-
Τσέκαρα και στο Bravo καταναλώσεις - το 'χαν γονίδια - για τις μέρες αυτές. 326 χλμ με ΜΚ 6.8.
-
Αθηνα-Ναύπλιο απο τον παλιό όπου ηταν δυνατό, δικαβαλος χωρίς τανκμπαγκ, με ένα μικρό σακιδιο πλάτης 11+ l/100
Ρολαριστα πήγα μόνο στα 2 πρώτα φανάρια του χαιδαριου2 κυλινδρο δεσμοδρομικο στριτφαιτερ
Θα μου λείψει στον στρατο
-
Στην πρώτη άδεια παρ'το όπου είσαι.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Αθηνα-Ναύπλιο απο τον παλιό όπου ηταν δυνατό, δικαβαλος χωρίς τανκμπαγκ, με ένα μικρό σακιδιο πλάτης 11+ l/100
Ρολαριστα πήγα μόνο στα 2 πρώτα φανάρια του χαιδαριου2 κυλινδρο δεσμοδρομικο στριτφαιτερ
Τι ώρα γύρναγες να σε πετύχαινα με την καφετί θύελλα να σου ράψω ένα κουστουμάκι στα μέτρα σου στις στροφές!
-
Παιδια καλημερα
Θα ηθελα να καταθεσω και εγω μια διαπιστωση που εκανα χρησιμοποιοντας το fully.com
κατοχος ενος πεζο 107 του 2006, τον τελευταιο χρονο καταγραφω και το παραμικρο συμπληρωμα αλλα και τα 'γεμισματα' μου.
ετσι λοιπον το πεζακι μου εχει αυτη τη στιγμη μεση καταναλωση 5.6λτ/100.
και με μεσο κοστος ανα χλμ στα 0.09 ευρω/χιλιομετρο.Καποια στιγμη χαζευοντας στους υπολοιπους χρηστες του φορουμ (fuelly.com) προσεξα πως η καταναλωση των αυτοκινητων στην Αγγλια και Γερμανια ειναι ελαφρως χαμηλωτερη απο το δικο μου. Και επειδη ,οπως ολους μας' τελευταια μας εχει πιασει μια μανια με την καταναλωση, ειπα 'τι κανουν οι ατιμοι και καταναλωνουν λιγοτερο! αφου το παω οικονομικα, με σωστη συντηρηση κτλ κτλ..
Ψαχουλευοντας λοιπον, προσεξα πως οι αγγλοι εχουν μεσω ορο γεμισματος τα 28λιτρα (το πεζο εχει 35αρι ρεζερβουαρ)
και εγω συστηματικα κανω γεμισματα απο 31, κυριως33- 35, αλλα και 37 λιτρα (οκ μια δυο φορες, αλλα εχω δει και 37 γεμισμα!!!)Και επισης, τα χλμ που κανω εγω με ενα ρεζερβουαρ ειναι πανω κατω τα ιδια με τους αγγλους και γερμανους!
που σημαινει πως ενω το αυτοκινητο μου βγαζει τα ιδια χλμ με τον αγγλο, για το λογο οτι εγω περναω στα δεδομενα 32-35λιτρα, ο αγγλος περναει αντιστιχα 29-30 με αποτελεσμα να υπαρχει οικονικη μεγαλυτερη καταναλωση στο δικο μου! γιατι απλα βγαζει τα ιδια χλμ με περισσοτερη βενζινη....
Αρα, η θα μας κλεβουν στα λιτρα, η στη ποιοτητα η και τα δυο....
και κλασικα η ατακα... το φουλαρα μεχρι την ταπα!!!
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Τι ώρα γύρναγες να σε πετύχαινα με την καφετί θύελλα να σου ράψω ένα κουστουμάκι στα μέτρα σου στις στροφές!
