-
θέλω να μάθω την κατανάλωση του αυτοκινήτου μου POLO 1200KG 1400CC , πες μου ένα από τους πολλούς τρόπους γιατί βαριέμαι να σκεφτώ τώρα? η θεωρία λέει 7lt/100km , η πράξη παλαιότερα λεέι 0,10
-
Έχω να προτείνω κάτι, όσοι βάζουν (ή έχουν) ένδειξη από το trip computer, να βάζουν και την μέση ταχύτητα που τους βγάζει. Θα βοηθήσει αρκετά στην εξαγωγή συμπερασμάτων.
giannispolo, θέλεις τρόπο υπολογισμού της μέσης κατανάλωσής σου; Μηδενίζεις τον μετρικό χιλιομετρητή σου όταν γεμίσεις το ρεζερβουάρ. Στο επόμενο γέμισμα, σημειώνεις τα διανυθέντα χιλιόμετρα και τα λίτρα που έβαλες για τα χιλιόμετρα. Μετά είναι απλή μέθοδος των τριών.
Για Χ χιλιόμετρα έκαψες Υ λίτρα
Για 100 χιλιόμετρα έκαψες Ζ λίτραΚαι κάνεις μετά: 100Υ=ΧΖ Ζ=100Υ/Χ.
Το αποτέλεσμα που θες είναι το Ζ, και είναι λίτρα ανά 100 χλμ. -
Κατανάλωση s60 2.0, 180 ps
μεσος μετρητής συνήθως 8-9 λιτρα (τα μαμαμησαμε τα TSI, GT)
Αλλά λόγω κίνησης έφτασε να εχει μέση 18 λιτρα τον προηγούμενο μήνα
Γι αυτό σας λέω παιδιά.. Μπουρδελο η Αθήνα.
Αυτά για να το συγκρίνω με το δικό μου που εγραψε και 15αρες.... στην πόλη.
-
τα τελευταία ....
(a) απόσταση (b) κατανάλωση (c) μέση ωριαία ταχύτητα
1,6λτ - 110 αλόγατα
-
το ηξερα οτι εισαι αργος...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
το ηξερα οτι εισαι αργος...το πηγμένος στην κίνηση το λες αργός εσύ ;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
το ηξερα οτι εισαι αργος...
το πηγμένος στην κίνηση το λες αργός εσύ ;
σφαίρα πας.... που να δεις εμενα,,,,, Θέλω καυσιμα και τακακια
-
Το δικό μου στα τελευταία 400 χιλιόμετρα γράφει 12,5 μέση κατανάλωση και 36 μέση ταχύτητα. Είμαι πιό αργός και καίω παραπάνω
-
To clio rs σε ήρεμη βόλτα από αθήνα στον ορχομενό 125 κμ και ταχλυτητες σταθερά κονντά στα 110χαω και φυσικά χωρίς στάση έγραψε το πολύ καλό 6 λίτρα/100κμ ...κάποια στιγμή είδα και 5,9 αλλά δεν το κατάφερα να το κρατήσω...φυσικά η οδήγηση με τέτοιους ρυθμούς είναι μάλλον επικίνδυνη νμιας και με περνάγανε μέχρι και οι νταλίκες
-
έβλεπα pius πνιγμένο στην κίνηση σήμερα και μου τρέχαν τα σάλια...
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
έβλεπα pius πνιγμένο στην κίνηση σήμερα και μου τρέχαν τα σάλια...κάτι θα είδες μέσα στο prius....
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
κάτι θα είδες μέσα στο prius....
ουτε να το γραψει δε μπορει...το παιζει και τογιοτακιας..
-
Τελευταία μέτρηση από το 206: 6,46lt/100km...
