-
μ.κ των τελευταίων 1000km...
μ.τ. 28km/hσχεδόν όλα σε πόλη με μερικές διαδρομές μέχρι Ασπρόπυργο ...
μοιρασμένες διαδρομές μεταξύ χάους κατεχάκης και βραδινής ηρεμίας...κίνηση σύμφωνα με τον μ.ο. της κυκλοφορίας...
-
με τι αμάξι?
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
με τι αμάξι?για AR Giullietta μου κάνει.
-
σορυ παιδιά ,
ar mito 155 -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
σορυ παιδιά ,
ar mito 155Μια χαρά για τον tjet . Το ρεκόρ φίλου μου με 155άρα είναι 6,3Lt σε ταξίδι 300 χλμ εγνατία αλλά σερνόμενος, πήγαινε 110 120 max. Έχοντας το οδηγήσει για πολλά -σχετικά- χλμ και συνοδηγήσει σε ακόμα περισσότερα, θα ήθελα μια πιο μακριά 6η σχέση. Αν θες να είσαι πάνω από 130 χλμ σταθερά παρατήρησα ότι καίει περισσότερο απ τον ανταγωνισμό, λόγω κοντύτερου σασμάν και παλαιότερου τεχνολογικά κινητήρα
-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
σορυ παιδιά ,
ar mito 155Μια χαρά για τον tjet . Το ρεκόρ φίλου μου με 155άρα είναι 6,3Lt σε ταξίδι 300 χλμ εγνατία αλλά σερνόμενος, πήγαινε 110 120 max. Έχοντας το οδηγήσει για πολλά -σχετικά- χλμ και συνοδηγήσει σε ακόμα περισσότερα, θα ήθελα μια πιο μακριά 6η σχέση. Αν θες να είσαι πάνω από 130 χλμ σταθερά παρατήρησα ότι καίει περισσότερο απ τον ανταγωνισμό, λόγω κοντύτερου σασμάν και παλαιότερου τεχνολογικά κινητήρα
αν το συγκρίνεις με την δικιά σου 6τη , τότε ναι , είναι κοντή
λόγω ύπαρξης συμβατικού συμπιεστή έχουν διαμορφώσει το κιβώτιο ώστε να μην κρεμάει το μοτέρ ακόμα και σε κρουζινγκ...
αυτό βέβαια έχει μειονέκτημα στην κατανάλωση...γενικά η Εγνατία έχει αυξομειώσεις στο υψόμετρο και συγκριτικά υψηλότερες θερμοκρασίες...
το δικό μου ρεκόρ ( σε περιοδο που δεν είχα πληρωθεί και είχα μείνει με την ... στο χέρι ) είναι ναύπλιο-καλαμάτα και τουμπαλιν με cc στα 115km/h , 35+ εξωτερική θερμοκρασία και στοργή στο δεξί πεντάλ στα 5,4-5,6 l/100
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
το δικό μου ρεκόρ ( σε περιοδο που δεν είχα πληρωθεί και είχα μείνει με την ... στο χέρι ) είναι ναύπλιο-καλαμάτα και τουμπαλιν με cc στα 115km/h , 35+ εξωτερική θερμοκρασία και στοργή στο δεξί πεντάλ στα 5,4-5,6 l/100
Όντως δε κρεμάει και σε χαμηλές στροφές, ειδικά στο dynamic που έχεις και σωστή απόκριση στο γκάζι είναι μια χαρά Γενικά κιβώτιο-κινητήρας συνεργάζονται πολύ ωραία, το στήσιμο επνέει ασφάλεια για γρήγορες διαδρομές και οι επιδόσεις της είναι ,με την τιμή της βενζίνης όμως, πλέον όλο και λιγότερο τα χαιρόμαστε σε γρήγορες διαδρομές
-
ας πω και εγω για το fiatακι μου...
