-
e39 2.000cc: 70,7 λίτρα ( και ήμουν σίγουρος ότι έχει 70άρι ρεζερβουάρ) για 834 χιλιόμετρα, ήτοι 8,48 lt/100.
Το 90% των χιλιομέτρων έγιναν στην ΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης με ταχύτητες 130-140km (πλην τις παράκαμψης των 85 των Τεμπών) και το υπόλοιπο 10% στην Αθήνα. Σε κάθε περίπτωση επέβαιναν 4 άτομα με τις αποσκευές τους.
Παρεμπιπτόντως, τα 8km range λίγο πριν μπω στο βενζινάδικο, με ανησύχησαν λίγο.. -
Ρε παιδια πως το καταφερνετε αυτο. Το α6 εχει 80 λιτρα ρεζερβουαρ, καναμε Πευκοχωρι-Ορεστιαδα και εμεινε μονο η μια γραμμη, λιγο πριν αρχησει η ρεζερβα...
-
Ο χρήστης fatal έγραψε:
Ρε παιδια πως το καταφερνετε αυτο. Το α6 εχει 80 λιτρα ρεζερβουαρ, καναμε Πευκοχωρι-Ορεστιαδα και εμεινε μονο η μια γραμμη, λιγο πριν αρχησει η ρεζερβα...θα μεγαλώσεις και να μάθεις οτι το γκάζι δεν είναι ον/οφ...
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
e39 2.000cc: 70,7 λίτρα ( και ήμουν σίγουρος ότι έχει 70άρι ρεζερβουάρ) για 834 χιλιόμετρα, ήτοι 8,48 lt/100.
Το 90% των χιλιομέτρων έγιναν στην ΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης με ταχύτητες 130-140km (πλην τις παράκαμψης των 85 των Τεμπών) και το υπόλοιπο 10% στην Αθήνα. Σε κάθε περίπτωση επέβαιναν 4 άτομα με τις αποσκευές τους.
Παρεμπιπτόντως, τα 8km range λίγο πριν μπω στο βενζινάδικο, με ανησύχησαν λίγο..Το κυρίως ντεπόζιτο είναι 70άρι αλλά επειδή το έχω δοκιμάσει και μου το έχει επιβεβαιώσει βενζινάς που είχε Ε39 από τελείως άδειο μέχρι τελείως γεμάτο χωράει 76 λίτρα. Όταν τα χλμ αυτονομίας τελειώνουν δε λέει 0 αλλά βγάζει παύλες (κι ακόμα δεν είχα μείνει αλλά σταμάτησα κι έβαλα το μπιτονάκι που είχα μαζί μου).
Καλή η κατανάλωσή σου, κι εμένα κάπου εκεί (ή λίγο παραπάνω, αυτόματη βλέπεις) έβγαινε σε αυτήν την διαδρομή (η εγνατία μετά μου τα χάλαγε...). -
H μέση κατανάλωση συνεχίζει να μειώνεται. Πλέον είμαι στο 5,8 λ/100 χλμ (ενώ ποτέ δεν είχα κατεβεί από τα 7), με οδήγηση σε μεικτές συνθήκες (autobahn, επαρχιακοί, πόλη), με ήρεμη οδήγηση αλλά κυρίως με αυστηρότατη πειθαρχία στα χαμηλά ελβετικά όρια ταχύτητας.
Με σχεδόν 400 χλμ από το γέμισμα, παλιότερα ο δείκτης θα άγγιζε το κόκκινο, τώρα κατεβαίνει λίγο από τη μέση
Peugeot 106 16V -
Σήμερα στο Ελληνικό - Κιθαιρώνας - Ελληνικό κόντεψα να κάψω και τα €50 που είχα βάλει στο 325.
Ευχαριστήθηκα οδήγηση όμως. Καιρό είχα να το κάνω.
-
Ο χρήστης ikarus260 έγραψε:
Τις προάλλες πάντως σε σκίσιμο γράψαμε κατανάλωση... 100 λίτρα στα 100 χλμ!
Συγγνώμη για την προβοκατόρικη παρένθεση.
0-200 σε 9΄΄...
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Παρεμπιπτόντως, τα 8km range λίγο πριν μπω στο βενζινάδικο, με ανησύχησαν λίγο..Το κυρίως ντεπόζιτο είναι 70άρι αλλά επειδή το έχω δοκιμάσει και μου το έχει επιβεβαιώσει βενζινάς που είχε Ε39 από τελείως άδειο μέχρι τελείως γεμάτο χωράει 76 λίτρα. Όταν τα χλμ αυτονομίας τελειώνουν δε λέει 0 αλλά βγάζει παύλες (κι ακόμα δεν είχα μείνει αλλά σταμάτησα κι έβαλα το μπιτονάκι που είχα μαζί μου).