αν και δεν βολέουν οι δεκάδες λακούβες την σκληρή της ανάρτηση η 3,5 φορές καλύτερη αναλογία κγ/ίππο την βολεύουν
-
Ο χρήστης Giorgos78 έγραψε:
και κλασικα η ατακα... το φουλαρα μεχρι την ταπα!!!
Αν οι 'άλλοι' δεν το φουλάρουν μέχρι την τάπα αλλάζουν τα δεδομένα.Οι πιο πολλοί γεμίζουν μέχρι το πρώτο σκάσιμο του πιστολιού.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Χτες το βράδυ επιστροφή από το χωριό (126 χιλιόμετρα) με το BMW. Μέση ωριαία 85χλμ/ώρα και μέση κατανάλωση 7,0 λίτρα/100χλμ. Εντυπωσίασα τον εαυτό μου!Αν δεν είχα χτυπήσει και μια σχεδόν τελική στην ευθεία του Σείριου, σίγουρα θα ήμουν κάτω από 7 γιατί σε όλη την διαδρομή σχεδόν ήμουν στο 6 κάτι.
Pas mal για τρίλιτρο αυτοκίνητο!
Πλάκα κάνεις 'pas mal', έτσι?!...
-
Ο χρήστης Giorgos78 έγραψε:
.......... μας κλεβουν στα λιτρα.............Αργησες , αλλά το κατάλαβες!!! Μια φορά εμένα ενας μου έβαλε 37 λίτρα και φυσικά δε ξαναπήγα!!!! Οι δυο που πάω τώρα δεν μου έχουν βάλει πάνω από 30 !!! !! Προσπαθούμε να βρούμε τον λιγότερο κλέφτη !!!
-
Αθήνα - Θεσσαλονίκη και πίσω (με κάποια χιλιόμετρα εντός Θεσσαλονίκης):
Σύνολο: 1120 km, μ.ο.κ. 6.5 lt/100km, ταχύτητες στην εθνική κάπου ανάμεσα στα 110-140 (με τα διόδια και Τέμπη κλπ. μου έβγαλε 81 μ.ο. το GPS), 4 άτομα, φορτωμένο και A/C στην μισή διαδρομή. Μετρημένο και υπολογισμένο με γεμίσματα (αν και το trip κάπου εκεί το έβγαζε).
Μπορώ να πω ότι περίμενα περισσότερο για το συγκεκριμένο.
Όχημα: Polo 1.4, 85ps DSG.
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Ωραια, ενα ωραιοτατο 4,8λτ/100 με 95 χλμ/ωρα πως σου φαινεται?Πάντως υπάρχει μια συγκεκριμένη ταχύτητα (διαφορετική για κάθε αυτοκίνητο) μεταξύ 80-120km/h που είναι το 'break point' της κατανάλωσης. Όσο περισσότερο μαθαίνεις το αυτοκινητό σου τόσο πιο εύκολα το βρίσκεις. Αν καταφέρεις να είσαι με σταθερή ταχύτητα στο συγκεκριμένο σημείο βλέπεις πολύ καλά αποτελέσματα (ανάλογα και με τον κινητήρα).
Το ρεκόρ μου π.χ. είναι διαδρομή 28km (Κάτω Κηφισιά - Ε.Ο. - Ποσειδώνος - Συγγρου - Fix) σε μέρα με ελάχιστη κίνηση. Το trip computer έβγαλε το απίστευτο 3.6 lt/100km με σταθερή ταχύτητα στα 90 km/h. Ακόμα και κάποιο λάθος να υπολογίσει κανείς στο αποτέλεσμα του trip, είναι πολύ καλό νούμερο (με ιδανικές συνθήκες βέβαια που σπάνια τις συναντάς).
-
Αναφέρομαι σε κάμποσες διαφορετικές δημοσιεύσεις των τελευταίων σελίδων.
