-
Ταξίδι-αστραπή Παλαιό Φάληρο-Ιωάννινα (μέσω Λαμίας) και πίσω (966,5km). Μέση κατανάλωση trip computer 9lt/100km με ταχύτητες κίνησης 160km/h (με cruise control) στον αυτοκινητόδρομο και +20-30km/h από τα όρια στους επαρχιακούς. Μέση ταχύτητα τα 83km/h.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Δεν σε πήρε ο ύπνος με τόσο χαμηλή μέση ταχύτητα στο Καλαμάτα-Αθήνα? Για τέτοια ταχύτητα τα 5.5 l/100 του fiat (που έχει και ολίγον αισιόδοξο trip, το ξέρω γιατί έτυχε να κάνω κάποια ταξίδια με g.punto mjt) είναι απλά καλά.
η ταχυτητα στην εθνικη ηταν στα 120χμ/ωρα... και σε πολλα σημεια αναμενο το a/c!
η ΜΩΤ δειχνει και την ταχυτητα που ειχα εντος Καλαματας και εντος Αθηνων, οπου πηγαιναμε σημειωτον!και στον υπολογισμο που καναμε, τοσο βγαινει!!
Οκ, γιατί 83 χλμ μέση ταχύτητα στην εθνική απλά δεν παλεύεται, καλύτερα λεωφορείο
Με 120 σταθερά στην εθνική είναι αρκετά καλά τα 5.5 που έδειξε το tripΑπο τον παλιό ;
οχι, τον καινουργιο... βεβαια πανακριβα τα διοδια... πιο πολυ ηθελα για διοδια, παρα για βενζινη!
-
Ιεροσυλία να έχεις ιταλικό σουπερμινι και να διαλέγεις την Α-στροφή οδό ...
Πόσο μάλλον τώρα που στον παλιο δεν εχει ψυχή ...
Να επανορθωσεις άμεσα
-
Ο χρήστης Γιωργος lancia έγραψε:
Δεν σε πήρε ο ύπνος με τόσο χαμηλή μέση ταχύτητα στο Καλαμάτα-Αθήνα? Για τέτοια ταχύτητα τα 5.5 l/100 του fiat (που έχει και ολίγον αισιόδοξο trip, το ξέρω γιατί έτυχε να κάνω κάποια ταξίδια με g.punto mjt) είναι απλά καλά.
η ταχυτητα στην εθνικη ηταν στα 120χμ/ωρα... και σε πολλα σημεια αναμενο το a/c!
η ΜΩΤ δειχνει και την ταχυτητα που ειχα εντος Καλαματας και εντος Αθηνων, οπου πηγαιναμε σημειωτον!και στον υπολογισμο που καναμε, τοσο βγαινει!!
Οκ, γιατί 83 χλμ μέση ταχύτητα στην εθνική απλά δεν παλεύεται, καλύτερα λεωφορείο
Με 120 σταθερά στην εθνική είναι αρκετά καλά τα 5.5 που έδειξε το tripΑπο τον παλιό ;
οχι, τον καινουργιο... βεβαια πανακριβα τα διοδια... πιο πολυ ηθελα για διοδια, παρα για βενζινη!
Απο τον παλιό και με το cc στα 115km/h (οπου ηταν δυνατο , στα υπολοιοα πηγαινα ενα τικ πιο γρηγορα απο τη ροη) ίδια κατανάλωση είχα και εγω με το μασκαρεμενο πουντο
-
Ιεροσυλία να έχεις ιταλικό σουπερμινι και να διαλέγεις την Α-στροφή οδό ...Πόσο μάλλον τώρα που στον παλιο δεν εχει ψυχή ...
Να επανορθωσεις άμεσα
χαχαχα να σου πω την αληθεια, αλλη φορα απο τον παλιο βλεπω να πηγαινω...
με τοσα € σε διοδια... δεν συμφερει! -
Ο χρήστης Cyborg έγραψε:
Φαντάζομαι ότι είχες D (drive) στο DSG, ε? Γενικά σε αυτή την ρύθμιση που είναι πολύ καλή για εντός πόλης δύσκολα ανεβαίνει πάνω από 2-2.5Κ στροφές.
Ναι. Άλλη φορά το έχω οδηγήσει και στο S, που κάνει kickdown πολύ πιο πρόθυμα. Γενικά πολύ ευχάριστο στην οδήγηση.
