 ευρώ για να αγοράσει αυτοκίνητο μάλλον δεν έχει ιδιαίτερο οικονομικό πρόβλημα).Μου αρέσει που επιμένεις. Έχω την τύχη να οδηγώ ένα πολύ δυνατό βενζινοκίνητο και έχοντας οδηγήσει και το αντίστοιχο ντίζελ, δεν έχω εντυπωσιαστεί. Οικονομία κοιτάνε οι Ευρωπαίοι κατά κύριο λόγο και φορολογία βάσει εκπομπών CO2.
απο τα 27,5 κιλα ροπης περιμενα περισσοτερα Δια.Για το φασμα που τα βγαζει ηταν καλο,ηταν ομως πολυ λιγο.
Πχ με ενα βενζινης με 27,5 κιλα ροπης δεν εχουν σχεση.
Με ενα βενζινοκινητο 1,6 τουρμπο δεν εχει σχεση.
με ενα 1,4 βενζινη τουρμπο δεν εχει σχεση.Εννοούνται όλα αυτά!!!
εαν θελεις οικονομια δεν υπαρχει θεμα.Απλα διαβαζωντας 27,5 κιλα ροπης ψαρωνεις.
Η μεγάλη απάτη του ντίζελ είναι αυτή!!!
Μου θυμισε παλια v-tec που τα 150 αλογα τα εβλεπες παλι για 1500-2000 στροφες.Και αυτα ψαρωτικα ηταν τα 150 αλογα,αλλα με ενα τουρμπο 120 ιππων ησουν σχεδον παντου γρηγοροτερος,χωρις το κουπι που λεει ο Λεωνιδας.
Εδώ θα διαφωνήσω. Πρέπει να τα οδηγάς αυτά τα κατασκευάσματα με στυλ ιταλικο-ιαπωνικό. Κόφτες και καρφωτές!!! Μη μου πεις πως δεν γίνεται, γιατί γίνεται!
Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Κανονικά πρέπει να συγκρίνεις τον 1.6 turbo βενζίνης της volvo με τον 2.0 diesel που βγάζουν παρόμοια άλογα αλλά πολύ περισσότερη ροπή ο diesel.
Περκέ σινιόρ;
Ο 1.6 diesel στο s60 θα ήταν άμεσα συγκρίσιμος με κάποιον 1.8 ατμοσφαιρικό (όπως αυτόν που φόραγε το προηγούμενο s40 με 125 άλογα). Εκεί θα έβλεπες ότι ανεξαρτήτως φορτίου ο diesel κινείται σαφώς πιο άνετα την ώρα που με τον 1.8 θα πίεζες και θα στρόφαρες ψηλά για να κινηθείς ανάλογα (καταναλώνοντας αντίστοιχα πολύτιμα λίτρα βενζίνης).
Σαφώς ταχύτερο το συγκεκριμένο 1800άρι!!!
-
είμαστε σιγουροι για το τι σημαίνει ο όρος ροπή έτσι;
σίγουροι σίγουροι σίγουροι;;;
Έρευνα Κατανάλωσης