η χαμηλοτερη καταναλωση που εχω δει στο αμαξι μεχρι στιγμης ειναι 5,7 και η μεγαλυτερη 6.8 με λειτουργεια a/c και τσιτωματα!μεσα στην πολη μεχρι πριν ενα μηνα το αμαξι ειχε σταθερα 5,8-5,9 εντος πολης! την τελευταια βδομαδα εχω περιπου 6.1, λογω του οτι εχει πεσει η πιεση στα ελαστικα!
@το αυτοκινητο εχει γυρω στα 8.000km!
-
Λοιπόν... χθες έβαλα βενζίνη μέτα από 1 μήνα περίπου (πρώτη φορά πέρασε 1 μήνας για να βάλω βενζίνη )
35,44lt
234,2km
15,13lt/100km
(όλα τα km έγιναν με αποκλειστική κίνηση μέσα στο κέντρο της Αθήνας, με εντός και εκτός δακτυλίου και με αρκετή κίνηση)
ΥΓ: δεν ξέρω....έχει ποστάρει κανείς κανά νούμερο μεγαλύτερο ως Μέση κατανάλωση σε τόσα (ή περισσότερα) km?
ΥΓ2: το προσωπικό 'ρεκόρ' μου (μέσης κατανάλωσης σε 244km) είναι 16,4lt/100km. -
Λοιπόν... χθες έβαλα βενζίνη μέτα από 1 μήνα περίπου (πρώτη φορά πέρασε 1 μήνας για να βάλω βενζίνη )
35,44lt
234,2km
15,13lt/100km
(όλα τα km έγιναν με αποκλειστική κίνηση μέσα στο κέντρο της Αθήνας, με εντός και εκτός δακτυλίου και με αρκετή κίνηση)
ΥΓ: δεν ξέρω....έχει ποστάρει κανείς κανά νούμερο μεγαλύτερο ως Μέση κατανάλωση σε τόσα (ή περισσότερα) km?
ΥΓ2: το προσωπικό 'ρεκόρ' μου (μέσης κατανάλωσης σε 244km) είναι 16,4lt/100km.Καις πολυ
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Καις πολυ
βασικά το σωστό σχόλιο είναι 'γ@μώ την κίνησή μου γ@μώ'...
Φαντάσου ότι λίγο να πάρω το αμάξι να πάω για κανα καφέ, η μέση κατανάλωση πέφτει κάτω από τα 12, ενώ και με αρκετές βόλτες εκτός του 'σπίτι-δουλειά-σπίτι', πέφτει και κάτω κάτω από 10 (πάντα κίνηση εντός πόλης).ΥΓ: όχι ότι το 15+lt/100km είναι λίγο ως νούμερο...
-
Καις πολυ
βασικά το σωστό σχόλιο είναι 'γ@μώ την κίνησή μου γ@μώ'...
Φαντάσου ότι λίγο να πάρω το αμάξι να πάω για κανα καφέ, η μέση κατανάλωση πέφτει κάτω από τα 12, ενώ και με αρκετές βόλτες εκτός του 'σπίτι-δουλειά-σπίτι', πέφτει και κάτω κάτω από 10 (πάντα κίνηση εντός πόλης).ΥΓ: όχι ότι το 15+lt/100km είναι λίγο ως νούμερο...
Το ρεκόρ μου σε κίνηση πρόπερσυ Γαλάτσι-Καλλιθέα σε μέρα με απεργία στα ΜΜΜ, μποτιλιαρισμένος στον Κηφισσό ή καλύτερα σταματημένος 23,6λτ/100χλμ . Απο τοτε δεν ξαναπήγα σε μάθημα σε ημέρα απεργίας ή έκανα carpooling
Φυσικα σε κίνηση στο Αγρίνιο δύσκολα να περάσω τα 9λτ/100χλμ . Βέβαια η κίνηση στο Αγρίνιο είναι υπόθεση λεπτών . Πλέον κινούμαι σε επαρχειακούς . -
35,44lt
234,2km
15,13lt/100km
ΥΓ2: το προσωπικό 'ρεκόρ' μου (μέσης κατανάλωσης σε 244km) είναι 16,4lt/100km.Αυτή είναι κατανάλωση! Ε μα πια....πήξαμε στα 6αρια εδώ μέσα!