Τα περί εικονικής κατανάλωσης τα ακούω βερεσέ. Οι συνθήκες οδήγησης στις πολιτισμένες χώρες είναι αρκετά διαφορετικές με πολύ πιο ήπιο στυλ οδήγησης και μεγαλύτερες μέσες ταχύτητες πόλης (που συχνά δεν είναι ακριβώς πόλης). Πιθανόν και η βενζίνη πιο καλή ή η αντλία να μην κλέβει αλλά όπως και να δικαιολογείται η κατανάλωση δεν μπορείς να υπολογίσεις ποιο τμήμα της είναι λόγω της απάτης και είναι εικονική.
Και το ότι βάζουν λιγότερα λίτρα και βγάζουν τα ίδια χλμ απλά σημαίνει λιγότερη κατανάλωση και τίποτα άλλο.
Και δεν έχει σημασία αν μια φορά στο γεμίσει παραπάνω και την άλλη λίγο λιγότερο. Αν μετράς για πολλά γεμίσματα και χλμ, στο ένα γέμισμα το χάνεις και στο άλλο το κερδίζεις, δεν χάνεται.Σε ατμοσφαιρικό συμφέρει καλύτερα να πας με τέρμα γκάζι και 5η παρά να κατεβάσεις 4η και να πατάς πιο λίγο γκάζι (ή οποιεσδήποτε σχέσεις). Κι εγώ νόμιζα ότι ήταν αλλιώς τα πράματα αλλά όπως διαπίστωσα μελετώντας τη στιγμιαία κατανάλωση του δικού μου τα τελευταία χρόνια, η αύξηση των στροφών επιφέρει πολύ μεγαλύτερη αύξηση της κατανάλωσης από το πάτημα του γκαζιού.
Φυσικά αυτό μάλλον δεν ισχύει σε υπερσυμπιεσμένο, εκεί το παιχνίδι παίζεται αλλιώς, δεν ξέρω τι γίνεται.Και σαφώς και δεν μπορείς να ξεπερνάς τις ανηφόρες απλά πατώντας γκάζι και το λέω όχι με 1400 αλλά με 2000 και σίγουρα ισχύει και για περισσότερα. Έχει σημασία πόση ανηφόρα είναι, πόσο κιλά είσαι, αεροδυναμική και βέβαια πόσο μακριά είναι η τελική σου σχέση σε σχέση με τις στροφές τις ροπής σου. Και όσο πιο πολλά άλογα και ροπές τόσο πιο μακριές οι σχέσεις σου... Εμένα με μέγιστη ροπή περί τις 4000 στροφές, κάποιες ανηφόρες ΕΟ Αθήνας Θεσσαλονίκης τις βγάζει με 140-160 (3-3500 στροφές) αλλά αν τύχει να είμαι με 120 (2500 στροφές) πρέπει να κατεβάσω. .
Το δικό μου cc πάντως πατάει τέρμα γκάζι γιατί βλέπω ότι εκεί που ετοιμάζεται να κατεβάσει σχέση (αυτόματο κιβώτιο) και να βγάλω τον αυτόματο δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Άλλωστε το γκάζι είναι ντιζάτο και ο αυτόματός μου κυριολεκτικά τραβάει τη ντίζα οπότε πατώντας το πεντάλι δεν έχει την κανονική αντίσταση και νιώθω πόσο πατημένο είναι και αν έχει άλλο.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Σε ατμοσφαιρικό συμφέρει καλύτερα να πας με τέρμα γκάζι και 5η παρά να κατεβάσεις 4η και να πατάς πιο λίγο γκάζι (ή οποιεσδήποτε σχέσεις). Κι εγώ νόμιζα ότι ήταν αλλιώς τα πράματα αλλά όπως διαπίστωσα μελετώντας τη στιγμιαία κατανάλωση του δικού μου τα τελευταία χρόνια, η αύξηση των στροφών επιφέρει πολύ μεγαλύτερη αύξηση της κατανάλωσης από το πάτημα του γκαζιού.