-
Χιλιόμετρα:75
Μέση ταχύτητα:50 χλμ./ώρα (λόγω κίνησης )
2 άτομα,ac σβηστό και πίεση στα μπροστινά ελαστικά 2.1 αντί 2.3 που είναι το κανονικό (πήγε ο φάδερ και του έβαλαν ό,τι να'ναι μπρος-πίσω και εγώ δεν τα είδα πριν φύγω )
Κατανάλωση 5 λίτρα σύμφωνα με την ένδειξη.Polo 1.2 tsi 6 speed manual να ουμ .
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Χιλιόμετρα:75
Μέση ταχύτητα:50 χλμ./ώρα (λόγω κίνησης )
2 άτομα,ac σβηστό και πίεση στα μπροστινά ελαστικά 2.1 αντί 2.3 που είναι το κανονικό (πήγε ο φάδερ και του έβαλαν ό,τι να'ναι μπρος-πίσω και εγώ δεν τα είδα πριν φύγω )
Κατανάλωση 5 λίτρα σύμφωνα με την ένδειξη.Polo 1.2 tsi 6 speed manual να ουμ .
Αρκετά καλό για τέτοιο μ.ο.τ.
-
Γενικά έχω αρχίσει να πιστεύω πως δεν αξίζουν και τόσο τα μικρά τούρμπο.Αυτό γιατί από τη σύγκριση των 2 αυτοκινήτων που έχουμε στην οικογένεια (polo 1.2 tsi,passat 2.0fsi) σε ό,τι έχει να κάνει με την κατανάλωση βλέπω πως το 2ο είναι σταθερά 1.5 λίτρο επάνω παρά τις σημαντικές διαφορές σε διαστάσεις (αμαξώματος και ελαστικών),βάρος κτλ.
Εδώ και 1,5 χρόνο και στα 2 αυτοκίνητα βάζουμε βενζίνη από συγκεκριμένο εταιρικό πρατήριο της Σελλ,V-power 97.
Κάνοντας λοιπόν τις ίδιες διαδρομές,βλέπω παντού 1.5 λίτρο μεγαλύτερη κατανάλωση στο πασσατ εκτός μόνο αν συγκρίνουμε μερικές περιπτώσεις με πολλή κίνηση όπου μπορεί να φτάσει 2-2,5 λίτρα διαφορά (αυτές βέβαια είναι το πολύ 2-3 φορές το χρόνο λόγω των διαδρομών που κάνω).Για να δώσω ένα παράδειγμα,στη διαδρομή Π.Φάληρο-Ανάβυσσος με ίδια μέση ταχύτητα,η κατανάλωση για το πόλο είναι 5-5.2 ενώ για το πασσατ 6.5-6.7.Επίσης εκεί που τώρα το καλοκαίρι με ανοιχτό το ac,το 2ο θα σταθεροποιηθεί στο 7,το 1ο θα πιάσει κατευθείαν το 6! Ακόμη,η στιγμιαία στο ρελαντί για το πόλο είναι 0.6 λίτρα/ώρα αλλά αν η θερμοκρασία υπερβαίνει τους 30 βαθμούς,τότε δουλεύει με πιο πλούσιο μείγμα και το ρελαντί γράφει 0.7-0.8 ενώ στο πασσατ είναι σταθερή στο 0.8.
Overall πιστεύω πως η διαφορά στην κατανάλωση είναι αστεία όταν το μικρό έχει πλάτος:1.68 , ύψος:1,485 ,ελαστικά 185/60/15,βάρος 1088κιλά και ροπή 17,8 1550/4500(+6άρι κιβώτιο με μακριές σχέσεις,ήδη με 5η πιάνει τελική και η 6η είναι overdrive)
ενώ το μεγάλο έχει πλάτος:1.82 , ύψος:1.47,ελαστικά 215/55/16,βάρος 1389 κιλά και ροπή 20.4/3500 και 6άρι κιβώτιο με κοντές σχέσεις.υ.γ. Για τα νούμερα που γράφω δε σέρνομαι αλλά ούτε και τρέχω,γύρω στα 40 λεπτά κάνω για να πάω και άλλα τόσα για να επιστρέψω.
-
Ωραία, ναι σε ανοιχτό δρόμο με ίσως λίγη κίνηση και για βόλτα.