Πέρα από την πλάκα, κι εμένα που 'τα έχω δει όλα' με το Corsaki μου, μου φαίνεται υπερβολική η δική σου. Εγώ εντός πόλης είμαι 8,3-8,5λ σταθερά (αυτόματο). Δεν μένω κέντρο Αθήνας αλλά κι εδώ στα Μέγαρα σε ώρες αιχμής σταματημένοι πηγαίνουμε. Έχουμε πήξει στο αυτοκίνητο κι από δω δυστυχώς. Έλεγα τώρα με την κρίση πού θα πάει, θα μειωθούν τα πού....κα να ελευθερωθούν λίγο οι δρόμοι, αλλά τίποτα. Πραγματικά το κυκλοφοριακό των Μεγάρων άνετα μπορεί να συγκριθεί με το κέντρο, με τη διαφορά ότι εδώ δεν έχουμε φανάρια.
Πάντως οκ, για να έχεις τόσο μεγάλη κατανάλωση, δεν θα το οδηγείς και τέρμα οικονομικά ε;
-
ο πατερας μου εκανε αυθημερόν ενα ταξιδάκι με το αμαξι μου λόγω σοβαρών υποχρεώσεων εβγαλε με ενα ντεποζιτο 780χλμ μονο..τον πιστεύω οτι πήγαινε με 110-120 μαξ...αλλα τι να κανω για να του μάθω eco driving!? στο δικό μου αμαξι ξεχναει οτι εχει και 6η συνηθισμένος απο τον πασσα .....
υγ. εγω εχω παντα 0,5 με 1 λιτρο χαμηλότερη μεση καταναλωση
την ειχα φιξαρει στο 6,9 αλλα τωρα αλλαξε...στο 7,9 -
Ο χρήστης k_kb312 έγραψε:
35,44lt
234,2km
15,13lt/100km
ΥΓ2: το προσωπικό 'ρεκόρ' μου (μέσης κατανάλωσης σε 244km) είναι 16,4lt/100km.Αυτή είναι κατανάλωση! Ε μα πια....πήξαμε στα 6αρια εδώ μέσα!
Πέρα από την πλάκα, κι εμένα που 'τα έχω δει όλα' με το Corsaki μου, μου φαίνεται υπερβολική η δική σου. Εγώ εντός πόλης είμαι 8,3-8,5λ σταθερά (αυτόματο). Δεν μένω κέντρο Αθήνας αλλά κι εδώ στα Μέγαρα σε ώρες αιχμής σταματημένοι πηγαίνουμε. Έχουμε πήξει στο αυτοκίνητο κι από δω δυστυχώς. Έλεγα τώρα με την κρίση πού θα πάει, θα μειωθούν τα πού....κα να ελευθερωθούν λίγο οι δρόμοι, αλλά τίποτα. Πραγματικά το κυκλοφοριακό των Μεγάρων άνετα μπορεί να συγκριθεί με το κέντρο, με τη διαφορά ότι εδώ δεν έχουμε φανάρια.
Πάντως οκ, για να έχεις τόσο μεγάλη κατανάλωση, δεν θα το οδηγείς και τέρμα οικονομικά ε;
Η παραπάνω κατανάλωση είναι με 6km/h η μέση ταχύτητα για τα όσα km διένυσα.
ΥΓ: είμαι και 1800cc, το οποίο εκτοξεύει την κατανάλωση όσο είσαι σταματημένος. Φαντάσου ότι στο ρελαντί καίω σχεδόν 80% επιπλέον καύσιμο από ένα 1000άρι. (και με 6km/h, ήμουν περισσότερη ώρα στο ρελαντί και σταματημένος παρά εν κινήση...)