Φυσικά αυτό μάλλον δεν ισχύει σε υπερσυμπιεσμένο, εκεί το παιχνίδι παίζεται αλλιώς, δεν ξέρω τι γίνεται.Θέλει προσοχή αυτο γιατι κατεβάζοντας μπορει να επιταχυνεις ελάχιστα σε σχέση με πριν οπότε 'δικαιολογείται' η έξτρα κατανάλωση. Εμένα μου είχε κάνει εντύπωση πως σε Πόλο tsi με dsg ενώ με είχε με 6η βάζοντας χειροκινητα 7η και σταθερό πόδι η κατανάλωση έπεφτε. Θα περίμενε κανεις σε αυτοκίνητο λίγων μηνών να έχουν ρυθμίσει τέλεια το αυτόματο κιβώτιο του και να μην 'πετάνε' βενζίνη. Αλλα ίσως να την πατάω και εγω όπως είπα. Για την ιστορία το έβαλα χειροκινητα 7η και τέρμα γκάζι!
-
Σε Renault 19 1.8 8v 95hp εβλεπα πως αν ημουν με 5τη και 110χλμ ειχα ενα Χ νουμερο αλλα αν κατεβαζα 4τη στα ιδια χιλιομετρα επεφτε 1 λιτρο κατω!
Σχεδον το ιδιο και στο 19αρι 1.4 που εχω τωρα... απλα παει 0.5 του λιτρου κατω με την τεταρτη σε σχεση με την 5τη!!!
Στο dCi να πω την αληθεια δεν εχω δει διαφορα ακομα... μαλλον φταιει πως στα πετρελαια το πεταλ του γκαζιου δεν παει σε καποια πεταλουδα αλλα κατευθειαν στο ποσο πετρελαιο δινει....
-
Εννοείται ότι με συγκεκριμένα χλμ/ώρα ενδέχεται με μία κάτω καις λιγότερα, σας προξενεί εντύπωση; Αν το μοτέρ με τη μία πάνω είναι 'εκτός ροπής', τι πιο φυσικό.
-
Bmw 116 d με 4700 χλμ στο κοντέρ, το πρόγραμμα sport επιλεγμένο στο i-drive,γρήγορο ταξίδι περίπου 250 χλμ, μέση ταχύτητα 129,6, μέγιστη ταχύτητα 200 κοντερίσια (όπου μπήκε ηλεκτρονικός κόφτης ), συνήθως το cruise control κλειδωμένο στα 150-160, μόνο ένα αυτοκίνητο με προσπέρασε σε ΟΛΟ το ταξίδι (audi a6) , 7 στάσεις για διόδια χωρίς τη χρήση e-pass και σπάσιμο 1ης-2ας-3ης κατά την απομάκρυνση από αυτά, μέση κατανάλωση 5.7 lt/100
Το ίδιο ταξίδι αν γίνει με φυσιολογικούς ρυθμούς (μέση ταχύτητα 100), το comfort επιλεγμένο στο i-drive, 120-130 στο cc χωρίς σανιδώματα και βιασύνες στα διόδια, βλέπω μέση κατανάλωση περίπου 1 λίτρο κάτω (γύρω στα 4.7-4.8 ). Μικρή διαφορά
Διαπιστώνω δηλαδή ότι στα diesel ανεξαρτήτως οδηγικού ρυθμού η κατανάλωση δεν έχει μεγάλες αποκλίσεις, όταν στα βενζινοκίνητα βλέπει κανείς τεράστιες διαφορές. Άρα το να σέρνεσαι με 100 χλμ στην δεξιά λωρίδα με το να κινείσαι αρκετά γρήγορα στην αριστερή έχει μικρές διαφορές στην τσέπη. -
Νταξ, εκπληκτικά χαμηλή κατανάλωση για τέτοιους ρυθμούς!