Καλή η κατανάλωσή σου, κι εμένα κάπου εκεί (ή λίγο παραπάνω, αυτόματη βλέπεις) έβγαινε σε αυτήν την διαδρομή (η εγνατία μετά μου τα χάλαγε...).Αν δεν υπήρχε η παράκαμψη των 85 χιλιομέτρων των Τεμπών και τα 80km περίπου μέσα στην Αθήνα, πιστεύω πως μπορούσε και κάτω από 8lt/100. Την προηγούμενη φορά, για το ίδιο ταξίδι, το tc έδειχνε 7,1 (ενώ αυτή τη φορά 7,9).
Όπως και να 'χει, να τη χαιρόμαστε (εσύ κυρίως, εγώ τη δανείζομαι καμιά φορά) γιατί είναι αμαξάρα!
(p.s. ακόμη δεν έχω δοκιμάσει το κρυφό μενού για το οποίο μου είχες στείλει οδηγίες προ καιρού ) -
~8.2lt/100km με το 60% εκτος πολης και ταχυτητες ~120-130 και με 2 ανοιγματα στα 220km/h σε κατηφοριτσες...!
-
Δραμα-Λαρισα-Δραμα περιπου 610 χιλιομετρα 3 ατομα ταχυτητα 120 με cruise control 4,4l/100km v-power diesel.
Αυτα εγραψε ο υπολογιστης μολις γεμισω θα δω τα πραγματικα. -
Ο χρήστης fatal έγραψε:
Ρε παιδια πως το καταφερνετε αυτο. Το α6 εχει 80 λιτρα ρεζερβουαρ, καναμε Πευκοχωρι-Ορεστιαδα και εμεινε μονο η μια γραμμη, λιγο πριν αρχησει η ρεζερβα...Βασικά να σκέφτεσαι ότι το 90% των καταναλώσεων που γράφονται εδώ, αφορούν ταξίδια. Είναι γνωστό ότι στην εθνική καταγράφονται οι μικρότερες καταναλώσεις οπότε προσωπικά δεν με εκπλήσουν πολύ τα νούμερα που διαβάζω κατά καιρούς, όχι ότι κάποια από αυτά δεν γράφονται απλά και μόνο για εντυπωσιασμό. Πάντως όποια κατανάλωση διαβάζεις, υπολόγισε +2 ως 3 λίτρα εντός πόλης. Και να σκέφτεσαι ότι για να πετύχουν τα νούμερα αυτά, σημαίνει ταχύτητες
-
επειδή εσύ οδηγείς σαν μόγγολο και καταφέρνεις με ελάχιστα άλογα να καις τόσο πάει να πει οτι όλοι γράφουν παπάτζες??
δεν τοο ήξερα να πηγαίνουμε φλατ ουτ μέσα στην πόλη για να μην έχεις θέμα ...
-
Η κατανάλωσή μου είναι νορμάλ, σε σχέση με τις καταναλώσεις άλλων οδηγών του ιδίου μοντέλου.
Δεν έχω κανένα απολύτως θέμα!
Λέω απλά ότι κάθε φορά που διαβάζω για καταναλώσεις...4-5 λίτρα, οι σκέψεις μου είναι αυτές. Φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει κάποιος που θα μου επιβάλλει τι θα σκέφτομαι με βάση το τι γράφει. Η μικρή κατανάλωση είναι στόχος του καθένα και αφορά μονάχα το άτομό του, όχι την άποψη των γύρω του. Αν το κάνει για να του βγάλουν το καπέλο, κάτι δεν πάει καλά. -
Ο χρήστης k_kb312 έγραψε:
[...] Λέω απλά ότι κάθε φορά που διαβάζω για καταναλώσεις...4-5 λίτρα [...].
Συνήθως οι τόσο χαμηλές καταναλώσεις αφορούν diesel αυτοκίνητα και πλεον στα καινούρια supermini, mini diesel αυτα τα νούμερα πετυχαίνονται άνετα
-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
[...] Λέω απλά ότι κάθε φορά που διαβάζω για καταναλώσεις...4-5 λίτρα [...].
Συνήθως οι τόσο χαμηλές καταναλώσεις αφορούν diesel αυτοκίνητα και πλεον στα καινούρια supermini, mini diesel αυτα τα νούμερα πετυχαίνονται άνετα
Τέτοιες καταναλώσεις έχουν αναφερθεί πάρα πολλές φορές για βενζινοκίνητα και μάλιστα υψηλού κυβισμού. Για τα diesel δεν το συζητώ, είναι λογικό.
-
με χαρα μου βλεπω την καταλαλωση μου α παγιώνεται κατω απο τα 7 λιτρα
πρωτο φουλαρισμα μετα τις διακοπες, 1713 χιλιομετρα με 6,89 λιτρα/100
τα χιλιομετρα αυτα περιλαμβαναν ολων των ειδων τις διαδρομες, εθνικη (cc στα 140), βουνο 2 φορες και πολη.
Επισης σχεδον παντα ηταν πληρες φορτιου (με ολη την οικογενεια)
καλα παμε, οπως εγραα και στο τοπικο του υγραεριου, πλεον κοστιζει το χιλιομετρο του πετρελαιοκινητου Σουμπαρου όσο και του υγραεριοκινητου WagonR των 1300 κ.εκ.