-
Νέο ρακόρ και αυτονομίας κ κατανάλωσης, άκα 6.19 lt/100km (6.1 στο trip comp)
668.3 χιλιόμετρα με ένα άδειασμα. Καήκανε 41.38 λίτρα οτινάναι 95άρας. Έχω 45άρι ραζερβουίρ. Συνθήκαι:
Θεσσαλονίκη Γιάννενα 295 χιλιόμετρα με 15 από αυτά σε επαρχιακή οδό, 90-100 χμ/ω με θερμοκρασίες από 15 ως 2 βαθμούς κελσίου, 2 άτομα + μερικά μπαγκάζια. Ως Γιάννενα έλεγε 6.4 lt/100km
Γιάννενα Σαλονίκη 280 χμ όλο εγνατία, μόνος σαν οδηγός με λίγα μπαγκάζια, ίδιοι ρυθμοί ίσως και 5-10 χμ/ω πιο κάτω, λίγο παραπάνω ζέστη. Στη Σαλονίκη το πάρκαρα με 6.2 lt/100km
Θεσ/νίκη - Χαλκιδική, μόνος χωρίς μπαγκάζια με λίγο φανάρια - κρύα μηχανή τα πρώτα 5 χμ με κάπως μποτιλιάρισμα, και ακόμα πιο ήπιους ρυθμούς 80-90, στο βενζινάδικο έφτασα με 6.1 lt/100km
Εντελώς Εγνατία, πιο ζεστό καιρό πρέπει να πιάνω οριακά 700 υπό συνθήκες και οριακά ξερό 6. Του χρόνου πάλι. Καλό fact το ότι όλα αυτά γίνανε με χαμηλές θερμοκρασίες.
Πιέσεις, παραδοσιακά 2.4 μπροστά, 2.3 πίσω.
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Νέο ρακόρ και αυτονομίας κ κατανάλωσης, άκα 6.19 lt/100km (6.1 στο trip comp)668.3 χιλιόμετρα με ένα άδειασμα. Καήκανε 41.38 λίτρα οτινάναι 95άρας. Έχω 45άρι ραζερβουίρ. Συνθήκαι:
Θεσσαλονίκη Γιάννενα 295 χιλιόμετρα με 15 από αυτά σε επαρχιακή οδό, 90-100 χμ/ω με θερμοκρασίες από 15 ως 2 βαθμούς κελσίου, 2 άτομα + μερικά μπαγκάζια. Ως Γιάννενα έλεγε 6.4 lt/100km
Γιάννενα Σαλονίκη 280 χμ όλο εγνατία, μόνος σαν οδηγός με λίγα μπαγκάζια, ίδιοι ρυθμοί ίσως και 5-10 χμ/ω πιο κάτω, λίγο παραπάνω ζέστη. Στη Σαλονίκη το πάρκαρα με 6.2 lt/100km
Θεσ/νίκη - Χαλκιδική, μόνος χωρίς μπαγκάζια με λίγο φανάρια - κρύα μηχανή τα πρώτα 5 χμ με κάπως μποτιλιάρισμα, και ακόμα πιο ήπιους ρυθμούς 80-90, στο βενζινάδικο έφτασα με 6.1 lt/100km
Εντελώς Εγνατία, πιο ζεστό καιρό πρέπει να πιάνω οριακά 700 υπό συνθήκες και οριακά ξερό 6. Του χρόνου πάλι. Καλό fact το ότι όλα αυτά γίνανε με χαμηλές θερμοκρασίες.
Πιέσεις, παραδοσιακά 2.4 μπροστά, 2.3 πίσω.
Μηπως κατα τις 2μμ σημερα γυρνουσες απο Χαλκιδικη?
-
Busted. Και είδα ένα μαύρο CZT, αλλά πηγαίνοντας προς Χαλκιδική, το πρωί. Πού με πέτυχες;
-
Με το fiesta ημουν και εγω και γυρνουσα απο Καλλικρατεια με 90-100.Με περασες μετα το Μεσημερι χαλαρα!
Ειδα μπλε fiesta με λωριδες και λεω ο jimclark θα ειναι
Ολα τα αλλα ST εξαφανιστηκαν απο τους δρομους! -
Ένα γαλαζάκι;
CZT δεν έχω βγάλει φωτό ακόμα
Έρευνα Κατανάλωσης