(Καλοτάξιδη κιόλας)
-
Για υπολογισμούς σχέσεων και κατανάλωσης τα ντίζελ είναι τούρμπο οπότε ισχύει το 'παίζει αλλιώς'.
Αν το κάνετε με το πόδι είναι δύσκολο να το κάνετε σωστά γιατί χωρίς να το ξέρετε θα επιταχύνετε ή θα επιβραδύνετε. Εγώ με το αυτόματο κιβώτιο (σε ταχύτητες με κλειδωμένο μετατροπέα) το έχω δοκιμάσει πολλαπλώς πχ ανεβάζω κατεβάζω ταχύτητα χωρίς να πειράξω το cc (3 διαφορετικές ταχύτητες πχ με 80 με 3η, 4η, 5η). Πάντα η πιο μεγάλη σχέση με τις λιγότερες στροφές είναι οικονομικότερη για σταθερή ταχύτητα. Το έχω δοκιμάσει σε πολλές ταχύτητες ώστε διαφορετική σχέση να είναι στη ροπή και πάντα το ίδιο. Η διαφορά σε στροφές είναι πιο μεγάλη από τη διαφορά σε ειδική κατανάλωση. Αν έχεις πολλές σχέσεις οπότε η διαφορά σε στροφές θα είναι πιο μικρή ίσως αυτό να μην ισχύει.
Εννοείται ότι πρέπει να ξέρεις ότι ο δρόμος είναι σταθερής κλίσης και όχι ελαφρά ανηφόρα και μετά κατηφόρα κλπ.
Φυσικά αν θέλεις να επιταχύνεις το πράμα δεν μπορεί να υπολογιστεί εύκολα μια και δεν ξέρεις αν συμφέρει πχ να επιταχύνεις με 4η για 10 δευτεόλεπτα ή με 3η για 5 δευτερόλεπτα.... -
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Bmw 116 d με 4700 χλμ στο κοντέρ, το πρόγραμμα sport επιλεγμένο στο i-drive,γρήγορο ταξίδι περίπου 250 χλμ, μέση ταχύτητα 129,6, μέγιστη ταχύτητα 200 κοντερίσια (όπου μπήκε ηλεκτρονικός κόφτης ), συνήθως το cruise control κλειδωμένο στα 150-160, μόνο ένα αυτοκίνητο με προσπέρασε σε ΟΛΟ το ταξίδι (audi a6) , 7 στάσεις για διόδια χωρίς τη χρήση e-pass και σπάσιμο 1ης-2ας-3ης κατά την απομάκρυνση από αυτά, μέση κατανάλωση 5.7 lt/100
Το ίδιο ταξίδι αν γίνει με φυσιολογικούς ρυθμούς (μέση ταχύτητα 100), το comfort επιλεγμένο στο i-drive, 120-130 στο cc χωρίς σανιδώματα και βιασύνες στα διόδια, βλέπω μέση κατανάλωση περίπου 1 λίτρο κάτω (γύρω στα 4.7-4.8 ). Μικρή διαφορά
Διαπιστώνω δηλαδή ότι στα diesel ανεξαρτήτως οδηγικού ρυθμού η κατανάλωση δεν έχει μεγάλες αποκλίσεις, όταν στα βενζινοκίνητα βλέπει κανείς τεράστιες διαφορές. Άρα το να σέρνεσαι με 100 χλμ στην δεξιά λωρίδα με το να κινείσαι αρκετά γρήγορα στην αριστερή έχει μικρές διαφορές στην τσέπη.Μια χαρα, ετσι οπως τα λες δε νομιζω να μπορει να ανεβει και πανω απο 5,7 η καταναλωση...
Εγω με αντιστοιχους ρυθμους με 1.2 tsi βενζινη κανω καταναλωση γυρω στο 8,5-9...
-
Υπερβολικά Μικρο το νούμερο της κατανάλωσης για αρκετά μεγάλη μέση ...
Έρευνα Κατανάλωσης