Διαδρομές; Θεσ/νίκη 2ο πόδι στην εθνική χαλαρά με 100-110 max λόγω κίνησης, στο πόδι όχι ακριβώς χαλαρά (αλλά όχι και ιδιαίτερα γρήγορα) και 1-2 μέρες πήγαιν' έλα στη δουλειά (90χμ = όλος ο Περιφερειακός μέχρι ΤΙΤΑΝ + Δερβένι + δρόμος προς Κιλκίς - όπου τα τελευταία 8-10χλμ μπαίνω σε επαρχιακό δρόμο με στροφές ). Το αρκούδι πάντα ανοιχτό...
Όχι κι άσχημα για 110 άλογα...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
τα τελευταία ....(a) απόσταση (b) κατανάλωση (c) μέση ωριαία ταχύτητα
1,6λτ - 110 αλόγατα
Εμένα τα αντίστοιχα (a), (b) και (c) χτυπούν : 4500, 10.6 και 20... Άρα Σάββα, σφαίρα πας...
-
Μάλλον εσύ πας πολύυυυυυυυ αργά
Δεν έχω ξανακούσει 20 χλμ/ώρα μέση ταχύτητα.
Μόνο στο κέντρο κινείσαι και μάλιστα πρωινές ώρες για να το καταφέρεις αυτό; -
20 είναι μια χαλά.
τα αμάξια που έχουν τέτοια μέση... όπως το δικό μου καινε περισσότερο γιατί ειναι κρύα. (παμε για 10 ΚΜ και μετά σταματάμε). κανουμε μικρές μέσασ στην πόλη. Πάμε για παράδειγμα δουλειά το πρωί και φεύγουμε το βράδυ,..... Πάντα κρυο το αμάξι.
Εγω έχω παρατηρήσει κατανάλωση στο αμάξι μία μέρα που αλλάζαμε συνέχεια θέσεις για σε πάρκινγκ... Το άλλαξα τεσσερις φορές και περίμενα να φύγει ο άλλος και ο δείκτης μετακινήθηκε.... Σε αμάξι με ψηφιακό μετρητή σε τέτοιες φάσεις βλέπω 20+ λιτρα/100 σε λεπτά πρακτικά ακίνητος.
-
http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... power_e=50
αυτοί που μένουν και καίνε 3 λιτρα? και αν
-
Αν πηγαίνεις με το όριο και είσαι ή μάλλον παραείσαι μαλακός στο γκάζι το καταφέρνεις. Βάλε και το γεγονός ότι δεν έχουν πολλά βουνά όπως έχουμε εμείς...
Να σας στεναχωρήσω πάλι. Για το Σαβ/κο 1138χμ με 52λίτρα σε Βουνά!Κάτι Κοζάνη- Σέρρες Λαϊλιάς κτλ + μια βόλτα στο 2ο πόδι Χαλκιδική με μια ωραία κοντρίτσα με ένα Navara μετά το Πόρτο Καρράς...(Στις ανηφορικές ευθείες με ξεφτίλιζε κολλημένος στην ουρά μου αλλά στις στροφές ήταν απλά άθλιο και ευτυχώς γιατί μπόρεσα να του ξεφύγω μετά από 3-4στροφές...)
Και για να μην νομίζετε ότι όλα τα Diesel δεν καίνε: Την Πέμπτη πήραμε ένα L200 2.5Td Intercooler 4x4 (4d56 μηχανή) να στρώσουμε τον στρόφαλο. Από τα 3/4 που ήταν όταν το πήραμε έφτασε στο 1/4 με διαδρομή γύρω στα 200χμ και μέση ταχύτητα 100χμ/ώρα. Άθλιο! ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΟ!Καθόλου δύναμη-Καθόλου οικονομία και 1700κιλά άδειο!
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
κάτι θα είδες μέσα στο prius....
και το μέσα ήταν εξαιρετικό!
φανταστείτε σκηνικό: πνιγμένοι κατακαλόκαιρο στην κίνηση, μέσα σε ένα αθόρυβο prius με AC και δίπλα σου να έχεις ένα απίστευτο μωρό
-
θα σε σκοτωσει ο κλαρκσον!
πουντοφατο ευχαριστουμε για το φαρμακι..
Έρευνα Κατανάλωσης