Για καθημερινό αυτοκίνητο να πηγαινοερχεσαι δουλειά όμως στην Αθήνα της μόνιμης κινησης; μήπως το πασσατ θα έκαιγε τον αγλεορα σε σχέση με το πόλο;Στάλθηκε από το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
Σίγουρα,αλλά και το πόλο στην κίνηση καίει περισσότερο από ένα 1400άρι ατμοσφαιρικό π.χ.
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Σίγουρα,αλλά και το πόλο στην κίνηση καίει περισσότερο από ένα 1400άρι ατμοσφαιρικό π.χ.Αυτο πως το καταφερνεις???
εγω στην κινηση κανω ~6... -
Εξαρτάται για τί είδους κίνηση μιλάμε έτσι? Άμα πίξεις στον Πειραιά ή στην Αθήνα βλέπεις άνετα κάτι 8αράκια++++
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Σίγουρα,αλλά και το πόλο στην κίνηση καίει περισσότερο από ένα 1400άρι ατμοσφαιρικό π.χ.
Αυτο πως το καταφερνεις???
εγω στην κινηση κανω ~6...το γ@μησες και ψώφισε... σε μεγάλο μποτιλιάρισμα 6+ καίει το μικρό πετρέλαιο...
-
Γενικά το τούρμπο θέλει όσο πιο ελαφρύ πόδι γίνεται στην κίνηση (1.6t εγω).
Κατά τα αλλά, ούτε εγώ πιστεύω ότι με ίδιο οδηγό, με ελαφρύ πόδι το 1.2t θα κάψει παραπάνω από το ατμοσφαιρικό 1.4 στην κίνηση. Γενικά τα μικρά τουρμπακια είναι ότι πρέπει για απλές ήσυχες διαδρομές, με 1-2 επιβάτες, ακόμα και με κίνηση. Εκεί που αρχίζουν να πίνουν δυσανάλογα πολύ είναι όταν τα πατάς πολύ ή/και τα φορτωσεις με πολύ βάρος (4-5 επιβάτες συν τίποτα αποσκευες), οπότε τα λίγα κυβικά τους δεν αρκούν και πίνουν πολύ για να βγάλουν το έργο εις πέρας.Στάλθηκε από το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
Εγω 6 καιω. 6 λεει το trip computer. Κι ειναι οι μικροτερες καταναλωσεις που βλεπω, γιατι σε ανοιχτο δρομο βαραινει το ποδι.
Τωρα τι καιτε εσεις δε ξερω. -
Κίνηση εννοώ σταμάτα ξεκίνα όχι μόνο στα φανάρια .Είναι δυνατόν να γράψει 6 άμα πας κέντρο π.χ.? Αυτό θα πει κατνάλωση στην πόλη.Αλλιώς στο σταμάτα ξεκίνα στα φανάρια στην παραλιακή μέχρι τη Βούλα χωρίς κίνηση βλέπω και κάτω από 6 .
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Κίνηση εννοώ σταμάτα ξεκίνα όχι μόνο στα φανάρια .Είναι δυνατόν να γράψει 6 άμα πας κέντρο π.χ.? Αυτό θα πει κατνάλωση στην πόλη.Αλλιώς στο σταμάτα ξεκίνα στα φανάρια στην παραλιακή μέχρι τη Βούλα χωρίς κίνηση βλέπω και κάτω από 6 .Οχι εννοω σε πηγμενη Μεσογειων και πηγμενη Κηφισσιας, καθε μεσημερι που γυρναω απο τη σχολη. Κι ανηφορα κιολας... Γιατι συνηθως στο γυρνα το κανω!
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Εγω 6 καιω. 6 λεει το trip computer. Κι ειναι οι μικροτερες καταναλωσεις που βλεπω, γιατι σε ανοιχτο δρομο βαραινει το ποδι.
Τωρα τι καιτε εσεις δε ξερω.μεσογείων-κατεχάκη-κηφισίας με καθημερινή κίνηση... αν κάψεις ...
α) λιγότερο από τουιγκο &
β) λιγότερο από 6σου γεμίζω ρεζερβουαρ...
-
Τωρα τι καιτε εσεις δε ξερω.μεσογείων-κατεχάκη-κηφισίας με καθημερινή κίνηση... αν κάψεις ...
α) λιγότερο από τουιγκο &
β) λιγότερο από 6σου γεμίζω ρεζερβουαρ...
Γυρω στο 6 καιω καθημερινα εδω και 1,5 χρονο. Πως νομιζεις εχω ετησια καταναλωση κοντα στο 7,5?
Έρευνα Κατανάλωσης