Αυτοκινητο: Subaru Outback 2,0 diesel
Λάστιχα: Nokian WR G2 (allweather με χειμερινη χαραξη) -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
καλα παμε, οπως εγραα και στο τοπικο του υγραεριου, πλεον κοστιζει το χιλιομετρο του πετρελαιοκινητου Σουμπαρου όσο και του υγραεριοκινητου WagonR των 1300 κ.εκ.Αυτοκινητο: Subaru Outback 2,0 diesel
Λάστιχα: Nokian WR G2 (allweather με χειμερινη χαραξη)Λογικό αν σκεφτείς και την αυξημένη κατανάλωση που έτσι και αλλιώς έχουν τα υγραεριοκίνητα.
-
καλα παμε, οπως εγραα και στο τοπικο του υγραεριου, πλεον κοστιζει το χιλιομετρο του πετρελαιοκινητου Σουμπαρου όσο και του υγραεριοκινητου WagonR των 1300 κ.εκ.
Αυτοκινητο: Subaru Outback 2,0 diesel
Λάστιχα: Nokian WR G2 (allweather με χειμερινη χαραξη)Λογικό αν σκεφτείς και την αυξημένη κατανάλωση που έτσι και αλλιώς έχουν τα υγραεριοκίνητα.
οχι, το WagonR εχει αυξημενη καταναλωση, κατω απο 8 λιτρα/100 δεν επεφτα με τιποτα
-
Για Μαρουσι και περιξ-Ελικωνας με ταχυτητα στην Εθνικη 120,αντε 130 σε καμια προσπεραση,13,5 λιτρα υγραεριου οταν στις ιδιες διαδρομες με βενζινη ηθελε 11,5-12.
Suzuki Grand Vitara 2.0 -
Ρε παιδια πως το καταφερνετε αυτο. Το α6 εχει 80 λιτρα ρεζερβουαρ, καναμε Πευκοχωρι-Ορεστιαδα και εμεινε μονο η μια γραμμη, λιγο πριν αρχησει η ρεζερβα...
Βασικά να σκέφτεσαι ότι το 90% των καταναλώσεων που γράφονται εδώ, αφορούν ταξίδια.
Μια που το θέμα το άνοιξα εγώ και ως ένα καιρό παρακολοθούσα αρκετά και με excel τις καταναλώσεις των φορουμάδων, όχι. Αν και βολεύει πολύ κόσμο να παραθέτει καταναλώσεις από ταξίδια, όπου το τριπ κομπιούτερ βοηθάει με τη μνήμη του συνήθως οι οδηγοί είναι εύκολο να θυμούνται και τον τρόπο οδήγησης ή τα τμήματα διαδρομής που πατούσαν άγρια ή απλώς το άφηναν να τσουλάει. Υπάρχουν και αυτοί που κάνουν συγκεκριμένες διαδρομές ή συγκεκριμένο οδηγικό κύκλο οπότε γράφουν ανάλογα με κάθε ένα ή μερικά συνεχόμενα ρεζερβουάρ και αυτά αφορούν κυρίως πόλη. Δεν μπορείς να περιμένεις παρά μόνο από έναν ψυχοχτυπημένο ότι θα κρατάει σημειώσεις από κάθε μέρα οδήγησης στην πόλη π.χ.
Είναι γνωστό ότι στην εθνική καταγράφονται οι μικρότερες καταναλώσεις
Κατηγορηματικά όχι. Οι επαρχιακοί σαφώς υπερτερούν, καθώς οι αλλαγές στην κλίση (σύνηθες φαινόμενο στους ελληνικούς κυρίως επαρχιακούς) συνεισφέρουν λιγότερο αρνητικά από την αυξημένη αεροδυναμική στα 120 από τα 70-90.
δεν μπορείς να μην λυπηθείς τον οδηγό που προκειμένου να δει τόσο χαμηλά νούμερα, ταλαιπωρήθηκε και καταπιέστηκε πολύ.
Στην χαλαρή οδήγηση στα ταξίδια έχεις και το πλεονέκτημα του χαμηλού θορύβου, αλλά και το ότι έχεις μεγαλύτερα περιθώρια αντίδρασης σε σχέση με το να είσαι πατημένος.
Το ότι κάποιοι γράφουν παπάδες σαν το άβατάρ μου για εντυπωσιασμό, είναι αλήθεια αν και νομίζω ότι έφυγε αυτός.
@Εαβίτης
Τελικά το υγραέριο είναι όντως +10% ταρίφα. Από τα πρώτα τεστ περιοδικών μέχρι και σήμερα, συνέχεια το ίδιο βλέπω. Δίκαιο ακούγεται. Γιατί συμβαίνει όμως (βάρος, χειρότερος βαθμός απόδοσης ή κάτι άλλο; )
Έρευνα Κατανάλωσης