Τελευταια 5.000χλμ (δηλαδη σχεδον ενας χρονος ) με 8.8λ/100χλμ κατα το trip computer (δεν σημειωνω ποτε βενζινες και χλμ). Παρολα αυτα πιστευω οτι ειναι λιγο παραπανω η πραγματικη, βλεποντας λιγο αυτονομιες που μου δινει και διανυθεντα χλμ. Σχεδον αποκλειστικα αποστασεις 2-3 χλμ, λιγες φορες την ημερα, ολη την ωρα κρυο αυτοκινητο και δεν συμμαζευεται
Οταν βγαινω σε ανοιχτο δρομο συνεχιζει να καιει σε πολυ ομορφα επιπεδα αλλα αυτο γινεται σπανια. Σε C4 1.4 αυτο.
Των γονιωνε τωρα, ειναι γυρω στο 9.5λ/100χλμ τον τελευταιο καιρο (καμποσες χιλιαδες χλμ δηλαδη). Αντιστοιχα μικρες αποστασεις, αρκετες φορες την ημερα αλλα και κανενας πιο ανοιχτος δρομος καθως το παιρνει ο οποιοσδηποτε κανει πανω απο 5-10 χλμ συνεχομενα (ταξιδι δηλαδη) Η μανα μου δεν το προσεχει προφανως καθολου, αυτη πληρωνει την βενζινη αλλωστε οπως λεει, οποτε με γραφει στα υπαναπτυκτα της οταν της λεω πως να καιει λιγοτερο. Οταν παει κανα ταξιδι ή εστω απο βορεια προαστεια στα νοτια, οι καταναλωσεις ειναι ακομα πιο ομορφες απο του δικου μου. Σε C4 1.6T αυτο.
Στης τωρα, γενικα εχει 7.3 ή 7.4λ/100χλμ, με περισσοτερες μετακινησεις εντος πολης (πηγαινοντας προς και απο κεντρο καθε μερα) και λιγοτερες σε πιο ανοιχτο δρομο. Μαλιστα τελευταιο γεμισμα η αυτονομια + τα διανυθεντα εφταναν τα 800χλμ, αρα περιπου 6.25λ/100χλμ, συμπεριλαμβανομενης ομως μιας υπερβολικα οικονομικης διαδρομης σε ΑΟ και Βαρης-Κορωπιου εφτασε τελικα στα 700χλμ και τα ~7λ/100χλμ. Σε αυτα συμπεριλαμβανονται κανονικα τα προς/απο κεντρο και οι βολτες στην κινηση εδω κι εκει τριγυρω. Σε DS3 1.6T αυτο.
Παλι ο μαλακας της υποθεσης ειμαι εγω βεβαια, που σερνομαι αλλα καιω τζαμπα. Ευτυχως τα χλμ που κανω ειναι περιορισμενα παρολα αυτα (και μεσα στο καλοκαιρι θα ειναι μηδαμινα) οποτε δεν με πειραζει